Куряче філе – м’яке, але трохи сухувате м’ясо, яке вимагає уваги і вправності для приготування смачного страви. В мультиварці воно готується просто, легко і швидко.
Разом з макаронами виходить чудове блюдо-дует, що займає гідне місце в записнику умілих господинь, у яких не так багато часу на стояння біля плити.
Макарони «А-ля по-флотськи»
За цим рецептом у одній мультиварці можна приготувати повноцінне друга страва дуже швидко і легко.
складові
- Філе курки – 300 гр.
- Макарони з твердих сортів пшениці – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Масло рослинне рафіноване – для обсмажування
- Сіль, перець, спеції – за смаком
- Часник – за бажанням.
Для цієї страви підійдуть середземноморські спеції, шафран, паприка, куркума, карі. Часник – для тих, хто любить цей ароматний овоч. Перед подачею на стіл можна присипати свіжої або сухої зеленню.
приготування
- Філе нарізаємо тонкими смужками, заправляємо спеціями і рослинним маслом (сіль не використовуйте!), І даємо трохи постояти – хвилин 10-15.
- Встановлюємо режим «Жарка / Випічка» і наливаємо рослинне масло. Закидаємо шматочки м’яса і обсмажуємо до золотистої скоринки з усіх боків.
- Тим часом ріжемо цибулю тонкими півкільцями.
- Помідор позбавляємо від шкірки. Для цього хрестоподібно надрізаємо шкірку і опускаємо томат в окріп на кілька секунд. Потім виймаємо і обдаємо крижаною водою. Очистити такий овоч дуже легко. Нарізаємо його дрібними кубиками.
- Лук, помідор і дрібно нарізаний часник відправляємо до м’яса і продовжуємо тушкувати ще практично до готовності. Залежно від потужності кухонного приладу на це може піти від 30 до 40 хвилин.
- Після закінчення цього часу в чашу додаємо макарони і гарячу воду. Її повинно бути стільки, щоб тільки злегка продукти вкрилися рідиною. Заправити сіллю і спеціями.
- Закриваємо кришку в мультиварці і продовжуємо готувати в тому ж режимі ще 15-20 хвилин. (Знову ж все залежить від потужності вашої «помічниці»).
Якщо ви використовуєте суху зелень – закиньте їх в чашу за 2-3 хвилини до закінчення готування. Якщо ж свіжу – відразу ж після звукового сигналу. Просто закрийте кришку на хвилинку, щоб блюдо просочилося ароматами улюбленої зеленушки.
Такі макарони з курячою грудкою будуть дуже смачними, ніжними і соковитими. Подавати їх потрібно з салатом зі свіжих овочів або соліннями.
Макаронно-овочева симфонія з куркою
Ця страва нагадує плов, тільки з макаронами замість рису. Куряче філе в мультиварці виходить ніжним і соковитим, так як готується практично у власному соку.
складові
- Макарони (твердих сортів) – 0.5 кг.
- Куряче філе – 0.5 кг.
- Помідори – 2 шт.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Зелений горошок (консервований) – 100-150 гр.
- Рослинна олія рафінована – для обсмажування
- Сіль, перець, спеції – за смаком.
Зелений горошок можна замінити квасолею, а замість води використовувати вершки або курячий бульйон. При бажанні можна додати часник, а зверху готову страву присипати твердим сиром (напівжирним).
приготування
- Морква очистити і натерти на крупній тертці, цибулю – дрібними кубиками, перець – тонкою соломкою. Помідори очистити від шкірки і нарізати тонкими скибочками.
- Встановити режим «Випічка / Жарка» на 25 хвилин і налити 3-4 ст.л. рослинного масла. Гарненько розігріти.
- Засипати морква і цибуля. Обсмажувати протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім додати перець і помідори. Смажити ще 10 хвилин.
- М’ясо нарізати тонкими смужками і відправити до овочів. Готувати до звукового сигналу, регулярно помішуючи.
- Засипати макарони і долити воду або вершки, щоб рідина лише злегка покривала вміст в мультиварці. Заправити сіллю і спеціями за смаком.
- Встановити режим «Гасіння» або «Плов» на 20-25 хвилин. Готувати під закритою кришкою.
- За 5 хвилин до закінчення процесу додати горошок і подрібнений часник. Перемішати, закрити кришку і готувати до сигналу.
Не поспішайте подавати на стіл відразу ж. Присипте зверху дрібно нарубаної зеленню і тертим сиром. Закрийте ще на 5-7 хвилин.
І тільки після цього розкладіть блюдо по тарілках.