Запіканка

Ніжний сирний десерт – смачна і корисна запіканка в мультиварці



З сиру можна приготувати безліч корисних і смачних страв. Одне з них – ніжна запіканка. Її ми пам’ятаємо ще з часів дитячого саду, коли на полуденок нянечка приносила тарілки з пахучими ваніллю прямоугольничками, политими згущеним молоком або варенням.

Ніжна сирна запіканка в мультиварці

У своєму дорослому житті ми так хочемо відтворити той неповторний аромат і смак дитинства, що починаємо шукати рецепти ніжною сирною солодощі і пробувати її приготувати. Благо в мультиварці це завдання спрощується в рази.

Сирна запіканка «Смак дитинства»

Ніжна сирна запіканка в мультиварці

Є безліч рецептів запіканок, які мають право на існування. Але якщо ви хочете спробувати, що таке справжня ніжна сирна запіканка – випробуйте саме цей. В мультиварці вийде чудово.

складові

  • Сир жирний – 500 гр.
  • Яйця курячі (бажано домашні) – 4 шт.
  • Кефір – 1 стакан
  • Цукровий пісок – ½ склянки
  • Манна крупа – ½ склянки
  • Ванільний цукор – 1 пакетик (10 гр.)
  • Розпушувач – 1 ч. Л.
  • Сіль – ½ ч. Л.
  • Ізюм, сухофрукти або цукати – ½ склянки

Ніжна сирна запіканка в мультиварці

Використовуйте будь-які сухофрукти або цукати. Щоб надати більш насичений смак десерту – використовуйте мікс з добавок і ще трохи подрібнених горіхів.

приготування

  1. Розбиваємо яйця і міксером збиваємо до стану пишної піни.
  2. Додаємо цукор, ваніль, сіль і продовжуємо збивати, поки цукор повністю не розчинитися.
  3. Потім по черзі додаємо сир, перетертий через сито, кефір, манку з розпушувачем. Продовжуємо збивати, домагаючись однорідної консистенції.
  4. У самому кінці додаємо ізюм, який був попередньо замочений в окропі і відкинутий на друшляк для видалення зайвої води. Тісто буде досить рідким – це нормально.
  5. Ніжна сирна запіканка в мультиварці

  6. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 45-50 хвилин. Чашу змастити вершковим маслом і присипати поверхню панірувальними сухарями з білого хліба або сухий манкою, щоб готова сирна запіканка легко вийшла з ємності.
  7. Після звукового сигналу відкрийте кришку і акуратно лопаткою відокремте запіканку від стінок. Десерт виходить дуже ніжним і повітряним. Його не слід діставати з ємності гарячим – нехай охолоне. Щільність і пружність прийде у міру охолодження. Так що спробувати гарячу запіканку не вийде.

Перекладаємо остиглий десерт на тарілку і прикрашаємо свіжими ягодами, варенням, корицею або поливаємо згущеним молоком. Смачне, ніжне і корисне блюдо до ранкової кави або вечірнього чаю припаде до смаку всім вашим домочадцям.

Сирний десерт «Хмара кохання»

Ніжна сирна запіканка в мультиварці

Сирна запіканка за таким рецептом буде дуже ніжною, пишною і повітряної. Весь секрет у великій кількості яєць, а вірніше в яєчних білках. Потрібно строго дотримуватися рекомендацій, щоб десерт вийшов. Але результат того вартий. Таке блюдо можна запросто подавати не тільки до сімейного чаювання, але і до святкового столу. Всі будуть в захваті.

складові

  • Сир домашній жирний (некислий) – 1 кг.
  • Цукровий пісок – 2 склянки
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Крохмаль картопляний (в / с) – 3 ст. л.
  • Яйця курячі домашні – 10 шт.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик (10 гр.)

Якщо немає домашніх яєць – в магазині вибирайте великі. За бажанням можна додати родзинки або інші сухофрукти, натерти цедру лимона або апельсина – тоді десерт буде ароматні.



приготування

  1. Беремо яйця і дуже акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Білки прибираємо в холодильник. У рецепті використовується тільки 3 жовтки, але все 10 білків.
  2. Сир перетираємо через сито або подрібнюємо блендером до пастоподібного стану.
  3. У ємність до сиру додаємо 3 жовтки, цукор, вершкове масло і крохмаль. Ретельно розтираємо до однорідної пишної маси.
  4. В окремій ємності збиваємо охолоджені білки до стійких піків.
  5. Ніжна сирна запіканка в мультиварці

  6. З’єднуємо обидві маси і гарненько збиваємо міксером до дуже пишного стану. На це піде 5-7 хвилин. Але робити це потрібно тільки на низьких швидкостях. Тісто вийде рідким, але це нормально. Додавати ще крохмаль не потрібно – запіканка вийде жорсткою і западе в процесі випічки.
  7. Ніжна сирна запіканка в мультиварці

  8. Чашу в мультиварці змащуємо вершковим маслом і присипаємо подрібненими і заздалегідь підсушеними в духовці волоськими горіхами або фундуком. Якщо є можливість – використовуйте мигдальні чіпси. Викладіть їх по всій площі ємності.
  9. Акуратно (особливо якщо чаша викладена чіпсами) вилийте сирну масу і розрівняйте її ложкою.
  10. В мультиварці включите режим «Випічка» на 50-60 хвилин і випікайте під закритою кришкою.
  11. Готову запіканку не поспішайте витягати з чаші гарячою. Нехай охолоне і настоїться. Вона поступово ставатиме пружною і відокремлювати від бортиків ємності.
  12. Ніжна сирна запіканка в мультиварці

Вийміть готовий десерт за допомогою решітки для приготування на пару і перекладіть на блюдо. Прикрасьте карамелевими фігурками, свіжими або зацукрованими ягодами, слайсами фруктів або домашніми свіжими цукатами.

Ділимося секретами успішного сирного десерту

Єдиний недолік в тому, що ніжна сирна запіканка, приготовлена ​​в мультиварці, зверху виходить практично білою. Виходу з цієї ситуації два – присипати поверхню корицею, або перевернути «догори ногами». Низ виходить дуже рум’яним і апетитним.

Обов’язково присипайте ємність всередині сипучими інгредієнтами: манкою, сухариками з білого хліба або горіховою крихтою. Так ви уникнете прилипання десерту до чаші в мультиварці.

Сир використовуйте обов’язково жирний, свіжий і некислий. Тоді сирна запіканка буде пишною і повітряної.

Якщо сир трохи сухуватий, протріть його через сито або подрібнити блендером. Також положення врятує додавання певної кількості сметани або жирного некислого йогурту. Консистенція стане ніжною, кремовою, що додасть пишності готовому десерту.

Ніжна сирна запіканка в мультиварці

І секрет «з бабусиної скриньки». Щоб прибрати кислоту з сиру, залийте його злегка теплим топленим молоком на 2-3 години, а потім відкиньте на друшляк. Вся кислота піде, а сирок стане більш жирним і ніжним.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.