Різне

Коктейль «Коник»: рецептура приготування і різновиди



барна класика

Коктейль Коник (англійська назва Grasshopper) має зі світом комах лише тільки назва його представника і колір, яким він відрізняється. Цей приємний десертний напій з м’ятним солодкуватим присмаком має невелику фортецю, тому його дуже люблять представниці прекрасної статі. Але і серед чоловіків він не менш популярний.

Рецепт коктейлю Коник дуже простий і не вимагає яких-небудь екзотичних компонентів і особливих пристосувань. І найголовніше – під час процесу готування жодна комаха не постраждає. Розглянемо, як самостійно зробити це легке гарячливе спиртне.

Рекомендації перед приготуванням

Лікери для коктейлю

Щоб зробити коктейль Grasshopper смачним і правильно красиво подати, зверніть увагу на наступні поради:

  • Для отримання оригінального зеленого кольору використовуйте м’ятний лікер з яскравим смарагдовим відтінком і прозорий безбарвний лікер какао зі смаком білого шоколаду. Кращий варіант – продукція фірми Bols або De Kuyper;
  • Включайте до складу тільки свіжі вершки з невеликим відсотком жирності (10-11%). Чи не замінюйте їх домашніми – вони мають велику жирність, а іноді і специфічний запах. Це може сильно вплинути на готовий алкоголь;
  • Подача здійснюється в спеціальних коктейльних келихах для мартіні, нагадують перекинутий конус на довгій тоненькій ніжці;
  • Готове рідке блюдо прикрашається тертим гірким шоколадом або невеликими листочками свіжої м’яти;
  • Вживати спиртне рекомендується після трапези для поліпшення травлення. Пити даний алкогольний напій потрібно через трубочку маленькими ковтками, щоб повністю розкуштувати шалено ніжний смак і отримати блаженне задоволення.

Класична рецептура коктейлю Коник

Класична рецептура

Всі інгредієнти змішуються в пропорції 1: 1: 1.

  • Сливки, зелений м’ятний і какао лікер – по 30 мл;
  • Лід в кубиках – 100 г;
  • Листочок м’яти для оформлення.

Стейнер і келих для подачі

Покроковий рецепт з фото:

  1. Засипаємо в шейкер крижані кубики;
  2. Додаємо всі рідкі компоненти і інтенсивно перемішуємо. Але потрібно не перестаратися, інакше вершки можуть згорнутися;
  3. Переливаємо вміст в охолоджений спеціальний келих для мартіні через барне ситечко (воно має назву Стейнер). Це потрібно, щоб частинки льоду не були в стакан. У домашніх умовах можна застосувати будь-яке інше ситечко, наприклад, для заварки;
  4. Робимо прикраса зверху листочком м’яти або шоколадною стружкою. Подаємо разом з трубочкою.

Альтернативні варіанти коктейлю Коник

зелений коник



Класична версія полюбилася багатьом людям у всьому світі, тому бармени стали експериментувати і розробили ще кілька різновидів напою.

  • Варіант з джином: приготування здійснюється покроково з аналогічних інгредієнтів і в тих же пропорціях, як і в попередній інструкції. Єдина зміна – додавання 10 мл джина. Виходить досить міцний алкогольний напій, який більше підходить для чоловіків;
  • Зелений коник – в даній варіації замість вершків використовується горілка в тій же кількості. Лід кладеться в келих в кінці приготування, а не викладається в шейкер при змішуванні;
  • Frozen Grasshopper – схема приготування передбачає включення до складу м’ятного морозива. Його або додають в келих, або змішують в шейкері з іншими складовими;
  • High Grasshopper – доливається специфічна конопляна горілка, що надає спиртного новий смак і аромат;
  • Brown Grasshopper – до класичного складу додається 30 мл еспрессо.

Прикраса шоколадною крихтою і м'ятою

Існують і безалкогольні варіації напою. У них лікери змінюються на аналогічні сиропи, а кількість вершків збільшується в 2 рази.

Експериментуйте з інгредієнтами, взявши за основу оригінальну рецептуру, і тоді ви зможете підібрати для себе і своїх гостей власне неповторне поєднання.

Відео: Рецепт коктейлю Коник



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.