Випічка

Попереду пляжний сезон. Прийшов час пісної випічки



Приходить весна, а з нею і час Великого посту. В цей час люди обмежують себе в деяких продуктах. Але ж це не привід відмовитися від смачної, солодкої випічки.

Пісна випічка в мультііварке

А ще весна – це час, коли кожна жінка хоче виглядати на всі 100. Зимовий раціон харчування передбачає певний набір ваги, так як їжа в холодну пору року більш калорійна, ситна і важка. І ще сезонна депресія, викликана нестачею сонця і тепла, змушує «заїдати» поганий настрій всякими не зовсім корисними смакотою.

Тепер же настав час приводити себе в порядок і скидати зайві кілограми. Але робити ми це будемо смачно і красиво. Благо є мультиварка, яка допоможе приготувати будь-яку страву.

Кекс «Яблучна фантазія»

Соковита випічка з малою кількістю калорій вийде пишною, ароматною і дуже смачною. До ранкової кави або вечірнього чаю – саме воно.

складові

  • Борошно пшеничне в / с – 250 гр.
  • Олія соняшникова рафінована – 50 гр.
  • Вода тепла – за потребою
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Порошок для випічки – 1 пакетик (20 гр.)
  • Порошок какао – 2 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. Л.
  • Яблуко велике – 1-2 шт.

Пісна випічка в мультііварке

Не любите корицю, замініть її ванільним цукром. Кількість яблук регулюйте самі. Також можна додати сухофрукти (родзинки, курага, інжир). Але тоді яблук беріть менше.

приготування

  1. Борошно просіваємо через капроновое сито, щоб збагатити її киснем.
  2. Змішуємо всі сухі інгредієнти в емальованій посудині.
  3. Додаємо рослинне масло і теплу воду, доводячи консистенцію до стану густої сметани.
  4. Яблуко очищаємо і натираємо на крупній тертці. Якщо використовуєте сухофрукти, їх потрібно попередньо залити окропом і залишити на кілька хвилин, злити воду злегка обсушити. Великі сухофрукти подрібнити, присипати борошном, щоб шматочки рівномірно розподілилися по тесту і під час випічки не опадають вниз.
  5. Додаємо фрукти в тісто і знову перемішуємо, намагаючись домогтися максимальної однорідності.
  6. Ємність в мультиварці обмазуємо рослинним маслом і подпиліваем борошном, щоб готова випічка легко вийшла з ємності.
  7. Викладаємо масу в підготовлену чашу і ложкою вирівнюємо поверхню.
  8. Включаємо на 60 хв режим «Випічка». Закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.

Пісна випічка в мультііварке

Пісна випічка витягується за допомогою решітки-пароварки. Даємо їй повністю охолонути і присипаємо цукровою пудрою. Прикрашаємо свіжими ягодами або яблучними слайсами, гілочкою свіжої м’яти.

Торт «Чайний»

Випічка з використанням міцного чаю в якості основи буде незвичайною і смачною. Випечений пиріг можна розрізати на кілька коржів і перемазати варенням або чимось цікавіше.

продукти

  • Чай міцний – 1 склянка
  • Цукровий пісок – 150 гр.
  • Мед світлий – 2 ст. л.
  • Масло рослинне рафіноване – 50 гр.
  • Борошно – 500 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. Л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. Л.

Пісна випічка в мультііварке

Для начинки:

  • Ізюм – 100 гр.
  • Курага – 100 гр.
  • Чорнослив в’ялений – 100 гр.
  • Мед – 3-4 ст. л.
  • Лимон – ½ цитруса
  • Горіхи волоські подрібнені – ½ склянки

Якщо немає такого набору продуктів, можна використовувати густе домашнє варення з улюблених фруктів або ягід.

приготування

  1. Заварюємо міцний чай. На склянку окропу беремо 2 ч. Л. заварки або 2 фільтр-пакети. Даємо заваритися в чайничку, проціджуємо і в теплу рідину додаємо цукор і мед. Ретельно перемішуємо до повного розчинення цукру.
  2. Додаємо в рідину рослинне масло.
  3. В окремій ємності з’єднуємо соду і розпушувач. Додаємо оцет, щоб погасити активні компоненти і запустити процес бродіння. Саме ця суміш дасть можливість тесту піднятися.

  4. Додаємо пінну суміш до чайної і перемішуємо.
  5. Борошно просіваємо через сито і поступово вводимо в рідину, постійно перемішуючи. Консистенція вийде рідкуватий – це нормально.
  6. Чашу змащуємо рослинним маслом і присипаємо борошном.
  7. Висипаємо тісто, розрівнюємо поверхню ложкою.
  8. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 45-50 хв. Випікаємо при закритій кришці.
  9. Готова випічка витягується не відразу. Їй потрібно трохи постояти у відкритій мультиварці і злегка охолонути. Потім за допомогою решітки пароварки дістаємо пиріг і повністю охолоджуємо. Розрізаємо на кілька коржів.
  10. Якщо використовуємо варення – перемащуємо коржі і формуємо торт. Присипаємо зверху цукровою пудрою, змішаною з какао-порошком.
  11. Але можна зробити абсолютно чудову начинку. Сухофрукти заливаємо окропом і даємо їм настоятися. Потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  12. М’ясорубкою або блендером подрібнюємо сухофрукти і лимон. З’єднуємо цю «кашу» з подрібненими горіхами і медом. Перемішуємо до однорідності і цією масою перемащуємо коржі.

Пісна випічка в мультііварке



Така пісна випічка стане улюбленою і ви будете її готувати в будь-який час року.

Дріжджовий пиріг з грибами

Дріжджова пісна випічка може бути як солодкою, так і солоною. Відкриті та закриті пироги, пиріжки, булочки, рогалики – все це можна приготувати з такого смачного і повітряного тіста.

продукти

Для тесту:

  • Вода кип’ячена тепла – 0.5 л.
  • Дріжджі пресовані живі – 50 гр.
  • Цукор – 2-4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. Л.
  • Борошно – за потребою
  • Рослинна олія без запаху – 50-70 гр.

Пісна випічка в мультііварке

Для начинки:

  • Гриби – 500 гр.
  • Морквина – 1 шт. (Велика)
  • Лук-ріпка білий – 1 шт. (Великий)
  • Сіль, приправи – за смаком.

Якщо це буде солодка пісна випічка – збільште кількість цукру в тесті. Для пісного дріжджового тіста краще брати живі дріжджі, вони краще піднімають масу і пиріг вийде пишним.

приготування

Тісто можна готувати двома способами: опарним і безопарним, або прямого замісу. Розглянемо обидва.

Опарний спосіб:

  1. У теплій воді розчинити цукор і сіль. Додати дріжджі і розмішати, щоб вони «розпустилися» в рідини. Дати 10-15 хв. постояти, щоб з’явилися дрібні бульбашки. Це дріжджі починають «дружити» з цукром.
  2. Просіваємо близько 2 ст. муки. Додаємо їх в дріжджову рідина і перемішуємо, щоб не було грудочок. Накриваємо бавовняним полотенечком і ставимо в тепле місце, захищене від протягів, на 30-40 хв. За цей час опара повинна збільшитися в розмірах приблизно вдвічі.
  3. Заливаємо в опару рослинне масло і починаємо додавати просіяне борошно, замішуємо м’яке, але еластичне тісто. Знову накриваємо рушником і ставимо в той же місце на 1.5-2 години. Тісто буде збільшуватися в розмірах. Його потрібно 1 раз прим’яти і знову дати піднятися.
  4. Після цього можна приступати до формування пирога.

Спосіб прямого замісу (безопарний):

  1. У теплу воду додати цукор, сіль, дріжджі і розмішати до однорідності. Додаємо масло.
  2. Просіваємо борошно і поступово вводимо в рідину, замішуючи м’яке тісто.
  3. Накриваємо рушником, ставимо в тепле місце на 1.5-2 години для підйому. Процес з двома обминання. Після цього приступаємо до пирога.

Безпосередньо пиріг:

    1. Поки піднімається тісто, готуємо начинку. Гриби подрібнюємо і обсмажуємо на рослинному маслі, додаючи нарізаний кубиками цибулю і натерту на дрібній тертці моркву. Заправляємо сіллю і приправами. Грибну начинку можна приготувати в мультиварці, а можна на сковорідці – як буде зручніше.
    2. Тісто розділяємо на дві нерівні частини. Велику вимішуємо на дощечці з малою кількістю борошна і формуємо руками !!! блін, товщиною близько 1-15 см. Величину розрахуйте так, щоб покрити дно і боки чаші в мультиварці.
    3. Чашу змащуємо масло, присипаємо борошном і викладаємо підготовленої тісто. Викладаємо начинку і розрівнюємо ложкою.
    4. Другу половину тіста теж вимішуємо і робимо «кришку» для пирога. Накриваємо начинку і робимо виделкою або тонкої паличкою проколи, щоб під час випікання виходило повітря і тісто не «порвало». Змащуємо верх рослинним маслом, щоб вийшла блискуча скоринка на готовому пирозі.

Пісна випічка в мультііварке

  1. Виставляємо режим «Випічка» на 1-1.2 години, закриваємо кришку і випікаємо до звукового сигналу.
  2. Готовий пиріг залишаємо на 10-15 хв. в чаші, відкривши кришку. Нехай випічка настоїться і відпочине.

Пісна випічка в мультііварке

Виймаємо гратами-пароваркою, перекладаємо на блюдо. Присипаємо рубаним кропом і зеленою цибулею. Пиріг буде смачним як в теплом, так і в холодному вигляді.

Поради

Пісна випічка дуже проста в приготуванні. Для неї потрібно мінімум продуктів, які завжди є під рукою.

Рідке тісто випікається під закритою кришкою до закінчення процесу, інакше випічка «опаде» і вийде млинець, а не пишний кекс.

Пісна випічка повинна після закінчення приготування ще деякий час пробути в мультиварці. Тоді після вилучення вона не опаде і не деформується.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.