Ситний, легкий до приготування в зимовий сезон і цілком солідний для свята. Салат з яловичиною Чоловічий каприз – той випадок, коли фото для рецепта потрібно хіба що для розпалювання апетиту.
Приготування очевидно: пошарове укладання найпростіших інгредієнтів і універсальна сіточка з майонезу між шарами. А назва страви говорить сама за себе: салат розтопить серце самого неприступного чоловіка!
Кількість інгредієнтів можна коригувати на свій розсуд – помилитися в них неможливо! Головне, щоб цибуля добре промаринуватися.
Після класичного рецепту, за яким ми приготуємо чоловічий каприз, ми запропонуємо вам альтернативні варіанти для маринування цибулі, розповімо, як відварити яловичину, щоб була соковитою, і поділимося враженнями про наших експериментах з додатковими компонентами.
Але спочатку приготуємо салат з яловичиною Чоловічий каприз за класичним рецептом.
Як ми готуємо
Нижче приблизна пропорція на святковий стіл для страви 24 см в діаметрі. Для звичайного меню – зменшуємо в 2 рази і беремо тарілку до 20 см.
Беремо наступні продукти:
- Яловичина (500 г);
- Сир твердих сортів (300 г);
- Яйця, зварені круто (5-6 штук);
- Цибуля ріпчаста (3 невеликих головки);
- Оцет винний або столовий, 9% (3-4 ст. Л);
- Вода (3-4 ст. Л);
- Майонез (150-200 г).
Дрібно ріжемо цибулю, щоб залити його водою і оцтом – в окремій мисочці. Ми залишаємо маринуватися на 20 хвилин, зливаємо воду, присаливаем і перемішуємо.
Яловичину ріжемо кубиком.
Щоб легше натерти сир, за 5 хвилин до терки покладемо його в морозилку.
Яйце і сир ми будемо терти прямо на блюдо, формуючи черговий шар.
Збираємо салат пошарово:
- Спочатку м’ясо, потім цибулю – поверх сіточка з майонезу
- Наступним шаром – натираємо яйце, потім сир. Робимо це прямо над стравою. Так ми економимо час і добре розподіляємо ці ніжні інгредієнти. І знову сіточка майонезу.
Таких зміни повинно бути три – з розрахунку на блюдо близько 24 см.
Ще раз черговість продуктів:
М’ясо – Лук – Сіточка майонезу – Терте яйце – Тертий сир – Сіточка з майонезу. Три повтору. Останній шар сир – салат Чоловічий каприз готовий!
Листок зелені посередині, як на фото, і ніяких декоративних надмірностей. Просто і швидко, але завжди смачно – вірне перевага цієї страви!
Нові інгредієнти, секрети соковитою яловичини і маринади для лука
Як правильно відварити яловичину, щоб вона була м’якою.
Питання, який зупиняє багатьох в бажанні спробувати холодні салати з благородним м’ясом. Хоча отримати соковиту і м’яку яловичину дуже просто. Досить дотримуватися трьох правил:
- Закладаємо в киплячу воду;
- Підсолюємо воду соєвим соусом – за смаком;
- Ми залишаємо м’ясо остигати в бульйоні.
Ще один спосіб, як замаринувати цибулю для салату швидко.
Можна підготувати кілька порцій маринованої цибулі заздалегідь. Це особливо зручно напередодні свят. На 1 склянку води (250 мл)
- Чайна ложка солі
- Столова ложка цукру
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Як ми готуємо маринад:
Воду кип’ятимо, додаємо оцет, сіль, цукор і заливаємо цибулю. Даємо охолонути. Дістаємо з маринаду потрібну кількість цибулі, решті прямо в маринаді прибираємо в холодильник на зберігання (до тижня).
Це найвдаліший спосіб маринування, якщо ми міняємо нарізку цибулі в салат Чоловічий каприз на велику – кільцями, півкільцями.
Чим простіше база – тим більше варіацій!
Мало інгредієнтів, ситно і завжди доступно – кращий опис ідеальної бази для експериментів.
Ми можемо додати до салату нові компоненти або змінити м’ясо. Підійде будь-який, навіть дієтична куряча грудка, оскільки даний рецепт насичений майонезом. Одного разу ми робили салат з яловичим язиком, теж сподобався.
Радували і додаткові компоненти. За довге життя рецепта в нашому меню в салат Чоловічий каприз ми додавали:
- Солоні огірочки (кубиками, дрібно, якщо шкурка жорстка, очистити);
- Мариновані грибочки (дрібний кубик);
- Свіжий огірок (всі – як і з солоним);
- Відварна картопля (крупно натерти, окремий шар, або перед яйцем);
- Консервований зелений горошок або рубані волоські горіхи (між яйцем і сиром).
Завершуючи розповідь, обмовимося, що калорійність салату відчутна (близько 300 ккал на 100 г). Ми використовуємо його найчастіше на святкові трапези, з легким майонезом. У будні вважаємо за краще інші рецепти – з високим вмістом овочів.
Побалувати себе в неділю – так, особливо після активної прогулянки на свіжому повітрі. По-чоловічому вередувати з цим салатом щодня – важкувато для здоров’я і фігури
Сподіваємося, наша розповідь був вам корисний. Приготуйте салат Чоловічий каприз з яловичиною, рецепт з фото якого ми детально описали, і ваші чоловіки обов’язково оцінять праці!