Рецепти тортів

Болгарський яблучний пиріг



болгарська яблучний пиріг рецепт

Такий болгарський яблучний пиріг, приготований за цим рецептом, вийде дивовижним, чудовим, чарівним, і затьмарить інші варіанти рецептів, які ви готували раніше.

Це не тільки мова йде про апетитному смаку, але і про те, приготувати такий пиріг дуже просто. Для цього всього лише необхідно потерти фрукти, зробити суху суміш і викласти шарами все. Простіше цього рецепта приготування пирога годі й шукати. Через процесу приготування цього пирога він отримав назву насипний або «сухий». Таке кулінарний виріб нагадує торт: тоненькі шари, «крем» яблучний. Можна зустріти таку назву пирога: насипний або «сухий» торт.

Яблучний насипний пиріг має калорійність низьку. Дивлячись з чим його порівнювати. Якщо поставити на стіл салат і цей болгарський пиріг, то природно пиріг буде лідирувати за кількістю калорій. Але якщо буде шматочок «Празького» і насипного пирога, думаю, висновки зможете зробити самі.

Різноманітність пирогів яблучних велике. Вони можуть бути багатокомпонентними і простими, святковими і домашніми, скромними і вишуканими. А також пироги можуть бути з великою кількістю яблучної начинки, простими в готуванні, неймовірно апетитними, як приготовані по нижче описаним рецептом «сухий» пиріг з яблуками. Такий рецепт буде цікавий тим, хто в випічці не використовує яйця.

Складові:

  • яблука – 1 кілограм;
  • крупа манна – 1 стаканчик;
  • цукор – 1 склянка;
  • борошно – 1 склянка;
  • сіль – 1/3 чайної ложечки;
  • розпушувач – 1/2 чайної ложечки;
  • ванілін – 1/4 чайної ложечки;
  • масло вершкове – 100 грам.

Спосіб приготування:

Для пирога можна вибирати різні яблука, але для себе ви можете, експериментуючи, підібрати ті яблука, які припали вам до душі. Деякі люблять фрукти кислі, а хтось плоди солодкі вибирає для свого пирога, а комусь подобаються зимові яблука соковиті зі смаком нейтральним. Вибравши яблука, вимиваємо їх. Підбираємо мисочку потрібного розміру, в неї висипаємо крупу манну (1 стаканчик). Дуже зручно і легко, не потрібно переводити мілілітри в грами і на оборот, і не потрібно просівати. Наповнюємо стаканчик і висипаємо в мисочку. Туди ж висипаємо цукор (1 стаканчик). Теж саме робимо з борошном (1 стаканчик). Борошно годі й просівати, але якщо хочете, можете зробити це. Висипаємо туди розпушувач, сіль, ванілін. Замість розпушувача можна використовувати в невеликій кількості соду харчову. Заважаємо, не використовуючи міксер, комбайн кухонний. Тісто готове.

З усього процесу найважче це очищення яблук. Можна попросити допомоги у дітей і чоловіка, але процес буде тривалим, такий спосіб спільної роботи допоможе полегшити власний кухонний працю. Якщо ви будете чистити яблука, то на це у вас піде 5-6 хвилинок. Фрукти, почищені трьом на тертці з великою фракцією. Щоб скоротити час можна натерти фрукти за допомогою комбайна кухонного.

Маслом вершковим обмащуємо формочку для випічки, на дно можна помістити папір для випічки, для полегшення виймання і перекладання пирога на тарілочку.

У формочку на дно викладаємо третю частину сухої суміші рівним шаром. Можна рухати формочку вперед-назад, для рівномірного розподілу «тесту». Розміщуємо частина суміші яблучної. Обережно, щоб перший «сухий» коржик не зрушив. Яблучка, трохи притискаючи пальчиками. Виймаємо з морозилки масло вершкове і трьом його на яблука зверху. При використанні не замороженого масла, то його більше витратите. Морозильна камера економить витрачений кількість продукту.

Знову посипаємо третьою частиною суміші сухий. Рухаємо формочку, для кращого розподілу суміші. Знову кладемо залишки яблук. Також Придавлюємо трохи пальчиками, щоб не порушити рівність пирога. І зверху яблук знову трьом шар масла (третя частина). Масло терти краще відразу над пирогом, це допоможе розподілити його рівномірно на поверхні. Якщо натерти його на тарілочку або дошку і потім перемістити його на пиріг, то в процесі масло сліпнется, і не можливо буде його розподілити рівномірно.

Зверху яблук поміщаємо суміш суху. Вирівнюємо цей шар за допомогою ложечки. Трьом залишки масла над формочкой з пирогом. Якщо вас не лякає кількості калорій, то масло можна додати трохи більше, тоді пиріг вийде з скоринкою хрусткою. Далі болгарський яблучний пиріг в формочке поміщаємо в духову шафу (180 С) і готуємо протягом 40 хвилинок. Після того як він спечеться, формочку відразу знімати не варто, так як пиріг розпадеться. Якщо віддаєте перевагу їсти теплу випічку, то пиріг, остиглий можна підігріти в мікрохвильовці. Декорувати яблучне виріб можна ганашем, приготованим з шоколаду білого (1 плиточка + 50-70 мілілітрів вершків). Отримана суміш буде нагадувати молоко згущене, але на смак набагато смачніше і елегантніше.

болгарська яблучний пиріг

Болгарський яблучний пиріг рецепт

Болгарський яблучний пиріг, зроблений за цим рецептом, буде дуже ніжним, і його можна назвати тортом. Цим якістю він володіє через те що в ньому більше начинки і білкового повітряного суфле, ніж самого тесту. Відкушуючи шматочок такого пирога, можна відчути, як він тане в роті. При використанні формочки з діаметром 21 см він виходить високим, значить можна сміливо брати формочку більшого розміру. Ті, хто любить яблучні пироги, раджу спробувати цей рецепт.

Складові:

тісто:

  • масло вершкове (маргарин) – 200 грам;
  • жовтки – 4 штучки;
  • борошно – 150 грам;
  • розпушувач – 1,5 чайної ложечки;
  • яблучна начинка:
  • яблука – 1,5 кілограма;
  • цукор – 100 грам;
  • сік лимонний – 1 столова ложка;
  • лимонна цедра – 1 штучка;

безе:

  • білки – 4 штучки;
  • цукор – 180 грам.

Спосіб приготування:

  1. Жовтки від’єднуємо від білків. Білки поміщаємо в холодильник. М’якенька масло (маргарин) розтираємо з жовтками. Висипаємо розпушувач з борошном. Замішуємо тісто швидко і формуємо з нього кулю. Поділяємо на дві половини (2/5 і 3/5 в кількості). Меншу половинку тесту ставимо в морозильну камеру, а велику в холодильник. Очищаємо від шкірки і насіння яблука, трьом їх на тертці з фракцією.
  2. Розміщуємо в каструлю, виливаємо сік лимонний і висипаємо цукор. Готуємо на середньому вогнику, протягом 10-15 хвилинок до появи м’якості і рідина повинна випарується.
  3. Яблука тушковані обробляємо міксером (блендер для цієї мети краще не використовувати, тому що вийде каша), трьом лимонну цедру, заважаємо. Даємо суміші охолонути. Дістаємо тісто з холодильника і тоненьким шаром кладемо в формочку, роблячи бортики високі. Тісто можна розминати руками. Дно формочки, якщо вона роз’ємна, вистилає папером. Кладемо папір і защелкиваем формочку.
  4. Гарненько збиваємо білки, потім потроху висипаємо цукор. Збивати потрібно до утворення суміші блискучою. Зверху на тісто в формочке поширюємо начинку яблучну. Поверх начинки трьом морозиво тісто. Зверху потертого тесту кладемо суміш білкову. На білкову суміш трьох залишки тіста.
  5. Відправляємо готуватися в духову шафу (190 С) і готуємо протягом 45 хвилинок. Якщо формочка з великим розміром, то пиріг швидше приготуватися, потрібно обов’язково стежити за ним. З духової шафи приготований пиріг не діставати відразу, трохи відкриваємо дверцята в духовій вимкненому шафі і на 30 хвилинок залишаємо. Потім дістаємо і чекаємо, поки він повністю охолоне, далі нарізаємо на шматочки. Перемістити болгарський яблучний пиріг на тарілочку буде набагато зручніше, коли він буде не гарячий.

Болгарський насипний яблучний пиріг з яблуками і з сиром

Цей болгарський яблучний пиріг буде дуже апетитним і з приємним запахом. У приготуванні дуже простий. Більш того інгредієнти для нього легко можна придбати.



Інгредієнти (на 10 порцій):

тісто:

  • 1 стаканчик – пшеничного борошна (звичайна мука);
  • 1 стаканчик – цукру;
  • 1 стаканчик – манної крупи (ТМ «Містраль»);
  • 1 чайна ложечка – розпушувача для тіста;
  • 1 чайна ложечка – кориці;

Начинка 1:

  • 1 штучка – куряче яйце;
  • небагато – солі;
  • 300 грам – сиру;
  • 3 столові ложечки – цукру;
  • 1 чайна ложечка – розпушувача для тіста;
  • 1 пакетик – ваніліну;

Начинка 2:

  • 5 штучок – яблук;
  • 1 столова ложка – цукру;

додатково:

  • 120 мілілітрів – вершків;
  • 10 грам – вершкового масла, щоб змастити форму.

Спосіб приготування:

Маслом обмащуємо формочку для випічки. Нагріваємо духовку до 180 С. Готуємо тісто: продукти сухі з’єднуємо. У формочку висипаємо один стаканчик отриманої суміші, вирівнюємо. Начинка 1: сир, розпушувач, цукор, ванілін і не велика кількість солі перетираємо з яйцем. Перекладаємо в формочку, вирівнюємо. Потім знову висипаємо в формочку суміш суху (1 стаканчик). Очищаємо від шкірки і насіння яблука, трьом на тертці. Викладаємо зверху. Якщо яблучка кислуваті, то зверху їх можна притрусити цукром. Поверх яблук висипаємо суху суміш, вирівнюємо. Нагріваємо вершки і поливаємо ними пиріг, ножем допомагаємо їм потрапити в середину пирога. Готуємо протягом 40-45 хвилинок до появи золотистої забарвлення. Приготований болгарський яблучний пиріг залишаємо остигати, потім присипаємо його пудрою цукрової.

Рецепт: Болгарський яблучний пиріг – в мультиварці без масла

пиріг рецепт болгарський

Складові:

  • цукор;
  • молоко;
  • манка;
  • яблука (груша);
  • борошно, розпушувач.

Спосіб приготування:

З’єднуємо манку, борошно і цукор по одному стаканчику. А також додаємо розпушувач (2 чайні ложечки). Готуємо фрукти, які заздалегідь необхідно натерти. Чашечку мультиварки обмащуємо маргарином, і висипаємо шар тіста сухого, потім яблучка. Потім знову шар сухого тесту. В мультиварці продукти готуються з підвищеною кількістю вологи, з цього випливає, що в кінці потрібно заливати молоком гарячим (250 мілілітрів), а не маслом. У пирозі потрібно робити отвори, щоб він добре просочився. Готуватися пиріг в мультиварці в режимі «випічка» протягом 45 хвилинок, після чого дати пирогу постояти у вимкненій мультиварці ще 5 хвилинок, при цьому кришечку не відкривати. Ось і все болгарський яблучний пиріг готовий, можна ставити чайник і кликати всіх до столу.

Болгарський пиріг з яблуками і манкою

Тепер приготуємо пісний яблучний пиріг. Чому будемо використовувати цей рецепт? Так як готувати пиріг за цим рецептом не складно, з цим завданням впоратися навіть людина, яка не знає в кулінарії нічого. Пиріг дуже корисний, в ньому багато яблучок і до того ж вельми апетитний. І до позитивних якостей такого пирога можна віднести те, що він готуватися без яєць, тобто його можна вживати під час посту. Відмінне поєднання сирої начинки з розсипаються краєм пирога.

Це рецепт дуже популярний і в інтернеті можна знайти різні варіації найменувань. Як з’явився цей болгарський пиріг з яблуками на світло, розповість історія. Жила колись дівчина, яка не вміла готувати. Їй захотілося зробити порадувати свого нареченого. Ось і надумала зробити вона пиріг. А як його готувати вона не знала. Ось вона і висипала в формочку цукор, борошно, порізала яблучка і відправила в піч.

Отямившись, що тісто вона щось не замішувала. І засмутившись, вилила масло в отриману суміш, закрила двері грубки і пішла. Жениха, який прийшов на побачення, спокусив аромат яблучного вироби. Він розкуштував пиріг і взяв дівчину в дружини. І як стало відомо пізніше, дівчина перетворилася в гарну господиню. Ось так відкрився світу рецепт такого пирога.

Важливо знати!

У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.

Схуднути за 14 днів …

Складові:

  • 1 стаканчик – пшеничного борошна;
  • 1 стаканчик – крупи манної;
  • 1 стаканчик – цукру;
  • 0,8 – 1 кілограм – яблук;
  • ½ стаканчика – соняшникової олії;
  • 1,5-2 чайні ложечки – розпушувача;
  • небагато – ваніліну, (цукру ванільного – 1 пакетик);

Можна довільно додати:

  • 1-2 столові ложечки – маку;
  • 1 чайна ложечка – кориці;
  • 1-2 столові ложечки – родзинок.

Спосіб приготування:

рецепт болгарського пирога

З’єднуємо манку, цукор, борошно, ванілін і розпушувач (якщо яблучка кислі, то висипати потрібно 2 чайні ложечки). Очищаємо від шкірки і насіння яблука, перетираємо на терці з фракцією або для корейської моркви терки, з’єднуємо з родзинками, маком або корицею. Можна висипати все разом або використовувати тільки яблука. Обмащуємо маслом і покриваємо папером пергаментним формочку для запікання. Навпіл ділимо суміш суху. Одну половину висипаємо в формочку на папір, вирівнюємо, поверх нього кладемо яблука, потерті з добавками, вирівнюємо. На потерті яблука висипаємо залишки суміші. Поливаємо зверху соняшниковою олією. Духова шафа нагріваємо до 180-190С і готуємо протягом 35-40 хвилинок. У формочке пирога даємо охолонути, після чого перекладаємо на тарілку, присипаємо пудрою цукрової або ж шоколадом чорним, або горішками. Можна розрізати і пробувати болгарський яблучний пиріг з манкою.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.