Випічка

Дріжджове листкове тісто: покроковий фото рецепт



Дріжджове листкове тісто підійде практично для будь-якої випічки. З нього можна формувати солодкі і несолодкі варіанти піци, рулетів, пирогів і використовувати для будь-якого вподобаного страви в духовке.Рецепти приготування швидкі і прості, які не потребують великих витрат часу на викочування і замішування. Але головна перевага – це бюджетность.

Відмінність рецепта полягає в тому, що дріжджове тісто приготоване таким чином, можна зберігати в холодильнику. Готова випічка буде в розрізі виглядати, як ніби використовувалося листкове тісто.

Дріжджове листкове тісто

Дріжджове листкове тісто

Складові:

Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!

Читати докладніше …

  • борошно пшеничне в / с – 3 склянки;
  • масло вершкове жирне – 100 г;
  • молоко 2,5% – 100 мл;
  • яйце куряче свіже – 2 шт .;
  • сухі дріжджі – 1 маленький пакетик;
  • цукор тростинний – 1 ст.л .;
  • тепла питна вода – 250 мл;
  • сіль кам’яна – 1 ч.л.

приготування:

  1. Борошно просіваємо два рази через дрібне сито, щоб наситилася киснем. Якщо вона пресована в паперовій упаковці, краще повторити процедуру тричі. Додаємо 2 столові ложки цукру і вимішуємо віночком.
  2. Масло кімнатної температури нарізаємо квадратиками або прямокутниками невеликого розміру і додаємо в миску.
  3. Перетираємо за допомогою вилки або ложки в жирну велику крихту. У дрібну необов’язково, але можна.
  4. Розігріваємо молоко до теплого стану, додаємо цукор, що залишився, сіль і дріжджі. Перемішуємо, щоб всі інгредієнти розчинилися. Потім вводимо одне яйце і ще раз збовтуємо ложкою.
  5. Доливаємо теплу воду, щоб вона доходила до країв склянки.
  6. Виливаємо в ємність розбавлене молоко, додаємо решту воду і збиваємо міксером. Вводимо борошно, що залишилося і замішуємо тісто руками, так як за допомогою техніки це вже буде зробити складно через густоти.
  7. Скачує тісто в кулю, кладемо в миску і накриваємо харчовою плівкою, пакетом або чистим кухонним рушником. Прибираємо в холодильник на 10-12 годин для отстойкі.
  8. З готовим тестом можна працювати протягом 4-6 днів, зберігаючи його в холодильнику і відокремлюючи шматки, необхідні для приготування випічки.

Дріжджове листкове тісто для французьких круасанів

Дріжджове листкове тісто для французьких круасанів

Жителі чарівної країни любові обожнюють ніжну випічку з хрустким тестом, але не завжди готові ділитися вишуканими рецептами. Приготувати дріжджове листкове тісто для французьких круасанів досить просто в домашніх умовах, якщо слідувати покрокової інструкції з фото.

Складові:

  • вода тепла питна – 150 мл;
  • дріжджі сухі – упаковка 11 г;
  • цукор тростинний (для опари) – 2 ст.л .;
  • борошно пшеничне – 0,5 кг + 100 г для викочування;
  • вершкове масло – 100 г (для тесту) і 250 г (для пласта);
  • сіль кам’яна – 1 ч.л.
  • цукор тростинний (для тесту) – 100 г;
  • молоко тепле – 100 мл.

приготування:



  1. Масло поділяємо на дві порції. Більшу частину залишаємо на кухні, щоб воно встигло розм’якнути в той час, поки готується тісто.
  2. Перевіряємо воду пальцем, щоб вона не була дуже гарячою і не зіпсувала дріжджі. Засипаємо цукор і добре перемішуємо, щоб він повністю розчинився. Потім додаємо дріжджі і заважаємо ложкою 20 секунд.
  3. Ми залишаємо на 5-10 хвилин, щоб гриби ожили, підгодувати солодким. Якщо вони не піднялися і не почали злегка пінитися, значить вони зіпсовані і краще замінити їх іншими.
  4. Борошно просіваємо двічі і змішуємо з сіллю і цукром. Можна зробити це за допомогою віночка або безпосередньо руками.
  5. Формуємо воронку посередині і вливаємо прокинулися дріжджі.
  6. Додаємо тепле, кімнатної температури молоко.
  7. Секрет приготування дріжджового листкового тіста з французької рецептом полягає в тому, що його замішують руками, а не за допомогою техніки. Місимо його акуратно і не поспішаючи, круговими рухами збираючи борошно з країв миски. Завдяки такому способу приготування якість готового продукту вийде на порядок вище.
  8. Нарізаємо кубиками 100 грам масла і додаємо в напівготове тісто і знову вимішуємо, щоб жир рівномірно розподілився.
  9. Готовий продукт кладемо на робочу поверхню без додаткової присипки борошном. Вимішуємо на ній впевненими різкими рухами до тих пір, поки маса не стане повністю однорідною. Її можна поплескувати, підкидати трохи вгору. Такі руху будуть корисні для тесту.
  10. Готовий продукт формуємо в прямокутник і загортаємо в харчову плівку так, щоб вона щільно облягала тісто. Прибираємо його в холодильник мінімум на 2 години, а максимум на добу.
  11. Більший шматок масла викладаємо на щільний пергамент і мне в прямокутник.
  12. Потім за формою підгинаємо краю паперу, але так щоб залишилося трохи вільного місця для подальшого формування пласта.
  13. Перевертаємо на інший бік і акуратно притискаємо качалкою, щоб масло розподілилося в вільні області.
  14. Потім його можна розкачати без страху, що пергамент пошкодитися. У підсумку вийде акуратний гарний квадрат. Відправляємо його в холодильник до тесту.
  15. Після закінчення часу дістаємо заготовки і залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин, щоб вони трохи розігрілися.
  16. Робочу поверхню присипаємо борошном і кладемо на неї тісто. Зверху також злегка посипаємо, а надлишки стряхиваем.
  17. Розкачуємо пласт таким чином, щоб він став в два рази більше масляного квадрата.
  18. Потім кладемо другу заготовку поверх тесту, звільняючи від пергаменту.
  19. Запечатує масло в своєрідний конверт, як при роботі з листковим варіантом.
  20. Присипаємо тісто борошном і видаляємо надлишки помахом долоні.
  21. Запам’ятовуємо, з якого боку знаходиться загин пласта. Нехай він буде праворуч. Надалі складати тісто будемо на цю сторону, дотримуючись суворої схеми.
  22. Притискаємо вільні краї пласта качалкою зверху і знизу, утворюючи виїмки. А потім припечатує по всій площі.
  23. Потім починаємо розкочування тіста з середини до себе, а потім від себе. У підсумку вийде витягнутий прямокутник з маслом всередині.
  24. Піднімаємо краю вгору, формуючи нову фігуру. Верхню частину на третину, а нижню на 2/3.
  25. Злегка розгортає тісто, щоб вирівняти місце стику, але без особливої ​​ретельності.
  26. Складаємо вдвічі і трохи притискаємо долонями.
  27. У підсумку вийде чотири шари масла і вісім тесту.
  28. Пакуємо готовий продукт в пергамент і прибираємо в холодильник на 60 хвилин. При відсутності в будинку паперу завжди можна скористатися харчовою плівкою. Від цього смак і якість не зіпсуються.
  29. Охолоджене тісто дістаємо і розгортаємо в витягнутий прямокутник.
  30. Підгинаємо низ на третину і накриваємо залишилася частиною тіста.
  31. Проходимся качалкою, злегка притискаючи, щоб потім його було простіше розкачати.
  32. Знову загортаємо в папір і відправляємо в холодильник на дві години.
  33. Готове дріжджове листкове тісто дістаємо і розгортаємо в останній раз для приготування смачних круасанів з французької рецептом.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.