Рецепти тортів

Як приготувати млинцевий торт в домашніх умовах?



рецепт приготування млинцевого торта

Як зробити млинцевий торт? Розглянемо докладно далі. Млинцевий тортик можна готувати не тільки у свята, а й у будь-який інший день. Тортик може бути ситним, оригінальним, легким, кількість калорій в ньому невелику, і всього цього можна досягти завдяки різноманітності кремів. Млинці можна приготувати вдома як на дріжджах, так і на соді, крем для торта може бути різний, найголовніше, щоб він був не густий.

Рецепти млинців

млинцевий торт в домашніх умовах

Як зробити млинцевий торт? Його можна приготувати, за допомогою різних інгредієнтів: сироватка, молоко, звичайна вода, розведена сметана, пиво, вершки. Борошно може бути різною – пшенична, кукурудзяна, гречана. Існує велика різноманітність рецептів приготування млинців.

простий варіант

Млинці, приготовлені на білому борошні, добре поєднуються з різними кремами. З таких млинців можна приготувати вдома смачний і ситний тортик.

Складові:

  • масло растітельное- 60 мл;
  • яйця – 3 штучки;
  • солі – щіпка;
  • цукру – 3 столові ложечки;
  • молока – 700 мл;
  • борошна – 350 гр.

Процес приготування:

  1.  Яйця розбиваємо, додаємо цукор, сіль і збиваємо вінчиком, до появи пінки.
  2. Молоко підігріваємо або просто залишаємо на годину, щоб воно не багато нагрілося, додаємо його до яєць.
  3. Вливаємо олію і перемішуємо.
  4. Борошно просіваємо і частинами вносимо в рідку складову тесту.
  5. Внаслідок чого, тісто має бути без грудочок. Товщина млинців залежить від густоти тесту. Рідким тісто не повинно бути, щоб млинець не приставав до сковороди, і буде його важко перевертати.
  6. Готуємо млинці на Скородом, обмазаної жиром – маслом, шматочками сала без спецій. Жировий шар не повинен бути товстим, а якщо є в наявності спеціальна сковорода для млинців, то змащувати її не потрібно.
  7. Якщо слідувати рецептом, то можна отримати близько 18-20 млинців, цього буде достатньо щоб приготувати тортик.

Як зробити млинцевий торт на пиві?

Якщо дотримується рецепта то млинці, приготовані на пиві, виходять тоненькими, м’якими і ніжними. Змащуючи млинці кремом, можна уникнути відчуття присмаку пива. Для торта млинці, приготовані за цим рецептом, підходять дуже добре, навіть якщо вийшов товстий млинець, він все одно буде м’яким. Навіть новачкам буде не важко приготувати такі млинці вдома.

Складові:

  •  молоко (сироватки) – 120 г;
  • яйця – 3 штучки;
  • Борошно біла 2 стаканчика;
  • масла оливкового – 1 столова ложка;
  • цукор – 50 г;
  • пиво світле – 0,5 л;
  • сіль – трохи.

Спосіб приготування:

  1. Виливаємо яйця в миску і збиваємо до утворення піни, поступово вливаємо порцію молока.
  2. Додаємо цукор, сіль і пиво за рецептом.
  3. Додаємо масло, збиваємо. Ми залишаємо тісто на 20 хв. постояти, для набухання борошна.
  4. Смажимо млинці на сильному вогні по одній хвилині з двох сторін. Сковороду необхідно змастити маслом, для того, щоб тісто не приставало.

Як зробити млинцевий торт з різними варіантами крему?

як зробити млинцевий торт

Крем для тортика повинен бути м’якеньким, добре просочувати і з’єднувати млинцеві коржики. Можна приготувати крем по таким рецептам:

  1. Крем з згущеного молока і вершкового масла. Масло (1шт.) І згущене молоко (1 шт.) Збиваємо міксером. Можна також додати сметану або вершки, якщо отримане місиво дуже густе. Це найпростіший рецепт.
  2. Сирний – 200 г сиру, 200 г сметани, 1 стаканчик цукру і ваніль (можна додати 15 г желатину, попередньо приготовлений). Сир перетираємо, збиваємо з домашньої густою сметаною, цукром і ваніллю.
  3. Збиті з пудрою цукрової вершки. На 20-25 млинчиків по рецепту вам буде необхідно 700 мл. вершків і 150-200 г цукру дивлячись скільки його поклали в тісто. Вершки повинні бути холодними, потім збиваємо до піни, потроху вводимо пудру цукрову.
  4. Сметанний – нескладний і дешевий рецепт. На 0,5 л сметани (25% жирність) беремо від 150 г пудри цукрової або якомога більше за бажанням, додаємо ваніль і збиваємо міксером до однорідності.
  5. Заварний. У стаканчику молока розмішуємо 2 яйця і стаканчик цукру, ваніль, 2 столові ложки борошна. Цю масу вливаємо в кипляче молоко (0,5 л), розмішуємо, уварюємо 5 хв. Остуджують і збиваємо з пачкою (200 г) масла вершкового.
  6. Джем або варення можна теж використовувати як крем. Також можна зробити різний крем, внісши в нього джем або конфітюр.
  7. Можна використовувати для прошарку ягоди свіжі або консервовані, горішки
  8. Можна зробити шоколадні млинці. У тісто всипаємо близько 2 столових ложечок порошку какао або вливаємо 60 г розтопленого темного шоколаду.

Як зробити млинцевий торт, використовуючи різні прикраси?

Щоб торт був оригінальним його можна зверху прикрасити.

В якості прикраси підійде:

  1. Шоколад – розтоплюємо, натираємо на тертці або в блендері, поламаний квадратиками. На основі шоколаду можна приготувати глазур, розтоплюємо його і додаємо трохи вершків і чайну ложечку масла вершкового. Далі поливаємо торт зверху і обмазати з боків, або ж зробити просто малюнок.
  2. Фрукти, ягоди. Можна застосовувати як прошарок між млинцями і як прикраси фрукти, акуратно розрізані часточками, а ягоди залишаємо цілими. Щоб таке прикраса не скочувалося з торта, на допомогу приходить крем, за допомогою якого ягідки і фрукти будуть триматися. Консервовані ягоди, перед тим як ними прикрашати торт потрібно, щоб з них стекла рідина, за допомогою сита.
  3. Крем або збиті вершки. Прикрашати також можна за допомогою кондитерського шприц, або за допомогою ножа рівномірно розмазати крем.
  4. Присипки, терті горіхи, крихта з печива. Це прикраса посипають поверх крему, джему або ж варення.
  5. Торт може бути не тільки круглої форми. За допомогою млинців також можна зробити торт на зразок «Монастирській хати»: в усі млинці загортаємо кілька свіжих Вишеньок і крем, потім звертаємо млинець рулетиком. Кожен рулетик викладаємо рядами, зі зменшенням кількості рулетів в наступному ряду. Зверху даний виріб поливаємо кремом сметанним, і посипаємо тертим шоколадом. Для цього рецепта млинці повинні бути тоненькими, щоб їх можна було без труднощів згортати.

Млинцеві торти рецепти

рецепти млинцевих тортів

Млинцевий торт рецепт «Тірамісу»

Складові:

  • млинці тоненькі – 12-15 шт .;
  • розчинна кава – 2 чайні ложечки;
  • молоко – 50 мл;
  • сметана – 500 г;
  • пудра цукрова – 150 г;
  • какао-порошок – для присипки;
  • ягоди – для прикраси;

Спосіб приготування млинцевого торта в домашніх умовах

Для того щоб приготувати млинцевий торт, нам потрібно спекти тоненькі млинці. Висота торта залежить від кількості млинців. Для того, щоб зробити сметанний крем потрібно збити до загусання сметану з пудрою цукрової. Для цього потрібно брати густу сметану, щоб тортик був ще смачніше. Робимо просочення для торта. У чашку насипаємо каву і додаємо столову ложечку дуже гарячої води, далі розмішуємо, і вливаємо тепле молоко. На блюдо викладаємо млинець, змочуємо його просоченням кавовій, використовуючи при цьому пензлик. Змащуємо млинець кремом сметанним.

Зверху викладаємо інший млинець. Потім змащуємо кремом самий верхній млинець, і боки нашого тортика. За допомогою сита на торт просіюємо какао. Для кращої просочення торта потрібно поставити його в холодильник. Подаючи на стіл можна його прикрасити ягодами.

Рецепт млинцевого торта з куркою і грибами

Складові:

Для млинців:

  • борошно – 1 склянка;
  • молоко – 2 стаканчика;
  • куряче яйце – 2 шт .;
  • рослинне масло – 2 столові ложечки;
  • сіль – трохи;
  • цукор – 1 чайна ложечка.

Для начинки:

  • куряче філе – 700 г;
  • печериці – 400 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • кріп – 0,5 пучка;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець. – за смаком;
  • рослинне масло – 2-3 столові ложечки.

Для соусу:

Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!

Читати докладніше …

  • сметана – 4 столові ложечки;
  • майонез – 3 столові ложечки;
  • перець і сіль – за смаком;
  • твердий сир – 150-200 г.

Як готувати млинцевий торт?

Для того щоб приготувати цей торт потрібно взяти запропоновані інгредієнти. Готуємо млинці. Яйця і молоко не повинні бути холодними.

У мисці змішуємо яйця, борошно, масло, цукор, молоко і сіль, бажано щоб не було грудочок.
Трохи змащуємо сковороду маслом рослинним, виливаємо по 0,5 ополоника тесту і випікаємо млинці з двох сторін до золотистого кольору. За цим рецептом аиходіт 10-12 млинців, дивлячись який діаметр Скоровода.

Робимо начинку:

Овочі очищаємо, філе куряче промиваємо, відварюємо хв. 15 в злегка солоній воді.
Нарізаємо дрібненько гриби і цибулю, обсмажуємо до готовності, додаємо кріп, солимо і перчім.Філе куряче нарізаємо шматочками, складаємо в блендер, перемелює в фарш.

У мисці змішуємо фарш курячий і овочі смажені, перемішуємо, солимо і перчимо до смаку. Можна додати в начинку бульйон, якщо вона суха. Для того щоб зробити соус змішуємо сметану з майонезом, солимо його і перчимо. Можна додати нежирні вершки або молоко, якщо соус сильно густий. Сир натираємо на крупній тертці.

Все готово можна приступати до складання млинцевого тортика. Необхідно взяти форму для запікання, найкраще роз’ємну. На дно форми викладаємо млинець, краще – два. Змащуємо його соусом, викладаємо шар начинки, посипаємо тертим сиром, і накриваємо зверху млинцем. Потім наступний шар так само, до тих пір, поки торт НЕ буде зібраний повністю.



Зверху торт посипаємо тертим сиром, розігріваємо духовку до 180 С і запікаємо млинцевий торт, розташувавши деко вгорі або посередині 20-25 хвилин. Після чого подаємо його на стіл, порізавши на частини.

Як приготувати млинцевий торт в домашніх умовах з нутелою і бананом

млинцевий торт з бананом

Складові:

Для млинців:

  • яйця – 2 шт .;
  • молоко – 800 мл;
  • борошно – 320 г;
  • масло рослинне – 3 столові ложечки;
  • какао-порошок – 3 столові ложечки;
  • цукор – 2 столові ложечки;
  • сіль – щіпка;
  • масло вершкове – 20 г;

Для начинки:

  • Нутелла – 0,5 стаканчика;
  • • Банан – 2 шт .;

Для шоколадної глазурі:

  • молоко – 100 мл;
  • какао-порошок – 4 їдальні ложечки;
  • цукор – 2 їдальні ложечки;
  • борошно – 1 чайна ложечка;
  • масло вершкове – 25 г;

Приготування млинцевого торта:

Приготування млинцевого тесту. У мисочку додаємо яйця і цукор, вливаємо 0,5 молока і висипаємо всю муку, перемішуємо вінчиком, грудочок не повинно бути. Далі додаємо какао і перемішуємо вінчиком, щоб тісто стало однорідним. Вливаємо решту молока і додаємо масло рослинне, перемішуємо. Тісто має постояти близько 5-10 хв.

Нагріваємо млинцеву сковороду, змащуємо її маслом рослинним тільки один раз. Вливаємо млинцеве тісто на сковороду і смажимо млинець по 1 хв. кожну сторону. Гарячий млинець змащуємо маслом вершковим.
Банан очищаємо і дрібненько нарізаємо шматочками.

Змащуємо млинець тоненьким шаром Нутеллою. Викладаємо шматочки банана і звертаємо в рулет.
Беремо форму для випічки, застилає її плівкою харчової. На дно форми викладаємо 2-3 млинця. Далі викладаємо 3 млинцевих рулетика, змащуємо їх нутелою і додаємо бананові шматочки. Далі знову викладаємо 3 рулетика, і так повторити 4 рази.

Самий останній шар торта можна утрамбувати рукою. Потім ставимо його в холодильник на 2 години. У каструльку наливаємо молоко, висипаємо какао, борошно, цукор і перемішуємо вінчиком до однорідності. Ставимо суміш шоколадну на вогонь і варимо до загустіння, а також її потрібно заважати. Масло вершкове додаємо в кінці. Тортик перевертаємо на блюдо, знімаємо плівку харчову і поливаємо глазур’ю шоколадною. Ось і все тортик готовий.

Рецепт млинцевого торта в домашніх умовах зі сметанним кремом

Складові:

  • молоко – 500 мл;
  • куряче яйце – 1 шт .;
  • борошно – 350 г;
  • сметана (15%) – 350 мл;
  • цукор – 200 г;
  • ванільний цукор – 0,5 чайної ложечки;
  • рослинне масло – 1 чайної ложечки.

Як приготувати млинцевий торт:

Для того щоб крем був густим, необхідно зі сметани прибрати зайву рідину з допомогою марлі. Додамо в миску яйце, сіль (за смаком), цукор (1 столова ложка) і ванільний цукор (на кінчику ножа).
Збиваємо яйце з цукром, переливаємо в миску по більше, щоб замісити тісто, додаємо небагато молоко.

Перемішуємо, додамо борошна. Далі додамо решту молока і трохи масла рослинного. Далі готуємо млинці на добре теплою сковороді.

Робимо сметанний крем. Густу сметану перемішуємо з цукром, туди ж додамо цукор ванільний.
Потрібно збити крем міксером до тих пір, поки цукор не розчиниться близько 5-7 хв. Можна додати підготовлений желатин, якщо сметана вийшла не густий. Далі на тарілку викладемо перший млинець, змащуючи його кремом, далі – другий млинець, також змащуючи кремом, і наступні млинці теж змащуємо.

Прикрасити його можна чим завгодно на ваш розсуд. Ставимо торт в холодильник на годину, щоб він просочився.

Млинцевий тортик рецепт французький «крепвіль»

крепвіль

Складові:

Для млинчиків:

  • вершки 10% – 2 стаканчика;
  • борошно – 1 склянка;
  • яйця – 2 штучки;
  • цукор – 2-3 чайної ложечки;
  • сіль – 1 щіпка;
  • масло вершкове (рослинне) – 2 столові ложечки.

Для начинок:

  • консервовані персики – 8 штучок;
  • сметана – 1 стаканчик;
  • цукор – 3 столові ложечки;
  • шоколад – 1,5 плитки;
  • вершки – 100 мл;
  • волоські горіхи для присипки.

Спосіб приготування

З вершків, яєць, борошна і цукру приготуємо тісто, додамо в нього масло і посмажимо бліни.Для торта потрібно 12 штучок млинців. Готуємо начинку.

Для сметанного крему збиваємо жирну сметану з цукром або в сметану середньої жирності додаємо закріплювач для вершків і збиваємо. Повинна вийде щільна солодка маса.

Для шоколадного крему нагріваємо вершки на плиті (мікрохвильовці) і ложем в них шоколадні шматочки. Далі шоколад перемішуємо з вершками. Внаслідок чого буде густий шоколадний крем. Для персикового крему необхідно подрібнити персики консервовані, за допомогою блендера в пюре. Збираємо тортик. Укладаємо млинці один на одного, промазуємо кремами (чергуючи два через два, або один через один). Прикрашаємо його на смак.

Млинцевий торт простий рецепт з вишнею та вершками

млинцевий торт з вишнею

Складові:

  • млинці – 10 штучок;
  • варення вишневе – 10 столових ложечок;
  • вершки (33%) – 300 мл;
  • пудра цукрова – 1,5 столової ложечки;
  • шоколад за смаком.

Спосіб приготування

Готуємо млинці: молоко 3 стаканчика, 3 яйця, 2 чайні ложечки цукру ванільного, щіпка солі, 1 стаканчик борошна і 3 їдальні ложечки масла рослинного.

Збиваємо вершки. Кожен млинець намазуємо сиропом вишневим з варення, укладаємо вишні і скручуємо рулетом.

Готуємо торт: викладаємо перший шар п’ять млинцевих рулетів, збиті вершки, далі ще шар млинцевих рулетів і знову збиті вершки. Прикрашаємо торт дрібно порізаним шоколадом. Такий торт повинен зберігатися в холодильнику.

Шоколадний торт млинцевий класичний рецепт

Складові:

  • шоколадні млинці – 7-8 штучок;
  • сир – 150 г;
  • консервована полуниця – 150 г;
  • цукор – 3 їдальні ложечки;
  • яйця – 3 штучки;
  • сметана – 6 столових ложечок;
  • какао – 2 столові ложечки;
  • крохмаль – 2 чайні ложечки.

Спосіб приготування

Готуємо шоколадні млинці: 3 стаканчика молока, 1 стаканчик борошна, 3 яйця, ванільний цукор 1 столова ложка, масло рослинне 2 столові ложечки, какао – 1-2 столові ложечки, трохи солі. Смажимо млинці шоколадні на сковороді з двох сторін. Робимо начинку з сиру, 1-го яйця, 2-х столових ложечок цукру і 1-2 столових ложечок сметани. На кожен млинець викладаємо начинку сирну і кілька ягідок полунички. Звертаємо млинці з начинкою і укладаємо по спіралі в змащену форму. Готуємо за допомогою блендера або міксера заливку-крем з 2 яєць, 5-ти столових ложечок сметани, 1 столовій ложечки цукру, какао і крохмалю. Заливаємо цим кремом млинці. Запікаємо млинцевий торт в розігрітій духовці при 200 С протягом 30хв. Торт повинен охолонути, далі нарізаємо і подаємо до столу.

Простий млинцевий торт з сирним кремом

млинцевий кремовий торт

Складові:

Для тесту:

  •  пшеничне борошно – 1 склянка;
  • молоко – 1,5 стаканчика;
  • курячі яйця – 3 шт .;
  • сода харчова – 1/3 чайної ложечки;
  • оцет – щоб гасити соду.

Для начинки:

  • сир знежирений – 400 г;
  • пудра цукрова – 1 стаканчик;
  • ванілін – для аромату.

 Для подачі:

  • Грецькі горіхи.

Спосіб приготування

Млинцеве тісто готуємо з яєць курячих, молока і муки. Потрібно олія соняшникова для смаження млинців, трохи солі і сода.

Яйця не холодні висипаємо в миску. Потім з збиваємо. Потім додаємо молоко, гарненько його, змішавши з яйцями. Чуть-чуть солі – для смаку. Туди ж в миску додаємо просіяне борошно пшеничне. Гашене соду додаємо в тісто в кінці. Тепер можна випікати млинці. Сковорода повинна бути підігріта, і кожен раз її потрібно змащувати маслом соняшниковим. Складаємо млинці один на одного і даємо їм охолонути. Готуємо начинку. Сир викладаємо в миску. Засипаємо пудрою цукрової, додаємо ванілін. Збиваємо міксером, потім охолоджуємо. Кожен млинець змащуємо кремом сирним. Готуємо сам торт. Зверху торт гарненько змащуємо кремом сирним. Потім ставимо його в холодильник на 2 години. Прикрашаємо тортик шоколадом або смаженими горішками.

З даної статті все дізналися, як зробити млинцевий торт?

Ми вже знаємо про те, що млинцевий торт не тільки дуже смачне і ситне ласощі, але й прекрасний спосіб підняття настрою не тільки у свята, а також в будь-який інший день. Млинцеві тортики готувати не складно і приготування їх не займає багато часу. Особливо часто печуть млинці на Масляну.

Тортики млинцеві в цей день не виняток. Начиняти торт можна чим завгодно, обмежень в цьому немає, все, що захочете можна використовувати для начинки. Тепер ні в кого не виникне труднощів у готуванні млинцевих тортів, завдяки написаним вище рецептами. Залишається тільки побажати смачного!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.