Випічка

Як швидко приготувати тісто для пирога: кращі поради та рекомендації



Швидке тісто для пирога готується неймовірно просто і навіть якщо ви маєте недостатньо досвіду в цих питаннях, то у вас все одно вийде його зробити.

Опарноє дріжджове швидке тісто для пирога

швидке тісто

За цим рецептом тісто буде еластичним і м’яким. З нього можна готувати булочки, плюшки, пироги. Повітряними з хрусткою скоринкою будуть булочки.

Опарноє і безопарне можна зробити тісто дріжджове. Безопарне тісто підходить при великій кількості здоби. Вироби з опарного дріжджового тіста виходять повітряними з м’якуватою скоринкою. Набухає клейковина раніше, ніж у тесту без опари. А також не потрібно сипати багато дріжджів, і вироби не будуть пахнути запахом дріжджів. Тісто дріжджове опарне готується в два етапи. Спочатку робимо опару, а потім саме тісто.

Інгредієнти (на 8 порцій):

  • 0,5 кілограм – борошна;
  • 250 мл – води (молока);
  • 1 штучка – Яйце;
  • 50 мл – соняшникової олії;
  • 1 столова ложка – соняшникової олії, щоб змастити тісто;
  • 50 гр. – Сахара;
  • 1 чайна ложечка – сухих дріжджів (10 грам – свіжих);
  • небагато – солі.

Спосіб приготування швидкого тесту на пироги:

  1. Готуємо всі необхідні продукти.
  2. Дріжджі, борошно просіяне (150г), цукор (1 чайна ложечка) розводимо в тепленькою воді. Заважаємо всі інгредієнти і поміщаємо в тепленьке місце на 30 хвилинок. Для цієї мети можна використовувати мультиварку в режимі «Мультіповар» на 35 С.
  3. Після 30 хвилинок збільшується об’єм опари, і утворюються бульбашки. В отриману суміш потрібно внести інші продукти. Замішувати тісто потрібно протягом 10 хвилинок.
  4. Чашу мультиварки змащуємо маслом, накриваємо кришкою, включаємо режим «Мультіповар» (35С, 10 хвилинок). Кришку не відкривати протягом години, щоб тісто підійшло.
  5. Після зазначеного часу тісто збільшує свій обсяг в 2,5 рази. Натискаючи пальцем на тісто, ямка залишається без змін. Можна починати робити пироги, булочки, булочки. Вироби будуть легкими, з м’якеньким м’якушем і малопомітною кіркою.

Швидке тісто для пирогів і булочок

Приготована вдома солодка булочка до чаю, то, що потрібно. Ті, хто любить готувати борошняні вироби, може скористатися цим рецептом. Цей рецепт приготування тіста для булочок нескладний. З такого тіста можна зробити просто цукрові булочки або з начинкою. Для додання аромату тісто можна доповнити ваніліном.

Інгредієнти (12-15 порцій):

  • 1 стаканчик – води;
  • 3 стаканчика – борошна;
  • 120 гр. – цукру;
  • 1 чайна ложечка – солі;
  • 5 столових ложечок – олії соняшникової.

Спосіб приготування:

рецепт тесту

  1. У посудину глибоку висипаємо дріжджі і цукор. Нагріваємо невелику кількість води і вливаємо в цукрово-дріжджову суміш. Ми залишаємо на 10 хвилинок, для активації дріжджів. Висипаємо сіль і борошно (2 стаканчика). Замішуємо тісто. Наливаємо олію соняшникову без запаху. Висипаємо залишки борошна і замішуємо тісто. Накриваємо посудину плівкою харчової і залишаємо тісто підходити в теплому містечку.
  2. Після 40 хвилинок тісто потрібно обмять і знову залишити підходити. У підсумку тісто буде збільшено в обсязі практично в три рази. Тісто зробили тепер можна починати формувати булочки.

Як швидко зробити тісто для пирога на кефірі без дріжджів?

З даного рецепта тесту на кефірі можна зробити хороші пироги листкові на дому. Та й не тільки пироги, а також слойки солодкі, хачапурі солоні і т.д.

Через те що до складу тесту входить масло, а не маргарин, воно буде нежненько. Випробуйте цей рецепт, він вам припаде до душі. Так як з такого тесту можна готувати солодкі вироби з ягодами і медом, і м’ясні солоні закуски.

Інгредієнти (на 5-8 порцій):

  • 250 гр. – вершкового масла;
  • 0,4 кілограма – борошна;
  • 2/3 стаканчика – кефіру;
  • 1 чайна ложечка – цукру;
  • небагато – солі.

Спосіб приготування швидкого тесту для пирога:

Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …

Злегка розтоплене масло з’єднуємо з борошном і робимо з них крихту. Туди висипаємо сіль і цукор, заважаємо. Виливаємо кефір, знову заважаємо. Далі швидке тісто для пирога поміщаємо в плівку і відносимо в морозильну камеру на 30 хвилинок. Після того як воно охолоне, можна з нього сформувати тоненький пласт і випікати пиріжки або пиріг.

Як швидко приготувати тісто для пирога?

як швидко приготувати тісто

Цей рецепт знають багато. І початківцям кулінарам складнощів він не надасть. З цього рецепта тісто буде пісочне, за допомогою якого можна робити закриті і відкриті пироги.

Для того щоб правильно виконати все, необхідно використовувати міксер з відповідною насадкою для замішування. Але, а якщо міксера немає в наявності, то місите тісто руками, причому виконати це потрібно швидко, через те, що масло не повинно розтанути.

Інгредієнти (на одну порцію):

  • 420 гр. – пшеничного борошна;
  • 230 гр. – вершкового масла (охолодженого);
  • 5столових ложечок – холодної води;
  • 2 штучки – жовтків;
  • 2 столові ложечки – лимонного соку;
  • 1 чайна ложечка – солі;
  • 3 столові ложечки – цукру (якщо тісто має бути солодким).

Спосіб приготування швидкого і смачного тіста для пирогів:

Жовтки, сік лимонний, цукор і сіль з’єднуємо з водою. Кидаємо туди кубик льоду і заважаємо виделкою. Борошно просіваємо, до неї висипаємо масло, порізане кубиками. Вимішуємо швиденько в крихту, після чого вливаємо туди рідку суміш і заважаємо швидко, поки холодна суміш. Ділимо швидке тісто для пирога навпіл. Окремо обворачіваем половинки тесту пакетиком целофановим і відносимо в холодильник на 4 годинки мінімум.

Рецепт швидкого тесту для пирога в хлібопічці

При наявності хлібопічки про замішуванні тіста руками можна забути, так як не всі цю процедуру люблять робити. Ця помічниця відмінно впорається з замешиванием тесту для пирогів, а після цього і приготує їх.

Завдяки хлібопічки можна готувати не тільки апетитний хліб домашній, але зробити тісто для пиріжків і пирогів. Після чого готуйте пироги в духовці або в хлібопічці. Цей рецепт приготування тіста в хлібопічці нескладний. Для цього вам потрібно ретельно вивчити інструкцію до хлібопічці, зокрема, слід звернути увагу на те, як закладаються інгредієнти. А в усьому іншому електрична помічниця розбереться сам. Якщо в наявності немає молока сухого, то замість води використовуйте звичайне молоко.

Інгредієнти (на одну порцію):

  • 300 мл – води;
  • 75 мл – олії соняшникової (без запаху);
  • 1-1,5 чайної ложечки – солі;
  • 1 столова ложка – цукру;
  • 1 столова ложка – молока сухого;
  • 1 столова ложка – дріжджів сухих;
  • 3 стаканчика – пшеничного борошна.

Спосіб приготування тіста для швидкого пирога:



  1. З хлібопічки витягуємо формочку для випічки, спочатку в формочку виливаємо воду.
  2. Інгредієнти сухі можуть закладатися першими при використанні хлібопічок інших моделей. Вивчіть інструкцію.
  3. У воду висипаємо спочатку сіль, а потім цукор.
  4. Далі туди виливаємо олію соняшникову. Після чого висипаємо борошно, перемішану з молоком сухим. В куточки відерця хлібопічки висипаємо дріжджі сухі.
  5. Розміщуємо формочку з продуктами в хлібопічку, кришку закриваємо і виставляємо режим «Заміс».
  6. Після того як пройде 1,5 годинки швидке тісто для пирога буде готово. Витягуємо з формочки тісто і поділяємо його на необхідну кількість пирогів, яке ви плануєте робити.

Приготувати тісто на пироги швидко і смачно на воді (простий рецепт)

Рецепт приготування тіста дріжджового готується не дуже швидко, але приготування не складний. А в підсумку вийде швидке тісто для пирога з неймовірними смаковими якостями.

Приготовлені вироби за цим рецептом будуть пишними і пісними. Можна готувати різноманітні пироги і пиріжки з начинками і без.

Інгредієнти (на одну порцію):

  • 0,5 кілограма – борошна пшеничного;
  • 1 стаканчик – води;
  • 1 чайна ложечка – дріжджів сухих;
  • 0,5 чайної ложечки – солі;
  • 1 столова ложка – цукру;
  • 1 столова ложка – олії соняшникової.

Спосіб приготування швидкого тесту на пироги за 20 хвилин:

Спочатку необхідно в тепленько воді змішати цукор з дріжджами, все гарненько змішуємо, щоб не було грудочок. Масу дріжджову необхідно залишити на 15 хвилинок в тепленьке містечку. Протягом цього часу на дріжджовий масі утворюється шапка пишна. Після чого масу дріжджову вливаємо в мисочку для замішування тіста. Вливаємо туди залишки води, частинами висипаємо борошно просіяне, і замішуємо тісто. Далі вливаємо олію соняшникову та гарненько замішуємо поки тісто не буде м’якеньким і еластичним.

Після того як замішали тісто, його потрібно на годинку відкласти в тепленьке містечко, при цьому накрити його плівкою. Швидке тісто для пирога після цього збільшить свій обсяг в два рази. Потім тісто потрібно обмять.

Потім знову тісто поміщаємо в тепленьке містечко під плівку на 1 годинку. У підсумку тісто буде пишним і повітряним. Тепер можна з нього готувати все що захочете.

Заварне тісто для пирогів швидко

тісто готуємо

Тісто, виготовлене за цим рецептом згодитися для приготування виробів, як в духовій шафі, так і на сковорідці. Тісто слухняне і ніжне.

Слід пам’ятати про те, що тісто збільшить свій обсяг удвічі, тому необхідно правильно вибрати тару для тесту. Після того як тісто піднялося, можна починати робити пироги.

Інгредієнти (на одну порцію):

  • 3 столові ложечки – борошна (для заварювання);
  • 5,5 стаканчика – борошна;
  • 1 стаканчик – води (дуже гарячої);
  • 2 стаканчика – води (тепленькою);
  • 3 чайні ложечки – дріжджів сухих натуральних;
  • 1 чайна ложечка – солі;
  • 2 столові ложечки – цукру;
  • 6 столових ложечок – соняшникової олії.

Спосіб приготування:

У мисочку велику насипаємо борошно (3 ст. Л.), Її заливаємо окропом (1 склянка). Заважаємо, і залишаємо остигати. В іншу мисочку глибоку поміщаємо дріжджі, цукор, сіль, це все заливаємо тепленькою водою (2 стаканчика). Гарненько заважаємо масу. Заварний суміш з’єднуємо з дріжджовий сумішшю. Висипаємо борошно (2стаканчіка), гарненько заважаємо віночком. Потім знову висипаємо борошно (2 стаканчика). Заважати тепер краще ложечкою їдальні, так як робити це віночком складно буде. Потім висипаємо залишки борошна (1,5 стаканчика), заважаємо тісто вручну. Тісто липке дуже, потрібно вимісити все рівномірно. Тісто накриваємо кришкою або плівкою харчової. Для того щоб тісто підійшло, воно повинно близько годинки перебувати в тепленьке містечку.

Рецепт швидкого тесту для пирогів на заквасці

Тісто на пиріг швидко, зроблене на заквасці, зможе зробити безліч борошняних виробів на вашій кухні. Воно просте в замішуванні, працювати з ним не складно. А також добре поєднується з різними начинками.

Зроблена своїми руками закваска для тіста – натуральний інгредієнт. Завдяки їй, буде не важко замісити тісто для пирогів. Таке швидке тісто для пирога недовго підходить, не черствіє довго. Всього лише потрібно закваску з’єднати зі сметаною і яйцями, потім висипати борошно і інші продукти, і гарненько вимісити майбутнє тісто.

Інгредієнти (на 6-8 порцій):

  • 10 штучок – родзинок;
  • 250м мл – води;
  • 150 гр. – житнього борошна;
  • 3 штучки – курячих яєць (2 штучки – для тесту; 1 штучка – для змащення);
  • 100 гр. – тростинного цукру;
  • 50 мл – соняшникової олії;
  • 250 мл – сметани (15%);
  • 2 гр. – ваніліну;
  • 1 чайна ложечка – соди;
  • 650 гр. – борошна.

Швидке тісто на пиріг спосіб приготування:

  1. Робимо для тесту закваску: на денце баночки кладемо десять родзинок, їх потрібно залити водою і залишити настоюватися на три дні.
  2. За допомогою марлі відфільтровує ізюмних воду, потім туди висипаємо борошно (150 г) і ставимо отриману суміш в тепленьке містечко.
  3. По закінченню двох днів закваска почне бродити, визначити це можна за освітою бульбашок на поверхні. Закваска буде готовою тоді, коли вона буде збільшена в обсязі і її поверхня буде повністю покрита бульбашками. Зберігатися вона повинна при кімнатній температурі, при цьому необхідно підгодовувати її через кожні 2 дні.
  4. Тепер можна робити тісто для пирогів: в приготовлену закваску вливаємо яйця (2 штучки) і сметану 15% (250 мл), гарненько заважаємо.
  5. Туди висипаємо цукор тростинний (100 г), заважаємо. Висипаємо соду (1 чайна ложечка) і ванілін (2 г), заважаємо. Вливаємо олію соняшникову (50 мл), заважаємо. Борошно (650 гр.) Просіюємо, невеликими порціями висипаємо її до решти продуктів.
  6. Спочатку заважаємо міксером, після того як тісто стане сильно густим, викладаємо його на стіл, висипаємо залишки борошна і заважаємо тісто вручну ще 20 хвилин як мінімум. Ось тепер вам стало відомо, як готувати тісто на пироги швидкого приготування на заквасці. Цей процес не надасть складнощів. З такого тіста можна готувати різні борошняні вироби.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.