Брюссельська капуста в мультиварці – дуже смачне, ситне дієтичне блюдо. Його використовують в дієтичному харчуванні і для повноцінних розвантажувальних овочевих днів на овочах. Рецепти приготування дуже різні і кожен може вибрати для себе найсмачніший варіант.
Рагу «Брюссельська і компанія»
Рецепти припускають використання різноманітних овочів. У цьому варіанті – самий збалансований набір, універсальний для дієтичного страви.
складові
- Капуста брюссельська – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершкове масло – 40 гр.
- Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) – за смаком
- Сіль, перець, спеції – за смаком.
Щоб страва була ще більш дієтичним, вершкове масло замініть рослинним рафінованим – оливковою або соняшниковою.
приготування
- Брюссельську капусту очистити від пошкоджених верхніх листочків і надрізати потовщені качана, щоб овоч рівномірно приготувався.
- Морква очистити і нарізати соломкою середньої величини. Лук нашаткувати півкільцями 3-5 мм завтовшки.
- Картоплю нарізати часточками уздовж бульби, товщиною близько 8-10 мм.
- Зелень дрібно нашаткувати. Відправляти в мультиварку в самому кінці приготування.
- Вершкове масло розтопити в режимі «Випічка» і закинути в чашу морква і цибуля. Обсмажити до золотистого кольору.
- Після цього відправляємо до овочів картоплю і продовжуємо смажити ще 10 хвилин, періодично помішуючи.
- У самому кінці додаємо брюссельську капусту. Заливаємо гарячою водою і заправляємо спеціями і сіллю за смаком. Води повинно бути стільки, щоб овочева маса була покрита трохи вище половини.
- Включаємо режим «Гасіння» на 40 хвилин і закриваємо кришку. За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо до овочів зелень, перемішуємо і закінчуємо процес.
Готову страву розкладіть по тарілках, присипавши свіжою зеленню. Подайте окремо сметану або вершки. Також підійде і вершково-часниковий соус. Брюссельська капуста в мультиварці – чудовий гарнір до м’яса або риби, які варто приготувати на пару.
Брюссельська капуста в курячих рулетиків
Це рецепти страви на пару. Легке і дієтичне, смачне, ніжне і дуже просте в приготуванні.
складові
- Куряча грудка – 2-3 шт.
- Брюссельська капуста – 20 маленьку виделку
- Сіль, спеції – за смаком.
Якщо вас не лякає калорійність, для натирання м’яса використовуйте майонез або вершки. Рецепти пропонують для додання пікантності і карамельного присмаку в маринаді використовувати мед.
приготування
- Спочатку займаємося м’ясом. Розріжте курячу грудку таким чином, щоб вийшов «лист». Натріть його сіллю і перцем з обох сторін.
Рецепти більш калорійного блюда пропонують використовувати маринад для натирання м’яса. Майонез або вершки змішайте з сіллю, спеціями і крапелькою меду. Натріть підготовлене м’ясо і залиште на кілька годин (2-3 години цілком достатньо).
- Брюссельську капусту очистимо від верхніх листочків, злегка надрежем стовщену качан і припустити на пару. Для цього використовуємо режим «Варка на пару». Час приготування – 5-7 хвилин під закритою кришкою.
- Потім капусту повністю охолодити і злегка повапниш маринадом або просто прісиплем сіллю і перцем. Залишимо на 30 хвилин.
- М’ясо розкладіть на дощечці і по центру помістіть капусту. Загорніть рулетиком і злегка сколіть зубочисткою, щоб в процесі приготування він не розвернувся.
- Встановіть режим «Варка на пару» на 30 хвилин. Налийте води стільки, щоб сітка для приготування на пару не торкалася її поверхні. Викладіть рулети так, щоб вони не торкалися одне одного.
Після звукового сигналу страва готова. Його подавали до столу як гарячим, так і холодним, приправивши вершковим або овочевим соусом.
Брюссельська капуста в пікантному соусі
Рецепти приготування складаються з трьох етапів – відварювання капусти, приготування соусу і гасіння всіх інгредієнтів разом. Але все це в одній мультиварці.
складові
- Капуста брюссельська – 500 гр.
- Печериці – 300 гр.
- Куряче філе – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Сир плавлений – 1 пачка
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Рослинна олія рафінована – для обсмажування
- Вода – 1-1.5 ст.
приготування
Рецепти цієї страви дуже різноманітні і передбачають взаємозамінність продуктів. Куряче філе можна замінити нежирним свинячим або молодим яловичим м’ясом. Печериці – лісовими грибами, маслюки або білими.
- Наливаємо в чашу воду і встановлюємо режим «Варка» на 5 хвилин. Закидаємо попередньо очищену капусту і готуємо під закритою кришкою до звукового сигналу. Потім витягуємо капусту і виливаємо воду.
- Встановлюємо режим «Жарка» або «Випічка» і вливаємо олію, щоб воно розігрілося.
- М’ясо нарізаємо тонкою соломкою і обсмажуємо до золотистої скоринки з усіх боків.
- Лук очищаємо і шаткуємо дрібними кубиками. Гриби нарізаємо тонкими пластинками.
- Закидаємо овочі до м’яса і смажимо під закритою кришкою ще 10 хвилин.
- Натираємо сирок на крупній тертці, додаємо воду, солимо і заправляємо спеціями за смаком. Закидаємо заздалегідь проварену капусту і готуємо ще 10 хвилин під закритою кришкою.
Розкладаємо страву по тарілках, зверху присипаємо свіжою зеленню і подаємо з вершками або вершково-часниковим соусом.