Випічка

Лимонадні бісквіти в чарівному горщику



0642748
Бісквітна випічка – чудова база для створення тортів з використанням різноманітних кремів, просочень і прошарків з варення, джемів, безе і «пташиного молока». Бісквіт на лимонаді в мультиварці – один з варіантів улюбленого універсального десерту, приготованого просто і швидко в чарівної горщику.

Бісквіт «Лимонадний Джо»

Простий рецепт для того, щоб приготувати бісквіт на лимонад в мультиварці зараз і розглянемо.

Але слід запам’ятати, що лимонад має бути неодмінно сильногазованим і щойно відкритим, з газами. Якщо ви використовуєте слабогазованої напій – випічка не вийде.

Складові

    • Яйця курячі великі – 4 шт.
    • Борошно – 2.5 склянки
    • Лимонад – 1 склянка (200 мл.)
    • Цукор – 1 стакан
    • Рослинна олія рафінована – 1 склянка
    • Ванільний цукор – 1 пакетик (12 гр.)
    • Розпушувач – 1 ст. л.

Бісквіт в мультиварці

Якщо використовуєте чистий ванілін або ванільну есенцію – додавайте зовсім небагато. Ванілін можуть надати тесту гіркуватий присмак. Олія обов’язково рафінована, без запаху. Лимонад використовуйте той, який любите найбільше.

Приготування

      1. Яйця курячі (бажано охолоджені – такі краще збиваються) розбити в ємність і збивати з цукром до отримання білої, досить густої піни. Розділяти білки і жовтки в цьому рецепті не потрібно.
      2. Додати олію і ванілін, ретельно перемішати до однорідного стану.
      3. Додати лимонад і знову перемішати. Основа буде пінистою і дуже легкою за текстурою.
      4. Просіяти через сито борошно і змішати з розпушувачем.
      5. Поступово сухий склад додавати в пінисту масу і змішувати вже ложкою. Консистенція повинна бути як густа сметана.
      6. Чашу в мультиварці змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном. Вилити тісто і розрівняти змоченою у воді або олії ложкою.

Бісквіт на лимонад в мультиварці

    1. Встановити режим «Випічка» на 1.2 години. Час не є ідеальним показником. Для кожної мультиварки він може варіюватися в залежності від потужності.
    2. Випікати під закритою кришкою, ні в якому разі не відкривати її до звукового сигналу, щоб бісквіт не просів. Діставати відразу ж після звукового сигналу не варто. Дайте хвилин 20-30, щоб легкий бісквіт трохи охолов. За допомогою парової решітки витягнути десерт і охолодити повністю.

Бісквіт на лимонад в мультиварці

Цей найпростіший бісквіт на лимонаді в мультиварці може бути хорошою основою для апетитного торта. Його можна розрізати на коржі і перемазати вершковим або сметанним кремом, а можна просто просочити сиропом і полити йогуртом або шоколадною помадкою.

Бісквітний торт «Святковий»

Найпростіший рецепт заготовки для вишуканого святкового торта. Звичайний бісквіт на лимонад стане досконалим кулінарним шедевром. Весь секрет – в прошарку.

Складові

Для бісквіта:

    • Лимонад – 1 склянка
    • Масло вершкове (вершковий маргарин) – 150-200 гр.
    • Цукровий пісок або пудра – 2 склянки
    • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 40 склянки
    • Яйця курячі великі (бажано домашні) – 4 шт.
    • Розпушувач для тіста – 1 ст. л.

Використовуємо мультисклянку, що входить до комплекту мультиварки.

Бісквіт в мультиварці

Для вершкового суфле:

    • Желатин – 15 гр.
    • Вершки жирні (35%) – 150 гр.
    • Ряжанка або свіже кисле молоко – 100 гр.
    • Консервовані фрукти – 150-200 гр.

Використовуйте улюблені фрукти, консервовані у власному соку. Вони повинні бути з кислинкою – це додасть пікантності вашому десерту. Кращим варіантом будуть ананаси, персики, абрикоси. Також можна використовувати свіжі яблука, мандарини або апельсини.

Для прикраси:

    • Шоколад – 75 гр.
    • Вершки жирні (35%) – 100 гр.
    • Свіжі фрукти або ягоди.

Використовуйте малину або дрібну полуницю, ківі, карамболь.

Приготування

      1. Яйця розбиваємо в глибоку ємність і додаємо цукор або цукрову пудру. За допомогою міксера збиваємо в круту високу піну. Врахуйте, що маса збільшиться в об’ємі практично в 3-4 рази. Так що відразу підбирайте необхідну ємність.

Бісквіт на лимонад в мультиварці

      1. Вершкове масло потрібно розтопити на водяній бані до рідкого стану і відміряти один стакан. Влити в яєчну масу і перемішати на малій швидкості.
      2. Тонкою цівкою вливаємо лимонад (щойно відкритий, з газами) і ложкою перемішуємо до однорідності.
      3. Борошно просіваємо через сито, щоб збагатити киснем. Змішуємо з розпушувачем і поступово додаємо в рідку складову. Тісто вийде як густа сметана, без грудочок і дуже шовковисте за консистенцією.

Бісквіт в мультиварці



      1. Чашу в мультиварці змащуємо вершковим маслом і злегка присипаємо борошном або подрібненими горіхами, щоб готовий бісквіт добре вийшов після випічки.
      2. Встановлюємо режим «Випічка» на 1 годину 40 хвилин. Випікаємо під закритою кришкою.
      3. Готовий бісквіт залишаємо в на 20-25 хвилин, щоб трохи охолов і тільки потім витягуємо за допомогою решітки пароварки.

Апельсиновий кекс в мультиварці

      1. Поки готується бісквітний пиріг в мультиварці, приступаємо до приготування суфле. Розрахуйте час так, щоб воно постояло не більш 25-30 хвилин, перш ніж потрапити на торт. Якщо довше – суфле схопиться і стане непридатним для перешарування торта.
      2. Желатин замочити в холодній воді на 25-30 хвилин для набухання. Потім ємність ставимо на вогонь і розчиняємо, безперервно помішуючи. Але рідина не повинна кипіти, інакше желатин стане непридатним.

Вершкове суфле з желатином

      1. Вершки виливаємо в глибоку ємність, додаємо цукор і починаємо збивати. Як тільки маса починає загусати – додаємо ряжанку або кисле молоко і продовжуємо процес.

Вершкове суфле з желатином

      1. Потім тонкою цівкою вливаємо рідкий желатин і акуратно змішуємо.
      2. Консервовані фрукти відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина і вони трохи обсохнули. Потім нарізаємо кубиками або пластинками – як кому подобається. (Якщо використовуєте свіжі фрукти – очистіть і подрібніть).
      3. Підготовлені фрукти додати до суфле і перемішати. Залишити на 10-15 хвилин, щоб маса почала схоплюватися.

Вершкове суфле з желатином

      1. Бісквіт розрізаємо на коржі і починаємо збирати торт. Зробити це можна все в тій же чаші мультиварки.

Бісквіт в мультиварці

    1. На дно укладаємо корж, а зверху шар суфле. Розрівнюємо ложкою і повторюємо процедуру до останнього коржа. Зазвичай верхній шар не змащують.
    2. Відправляємо в холодильник на 1-1.5 години, щоб суфле повністю застигло.
    3. Витягуємо з чаші. Для цього лопаткою або ножем проводимо по бортику – торт дуже легко вийде.
    4. Вершки збиваємо з цукром до пишного стану. Ними змащуємо верх торта і боки. Але трохи залишаємо для прикраси.
    5. Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Цією помадкою поливаємо торт.
    6. Вершки заправляємо в кондитерський шприц або мішок і малюємо зверху візерунок або квіти.
    7. Якщо хочете – прикрасьте ще і фруктовими слайсами або ягодами. Їх можна також зацукрувати або карамелізіровть.

Гарний торт на бісквіті

Бісквіт на лимонад – прекрасний десерт, який буде дуже до речі і в будні, і в свята.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.