Дієтичний пиріг з яблуками – відома всім домашня випічка з яблук. Таке ласощі багатьом нагадує домашній затишок і дні минулого дитинства. Існує велика різноманітність рецептів випікання пирога. Якщо ви боїтеся за свою фігуру, але хочете покуштувати смачного десерту, то в даній статті вам буде надано 10 способів, щоб приготувати дієтичний пиріг.
Цікаві факти про яблучному пирогу
Даний дієтичний яблучний пиріг приготували вперше у Франції в 1814 році. Спочатку до складу його приготування входила м’якоть хліба білого, змочена у фруктовому лікері. Були внесені французьким кухарем Марі-Антуан Карем зміни в рецепті – бісквіт використовував замість хліба білого, поверхня пирога змащував кремом заварним. Яблучний пиріг став улюбленим десертом для багатьох людей, і він виручає тих, хто не люблять проводити багато часу на кухні. Такий дієтичний пиріг з яблуками швидко готується без трудомістких процесів на кухні.
Є кілька варіантів приготування тіста для пирога. Для пирога яблучного тісто може бути листковим, бісквітним, пісочним, дріжджовим, сирним, витяжним, пісним. У начинку для посилення смаку додають дрібно порізані горіхи волоські, корицю, родзинки і кардамон. Для приготування простого пирога яблучного за рецептом класичного застосовують тісто пісочне. Знаменитий штрудель австрійський готують з тіста витяжного, або рідко з листкового. Пироги, перевернуті пишні готують з бісквіту, а російські традиційні готують з тіста дріжджового.
Як приготувати дієтичний пиріг з яблуками. 10 способів зробити дієтичний пиріг
Знизити калорії допоможе приготування пирога по цих рецептах. В одному шматочку пирога може бути до 100 калорій. Що потрібно для того, щоб пиріг був дієтичним?
- Через жовтків яєчних в яблучних пирогах міститься велика кількість калорій. Бісквіт можна готувати, використовуючи тільки білки яєчні.
- Найголовніше, вірно, підбирати борошно для готування пирога дієтичного. Для цієї мети добре підійде борошно з пшениці твердих сортів. Можна застосовувати кукурудзяну, нутовую і вівсяну муку.
- Найважливіший продукт – цукор. Замість нього можна застосувати мед і цукрозамінник (стевія або фруктоза).
- Для приготування пирогів у багатьох рецептах використовується маргарин або масло з великою кількістю калорій. Для того щоб тісто для пирога яблучного було низькокалорійним потрібно замість масла використовувати не жирну сметану.
- Борошно можна доповнити різними злаками, висівками вівсяними, пшеничними або житніми. Вони містять клітковину, яка потрібна для нормальної роботи кишечника.
- Якщо готуєте яблучно-сирний пиріг, то потрібно використовувати не жирний сир. Завдяки цьому знизиться кількість калорій в десерті.
- Замість сметани можна використовувати кефір або йогурт натуральний.
- Багато додавати горішків не варто. Горішки не тільки корисні, але в них міститься багато жирів і отже багато калорій.
- До складу десертів шоколадних входить шоколад молочний. Його не варто додавати людям, які підтримують струнку фігуру. Краще використовувати какао або чорний гіркий шоколад.
- Щоб пиріг був дієтичним, не варто формочку для запікання або деко змащувати маслами жирними. Використовуйте краще папір пергаментний або насипте на поверхню формочки крихти сухарів або манку.
Низькокалорійний яблучний пиріг рецепт
Складові:
- 2,5 стаканчика – борошна;
- 200 грам – сметани нежирної (вершків);
- 100 грам – масла;
- 1 стаканчик – цукру;
- 5 штучок – яблук;
- 0,5 чайної ложечки – розпушувача;
- Сіль – щіпка.
Спосіб приготування:
Масло розтоплюємо і змішуємо продукти сипучі. Сметану з маслом вливаємо в суміш суху і замішуємо тісто. Потім приготоване тісто ділимо на дві частини. Далі кожну частину розгортаємо в тоненький шар. Розміщуємо шар на деко з папером кулінарної. Зверху шару кладемо шматочки почищених яблук. Скроплюємо яблука соком лимона, для того щоб вони не темніли. Поверх яблук кладемо другий шар. Обережно з’єднуємо один з одним краю шарів. Ставимо пиріг в духову шафу (180 С) на 45 хвилинок.
При використанні глибокої мисочки металевої, пиріг не будуть розпадатися. Також в такий мисочці буде легко зробити основу пирога яблучного.
Дієтичний пиріг з яблуками в мультиварці. Рецепт покрокового приготування
В даний час мультиварка частіше використовується в багатьох сім’ях, так як нею зручно користуватися. Багатьом господарочкам вона допомагає в готуванні кулінарних виробів. Приготування пісного пирога яблучного в мультиварці дуже просте, необов’язково мати в наявність кулінарні знання.
Складові:
- 500 грам – яблук;
- 4 штучки – яєць;
- 1 стаканчик – цукру;
- 1 стаканчик – борошна;
- 1 чайна ложечка – розпушувача;
- 0,5 чайної ложечки – кориці;
- Сіль – щіпка.
Спосіб приготування:
- З’єднуємо цукор (пудра цукрова) з яйцями, заважаємо до появи піни пишною.
- У яєчну суміш висипаємо розпушувач, корицю і борошно. Зовні тісто має бути схожим зі сметаною. Туди додаємо нарізані яблучка.
- Маслом змащуємо мисочку мультиварки і обережно поміщаємо туди тісто. Випікаємо пиріг в режимі «Випічка» протягом одного годинки.
- Після чого яблучний пиріг повинен охолонути і якщо є бажання можна його зверху прикрасити.
Цей дієтичний пиріг з яблуками буде дуже апетитним з неймовірним смаком. Відкусивши шматочок, відчуєте, як підніметься настрій і з’явиться душевне тепло. Ніхто не зможе встояти перед таким пирогом.
Рецепт дієтичного пирога з яблуками з листкового тіста
Багато часу не потрібно, щоб приготувати апетитний пиріг. Та й не завжди потрібно самому робити тісто, так як в магазині можна придбати готове. Цей рецепт вам сподобається, так що ознайомимося з ним ближче.
Складові:
- 500 грам – тесту листкового;
- 1 штучка – яйце;
- 2 столові ложечки – борошна;
- 3 штучки – яблук;
- 2 чайні ложечки – масла топленого;
- 1 чайна ложечка – кориці;
- 5 столових ложечок – цукру.
Спосіб приготування:
Тісто листкове ділимо на дві частини. Один шматочок тесту розгортаємо, щоб деко накрити повністю. Щоб пиріг був цілим потрібно зробити на тесті кілька отворів виделкою або ножем. На поверхні тесту розкладаємо шматочки яблучок. Тепер розгортаємо інший шматочок тесту і розрізаємо його на тоненькі смужки (2 см). Потім смужки обережно розкладаємо на поверхню пирога яблучного в шаховому порядку. Притискаємо краю. Жовтком яєчним промазуємо пиріг і ставимо в духовку (200 С), готуємо протягом 25-30 хвилинок.
Дієтичний пиріг з яблуками за таким рецептом вигідно робити тоді, коли мало часу на його приготування, а гості скоро вже прийдуть. Тісто купуємо в магазині і готуємо пиріг за вказаною рецептом, на який буде витрачено 30 -40 хвилинок.
Пісочний дієтичний яблучний пиріг рецепт
Складові:
- 300 грам – борошна;
- 200 грам – масла вершкового;
- 100 мілілітрів – води;
- 5-6 штучок – яблук;
- 60 грам – цукру;
- 2 столові ложечки – крохмалю кукурудзяного;
- 1 штучка – яйце;
- 1 чайна ложечка – кориці;
- Сіль – щіпка.
Спосіб приготування:
Всі сипучі продукти з’єднуємо. Туди висипаємо масло і перетворюємо суміш в крихту. Вливаємо воду холодну. Тісто приготоване поміщаємо на 30 хвилинок в морозилку. Ріжемо шматочками яблучка, висипаємо до них корицю, цукор, крохмаль і ретельно заважаємо. Тісто, охолоджене на дві неоднакові частини. Частина, яка більше, розгортаємо, щоб вона була трохи більше дека. Потім поміщаємо тісто на деко, понад тесту викладаємо яблучка і накриваємо зверху іншим шаром тіста. Затискаємо обережно краю. На поверхні пирога робимо кілька отворів виделкою і обмазуємо яйцем збитим. Ставимо в духовку (180 С) і готуємо протягом 35-45 хвилинок. Тісто пісочне пирога яблучного надає вишуканість смаку і аромату яблучок з корицею. Цей дієтичний пиріг з яблуками добре буде поєднуватися з чаєм.
Дієтичний рецепт пиріг з яблуками на кефірі
Такий пиріг виходить швидким у приготуванні і економічним. А також він дуже апетитний і особливо ніжний. Ласуни оцінять незвичайний смак яблучок і запах яблучного пирога на кефірі.
Складові:
- 3 штучки – яблук;
- 1,5 стаканчика – борошна;
- 2 штучки – яєць;
- 1 стаканчик – кефіру;
- 50 грам – вершкового масла;
- 0,5 стаканчика – цукру;
- 1 чайна ложечка – розпушувача;
- 0,5 чайної ложечки – ванільного екстракту;
- Сіль – щіпка.
Спосіб приготування:
З яйцями змішуємо ванільний екстракт, кефір, масло, сіль, цукор. До яєчної суміші висипаємо розпушувач і борошно, гарненько заважаємо до однорідності. Ріжемо на невеликі шматочки яблучка. Обмащуємо маслом формочку для випічки, переміщаємо туди тісто. На поверхню тесту викладаємо яблучка і виливаємо зверху них інше тісто. Ставимо пиріг в духову шафу (180-200 С) і готуємо протягом 40 хвилинок.
Пісний низькокалорійний пиріг з яблуками. рецепт
За таким рецептом зможе спекти пиріг навіть новачок, що не володіє особливими кулінарними навиками. Пиріг пісний яблучний буде дуже апетитним, а найголовніше дієтичним і корисним. В рецепт не входять жири тваринного походження та яйця. Завдяки цьому пиріг не містить великої кількості калорій. Внаслідок чого ласощі підійде людям, які дотримуються до ідеальної фігури або дотримуються посту. Випікати пісний дієтичний пиріг з яблуками будемо в мультиварці.
Складові:
- 200 грам – борошна;
- 2 штучки – яблук;
- 225 грам – цукру;
- 75 мілілітрів – масла рослинного;
- 1 чайна ложечка – розпушувача;
- 180 мілілітрів – води;
- 0,5 чайної ложечки – ваніліну;
- Сіль – щіпка.
Спосіб приготування:
Цукор, розпушувач, сіль, ванілін висипаємо до борошна просіяного, заважаємо. До отриманої суміші обережно виливаємо воду і масло. Заважаємо. Нарізаємо яблучка і висипаємо їх у тісто. Виливаємо тісто в обмазану маслом рослинним мисочку мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо пиріг протягом 50 хвилинок.
Рецепт відкритого дієтичного пирога з яблук з покроковим фото
Спосіб приготування:
З’єднуємо розпушувач, борошно, масло вершкове, сіль і формуємо з них крихту. Вливаємо туди сметану і замішуємо тісто. Дрібно нарізаємо яблучка. Щоб зробити крем, потрібно об’єднати цукор, яйця і сметану. Гарненько заважаємо. Суміш повинна бути однорідною. Обмащуємо формочку роз’ємну маслом, поміщаємо в неї тісто. Зверху тесту викладаємо яблучка і виливаємо на них крем. Ставимо відкритий пиріг яблучний в духову шафу (180 С) на 50 хвилинок. Любителям солодкого такий пиріг сподобається. Можете накривати стіл і кликати гостей до чаювання.
Дієтичний пиріг з яблуками і вівсяними пластівцями. рецепт
Важливо знати!
У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.
Схуднути за 14 днів …
Складові:
- 3 штучки – яєць;
- 150 мілілітрів – йогурту натурального;
- 3 штучки яблук;
- 1 чайна ложечка – кориці;
- 4 столові ложечки – висівок вівсяних;
- 10 грам – цукрозамінника.
Спосіб приготування:
З’єднуємо цукрозамінник, йогурт, висівки вівсяні і корицю. Яйця обробляємо міксером до утворення піни пишною і виливаємо їх до тесту. Нарізаємо яблучка дрібними шматочками. Папером кулінарної покриваємо формочку роз’ємну. На дно формочки поміщаємо яблучка, поверх них виливаємо приготоване тісто. Готуємо дієтичний вівсяний пиріг з яблуками в духовці (180-200 С) протягом 30 хвилинок.
Зроблений пиріг яблучний виходить апетитним і буде гарною заміною ласощів з великою кількістю калорій. Така смакота добре підходить людям, які дотримуються фітнес харчування.
Запросили гостей, а часу мало для приготування десерту, то можете зробити пиріг з цим не складним рецептами. Гості отримають масу вражень від незвичайно апетитного і з неймовірним запахом десерту яблучного. Готуючи такий низькокалорійний яблучний пиріг, у вас з’явиться відчуття теплоти і радості на душі, а будинок буде наповнений променями сонця і чарівним запахом пирога яблучного. В рецепти яблучних пирогів можете вносити різноманітні зміни, на ваш розсуд. Робіть експерименти в приготуванні такого пирога і робіть приємно близьким і рідним.