Різне

Страви з яблук: різноманітність страв з улюбленого фрукта



натуральні фрукти

Страви з яблук відомі з давніх часів: компоти, салати, пироги, варення, знаменитий гусак і качка з яблуками. Такі страви дуже популярні серед поціновувачів домашнього ласощі, адже ці чудові фрукти присутні практично на кожній національній кухні. Рецепти страв з яблук в кулінарній справі різноманітні. Ці плоди можна варити, парити, запікати, обсмажувати на грилі, солити, квасити – існує безліч їх способів готування.

Наш матеріал підкаже вам, що приготувати з яблук в декількох варіаціях покроково і з фото.

Яблучний пиріг

Це найпоширеніший різновид пирога, який начиняється яблучками. У нього ароматна, соковита, ніжна текстура і приголомшливий смак.

Склад компонентів:

  • 3 яйця;
  • Кілограм яблучок;
  • 100 мл молока;
  • 170 г борошна;
  • 200 г цукрового піску;
  • 40-50 г масла вершкового;
  • 1/2 чайної ложечки кориці;
  • Маленька ложка розпушувача.

просте ласощі

Процес виготовлення:

  1. Яйця збити з цукром (150 г), вольем молоко;
  2. Змішаємо з розпушувачем, просіяного борошном і корицею. Додамо очищені яблучка, нарізані на тонкі пластини;
  3. Добре змажемо форму і викладемо в неї цю масу, зверху покладемо на тісто шматочки масла і цукровий пісок (50 г);
  4. Яблучний пиріг печемо в духовці 50-60 хвилинок при температурі 180 градусів.

Шарлотка з яблуками

яблучна шарлотка

Це простий варіант десерту, який дуже популярний в нашій країні. На бісквітному тесті він виходить м’яким і пишним.

Увага: перші 20 хвилин дверцята в духовці не відчиняйте, так як тестова маса легко осаджується.

Склад компонентів:

На тісто:

  • 5-6 яєць;
  • 200 г борошна;
  • Маленька ложечка розпушувача;
  • 180 г Сахарка.

На начинку:

  • Мелена кориця і ванільний цукор – по 0,5 чайних ложки;
  • Кисло-солодкі яблучка – 300 м

Шматочок солодкого десерту

Схема приготування:

  1. Очищаємо фрукти від шкірки і насіння, нарізаємо на тонкі скибочки;
  2. Присипаємо корицею і цукром ванільним;
  3. Добре перемішуємо начинку і викладаємо у форму, змащену маслом. Попередньо можна покрити формочку промасленим пергаментом для випічки;
  4. Збиваємо яєчка до пухкої маси міксером і домішувати порціями цукровий пісок. Все ретельно збиваємо до тих пір, поки об’єм суміші не збільшиться в 3 рази;
  5. Викладаємо просіяне борошно і розпушувач в яєчну масу невеликими частинами, розмішуємо обережно лопаткою;
  6. Отриманою тестової масою заливаємо яблучка і ставимо в духовку, розігріту до 180-200 градусів. Випікаємо шарлотку близько 40 хвилин;
  7. Готове ласощі має охолонути в формі, потім дістаємо його і посипаємо цукровою пудрою.

Рецептура швидкого яблучного варення

З яблучок можна приготувати досить прості страви. Цей рецепт – один з них. Така солодкість завжди виходить з відмінним смаком, і у вас буде прекрасне ласощі на зиму, яке особливо сподобається дітям.

продукти:

  • Цукровий пісок і яблука – по 1 кг.

варення

Детальна інструкція:

  1. Промиємо і витру фруктові плоди;
  2. Наріжемо на середні часточки, пересиплю сахарком і залишимо на ніч;
  3. Вранці цю масу закип’ятити рівно 5 хвилин і залишимо, щоб повністю охолонув;
  4. Знову закип’ятити 5 хвилинок і остудити;
  5. Останній раз кип’ятимо і розкладемо по банках, закупоримо;
  6. Прибираємо в льох на зберігання, або охолоджуємо і вживаємо відразу в їжу.

Вітамінний яблучний салат

Ще одне блюдо, яке можна включити в рецепти для ледачих. Це натуральний джерело вітамінів і корисних речовин. Салатик бажано швидко вжити відразу ж після готування.

Вам знадобляться:

  • Морква і яблучка – по 2 штуки;
  • Мед – велика ложка (без верху);
  • Кориця – за бажанням;
  • Ізюм – 1/2 склянки;
  • Вершки або сметана – 70 мл.

корисний салат

Опис готування:

  1. Заллємо родзинки гарячої водичкою, і нехай він постоїть, поки готуються інші компоненти салату;
  2. Мед розітріть зі сметаною, кинемо щіпку кориці. Заправку поки відставити убік;
  3. Крупно натерти очищені яблучка і моркву, змішаємо разом;
  4. Виллємо в них готову заправку;
  5. Зіллємо рідина з родзинок, виноградники промокніть серветкою і покладемо в салат, все розмішати і корисне страва готова.

Маннік з яблуками в мультиварці

Багато рецептів для ледачих припускають використання мультиварки. Це розумний пристрій допоможе вам з легкістю приготувати дане ласощі. Коли виріб спечеться і зазвучить сигнал готовності, пристрій не виключаємо відразу, потримаємо в режимі підігріву близько 20 хвилин, щоб не опал пиріг.

Перелік інгредієнтів:



  • По 1 склянці борошна, кефіру, манки, цукру;
  • Яйця і яблука – по 3 штуки;
  • По чайній ложечці соди і вершкового маслечка.

Швидкий маннік

Процес приготування в домашніх умовах:

  1. Замочимо манку на 10 хвилинок в кефірі, потім додамо цукор, яйця, борошно і ретельно перемішати;
  2. Зіб’ємо все міксером і підсиплю соду;
  3. Змажемо маслом чашу мультиварки і виллємо тісто. Укладемо зверху фрукти, порізані на часточки;
  4. Включаємо «гаджет» на 65 хвилин в режим «Випічка».

Ласощі з яблуками в мультиварці перед подачею посиплемо пудрою цукрової. Фрукти додадуть манника аромат і свіжість.

Яблучний «сюрприз»

Це дуже просте в приготуванні ласощі, яке здивує вас не тільки приголомшливим смаком, але оригінальним зовнішнім виглядом.

Вам знадобиться:

  • Півпачки листкового тіста;
  • По одному яблуку і яйцю;
  • 2 маленькі ложки родзинок;
  • 1/2 чайної ложечки кориці;
  • Велика ложка цукрового піску.

Яблучка в тесті

Як готувати:

  1. Зіб’ємо яйце;
  2. Змішаємо корицю з цукром;
  3. Вимите яблучко чистимо від шкірки, при цьому залишимо у нього паличку. Відріжемо у фрукта «шапочку» і виріжемо серцевину;
  4. Обваляємо плід в кориці з цукром, всередину покладемо родзинки (сюрприз), накриємо «шапочкою»;
  5. Яблучко обгорнемо тестом, смажена збитим яйцем;
  6. Помістимо самостійно в фольгу, намагаючись не торкатися фрукта, і поставимо запікати в духову шафу на 15 хвилин при температурі 180 градусів;
  7. Знімемо фольгу і запікати ще близько 15-20 хвилинок.

Запеканкасирна без борошна

З яблучок можна зробити і досить оригінальні десерти. Це смачне і цікаве ласощі, яке за смаком схоже на чізкейк – яскравий тому приклад.

Оригінальна ласощі

Потрібні продукти:

  • 2 яйця;
  • 400 г сиру;
  • 100 г сметани;
  • 3 яблука;
  • 150 г молока згущеного;
  • 1/4 чайної ложки солі.

Спосіб приготування:

  1. Змащуємо формочку маслом і присипаємо борошном;
  2. Очищаємо і тонко нарізаємо плоди;
  3. Змішуємо яйця, сир, молоко, сметану і сіль;
  4. На дно форми наливаємо частина тесту, кладемо яблука і заливаємо рештою тестової масою;
  5. Випікаємо десерт 40-50 хвилин при температурі 160 градусів.

Мармелад з яблук на зиму

солодкі цукерки

Цей варіант мармеладу прекрасно буде стояти в коморі тривалий час і відмінно підходить для різноманітної випічки.

Необхідні складові:

  • Цукровий пісок – 0,5 кг;
  • Яблука – 1 кг;
  • Вода – 200 мл.

мармелад

Інструкція виготовлення:

  1. Разрежем плоди таким чином, щоб пішли насінні коробки. Ще користуються спеціальним пристосуванням для того, щоб прибрати серцевину;
  2. Візьмемо ємність, в якій ви завжди робите варення, і викладемо порізані яблука і серцевини. Вони – джерело пектину і служать для додання густоти мармеладу. Додамо воду в посуд і поставимо на слабкий вогонь;
  3. Фрукти варимо півгодини до м’якої консистенції. Приберемо шматочки плодів з насіннєвими коробками;
  4. Протремо за допомогою сита яблучне пюре, назад перекладемо його в каструлю;
  5. Додамо в пюре цукровий пісок і варимо мармелад на дуже слабкому полум’ї близько 50 хвилин;
  6. У стерилізовані маленькі баночки розподілимо готовий яблучний шедевр гарячим. Закатати кришками. Мармелад повинен добре охолонути і тоді його можна буде прибрати в льох або комору.

Десерт вийшов густий, ароматний, красивого кольору. Коли він застигне, то виходить настільки щільним, що його ріжуть ножем.

Як бачите, можна легко і швидко приготувати різні смачні страви з яблук. Потрібно лише запастися необхідними продуктами і проявити фантазію в готуванні.

Відео: Рецепт яблучної пастили



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.