Колись екзотичний фрукт банан перестав бути таким ось уже багато років. І в зв’язку з цим багато господинь почали придумувати для них застосування в приготуванні різноманітних страв. Звичайно ж, першою буде солодка випічка. Рецепт пирога або кексу c бананами зараз не рідкість.
Банани в мультиварці – це щось незвичайне, неймовірно ароматне і дуже смачне. Такий десерт сподобається всім вашим домочадцям. А потрібно для його приготування мінімальний набір продуктів і зовсім небагато часу, щоб підготувати пиріг до випічки. Все інше зробить за вас ваша незамінна кухонні помічниця.
Десерт з бананів «Екзотика»
Це найпростіший рецепт, коли випічка виходить навіть у тих, хто жодного разу її не готував. Згодом ви станете вносити корективи в рецепт, додавати нові інгредієнти і створите власний ексклюзивний банановий пиріг.
Необхідні продукти
- 3 стиглих банана;
- сік половини лимона;
- 2 великих домашніх яйця;
- стакан без гірки цукру;
- стакан і 4 ст. л. пшеничного борошна в / с;
- 1 чайна ложка порошку для випічки;
- 1 така ж ложка соди харчової;
- 100 гр. вершкового масла;
- півсклянки цільного молока;
- ваніль за смаком.
Щоб прикрасити готовий пиріг, використовуйте екзотичні фрукти: ківі, карамболь, манго. Їх з успіхом замінить наша рідна полуниця, чорна і червона смородина, малина. Ягоди можуть бути як свіжими, так і морозивом.
приготування
- Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бані, але не доводимо до кипіння. Ми залишаємо на кілька хвилин, щоб охололи.
- Банани чистимо, ламаємо дрібними шматками і розминаємо виделкою або подрібнюємо занурювальним блендером до пюреобразного стану. Неодмінно потрібно додати на цьому етапі сік лимона, щоб фрукт не почорнів.
- Просіваємо борошно і обидва розпушувача (соду і порошок для випічки) через дрібне капроновое сито.
- Яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки розтираємо з половиною цукру до білої пінної маси і з’єднуємо з бананової масою. Туди ж відправляємо молоко, вершкове масло і гарненько перемішуємо до однорідного стану.
- Білки збиваємо до стійких піків, додаємо цукор, що залишився і знову збиваємо.
- У бананово-вершкову масу поступово вводимо борошняну суміш і ретельно перемішуємо до однорідності.
- Останній штрих – додаємо збиті білки в заготовку для пирога і акуратно перемішуємо дерев’яною або силіконової лопаткою до однорідного стану. Маса вийде досить густий, але шовковистою за текстурою.
- Змащуємо чашу вершковим маслом і злегка пріпиляем борошном. Викладаємо масу на пиріг в ємність і поверхню розрівнюємо змоченою у воді ложкою.
- Встановлюємо режим «Випічка» на 60 хв. Готуємо пиріг під закритою кришкою до звукового сигналу.
- Випічка виходить пишною і дуже соковитою. Тому діставати її потрібно злегка остигнула, щоб не розламати. Для цього краще витягти чашу і поставити охолоджуватися в прохолодне місце.
Готовий пиріг зверху присипаємо цукровою пудрою, змішаною з порошком какао. Нарізаємо тонкими слайсами підготовлені фрукти і прикрашаємо наш десерт.
Простий рецепт смачної випічки, яка може стати основою для ароматного торта. Для цього потрібно просто розрізати пиріг на коржі і перемазати улюбленим кремом, а зверху полити розтопленим шоколадом або помадкою.
Десерт «Кучерявий банан»
Випічка вийде дуже ніжною, соковитою і зовсім незвичайною. Такий пиріг можна подавати до святкового столу – гості ні за що не здогадаються, як він був приготовлений. А тим часом рецепт абсолютно простий.
Буде потрібно
Для тесту:
- 200 гр. сметани жирної;
- 2 великих курячих яйця;
- 6 ст. л. згущеного молока;
- 1 ч. Л. соди харчової, погашеної 1 ст. л. лимонного соку;
- склянка цукру;
- 2 склянки борошна пшеничного;
- 2 ст. л. порошку какао.
Для крему:
- 2 стиглих банана + 1 твердий (для прикраси);
- півлітра сметани;
- цукрова пудра і ваніль – за смаком.
Для помадки:
- 8 ст. л. цукрового піску;
- 4 ст. л. молока цільного;
- 2 ст. л. порошку какао;
- 50 гр. вершкового масла.
Кілька гілочок м’яти і зацукрованих пелюсток троянд, бажано білих.
приготування
Рецепт приготування простий і не вимагає окремого з’єднання інгредієнтів для тіста. Тільки кількість продуктів ділимо на два, так як будемо випікати два коржі.
- В емальовану, керамічну або скляну ємність виливаємо 100 гр. сметани і додаємо 1 ч. л. соди, погашену 1 ст. л. лимонного соку. Перемішуємо.
- Розбиваємо 1 яйце, додаємо 3 ст. л. згущеного молока, півсклянки цукру і стакан муки. Все це добре перемішуємо до однорідності. Маса вийде як густа сметана.
- Змащуємо чашу вершковим або рослинним маслом без запаху, виливаємо заготовку на пиріг і розрівнюємо поверхню.
- Встановлюємо режим «Випічка» на 35-40 хв. Час залежить від потужності вашої мультиварки. Випікаємо під закритою кришкою до звукового сигналу. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Якщо трохи липне – збільште час на 5-10 хв. і врахуйте цей момент при випічці другого коржа.
- Другий корж готуємо аналогічно першому, тільки додаємо до складу порошок какао.
- Поки випікається пиріг, робимо помадку. Змішуємо цукор і какао, додаємо молоко і відправляємо каструльку на вогонь. Доводимо до кипіння і вводимо масло, перемішуємо і знову доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути. Так легше поливати пиріг – помадка НЕ буде стікати в тарілку, а залишиться на коржах.
- Поки коржі остигають, робимо сметанно-банановий крем. Для цього збиваємо сметану з цукром до пишного стану. Не перестарайтеся: жирна сметана при інтенсивному і тривалому збиванні може перетворитися в масло і крем не вийде.
- Стиглі банани очищаємо від шкірки, розламуємо на шматочки і розминаємо виделкою. Не треба їх пюрировать. Якщо в кремі будуть потрапляти дрібні шматочки – це додасть десерту пікантність. З’єднуємо бананову масу зі сметанним кремом і перемішуємо до однорідного стану ложкою. Твердий банан очищаємо і нарізаємо тонкими слайсами.
- Як тільки коржі повністю охололи, приступаємо до складання десерту. Один корж викладаємо на блюдо і злегка змащуємо кремом.
- Другий корж розламуємо на шматки довільної величини і мачає в крем. Викладаємо гіркою на перший корж. Залишками крему змащуємо зверху пиріг.
- Поливаємо десерт шоколадною помадкою, прикрашаємо слайсами банана, гілочками свіжої м’яти і пелюстками троянд.
Святковий десерт готовий. Рецепт трохи хитромудрий і многокомпонентен. Але результат перевершить всі очікування.
Бананово-тістечка секрети
Банан після розрізання не потемніє, якщо побризкати його лимонним соком або хоча б розчином лимонно кислоти. Це стосується також яблук і груш.
Щоб рідке тісто не «осіло» під час випічки, процес потрібно проводити під закритою кришкою і не відкривати її до закінчення циклу.
Банан в тесті надає йому соковитості. Але якщо додати його занадто багато – пиріг не пропечеться і буде сирим або в’язким всередині. Приказка «маслом каші не зіпсуєш» в цьому випадку не працює.
Випічка з бананів універсальна. В рецепт можна вносити зміни або доповнення, наприклад, додати сухофрукти або горіхи. Але сухофрукти перед додаванням безпосередньо в тісто потрібно спочатку розпарити в окропі, обсушити і пересипати борошном, щоб вони не опало на дно під час приготування десерту. А горіхи непогано прожарити в духовці, щоб вони краще розкрили свій аромат, і можна було безперешкодно зняти гіркувату шкірку. Це особливо стосується волоських.