Запіканка

Рецепт сирної запіканки з ягодами в мультиварці



Для багатьох сирна запіканка асоціюється з дитинством. Для кого-то це полуденок в дитячому саду, а для деяких улюблені ласощі від мами чи бабусі. У будь-якому випадку запіканку з легкістю можна назвати корисним десертом.

Його можна сміливо запропонувати дітям і тим, хто дотримується дієти. Калорійність 100 грамів десерту становить 168 ккал. Якщо додати в солодкість свіжих фруктів або ягід, смак тільки виграє. До того ж калорійність знизиться до 131 ккал.

Сир – універсальний продукт і поєднується з багатьма фруктами, які не псують смак ніжного кисломолочного продукту. Навпаки, вони вигідно його підкреслюють. Якщо до приготування залучити сучасну кухонну помічницю – мультиварку, то можна приготувати десерт набагато швидше.

Сирна запіканка з ягодами в мультиварці

Запіканка «Ароматна»

Саме таким вийде пиріг, якщо приготувати його з сухофруктами.

  • Сир – 500 гр .;
  • Манна крупа – 100 гр .;
  • Сухофрукти (або їх суміш) – 200 гр .;
  • Молоко – 50 мл .;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Цукор – 100 гр .;
  • Сметана – 100 гр .;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка без гірки.

Для приготування запіканок краще використовувати жирний, не кислий сир. Тоді запіканка вийде соковитою і ніжною.

  1. Залити крупу молоком і залишити на 20 хвилин для набухання.
  2. У цей час зайнятися сухофруктами: добре промити під теплою проточною водою, обсушити паперовим рушником.
  3. Сир зі сметаною збити міксером на високих швидкостях, з’єднати з манною крупою, розпушувачем і сухофруктами.
  4. Яйця з цукром збити до міцної піни. Обережно змішати з сирною масою.

Сирна запіканка з ягодами в мультиварці

  1. Ємність мультиварки змастити вершковим маслом, злегка присипати манкою і викласти тісто.
  2. Випікати 50 хвилин на програмі «Випічка». Дати охолонути.

Сирна запіканка з ягодами в мультиварці

Запіканка «Ніженка»

Це рецепт з усіма улюбленими персиками. Нагадує ніжне і повітряне суфле.

складові

  • Сир – 500 гр .;
  • Крупа манна – 70 гр .;
  • Консервовані персики – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт .;
  • Цукор – 100 гр .;
  • Сметана (не менше 20% жирності) – 70 гр .;
  • Кефір – 100 гр .;
  • Харчова сода – 1 ч. Л. без верху;

приготування

  1. Окремо збити в піну білки.
  2. Залити кефіром манку і залишити на 10 хвилин.
  3. У сметану додати соду.
  4. Збити комбайном сирну масу з жовтками. Продовжуючи збивати, ввести цукор, крупу і сметану.
  5. Акуратно з’єднати з білками.

Сирна запіканка з персиками в мультиварці

  1. Нарізати невеликими кубиками персик.
  2. Змастити вершковим маслом мультиварку і вилити в неї тісто.
  3. Пересипати персиками, злегка вдавлюючи в тісто.
  4. Піч на режимі «Випічка» 60 хвилин і ще 30 на «підігріву». Дати охолонути.

Сирна запіканка з персиками в мультиварці

Запіканка «Літня»

Ідеальний літній десерт для душевного чаювання всією родиною. Готувати можна з будь-якими ягодами, особливо вдале поєднання з малиною. Такий пиріг з малиною дуже подобається дітям.

складові

  • Сир – 500 гр .;
  • Манка – 80 гр .;
  • Молоко – 80 мл .;
  • Цукор – 100 гр. Якщо готувати з кислими ягодами, то збільшити кількість цукру до 130 гр.
  • Яйця – 2 шт .;
  • Малина – 150 гр .;
  • Розпушувач – 1 ч. Л .;
  • Ванілін – 1 пакетик.
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

приготування

  1. Збити яйця і цукор до стійкої піни.
  2. Окремо подрібнити блендером сир.
  3. Ввести в яєчну суміш сир, молоко і ванілін. Перемішати.
  4. Всипати крупу і розпушувач і знову перемішати.
  5. Промити малину.
  6. У змащену чашу мультиварки вилити половину готової маси, викласти малиною і залити другою половиною.
  7. Готувати 30 хвилин на програмі «Випічка», потім ще 30 на «підігріву».
  8. Після охолодження витягти з форми, посипати пудрою і прикрасити малиною.

Сирна запіканка з ягодами в мультиварці



дієтична запіканка

складові

  • Сир знежирений – 500 гр .;
  • Манна крупа – 50 гр .;
  • Цукор – 80 гр .;
  • Яйце – 1 шт .;
  • Яблуко (кислих сортів) – 1 велике, можна замінити будь-якими фруктами і ягодами;
  • Розпушувач – 1 ч. Л.

Сирна запіканка з ягодами в мультиварці

приготування

  1. За допомогою міксера збити яйце і цукор, з’єднати з сиром і розпушувачем.
  2. Всипати крупу. Ще раз ретельно збити.
  3. Яблуко нарізати невеликими кубиками, додати до суміші.
  4. Чашу змастити маслом, обсипати манкою і вилити тісто.
  5. Включити режим «Випічка» на 45 хвилин.
  6. Остудити.

Ще один варіант приготування низькокалорійного десерту з фруктами або ягодами. Особливо смачною виходить сирна запіканка з вишнею в мультиварці.

складові

  • Сир (3% жирності) – 600 гр .;
  • Молоко – 200 мл .;
  • Манка – 50 гр .;
  • Цукор – 100 гр .;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Фрукти будь-які – 100 гр .;
  • Ванілін – 1 пакетик.

Сирна запіканка з ягодами в мультиварці

приготування

  1. Змішати сир, молоко, жовтки і цукор міксером або блендером до однорідної маси.
  2. Збити білки.
  3. З’єднати сир і білки, всипати манку і ванілін.
  4. Нарізати улюблені фрукти.
  5. Змішати сирну масу з фруктами.
  6. Мультиварку змастити маслом, вилити тісто і включити програму «Випічка» на 1 годину.
  7. За 20 хвилин до готовності відкрити клапан кришки.
  8. Дати охолонути, не виймаючи з чаші.

Запіканка «Яскрава»

Готується з брусницею, що робить її смак особливим – яскравим і неповторним! Поєднання сиру з брусницею робить запіканку багатою на смак.

складові

  • Сир високої жирності – 500 гр .;
  • Манна крупа – 120 гр .;
  • Яйця – 3 шт .;
  • Вершкове масло – 30 гр .;
  • Цукор – 120 гр .;
  • Брусниця – 150 гр .;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Розпушувач – 1 чайна ложка.
  • Сіль – 1 щіпка

приготування

  1. Сирну масу пропустити через м’ясорубку.
  2. Відокремити білки і жовтки. Збити білки з дрібкою солі до тугий піни.
  3. Жовтки розтерти з цукром, сиром, маслом, ваніліном і розпушувачем. Останнім додати крупу і ретельно розмішати.
  4. З’єднати отриману суміш з брусницею, потім обережно змішати з білками. Частина ягоди можна замінити сухофруктами, які переб’ють легку гірчинку брусниці. Можна не змішувати сир з брусницею, а просто посипати ягоду зверху, злегка утапливая в тісто.
  5. Маслом змастити чашу, викласти тісто, випікати 1 годину.
  6. Остиглий пиріг прикрасити брусницею, посипавши зверху цукровим піском або пудрою.

Сирна запіканка з ягодами в мультиварці



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.