Різне

Квашена капуста: БЖУ, користь і шкода споконвічно російського соління



квашена капуста

Кожному відомо, що білокачанна капуста- корисний і дієтичний продукт. А ось квашена капуста викликає багато суперечок і розхожих думок. Це й не дивно, адже за виглядом дане блюдо-солоне, а значить може затримувати в організмі воду, провокувати підвищення артеріального тиску і поява набряків. Сьогодні розберемося, чого ж більше ви отримуєте з ласощами для організму: користі чи шкоди?

БЖУ і калорійність соління

Калорійність квашеної капустки практично не відрізняється від свіжого овоча, в 100 г міститься всього 23 калорії. Харчова цінність визначається такими показниками БЖУ (г / 100 г):

  • білки 1.7;
  • вуглеводи-2.9;
  • жири-0.2.

свіжий і кислий овоч

Енергетична цінність доповнюється харчовими волокнами, яких в складі пара грамів, і органічними кислотами, їх не більше 1 грама.

Вітаміни та мінерали в складі

Вітаміни та нутрієнти вражають своєю різноманітністю. Якщо свіжий кочан- джерело вітамінів, то і квашене блюдо також містить чималу кількість вітаміну С.

Вітаміни в складі (мг / 100 г):

  • С- 45.2;
  • РР 0.52;
  • В1- 0.04;
  • В2- 0.02;
  • Е 0.18.

Макроелементи та мікроелементи представлені такими речовинами (мг / 100 г):

  • калій- 301;
  • натрій 929;
  • кальцій-47.9;
  • фосфор 31.4;
  • магній- 16;
  • залізо-0.6.

приготування

Глікемічний індекс кислої капустки нижче граничної норми, тому діабетикам можна з легкістю дозволити собі такі ласощі.

Користь російського соління

Користь і шкода споконвічно російського соління визначаються особливостями його складу.

  • У процесі сквашування (лактоферментаціі) бродіння забезпечують молочно-кислі бактерії. Процес сквашування робить продукт корисніше звичайних сирих кочанов- збагачує його новими, корисними для організму людини мінералами і вітамінами. Корисними властивостями володіє також розсіл, так як він наділений всіма якостями основного продукту.

Важливо! Найчастіше остаточний результат залежить від майстерності заготівельники.

  • Грамотно сквашений продукт в складі має неймовірно велику кількість вітаміну С, який найбільше потрібен організму в період зимових холодів. У порівнянні зі свіжим овочем, в соління вітаміну С в два рази більше.
  • Калій працює проти появи каменів у нирках, а також сприяє зміцненню серцевого м’яза і інших м’язових тканин. Речовина допоможе зняти спазми в тканинах і приводить в норму тиск і ритм.
  • Харчові волокна покращують перистальтику кишечника. Це є прекрасним засобом від запору.

російське соління

Лікувальні властивості кислої капусти

Всі перераховані вище характеристики визначають такі властивості продукту:

  • Профілактика онкології. Наукові дослідження показали, що на перший погляд звичайний товар є відмінним засобом профілактики утворення злоякісних утворень. Він перешкоджає збільшенню кількості ракових клітин, а особливо в кишечнику, молочних залозах і легких.
  • Шлунково-кишковий тракт. Вітамін U в складі покращує травлення, захищає слизову оболонку шлунка, нормалізує рівень кислотності.
  • Харчові волокна допоможуть швидко переварити їжу, а вітамін В6 прискорює переварювання м’яса.

рецепт капусти

  • Кишкова паличка і дизентерія. З цими проблемами допоможе впоратися молочна кислота.
  • Гельмінти і лямблії. Якщо змішати розсіл з томатним соком в рівних пропорціях, і випити за півгодини до їжі, ви розпрощалися з проблемою. Якщо ваша мета поліпшити роботу печінки, то цей напій також допоможе.
  • Серцево-судинна система. Холестерин приходить з норму, профілактика атеросклерозу, поліпшення серцевих ритмів. Сік-давній лікар для гіпертонії.
  • Підвищення стійкості до стресових ситуацій.
  • Наявність вітаміну С забезпечує зміцнення імунітету, і допомога при авітамінозі після тривалої зими. Полегшить загальний стан при грипі або застуді.
  • Людям, що страждають на цукровий діабет, їсти квашену капусту можна і потрібно, так як продукт містить незначну частину цукру, а клітковина допомагає знижувати його показники.
  • Алергія. Ласощі володіє антигістамінними характеристиками, і цей факт підтвердили вчені. Капуста допоможе вилікувати алергію і бронхіальну астму.

плюси і мінуси

Розсіл для підтримки чоловічого здоров’я

Що залишився після поїдання соління сік не варто виливати. Користь для здоров’я людини цієї рідини велика, особливо для чоловіків.

  • Афродизіак. Найпотужніший афродизіак, який допоможе чоловікові зберігати «боєздатність» протягом багатьох років.
  • Засіб від похмілля. З давніх-давен це унікальне вплив капустяного соку відомо всім і кожному. Якщо ви вип’єте соку після рясного застілля з великою кількістю спиртного, то стан вашого здоров’я значно покращиться.

ідеально для чоловіків



Користь для прекрасної половини людства

Дамам також не варто нехтувати соком від смачної російської закусочкі. З давніх років передаються знання про користь соку від засолювання як інгредієнта в рецептах краси, так і в якості корисної добавки в період виношування дитини.

  • Токсикоз. Засіб чудово впорається з усіма проявами токсикозу вагітної жінки: нудота, блювота, запаморочення, гостра реакція на запахи.

для вагітних

  • Якщо наносити на обличчя сік, то за допомогою такої нехитрої маски ви позбудетеся від пігментних плям, вугрового висипу і відбілити веснянки. Після застосування шкіра стане гладенькою, м’якою і бархатистою.
  • Якщо ви будете щодня вживати по невеликої порції, волосся перестануть випадати, а нігтьові пластинки зміцняться.

користь для жінок

Користь для тих, що худнуть

Калорійність соління гранично мала, навіть непомітна, тому всі бажаючі знизити масу тіла можуть сміливо включати капусту в щоденний раціон харчування.

  • Продукт допоможе швидко створити ефект насичення, а вітаміни РР і йод поліпшать обмінні процеси.
  • Тартронова кислота не дасть жирам відкластися в організмі.
  • Порція смачного салату, заправленого олією, буде містити всього 50 кКал.

Важливо! Закуска вважається одним з небагатьох продуктів з негативною калорійністю, так як на його перетравлення організм витрачає більше енергії, ніж отримує від його споживання.

Цей факт означає, що споживання сприяє планомірному схудненню.

для схуднення

Протипоказання і можливу шкоду від вживання

Шкода для організму людини від квашеної капусти також існує, незважаючи на безсумнівну її користь. Вживання може завдати шкоди, адже існує радий протипоказань:

  • Не можна їсти соління при гастриті, виразковій хворобі, захворюваннях підшлункової залози. Протипоказано для людей, які страждають печією і підвищеною кислотністю.
  • Повішене освіту газів-будьте готові до конфузно ситуацій.
  • З обережністю їжте закуску при високому АТ, так як в соку міститься сіль, здатна затримувати рідину в організмі.
  • Краще виключити з раціону даний продукт, якщо у вас діагностовано хвороби нирок, які супроводжуються набряками.

Як вибрати капусту

При купівлі товару в магазині варто звернути увагу на такі показники:

  • Перевагу віддавайте біло-золотистому відтінку страви. Занадто білий продукт з солодкуватим смаком свідчить про неправильне сквашивании.
  • По можливості понюхайте закуску. Багато недобросовісні продавці в процесі приготування використовують оцет. Це робить салатик таким же їстівним, але вже далеко не таким корисним.
  • Не проходьте повз закуски, нашаткованої товстими слайсами. У такій формі зберігається більшу кількість вітамінів.

різноманітність видів

Якщо ви будете харчуватися корисно, то надовго збережете смак до життя і міцність здоров’я. Квашена капуста допоможе вам легко і смачно пережити зимовий авітаміноз.

Відео: Користь та шкода квашеної капусти для організму людини



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.