Овочі

Приготування перцю з курячим фаршем



Фаршировані перці відносяться до одних з найбільш популярних і широко поширених страв російської кухні. Вони є окрасою будь-якого столу.

готову страву
Складно знайти людину, яка не любить цю страву. Фарширований перець дуже легко приготувати і, головне, дуже швидко. Його можна не тільки відразу вживати в їжу, але і заморожувати, і навіть консервувати на зиму.

При готуванні можна використовувати перці різного кольору, форми і розміру. При цьому ви можете готувати їх самим різним способом: на плиті, в духовці і навіть на грилі. Ми пропонуємо вам варіант приготування закуски з курячим м’ясом і рисом в мультиварці.

Цей спосіб особливо сподобається тим, хто сидить на дієті, і стежить за своєю фігурою. Так блюдо виходить дуже ніжним і легким.

Щоб приготувати фаршировані перці з куркою в мультиварці, нам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів:

  • 400 г курячого фаршу
  • 1 ст. длиннозерного шліфованого рису
  • болгарський перець – приблизно 10 шт.
  • 2-3 цибулини середнього розміру
  • 1-2 моркви
  • соняшникова олія для смаження
  • 1 ст. томатного соку (або пасти)
  • 750 мл води
  • 2 зубчики часнику
  • зелень
  • лавровий лист
  • чорний мелений перець і сіль за смаком

Тепер перейдемо безпосередньо до процесу приготування.

Для начинки

відварюємо в невеликій каструлі білий шліфований рис. Варити його потрібно так, як ми це робимо зазвичай наприклад, для гарніру або каші: кладемо в каструлю промиту рисову крупу.

Заливаємо холодною підсоленою водою (води повинно бути в 2 рази більше, ніж рису), ставимо на плиту і варимо на невеликому вогні під кришкою до напівготовності

інгредієнти для приготування
Поки рис вариться, обсмажуємо курячий фарш і необхідні для начинки овочі. Для цього встановлюємо режим «Жарка» або «Випічка» в мультиварці на 30-40 хвилин і наливаємо в неї трохи соняшникової олії.

Висипаємо в чашу розморожений курячий фарш і злегка обсмажуємо. Лук (1-2 шт.) Дрібно нарізаємо, моркву натираємо на крупній тертці. Додаємо все до курки. Перемішуємо, закриваємо кришку і тушкуємо м’ясну суміш в мультиварці до готовності, акуратно помішуючи її кожні 15 хвилин. Потім перекладаємо вміст чаші в невелику миску.

Тепер займемося фарширування. Болгарський перець середнього розміру очищаємо від насіння, перегородок і ретельно промиваємо холодною водою.



Гарненько змішуємо відварений рис з обсмаженою курячим фаршем і наповнюємо цією сумішшю перці. Потім укладаємо їх вертикально, тісно притискаючи один до іншого, щоб не падали при варінні.

соус

У невеликій мисці змішуємо подрібнену цибулю, часник, томатний сік (або томатну пасту), чорний перець і сіль за смаком, лавровий лист. Всією цією сумішшю заливаємо перці. Потім додаємо в чашу воду. Вона повинна покривати овочі повністю.

Встановлюємо режим «Варка на пару» або «Гасіння» в мультиварці, закриваємо кришку і варимо протягом 1-1,5 годин. Коли все готово, виймаємо фаршировані перці з мультиварки, викладаємо в каструлю і посипаємо рубаною зеленню. Подаємо на стіл гарячими з підливою і сметаною. Насолоджуємося смаком і ароматом найніжніших фаршированих перців.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.