Випічка

Рецепти смачних великодніх пасок в мультиварці



Традиційно в Великдень на столі з’являються фарбовані яйця і паску. Багато господині не наважуються приготувати таку складну випічку. Адже є повір’я: якщо паску не вдасться – рік буде невдалим. Мультиварка геть викорінить це марновірство. Адже кухонні помічниця гарантує чудовий результат. Але будь-який рецепт змусить потрудитися доведеться на славу.

Паска в мультиварці

Ароматна випічка «Весняний луг»

Паска в мультиварці вийде пишним, смачним і дуже ароматним. Рецепт для дріжджового тіста простий, але вимагає уваги і часу.

складові

  • Яйця – 3 шт. (Великих, домашніх)
  • Молоко – 200 мл (1 склянка)
  • Борошно вищого сорту – 4.5-5 ст.
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Дріжджі сухі – 11 гр. (Або 40 гр. Сирих пресованих)
  • Ізюм – 100 гр. (Можна більше)
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Ваніль або ванільний цукор – за смаком.

Для глазурі:

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Посипання кольорова карамельна.

Для прикраси випічки виберіть кілька пакетів посипання. Підійде різнобарвна з дрібних кульок. І кілька – з різних фігурок. Також підберіть прикраси з кондитерської мастики на пасхальну тематику.

Паска в мультиварці

приготування

  1. Потрібно приготувати родзинки без кісточок, колір на ваш розсуд, але краще світлий. Заливаємо окропом і залишаємо на 30-40 хвилин. Після цього відкидаємо на друшляк, щоб пішла зайва рідина і розкладаємо на паперовому рушнику для обсушування. Перед відправкою в тісто потрібно родзинки обваляти в борошні для рівномірного розподілу по тесту.
  2. Молоко нагріваємо до температури 37-38º, заливаємо їм дріжджі. Додаємо пару ложок цукру і розмішуємо. Відправляємо в тепле місце до появи пухирців. На це піде 20-30 хвилин.
  3. Беремо три яєчні жовтки з половиною цукру, що залишився і збиваємо в тугу піну. Додаємо в опару разом зі склянкою просіяного борошна. Акуратно перемішуємо і знову відправляємо в тепле місце для розшарування. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі – на 30 хвилин, якщо сирі – на годину.
  4. Додаємо ще склянку просіяного борошна і ретельно вимішуємо. Одним з головних секретів вдалого і смачного паски є вимішування. Чим краще тісто вимішати – тим краще. Знову залишаємо в теплі.
  5. Масло розтираємо з яєчними жовтками і рештою цукру до однорідної маси. Якщо масло щойно з холодильника – натріть його на тертку, так буде краще розтирати з сухими інгредієнтами.
  6. Змішуємо олійно-цукрову масу з подошедшим напівфабрикатом на тісто. Просіваємо решту борошна, додаємо в неї сіль і ванілін. Починаємо замішувати тісто. Знадобиться трохи більше або трохи менше борошна. Це залежить від різних факторів: вологість борошна, величина яєць, жирність масла.
  7. Ретельно вимішуємо не менше 15 хвилин, щоб не липло до рук, було еластичним і шовковистим на дотик.
  8. Ми залишаємо ще на годину, щоб добре підійшло.
  9. Чашу змащуємо рослинним маслом і присипаємо борошном, щоб паска добре «вийшов» після випічки.
  10. Викладаємо тісто, щоб воно займало приблизно третина обсягу. Знову залишаємо для розшарування на 15-20 хвилин.
  11. Вибираємо режим «Випічка» на 1 годину. Готовність перевіряємо бамбуковою паличкою. Протикаємо паску – і якщо паличка залишається чистою, випічка готова.
  12. Рецепт глазурі. Яєчний білок розтираємо з цукровою пудрою до отримання тугий маси. Викладаємо її на поверхню готового, ще гарячого паски, трохи захоплюючи боки. Якщо глазур приготувати правильно – вона не потече. Як тільки трохи підсохне – прикрасьте глазур’ю.

Діставати з чаші потрібно акуратно. І ні в якому разі не ставте відразу паску «на ноги». Він може деформуватися. Рецепт простий – краще покладіть набік і періодично перекочуйте.

Паска в мультиварці

Паска «Ароматний»

Не дуже простий рецепт для приготування випічки. Але такий паску в мультиварці коштує витрачених зусиль.

складові

  • Борошно вищого сорту – 1 кг.
  • Молоко – 500 мл.
  • Дріжджі – 60 гр. свіжих або 11 гр. сухих
  • Яйця – 5 шт.
  • Цукровий пісок – 280-300 гр.
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Ізюм без кісточок – 150-200 гр.
  • Цедра 1 лимона.
  • Сіль – 1/3 ч. Л.

Для глазурі білої:

  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 4-5 ст. л. з гіркою
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Для глазурі шоколадної:

  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Молоко – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

приготування

  1. Молоко розігрійте, але не кип’ятіть. Розтопіть в ньому масло і розчиніть цукор. Можна не додавати весь, якщо не любите дуже солодку випічку. Остудіть суміш до 30º.
  2. Змішайте дріжджі з борошном. Якщо використовуєте свіжі дріжджі – розчиніть їх в невеликій кількості молока і залиште на кілька хвилин, щоб вони повністю розійшлися в рідині. Паска в мультиварці вийде однаково смачним і пишним на будь-якому вигляді дріжджів, але з сухими процес буде швидше.
  3. Висипати борошно в миску і додайте рідку складову. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не перестане приставати до рук і країв посуду. На це піде 15-20 хвилин. Процес трудомісткий, так що сміливо можете підключати домочадців.

Паска в мультиварці



  1. Миску накрийте рушником або харчовою плівкою і залиште для розшарування. Для цього буде потрібно 1-1.5 години.
  2. Ізюм вимити гарячою водою, підсушити і пересипати борошном, щоб вони рівномірно розподілилися по тесту.
  3. Білки відокремити від жовтків, один залишити для змащування паски перед випічкою.
  4. Жовтки розтерти з ложкою цукру до білого кольору і ввести їх в тісто, коли воно в обсязі збільшиться в два рази.
  5. Білки збити в тугу піну в окремій ємності і додати до тесту. Добре вимішати. Борошно не потрібно додавати, навіть якщо вам здасться, що тісто трохи слабенько.
  6. Під час замішування введіть в тісто родзинки і лимонну цедру. Знову відправте в тепле місце для розшарування. Важливо знати, що протяги погано впливають на процес схожості тіста. Чи не стукайте і не відкривайте часто рушник.
  7. Готовність тесту визначається по приємному спиртовому запаху і при натисканні повільно вирівнюється. Його обсяг повинен збільшитися в 2-2.5 рази.
  8. Зробіть «обмінку» – злегка притисніть тісто по периметру і в центрі. Знову дайте підійти. На це піде знову 1-1.5 години.
  9. Форму змастіть рослинною олією і трохи присипте борошном, щоб готовий паску добре виймався.

Паска в мультиварці

  1. Тісто розділіть на порції, щоб кожен кульку займав 1/3 чаші. Залиште для розшарування. Коли тісто займе ¾ чаші (через 15-20 хвилин), встановіть режим «Випічка» на 50-60 хвилин. Готовність визначайте бамбуковою паличкою. Якщо потрібно – збільште час випікання.
  2. Щоб приготувати білу глазур, збийте білок з цукровою пудрою в густу піну. Нею покрийте ще гарячий паску в мультиварці і залиште практично до повного охолодження. На той час глазур повністю підсохне.

Паска в мультиварці

  1. Рецепт шоколадної глазурі: беремо цукор і поміщаємо його в каструлю. Додаємо какао-порошок і змішуємо. Вливаємо молоко, інтенсивно перемішуємо, щоб маса стала практично однорідною. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Додаємо масло і ще раз кип’ятимо, безперервно помішуючи, протягом 1-2 хвилин. Знімаємо з плити і даємо трохи охолонути.
  2. Набираємо в ложку невелика кількість глазурі і тонкою цівкою малюємо на білій глазурі малюнки-павутинки. Зверху прикрасьте карамельної присипкою.

Паска в мультиварці спекти значно простіше, ніж в духовці. Він завжди виходить пишним, смачним і ароматним. Рецепт універсальний.

Великдень «Сирна радість»

Рецепти смачного і соковитого частування з сиру на Великдень дуже різноманітні. Великдень в мультиварці – улюблені ласощі дітей і дорослих.

складові

  • Сир жирний (домашній) – 350 гр.
  • Цукрова пудра – 80 гр. (за смаком)
  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне або крупа манна – 50-70 гр.
  • Ізюм або цукати – 30-40 гр.
  • Вершки (жирні) – 20-25 гр.

Паска в мультиварці

приготування

Рецепт випічки такої сирної паски дуже простий. І її можна спекти в маленьких формах, що значно скоротить час приготування.

  1. Домашній сир не повинен кислих. Якщо використовуєте магазинний – беріть жирний. Сир перетираємо через дрібне сито або подрібнюємо блендером.
  2. У сирну масу вливаємо вершки і додаємо цукрову пудру. Гарненько перемішуємо, щоб домогтися однорідності.
  3. Манку або муку (її потрібно просіяти) додаємо в сирну масу і знову перемішуємо.
  4. Яєчні жовтки розтираємо з цукром до білого кольору і з’єднуємо з сирною масою.
  5. Білки збиваємо в тугу піну і додаємо до сиру. Ретельно перемішуємо.
  6. Ізюм та цукати заливаємо окропом на кілька хвилин. Воду зливаємо і обсушуємо на паперовому рушнику. Перед додаванням в сирну масу обсипаємо його борошном або крохмалем, щоб рівномірно розподілити по тесту.
  7. Всі разом гарненько перемішуємо, щоб маса була однорідною.
  8. Форми (візьміть силіконові або будь-які інші для маленьких кексів). Змастіть їх маслом і злегка присипте борошном. Викладіть тісто в формочки.
  9. Встановіть режим «Випічка» на 30-40 хвилин. Залежно від потужності приладу час може варіюватися.

Після звукового сигналу витягніть формочки з чаші і дайте їм трохи охолонути. Зверху прикрасьте шоколадною глазур’ю або присипкою.

Сирна паска в мультиварці

В рецепт можете вносити зміни в залежності від ваших смакових уподобань.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.