Легкі рецепти

Конвертики з лаваша: 2 кращих способу скласти і 20+ ідей для начинок



Привіт, шановні читачі! Швидкий, але вишуканий сніданок, зручний обід на роботу, цікава закуска на святковий стіл. Всі ці завдання легко вирішуються, коли у вас в запасі є перевірені варіанти, як приготувати конвертики з лаваша. З різними начинками, рецепти з фото крок за кроком і безліч ідей – все це ви знайдете в нашій статті.

Основа лаваша – це пшеничне борошно, сіль і вода. Проста коржик, яка подружиться з будь-якими продуктами. Приготування закуски елементарне і швидке. Ми кладемо порцію начиночную суміші в лаваш і загортаємо конвертом – трикутним або квадратним. Далі запікаємо або прогреваем на сковороді з обох сторін.

Можна вмочити в яйце перед обсмажуванням. Або скористатися дієтичним підходом: обсмажити на сковороді без масла.

Запам’ятайте 5 секретів для роботи з лавашем

Нюанс №1. Розрізати тонкий корж найзручніше ножицями.

Нюанс №2. Не відкривайте лаваш задовго до приготування страви. Він підсихає і гірше складається. Освіжити до потрібної еластичності можна окропивши водою з пульверизатора. А вже нарізані для конвертів квадрати або смуги прикривайте трохи вологою серветкою, щоб вони не підсихали в процесі роботи з начинкою.

Нюанс №3. Для зчіпки всередині конвертів корж можна змастити майонезом, м’яким сиром, збитим яйцем. Добре тримаються і ті конвертики, в начинку яких входить стружка твердого сиру. Просто трьом на дрібній тертці і посипаємо зверху начинки перед згортанням.

При обсмажуванні на сковороді або запіканні в духовці яєчна промазка добре схопитися, а сир розплавиться зсередини і буде притримувати обгортку.

Нюанс №4. Завжди викладаємо конверти швом вниз. Для сковороди вогонь робимо середнім, додаємо трошки масла. Конвертики стають рум’яними дуже швидко і чудово хрустять!

Нюанс №5. Для запікання в духовці досить змастити форму, укласти скручування і злегка змастити їх збитим яйцем для рум’яності. Температуру ставимо 180 градусів на 10-15 хвилин.

Як загорнути конвертики з лаваша: 2 способу

Подивіться на фото, як швидко і легко загорнути конвертики з лаваша.

1) Трикутником.

Відрізаємо смугу. Укладаємо начинку на край, заповнюючи трикутний ділянку. Підвертаємо смугу до кінця. Можна навіть не змащувати зсередини. Ця форма добре тримається, апетитно виглядає і дуже зручна. Немов домашні пиріжки!

2) Прямокутником.

Найбільш очевидний варіант. Укладаємо начинку посередині прямокутника довільного розміру. Підвертаємо краєчки справа і зліва і загортаємо як довгастий «млинець» або квадрат. На фото добре видно послідовність кроків. Радимо змащувати вільну поверхню тесту зсередини.

Герметична форма підходить для великого конверта. Домашній перекус школяреві або «аля шаурма» чоловікові на роботу. Тим більше начинку завжди можна зробити корисною.

Швидкі конвертики з сиром, сиром і зеленню

Спосіб складання – трикутники з довгою смуги.

Час приготування – до 30 хвилин разом з обсмажування.

Нам потрібні:

  • Тонкий лаваш – 1 лист (Не буде обрізків, якщо він прямокутний)
  • Сир зернистий – 300 г
  • Сир твердий (голландський та ін.) – 150 г
  • Гірчиця солодка – 1 ч. Ложка
  • Зелень кропу – 1 пучок
  • Жовток з курячого яйця – 1 шт.
  • Вода – 1 ст. ложка
  • Сіль і спеції за смаком
  • Масло рослинне для обсмажування

Приготування.

Збираємо начинку в блендері. Перекручуємо до однорідної маси сир, вже натертий сир і гірчицю. В кінці додаємо дрібно рубаний кріп, присаливаем, якщо хочеться за смаком, і ще раз включаємо блендер щоб перемішати інгредієнти.

Лаваш ріжемо на смуги. На кожну укладаємо начинку (1-2 ст. Ложки залежно від ширини смуги і планованого обсягу пиріжка). Змащуємо залишилася вільну частину лаваша бовтанку з яйця і водички і звертаємо трикутники для обсмажування на сковороді.

Тримаємо на середньому нагріві по 2 хвилини з обох сторін. Викладаємо на серветку, щоб вбралося зайве масло. Вуаля! Рум’яні і хрусткі пиріжки за 5 хвилин сподобаються всім.

Закуска з лаваша «Простіше простого!» З вареним яйцем

Склад начинки: відварені яйця і картопля в рівній пропорції. Трьом їх на тертку. За смаком додаємо шматочки ковбаси, будь-яку зелень, дрібно посічену ножем, і улюблений соус. Солимо, перчимо, підігруємо відомими спеціями. Поверх вже викладеної порції можна додати сирну стружку.

Закуску робимо нічого, звіряючись з фото.



Кращі начинки: 20+ смачних ідей. Додайте свою!

1) Швидкі «що бачу, про те співаю».

Все, що знайшлося в холодильнику, особливо з бутербродного набору. Відварну картоплю, шинка, буженина, сири, ковбаса, котлети, оселедець.

Головне – ріжемо продукти не великими шматочками і рівномірно перемішуємо. Картопля, яйце, сир ще краще потерти – велика або середня терка.

Шматок відвареного м’яса можна прокрутити в блендері з добавками для соковитості (кетчуп, сметана, смажену цибулю). Так начинка буде максимально комфортною за текстурою.

Оселедець обов’язково очистити від всіх кісток і супроводити цибулею. Візьмемо зелений або ріпчасту і дрібно порубати. Пам’ятаємо, конвертик з лаваша – це зручність у процесі трапези!

Для соковитості і колориту можна покришити невеликим кубиком помідор або червоний болгарський перець. Помідор бажано очистити, а перець підійде і заморожений.

2) Сезонні акценти: осінь і зима.

Печений гарбуз і багато горіхів, рубаних ножем. Можна протушкувати кубики гарбуза і на сковороді. За смаком підсолодити, додати корицю або мускатний горіх. Це осінній варіант з реверансом у бік плацинди.

Крабові палички, консервована кукурудза, солоний огірочок, майонез і твердий сир. Або палички з вареним яйцем, зеленню і сир. І тоді для промазки не шкодуємо кетчупу. Та й практично будь-який салат з крабовими паличками, де всі компоненти дрібно порізані.

Часниковий сир із зеленню і часником. Або плавлений сирок з високою жирністю (від 50%, наприклад, «Дружба», «Вершковий»), часник, горіхи. Класика не приїдається!

Смажені гриби з цибулею. Родзинкою стануть дрібні кубики кореня селери, які припускаємо разом з грибами. Або смужки стебла селери, які кидаємо за 2-3 хвилини до готовності грибів. Таку начинку краще спочатку викласти на серветку, щоб надлишки масла вбралися. А при укладанні в конвертики поверх начинки посипати дрібно тертий сир (голландський, російський).

У лаваш відмінно впишуться багато салати з курячою грудинкою і м’ясом. Наприклад, «Анастасія» з корейською морквою або «Чоловічий каприз».

Головне – не забувати, що нарізку всіх інгредієнтів краще зробити в невеликому розмірі і добре перемішати.

Якщо хочете швидку капустяну начинку, обсмажити цибулю і моркву і додайте шинкованную пекінську капусту. Гаситися вона швидко – від сили 10 хвилин.

Бажаючи підкорити гостей екзотичною смаком, на святковий стіл можна подати в конвертах салат з курки і авокадо. П’ять хітів, які ми любимо, описані тут.

Уже готова тушкована капуста теж доведеться до місця в лавашном пиріжку. У неї можна додати відварене яйце, свіжу зелень і пару жменю насіння – несподіваний і смачний ефект.

3) Начинки для ласунів.

У вас є улюблені сухофрукти? Перекрутіть на м’ясорубці з горіхами або насінням, додайте терте яблуко, лимончик, щоб збалансувати смак, і зробіть конвертики із солодкою начинкою.

А найпростіша історія – це повидло, будь-яке. Не полінуйтеся згустити його тертим яблуком або дрібної горіховою крихтою. Останню краще приготувати в блендері.

Сир з сухофруктами або бананом – ще один десертний варіант. Будь-яку солодку сирну суміш можна підфарбувати і підкислити замороженими ягодами. Ароматно і ефектно!

У пошуках простих і пікантних рішень не забувайте про різноманітність соусів і солодкої гірчиці із зернами. Тонкий шар на всю смугу – і трикутна закуска з відомою начинкою заграє новими фарбами.

Що скажете? Коли ви будете робити конвертики з лаваша? Різні начинки і рецепти з фото покликані надихнути вас до творчості. Повертайтеся розповісти про результати!

Мініатюра до статті Конвертики з лаваша: 2 кращих способу скласти і 20+ ідей для начинокМініатюра до статті Конвертики з лаваша: 2 кращих способу скласти і 20+ ідей для начинок



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.