М'ясо

Готуємо качину грудку в кращих традиціях



З усіх домашніх птахів качка вважається жирної. Її специфічний смак і наявність жирового прошарку робить страви з цього виду м’яса дуже калорійними і не завжди корисними. Але в тушці є місця, які відрізняються особливою ніжністю, меншою кількістю жиру і швидкістю приготування.

качка

Якщо ж приготувати цю страву в мультиварці – виходить щось незвичайне, ніжне і соковите. Рецепти пропонують використовувати різні маринади, соуси та інші додавання.

Качина грудка в мультиварці

Качина грудка з яблуками, в имбирно-медовому соусі або з апельсинами – це неповний перелік кулінарних винаходів, щоб зробити м’ясо особливо ароматним і смачним.

Качині-яблучні мотиви

Качка з яблуками – це класика, яка не вимагає особливої ​​реклами. Саме яблучна кислота робить м’ясо ніжним і практично нівелює специфічний присмак.

Качина грудка в мультиварці

Необхідні продукти

  • 3 курячі грудки;
  • 3 яблука кислих сортів (Антонівка);
  • рафінована рослинна олія для обсмажування;
  • сіль і спеції для качки.

Є спеціальний набір спецій для качки, які можна купити в магазині. Але можна зібрати такий «букет» самостійно. Рецепт приправи: взяти в рівних кількостях «п’ять спецій», сушений імбир, корицю, часник, листя бадьяна і рисовий оцет. Також можна використовувати соєвий соус замість солі.

приготування

    1. Щоб приготувати соковите м’ясо, його потрібно правильно підготувати до обсмажуванні.
    2. Промиваємо качину грудку і обсушуємо паперовим рушником. Вона повинна бути без кісточки, одна м’якоть.

Качина грудка в мультиварці

  1. Нарізаємо уздовж волокон шматками товщиною в 1 см або трохи більше.
  2. Беремо спеції, змішуємо з сіллю або соєвим соусом і щедро обмазуємо кожен шматочок м’яса. Ми залишаємо на годину-півтори в прохолодному місці, щоб промаринувалося.
  3. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка», наливаємо рослинне масло і розпалюються її.
  4. Викладаємо шматочки качиної грудки і обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків. На це піде буквально по 2-3 хв. з кожного боку.
  5. Поки обсмажується м’ясо, готуємо яблука до закладки. Промиваємо їх, розрізаємо і видаляємо кісточки. Нарізаємо великими шматками.
  6. Відправляємо яблука до м’яса, виставляємо в мультиварці режим «Гасіння» на 60 хв. За цей час грудка придбає потрібну м’якість і соковитість.

Качина грудка в мультиварці

Разом з грудкою цей рецепт пропонує нам ще й чудовий пікантний соус з легкої фруктовою ноткою, яким можна полити гарнір. А подавати до такого м’яса можна картопля або інші тушковані овочі, салат зі свіжих овочів і зелені, а також рис.

Каченя имбирно-медова

Качина грудка в мультиварці

Рецепт дуже простий і доступний. Якщо це блюдо будуть їсти діти – не хвилюйтеся. Алкоголь, який присутній в маринаді, під час термічної обробки повністю втратить градуси і залишить лише вишуканий присмак.



продукти

  • 3 качині грудки;
  • 1 ч. Л. меленого сухого імбиру або 1.5 ст. л. тертого свіжого;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 2 ст. л. ложки світлого рідкого меду;
  • 30-40 гр. коньяку або рому;
  • сіль, перець за смаком.

Для додання виноградного аромату коньяк можна замінити натуральним червоним вином. Якщо ж хочете отримати блюдо з легким французьким шармом – використовуйте французьку гірчицю з цільними зернами.

приготування

    1. Грудки промиваємо, видаляємо все зайве, обсушуємо паперовим рушником.
    2. На шкірці робимо кілька надрізів так, щоб прорізати жировий шар до м’яса. Натираємо сіллю і перцем. Поки відкладаємо в сторону.

Качина грудка в мультиварці

    1. Приготувати маринад просто. Попередньо очищений імбир натираємо на дрібній тертці, з’єднуємо його з медом, гірчицею і коньяком (вином), все ретельно перемішуємо і злегка підбиваємо масу.
    2. М’ясо укладаємо в маринад так, щоб кожна грудка повністю була обмазана ім. Ми залишаємо в прохолодному місці на 1.5-2 години.

Качина грудка в мультиварці

    1. В мультиварці виставляємо режим «Випічка» на 50 хв. Додаємо в чашу буквально ложку рослинної олії без запаху, щоб м’ясо спочатку не пристало до ємності. Викладаємо грудки шкіркою вниз і обсмажуємо їх 2-3 хв.

Качина грудка в мультиварці

  1. Додаємо соус, що залишився, закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу. Періодично потрібно перевертати шматки, щоб вони не підгоріли.

Перед подачею на стіл розрізаємо м’ясо тонкими скибочками вздовж волокон і поливаємо соусом, який залишився в мультиварці.

Качина грудка в мультиварці

Качині історії

Якщо ви використовуєте для приготування заморожену качину грудку, її потрібно розморожувати в природних умовах. Мікрохвильовка або гаряча вода зроблять м’ясо сухим і жорстким, і ніякої рецепт не врятує положення.

Яблука для приготування качки потрібно брати обов’язково зимові і кислуваті або взагалі кислі. Такі фрукти мають тугий і соковитою м’якоттю і під час приготування не перетворяться в кашу.

Спробуйте використовувати мандарини або апельсини. Ці цитрусові можуть посперечатися з яблуками в плані смакових якостей готового блюда.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.