Сир можна з упевненістю назвати універсальним продуктом. Він легкий і не примхливий в приготуванні, добре поєднується з багатьма продуктами, може бути використаний в солодких і не солодких блюдах. Крім цього, він багатий мікроелементами і вітамінами. Не випадково цей кисломолочний продукт такий популярний у всьому світі.
Він часто зустрічається в рецептах випічки і десертів, використовується в якості начинки і становить для тесту. Пироги, булочки, пиріжки стають не просто смачними, а й корисними ласощами.
До нього можна додавати різні фрукти і отримувати при цьому нові смакові поєднання. Союз сиру і банана – вишуканий і цікавий дует.
Вдалий за своїми смаковими якостями союз насичує організм складними вуглеводами і білками. Саме тому така комбінація продуктів стане кращим десертом для дітей і дорослих.
Десерт поєднує в собі простоту і швидкість приготування, доступність інгредієнтів і користь. Існує кілька варіацій його приготування. Але загальною рекомендацією буде вибір свіжого сиру з кислинкою. Прісний сир зробить смак пирога надмірно нудотним.
«А-ля запіканка»
складові
- Манна крупа – приблизно 75 гр. або 1/2 мільтістакана
- Сир – 300 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Банан – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Вершкове масло – 30 гр.
- Ванілін – 1 гр.
приготування
- Викласти в чашку міксера яйця і цукор. Збити протягом 2 хвилин.
- Банан порізати.
- Додати до яєчної суміші сир, ванілін, розм’якшене масло, банан.
- Збити до однорідної консистенції.
- Не вимикаючи міксера, всипати манну крупу.
- Збивати ще протягом 3 хвилин на середніх швидкостях.
- Помилитися каструлю для мультиварки маслом і вилити в неї готову суміш.
- Піч на режимі «Випічка» 60 хвилин.
- Після сигналу, дати постояти ще 10 хвилин.
Десерт «Повітряний»
складові
- Манна крупа – 100 гр. або трохи більше половини мультістакана
- Сир – 500 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 100 гр. або 1/2 мультістакана
- Кефір – 1 мультістакан або 1 неповний столовий стакан
- Банани – 2 шт.
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Ванілін – 1 гр.
приготування
- Манку залити кефіром і дати постояти 30 хвилин для набухання.
- Відокремити білки від жовтків.
- З’єднати і перетерти сир з жовтками і розпушувачем.
- Збити яєчні білки з цукром і ваніліном до міцної піни.
- Змішати разом сирну масу і манку з кефіром.
- У сир перекласти білки і акуратно перемішати.
- Помилитися чашу мультиварки маслом. Викласти в неї тісто.
- Включити режим «Випічка» на 40 хвилин.
- Після відключення не відкривати відразу кришку.
«А-ля чізкейк»
Дуже простий у приготуванні, але в той же час не відрізняється за смаком від улюбленого багатьма чизкейка, наступний пиріг.
складові
- Розсипчасте печиво ( «Ювілейне» або «До чаю») – 200 гр.
- Сир – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор – 1 повний мультістакан або 200 гр.
- Сметана жирна – 250 гр.
- Банан – 3 невеликих шт.
- Яйце – 4 шт.
приготування
- Подрібнити печиво в блендері до крихти.
- Змішати печиво з розм’якшеним маслом до однорідного стану.
- Мультиварку промазати вершковим маслом. Викласти в неї приготовану масу, утворивши бортики.
- Чашу з тестом прибрати в холодильник.
- Міксером на високих швидкостях збити до однорідності сир, подрібнений банан, яйця, сметану і цукор.
- Збиту суміш вилити на тісто.
- Піч на режимі «Випічка» 60 хвилин.
- Після дати пирогу постояти з відключеною функцією підігріву ще 40 хвилин.
Десерт з пісочним тістом
складові
- Борошно – 2 мультістакана або 300 гр.
- Яйця – 2 шт. в тісто і 3 шт. для начинки
- Вершкове масло – 80 гр.
- Цукор – 2 ст. л. для тіста і 1 мультістакан (150 гр.) в начинку
- Розпушувач – 1 ч. Л.
- Сир – 500 гр.
- Банани – 2 шт.
- Сметана – 1 мультістакан або 150 гр.
- Сік половини лимона.
приготування
- Для тіста яйця розтерти з цукром, всипати борошно з розпушувачем і додати вершкове масло. Замісити і прибрати на верхню полицю холодильника на 20 хвилин.
- У міксері до однорідного стану збити сир, яйця, цукор і сметану.
- Порізати банани і полити їх лимонним соком.
- Викласти банани до сирної суміші і ще раз збити.
- Чашу мультиварки змастити вершковим маслом. Викласти в неї готове тісто, оформляючи бортики.
- На тісто вилити начинку.
- Піч 80 хвилин на режимі «Випічка».
- Після подачі сигналу дати постояти ще 30 хвилин у вимкненій мультиварці.
Цей пиріг дуже добре подавати политим глазур’ю.
Для приготування глазурі змішати какао з цукром (по 2 ст. Л.), Молоком (3 ст. Л.) І вершковим маслом (1 ст. Л.). Поставити суміш на маленький вогонь і тримати на ньому, поки не розтопиться. Готову випічку полити глазур’ю і дати охолонути.
Багато рецептів пирога дуже прості в приготуванні, але вони також мають свої маленькі хитрощі.
Секрети хорошою випічки
Випічка буде ніжніше на смак, якщо половину кількості борошна для тесту замінити манною крупою.
Сир для пирога краще використовувати м’який, що не зернистий.
Перед приготуванням його перетирають через сито – це зробить випічку легше і ніжніше на смак. Якщо немає сита, то можна скористатися блендером або комбайном.
Занадто прісний сир перетвориться, якщо додати в нього сметану. Від цього смак готового десерту буде більш виразним.