М'ясо

Куряча грудка, ніжна і соковита, так і проситься на стіл



Курка – це завжди смачно і просто, особливо якщо готувати її в мультиварці. Рецептів є безліч. Можна приготувати цілу тушку або обробити її на частини, додати трохи води і спецій, вибрати відповідний режим і чекати звукового сигналу. Картопляне пюре, овочі, рис або італійська паста підійдуть як гарнір.

Ккуріная грудка тушкована в мультиварці

Але є в тушці особливе м’ясо – куряча грудка. Саме в мультиварці вона виходить дуже соковитою, м’якою і завжди вдалою. Потрібно лише вибрати найбільш вдалий рецепт.

Легка вечеря на кожен день

Ккуріная грудка тушкована в мультиварці

Тушкована у власному соку куряча грудка виходить ніжною, ароматною і низькокалорійної. Це особливо сподобається тим, хто стежить за зайвими кілограмами і сантиметрами.

продукти

  • Куряча грудка з кісточкою і шкірою;
  • сіль, спеції (орегано, чебрець, базилік, рожевий перець);
  • 2-3 зубчики часнику.

Це найпростіший, але самий виграшний набір ароматних трав. За бажанням їх можна розширити або повністю змінити.

приготування

  1. Куряча грудка залишиться практично незмінною. Її потрібно лише промити і злегка обсушити від зайвої вологи.
  2. Натираємо м’ясо спеціями – спочатку сіллю, потім травами. Спецій жаліти не потрібно, нехай вся поверхня курочки буде ними покрита.
  3. Часник очистити і подрібнити ножем або спеціальним пресом.
  4. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 50-60 хв. Масла або води додавати в чашу не потрібно. У шкірці досить жиру, який під час приготування буде топитися і додасть м’ясу соковитості.
  5. Куряча грудка поміщається в чашу, присипається подрібненим часником і готується до звукового сигналу під закритою кришкою.
  6. Приблизно за 10-15 хв. до закінчення процесу до м’яса додати кілька горошин рожевого перцю.

Ккуріная грудка тушкована в мультиварці

До столу подаємо гарячим, з салатом зі свіжих овочів, картопляним пюре або рисом.

Курочка в сметанному соусі

Куряча грудка в сметанному соусі – прекрасне м’ясне доповнення до пасти.

Необхідні продукти

  • 500 гр. курячої грудки;
  • 2-3 середніх білих цибулини;
  • 2 середні морквини;
  • великий помідор;
  • стакан сметани або вершків;
  • сіль, спеції за смаком;
  • рослинне масло для обсмажування.

Якщо хочете зробити вершковий соус більш рідким – додайте води.

приготування

    1. Куряча грудка промивається. Зайву вологу необхідно видалити за допомогою паперових рушників.
    2. В мультиварці встановлюємо режим «Жарка», наливаємо рослинне масло, щоб покрити дно. Даємо йому нагрітися.
    3. Закидаємо м’ясо і обсмажуємо до рум’яної скоринки з усіх боків. Потрібно періодично перемішувати курку, щоб не підгоріла.

Ккуріная грудка тушкована в мультиварці

    1. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, помідор нарізаємо кубиками середньої величини.
    2. Через 10 хв. після обсмажування м’ясо солимо і заправляємо спеціями. Перемішуємо і додаємо овочі.
    3. Обсмажуємо до тих пір, поки не випарується рідина, яка утворилася під час гасіння овочів.
    4. Заливаємо сметану або вершки (можна з водою), заправляємо сіллю і спеціями за смаком якщо потрібно.

Ккуріная грудка тушкована в мультиварці

  1. В мультиварці виставляємо «Гасіння» на 45-50 хв. і готуємо до звукового сигналу.

Тушкована куряча грудка в сметані дуже добре доповнить рис або пасту. Салат зі свіжих овочів, заправлений оливковою олією і лимонним соком, зробить картинку завершеною.



Ккуріная грудка тушкована в мультиварці

Куряча грудка, фарширована грибами, під сметанним соусом

Таке блюдо вимагає трохи терпіння, але результат того вартий. На святковому столі блюдо викличе справжній фурор.

Ккуріная грудка тушкована в мультиварці

складові

  • Куряча грудка – 4-6 шт. цілих, без кісточки;
  • Лук білий ріпчаста – 2-3 шт. крупного;
  • Морква – 1 шт. велика;
  • Печериці – 300 гр.
  • Сир твердий жирний – 150 гр.
  • Сметана або вершки жирні – 1.5 склянки;
  • Сіль, спеції, часник за смаком.

Зі спецій виберіть каррі, орегано і чебрець. Вони найбільш підходять для курячого м’яса.

приготування

    1. Курячі грудки промиваємо, видаляємо кісточку (якщо вона є) і шкірку, обсушуємо. Розрізаємо таким чином, щоб вийшов «кишеню» – тобто не прорізаємо повністю.
    2. Натираємо м’ясо сіллю, ароматними приправами і подрібненим часником. Ми залишаємо на 25-30 хв., Щоб промаринувалося.
    3. В мультиварці встановлюємо режим «Жарка», наливаємо рослинне масло без запаху і нагріваємо його.
    4. Печериці промиваємо, нарізаємо тонкими пластиками. Закидаємо їх в чашу і обсмажуємо 10-15 хв., Періодично помішуючи.
    5. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на дрібній тертці. Додаємо до грибів і продовжуємо обсмажувати до готовності, заправивши сіллю і кропом (свіжим або сухим).
    6. Перекладаємо гриби в тарілку і даємо трохи охолонути. Чашу мити не обов’язково.
    7. Трохи остиглі гриби викладаємо в «кишені» курячої грудки, присипаємо тертим сиром і сколюємо краю зубочистками.

Ккуріная грудка тушкована в мультиварці

  1. Фарширована куряча грудка викладається в чашу вгору защипами. Заливаємо сметаною або вершками, заправленими сіллю і спеціями за смаком.
  2. В мультиварці встановлюємо режим «Гасіння» на 45-50 хв. і готуємо під закритою кришкою.

Ккуріная грудка тушкована в мультиварці

Тушкована куряча грудка хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді. До речі, холодної вона ріжеться набагато краще.

Подавати до столу, прикрасивши свіжою зеленню і овочами.

Поради

Куряча грудка може маринуватися в різних соусах – гірчичне, соєвому, медовому, вершковому.

Ккуріная грудка тушкована в мультиварці

Якщо курка заморожена, її не потрібно розморожувати «примусово» – гарячою водою, в мікрохвильовці або на пару. Тільки при кімнатній температурі. Тоді м’ясо не буде сухим в готовій страві.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.