Курка – це завжди смачно і просто, особливо якщо готувати її в мультиварці. Рецептів є безліч. Можна приготувати цілу тушку або обробити її на частини, додати трохи води і спецій, вибрати відповідний режим і чекати звукового сигналу. Картопляне пюре, овочі, рис або італійська паста підійдуть як гарнір.
Але є в тушці особливе м’ясо – куряча грудка. Саме в мультиварці вона виходить дуже соковитою, м’якою і завжди вдалою. Потрібно лише вибрати найбільш вдалий рецепт.
Легка вечеря на кожен день
Тушкована у власному соку куряча грудка виходить ніжною, ароматною і низькокалорійної. Це особливо сподобається тим, хто стежить за зайвими кілограмами і сантиметрами.
продукти
- Куряча грудка з кісточкою і шкірою;
- сіль, спеції (орегано, чебрець, базилік, рожевий перець);
- 2-3 зубчики часнику.
Це найпростіший, але самий виграшний набір ароматних трав. За бажанням їх можна розширити або повністю змінити.
приготування
- Куряча грудка залишиться практично незмінною. Її потрібно лише промити і злегка обсушити від зайвої вологи.
- Натираємо м’ясо спеціями – спочатку сіллю, потім травами. Спецій жаліти не потрібно, нехай вся поверхня курочки буде ними покрита.
- Часник очистити і подрібнити ножем або спеціальним пресом.
- В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 50-60 хв. Масла або води додавати в чашу не потрібно. У шкірці досить жиру, який під час приготування буде топитися і додасть м’ясу соковитості.
- Куряча грудка поміщається в чашу, присипається подрібненим часником і готується до звукового сигналу під закритою кришкою.
- Приблизно за 10-15 хв. до закінчення процесу до м’яса додати кілька горошин рожевого перцю.
До столу подаємо гарячим, з салатом зі свіжих овочів, картопляним пюре або рисом.
Курочка в сметанному соусі
Куряча грудка в сметанному соусі – прекрасне м’ясне доповнення до пасти.
Необхідні продукти
- 500 гр. курячої грудки;
- 2-3 середніх білих цибулини;
- 2 середні морквини;
- великий помідор;
- стакан сметани або вершків;
- сіль, спеції за смаком;
- рослинне масло для обсмажування.
Якщо хочете зробити вершковий соус більш рідким – додайте води.
приготування
- Куряча грудка промивається. Зайву вологу необхідно видалити за допомогою паперових рушників.
- В мультиварці встановлюємо режим «Жарка», наливаємо рослинне масло, щоб покрити дно. Даємо йому нагрітися.
- Закидаємо м’ясо і обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків. Потрібно періодично перемішувати курку, щоб не підгоріла.
- Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, помідор нарізаємо кубиками середньої величини.
- Через 10 хв. після обсмажування м’ясо солимо і заправляємо спеціями. Перемішуємо і додаємо овочі.
- Обсмажуємо до тих пір, поки не випарується рідина, яка утворилася під час гасіння овочів.
- Заливаємо сметану або вершки (можна з водою), заправляємо сіллю і спеціями за смаком якщо потрібно.
- В мультиварці виставляємо «Гасіння» на 45-50 хв. і готуємо до звукового сигналу.
Тушкована куряча грудка в сметані дуже добре доповнить рис або пасту. Салат зі свіжих овочів, заправлений оливковою олією і лимонним соком, зробить картинку завершеною.
Куряча грудка, фарширована грибами, під сметанним соусом
Таке блюдо вимагає трохи терпіння, але результат того вартий. На святковому столі блюдо викличе справжній фурор.
складові
- Куряча грудка – 4-6 шт. цілих, без кісточки;
- Лук білий ріпчаста – 2-3 шт. крупного;
- Морква – 1 шт. велика;
- Печериці – 300 гр.
- Сир твердий жирний – 150 гр.
- Сметана або вершки жирні – 1.5 склянки;
- Сіль, спеції, часник за смаком.
Зі спецій виберіть каррі, орегано і чебрець. Вони найбільш підходять для курячого м’яса.
приготування
- Курячі грудки промиваємо, видаляємо кісточку (якщо вона є) і шкірку, обсушуємо. Розрізаємо таким чином, щоб вийшов «кишеню» – тобто не прорізаємо повністю.
- Натираємо м’ясо сіллю, ароматними приправами і подрібненим часником. Ми залишаємо на 25-30 хв., Щоб промаринувалося.
- В мультиварці встановлюємо режим «Жарка», наливаємо рослинне масло без запаху і нагріваємо його.
- Печериці промиваємо, нарізаємо тонкими пластиками. Закидаємо їх в чашу і обсмажуємо 10-15 хв., Періодично помішуючи.
- Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на дрібній тертці. Додаємо до грибів і продовжуємо обсмажувати до готовності, заправивши сіллю і кропом (свіжим або сухим).
- Перекладаємо гриби в тарілку і даємо трохи охолонути. Чашу мити не обов’язково.
- Трохи остиглі гриби викладаємо в «кишені» курячої грудки, присипаємо тертим сиром і сколюємо краю зубочистками.
- Фарширована куряча грудка викладається в чашу вгору защипами. Заливаємо сметаною або вершками, заправленими сіллю і спеціями за смаком.
- В мультиварці встановлюємо режим «Гасіння» на 45-50 хв. і готуємо під закритою кришкою.
Тушкована куряча грудка хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді. До речі, холодної вона ріжеться набагато краще.
Подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню і овочами.
Поради
Куряча грудка може маринуватися в різних соусах – гірчичне, соєвому, медовому, вершковому.
Якщо курка заморожена, її не потрібно розморожувати «примусово» – гарячою водою, в мікрохвильовці або на пару. Тільки при кімнатній температурі. Тоді м’ясо не буде сухим в готовій страві.