Випічка

Ароматні пироги з бананами вранці, вдень і ввечері в будь-який час року



Колись екзотичний фрукт банан перестав бути таким ось уже багато років. І в зв’язку з цим багато господинь почали придумувати для них застосування в приготуванні різноманітних страв. Звичайно ж, першою буде солодка випічка. Рецепт пирога або кексу c бананами зараз не рідкість.

Пироги з бананами в мультиварці

Банани в мультиварці – це щось незвичайне, неймовірно ароматне і дуже смачне. Такий десерт сподобається всім вашим домочадцям. А потрібно для його приготування мінімальний набір продуктів і зовсім небагато часу, щоб підготувати пиріг до випічки. Все інше зробить за вас ваша незамінна кухонні помічниця.

Десерт з бананів «Екзотика»

Це найпростіший рецепт, коли випічка виходить навіть у тих, хто жодного разу її не готував. Згодом ви станете вносити корективи в рецепт, додавати нові інгредієнти і створите власний ексклюзивний банановий пиріг.

Необхідні продукти

  • 3 стиглих банана;
  • сік половини лимона;
  • 2 великих домашніх яйця;
  • стакан без гірки цукру;
  • стакан і 4 ст. л. пшеничного борошна в / с;
  • 1 чайна ложка порошку для випічки;
  • 1 така ж ложка соди харчової;
  • 100 гр. вершкового масла;
  • півсклянки цільного молока;
  • ваніль за смаком.

Щоб прикрасити готовий пиріг, використовуйте екзотичні фрукти: ківі, карамболь, манго. Їх з успіхом замінить наша рідна полуниця, чорна і червона смородина, малина. Ягоди можуть бути як свіжими, так і морозивом.

приготування

  1. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані, але не доводимо до кипіння. Ми залишаємо на кілька хвилин, щоб охололи.
  2. Банани чистимо, ламаємо дрібними шматками і розминаємо виделкою або подрібнюємо занурювальним блендером до пюреобразного стану. Неодмінно потрібно додати на цьому етапі сік лимона, щоб фрукт не почорнів.
  3. Просіваємо борошно і обидва розпушувача (соду і порошок для випічки) через дрібне капроновое сито.
  4. Яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки розтираємо з половиною цукру до білої пінної маси і з’єднуємо з бананової масою. Туди ж відправляємо молоко, вершкове масло і гарненько перемішуємо до однорідного стану.
  5. Білки збиваємо до стійких піків, додаємо цукор, що залишився і знову збиваємо.
  6. У бананово-вершкову масу поступово вводимо борошняну суміш і ретельно перемішуємо до однорідності.
  7. Пироги з бананами в мультиварці

  8. Останній штрих – додаємо збиті білки в заготовку для пирога і акуратно перемішуємо дерев’яною або силіконової лопаткою до однорідного стану. Маса вийде досить густий, але шовковистою за текстурою.
  9. Змащуємо чашу вершковим маслом і злегка пріпиляем борошном. Викладаємо масу на пиріг в ємність і поверхню розрівнюємо змоченою у воді ложкою.
  10. Пироги з бананами в мультиварці

  11. Встановлюємо режим «Випічка» на 60 хв. Готуємо пиріг під закритою кришкою до звукового сигналу.
  12. Випічка виходить пишною і дуже соковитою. Тому діставати її потрібно злегка остигнула, щоб не розламати. Для цього краще витягти чашу і поставити охолоджуватися в прохолодне місце.

Готовий пиріг зверху присипаємо цукровою пудрою, змішаною з порошком какао. Нарізаємо тонкими слайсами підготовлені фрукти і прикрашаємо наш десерт.

Пироги з бананами в мультиварці

Простий рецепт смачної випічки, яка може стати основою для ароматного торта. Для цього потрібно просто розрізати пиріг на коржі і перемазати улюбленим кремом, а зверху полити розтопленим шоколадом або помадкою.

Десерт «Кучерявий банан»

Випічка вийде дуже ніжною, соковитою і зовсім незвичайною. Такий пиріг можна подавати до святкового столу – гості ні за що не здогадаються, як він був приготовлений. А тим часом рецепт абсолютно простий.

Буде потрібно

Для тесту:

  • 200 гр. сметани жирної;
  • 2 великих курячих яйця;
  • 6 ст. л. згущеного молока;
  • 1 ч. Л. соди харчової, погашеної 1 ст. л. лимонного соку;
  • склянка цукру;
  • 2 склянки борошна пшеничного;
  • 2 ст. л. порошку какао.

Для крему:

  • 2 стиглих банана + 1 твердий (для прикраси);
  • півлітра сметани;
  • цукрова пудра і ваніль – за смаком.

Для помадки:

  • 8 ст. л. цукрового піску;
  • 4 ст. л. молока цільного;
  • 2 ст. л. порошку какао;
  • 50 гр. вершкового масла.

Кілька гілочок м’яти і зацукрованих пелюсток троянд, бажано білих.



приготування

Рецепт приготування простий і не вимагає окремого з’єднання інгредієнтів для тіста. Тільки кількість продуктів ділимо на два, так як будемо випікати два коржі.

  1. В емальовану, керамічну або скляну ємність виливаємо 100 гр. сметани і додаємо 1 ч. л. соди, погашену 1 ст. л. лимонного соку. Перемішуємо.
  2. Розбиваємо 1 яйце, додаємо 3 ст. л. згущеного молока, півсклянки цукру і стакан муки. Все це добре перемішуємо до однорідності. Маса вийде як густа сметана.
  3. Змащуємо чашу вершковим або рослинним маслом без запаху, виливаємо заготовку на пиріг і розрівнюємо поверхню.
  4. Встановлюємо режим «Випічка» на 35-40 хв. Час залежить від потужності вашої мультиварки. Випікаємо під закритою кришкою до звукового сигналу. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Якщо трохи липне – збільште час на 5-10 хв. і врахуйте цей момент при випічці другого коржа.
  5. Пироги з бананами в мультиварці

  6. Другий корж готуємо аналогічно першому, тільки додаємо до складу порошок какао.
  7. Пироги з бананами в мультиварці

  8. Поки випікається пиріг, робимо помадку. Змішуємо цукор і какао, додаємо молоко і відправляємо каструльку на вогонь. Доводимо до кипіння і вводимо масло, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути. Так легше поливати пиріг – помадка НЕ ​​буде стікати в тарілку, а залишиться на коржах.
  9. Поки коржі остигають, робимо сметанно-банановий крем. Для цього збиваємо сметану з цукром до пишного стану. Не перестарайтеся: жирна сметана при інтенсивному і тривалому збиванні може перетворитися в масло і крем не вийде.
  10. Стиглі банани очищаємо від шкірки, розламуємо на шматочки і розминаємо виделкою. Не треба їх пюрировать. Якщо в кремі будуть потрапляти дрібні шматочки – це додасть десерту пікантність. З’єднуємо бананову масу зі сметанним кремом і перемішуємо до однорідного стану ложкою. Твердий банан очищаємо і нарізаємо тонкими слайсами.
  11. Як тільки коржі повністю охололи, приступаємо до складання десерту. Один корж викладаємо на блюдо і злегка змащуємо кремом.
  12. Другий корж розламуємо на шматки довільної величини і мачає в крем. Викладаємо гіркою на перший корж. Залишками крему змащуємо зверху пиріг.
  13. Поливаємо десерт шоколадною помадкою, прикрашаємо слайсами банана, гілочками свіжої м’яти і пелюстками троянд.

Святковий десерт готовий. Рецепт трохи хитромудрий і многокомпонентен. Але результат перевершить всі очікування.

Торт кучерявий хлопчик

Бананово-тістечка секрети

Банан після розрізання не потемніє, якщо побризкати його лимонним соком або хоча б розчином лимонно кислоти. Це стосується також яблук і груш.

Щоб рідке тісто не «осіло» під час випічки, процес потрібно проводити під закритою кришкою і не відкривати її до закінчення циклу.

Банан в тесті надає йому соковитості. Але якщо додати його занадто багато – пиріг не пропечеться і буде сирим або в’язким всередині. Приказка «маслом каші не зіпсуєш» в цьому випадку не працює.

Випічка з бананів універсальна. В рецепт можна вносити зміни або доповнення, наприклад, додати сухофрукти або горіхи. Але сухофрукти перед додаванням безпосередньо в тісто потрібно спочатку розпарити в окропі, обсушити і пересипати борошном, щоб вони не опало на дно під час приготування десерту. А горіхи непогано прожарити в духовці, щоб вони краще розкрили свій аромат, і можна було безперешкодно зняти гіркувату шкірку. Це особливо стосується волоських.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.