Бісквітна випічка – чудова база для створення тортів з використанням різноманітних кремів, просочень і прошарків з варення, джемів, безе і «пташиного молока». Бісквіт на лимонаді в мультиварці – один з варіантів улюбленого універсального десерту, приготованого просто і швидко в чарівної горщику.
Бісквіт «Лимонадний Джо»
Простий рецепт для того, щоб приготувати бісквіт на лимонад в мультиварці зараз і розглянемо.
Але слід запам’ятати, що лимонад має бути неодмінно сильногазованим і щойно відкритим, з газами. Якщо ви використовуєте слабогазованої напій – випічка не вийде.
Складові
-
- Яйця курячі великі – 4 шт.
- Борошно – 2.5 склянки
- Лимонад – 1 склянка (200 мл.)
- Цукор – 1 стакан
- Рослинна олія рафінована – 1 склянка
- Ванільний цукор – 1 пакетик (12 гр.)
- Розпушувач – 1 ст. л.
Якщо використовуєте чистий ванілін або ванільну есенцію – додавайте зовсім небагато. Ванілін можуть надати тесту гіркуватий присмак. Олія обов’язково рафінована, без запаху. Лимонад використовуйте той, який любите найбільше.
Приготування
-
-
- Яйця курячі (бажано охолоджені – такі краще збиваються) розбити в ємність і збивати з цукром до отримання білої, досить густої піни. Розділяти білки і жовтки в цьому рецепті не потрібно.
- Додати олію і ванілін, ретельно перемішати до однорідного стану.
- Додати лимонад і знову перемішати. Основа буде пінистою і дуже легкою за текстурою.
- Просіяти через сито борошно і змішати з розпушувачем.
- Поступово сухий склад додавати в пінисту масу і змішувати вже ложкою. Консистенція повинна бути як густа сметана.
- Чашу в мультиварці змастити вершковим маслом і злегка присипати борошном. Вилити тісто і розрівняти змоченою у воді або олії ложкою.
-
-
- Встановити режим «Випічка» на 1.2 години. Час не є ідеальним показником. Для кожної мультиварки він може варіюватися в залежності від потужності.
- Випікати під закритою кришкою, ні в якому разі не відкривати її до звукового сигналу, щоб бісквіт не просів. Діставати відразу ж після звукового сигналу не варто. Дайте хвилин 20-30, щоб легкий бісквіт трохи охолов. За допомогою парової решітки витягнути десерт і охолодити повністю.
Цей найпростіший бісквіт на лимонаді в мультиварці може бути хорошою основою для апетитного торта. Його можна розрізати на коржі і перемазати вершковим або сметанним кремом, а можна просто просочити сиропом і полити йогуртом або шоколадною помадкою.
Бісквітний торт «Святковий»
Найпростіший рецепт заготовки для вишуканого святкового торта. Звичайний бісквіт на лимонад стане досконалим кулінарним шедевром. Весь секрет – в прошарку.
Складові
Для бісквіта:
-
- Лимонад – 1 склянка
- Масло вершкове (вершковий маргарин) – 150-200 гр.
- Цукровий пісок або пудра – 2 склянки
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 40 склянки
- Яйця курячі великі (бажано домашні) – 4 шт.
- Розпушувач для тіста – 1 ст. л.
Використовуємо мультисклянку, що входить до комплекту мультиварки.
Для вершкового суфле:
-
- Желатин – 15 гр.
- Вершки жирні (35%) – 150 гр.
- Ряжанка або свіже кисле молоко – 100 гр.
- Консервовані фрукти – 150-200 гр.
Використовуйте улюблені фрукти, консервовані у власному соку. Вони повинні бути з кислинкою – це додасть пікантності вашому десерту. Кращим варіантом будуть ананаси, персики, абрикоси. Також можна використовувати свіжі яблука, мандарини або апельсини.
Для прикраси:
-
- Шоколад – 75 гр.
- Вершки жирні (35%) – 100 гр.
- Свіжі фрукти або ягоди.
Використовуйте малину або дрібну полуницю, ківі, карамболь.
Приготування
-
-
- Яйця розбиваємо в глибоку ємність і додаємо цукор або цукрову пудру. За допомогою міксера збиваємо в круту високу піну. Врахуйте, що маса збільшиться в об’ємі практично в 3-4 рази. Так що відразу підбирайте необхідну ємність.
-
-
-
- Вершкове масло потрібно розтопити на водяній бані до рідкого стану і відміряти один стакан. Влити в яєчну масу і перемішати на малій швидкості.
- Тонкою цівкою вливаємо лимонад (щойно відкритий, з газами) і ложкою перемішуємо до однорідності.
- Борошно просіваємо через сито, щоб збагатити киснем. Змішуємо з розпушувачем і поступово додаємо в рідку складову. Тісто вийде як густа сметана, без грудочок і дуже шовковисте за консистенцією.
-
-
-
- Чашу в мультиварці змащуємо вершковим маслом і злегка присипаємо борошном або подрібненими горіхами, щоб готовий бісквіт добре вийшов після випічки.
- Встановлюємо режим «Випічка» на 1 годину 40 хвилин. Випікаємо під закритою кришкою.
- Готовий бісквіт залишаємо в на 20-25 хвилин, щоб трохи охолов і тільки потім витягуємо за допомогою решітки пароварки.
-
-
-
- Поки готується бісквітний пиріг в мультиварці, приступаємо до приготування суфле. Розрахуйте час так, щоб воно постояло не більш 25-30 хвилин, перш ніж потрапити на торт. Якщо довше – суфле схопиться і стане непридатним для перешарування торта.
- Желатин замочити в холодній воді на 25-30 хвилин для набухання. Потім ємність ставимо на вогонь і розчиняємо, безперервно помішуючи. Але рідина не повинна кипіти, інакше желатин стане непридатним.
-
-
-
- Вершки виливаємо в глибоку ємність, додаємо цукор і починаємо збивати. Як тільки маса починає загусати – додаємо ряжанку або кисле молоко і продовжуємо процес.
-
-
-
- Потім тонкою цівкою вливаємо рідкий желатин і акуратно змішуємо.
- Консервовані фрукти відкинути на друшляк, щоб стекла зайва рідина і вони трохи обсохнули. Потім нарізаємо кубиками або пластинками – як кому подобається. (Якщо використовуєте свіжі фрукти – очистіть і подрібніть).
- Підготовлені фрукти додати до суфле і перемішати. Залишити на 10-15 хвилин, щоб маса почала схоплюватися.
-
-
-
- Бісквіт розрізаємо на коржі і починаємо збирати торт. Зробити це можна все в тій же чаші мультиварки.
-
-
- На дно укладаємо корж, а зверху шар суфле. Розрівнюємо ложкою і повторюємо процедуру до останнього коржа. Зазвичай верхній шар не змащують.
- Відправляємо в холодильник на 1-1.5 години, щоб суфле повністю застигло.
- Витягуємо з чаші. Для цього лопаткою або ножем проводимо по бортику – торт дуже легко вийде.
- Вершки збиваємо з цукром до пишного стану. Ними змащуємо верх торта і боки. Але трохи залишаємо для прикраси.
- Шоколад розтоплюємо на водяній бані. Цією помадкою поливаємо торт.
- Вершки заправляємо в кондитерський шприц або мішок і малюємо зверху візерунок або квіти.
- Якщо хочете – прикрасьте ще і фруктовими слайсами або ягодами. Їх можна також зацукрувати або карамелізіровть.
Бісквіт на лимонад – прекрасний десерт, який буде дуже до речі і в будні, і в свята.