Коктейль Коник (англійська назва Grasshopper) має зі світом комах лише тільки назва його представника і колір, яким він відрізняється. Цей приємний десертний напій з м’ятним солодкуватим присмаком має невелику фортецю, тому його дуже люблять представниці прекрасної статі. Але і серед чоловіків він не менш популярний.
Рецепт коктейлю Коник дуже простий і не вимагає яких-небудь екзотичних компонентів і особливих пристосувань. І найголовніше – під час процесу готування жодна комаха не постраждає. Розглянемо, як самостійно зробити це легке гарячливе спиртне.
Рекомендації перед приготуванням
Щоб зробити коктейль Grasshopper смачним і правильно красиво подати, зверніть увагу на наступні поради:
- Для отримання оригінального зеленого кольору використовуйте м’ятний лікер з яскравим смарагдовим відтінком і прозорий безбарвний лікер какао зі смаком білого шоколаду. Кращий варіант – продукція фірми Bols або De Kuyper;
- Включайте до складу тільки свіжі вершки з невеликим відсотком жирності (10-11%). Чи не замінюйте їх домашніми – вони мають велику жирність, а іноді і специфічний запах. Це може сильно вплинути на готовий алкоголь;
- Подача здійснюється в спеціальних коктейльних келихах для мартіні, нагадують перекинутий конус на довгій тоненькій ніжці;
- Готове рідке блюдо прикрашається тертим гірким шоколадом або невеликими листочками свіжої м’яти;
- Вживати спиртне рекомендується після трапези для поліпшення травлення. Пити даний алкогольний напій потрібно через трубочку маленькими ковтками, щоб повністю розкуштувати шалено ніжний смак і отримати блаженне задоволення.
Класична рецептура коктейлю Коник
Всі інгредієнти змішуються в пропорції 1: 1: 1.
- Сливки, зелений м’ятний і какао лікер – по 30 мл;
- Лід в кубиках – 100 г;
- Листочок м’яти для оформлення.
Покроковий рецепт з фото:
- Засипаємо в шейкер крижані кубики;
- Додаємо всі рідкі компоненти і інтенсивно перемішуємо. Але потрібно не перестаратися, інакше вершки можуть згорнутися;
- Переливаємо вміст в охолоджений спеціальний келих для мартіні через барне ситечко (воно має назву Стейнер). Це потрібно, щоб частинки льоду не були в стакан. У домашніх умовах можна застосувати будь-яке інше ситечко, наприклад, для заварки;
- Робимо прикраса зверху листочком м’яти або шоколадною стружкою. Подаємо разом з трубочкою.
Альтернативні варіанти коктейлю Коник
Класична версія полюбилася багатьом людям у всьому світі, тому бармени стали експериментувати і розробили ще кілька різновидів напою.
- Варіант з джином: приготування здійснюється покроково з аналогічних інгредієнтів і в тих же пропорціях, як і в попередній інструкції. Єдина зміна – додавання 10 мл джина. Виходить досить міцний алкогольний напій, який більше підходить для чоловіків;
- Зелений коник – в даній варіації замість вершків використовується горілка в тій же кількості. Лід кладеться в келих в кінці приготування, а не викладається в шейкер при змішуванні;
- Frozen Grasshopper – схема приготування передбачає включення до складу м’ятного морозива. Його або додають в келих, або змішують в шейкері з іншими складовими;
- High Grasshopper – доливається специфічна конопляна горілка, що надає спиртного новий смак і аромат;
- Brown Grasshopper – до класичного складу додається 30 мл еспрессо.
Існують і безалкогольні варіації напою. У них лікери змінюються на аналогічні сиропи, а кількість вершків збільшується в 2 рази.
Експериментуйте з інгредієнтами, взявши за основу оригінальну рецептуру, і тоді ви зможете підібрати для себе і своїх гостей власне неповторне поєднання.