Чізкейк

Чізкейк полуничний: рецепти з фото найсмачніший



Чізкейк полуничний – гідний ягідний десерт для літнього меню. Легкість приготування ласощів здивує навіть починаючу господиню. Найважливіше – це дотримуватися основних правил кулінарії.

Чізкейк полуничний на бісквітної основі

Такий чізкейк з полуницею готується на бісквітної основі. В результаті випічка набуває класичний смак.

Складові:

  • 60 грам борошна;
  • 170 грам + столова ложка цукру (70 – бісквіт, 100 – сирний шар, столова ложка – декоративний шар);
  • 4 яйця (2 – бісквіт, 2 – сирний шар);
  • 30 грам вершкового масла;
  • 500 грам жирного сиру;
  • 15 грам крохмалю;
  • чайна ложка ванільною есенції;
  • 400 мілілітрів сметани жирності 20%;
  • столова ложка ванільного цукру;
  • 300 грам полуниці.

Спосіб приготування:

На першому етапі ретельно збивають яйця з цукром до отримання білої повітряної маси.

Чізкейк полуничний на бісквітної основі

Борошно просівають тричі. Потім борошно акуратно втручаються в тісто. Обережність в діях обов’язкове, адже від цього залежить стан бісквіта. Додають розтоплене вершкове масло. Вогнетривку форму вистилають пергаментним папером, змащують олією. Бісквіт випікають 15-20 хвилин при 180 градусах. Блюдо охолоджують у формі.

Чізкейк полуничний на бісквітної основі

Тепер готують сирний шар. Для цього яйця ретельно розтирають з цукром. Додають жирний зернистий сир, крохмаль, ванільну есенцію.

Тепер можна зайнятися бісквітом. Зверху викладають порізану полуницю. Заливають сирним шаром. Пиріг випікають в духовці. Перші 5 хвилин випікають при температурі 180 градусів, потім – 40-50 хвилин при температурі в 140 градусів.

Тепер потрібно зайнятися декоративним шаром. Дуже важливо зробити все правильно. Торт повинен вийти красивим і ніжним. Сметану змішують з цукром, викладають поверх сирного шару. Випікають 5 хвилин при температурі 180 градусів.

Торт залишають в холодильник на ніч.

Готовий пиріг прикрашають шматочками свіжої полуниці. Смачного!

Такий рецепт полуничного чізкейку зажадає зусиль і часу. Однак ласощі порадує дорослих і дітей.

Полуничний чізкейк в мультиварці

Полуничний чізкейк в мультиварці

При бажанні чізкейк полуничний можна приготувати в мультиварці. Часто такий варіант стає пріоритетним. Господині необов’язково стежити за випічкою так пильно, як при приготуванні в духовці.

Складові:

  • 150 грам пісочного печива;
  • 400-500 грам сиру маскарпоне;
  • 400-500 грам полуниці;
  • 50 грам голубики;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 50 грам цукру;
  • 2 яйця;
  • столова ложка желатину;
  • чайна ложка ваніліну;
  • половина склянки води.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку печиво з’єднують в дрібну крихту.
  2. Подрібнене печиво з’єднують з розтопленим вершковим маслом.
  3. На наступному етапі дно каструлі мультиварки вистилають пергаментним папером. Викладають приготовлену масу, трамбують і роблять бортики.
  4. Тепер беруть сир маскарпоне. Додають 2 яйця. Ретельно перемішують. У сирну масу додають цукор, ваніль, порізану полуницю. Обережно перемішують всі інгредієнти.
  5. Сирну суміш викладають на основу з печива. Тепер кришку мультиварки закривають. Пиріг готують в режимі «Випічка» близько 50 хвилин. Потім чізкейк залишають на годину в режимі «Підігрів».
  6. Тим часом готується наступний шар для ласощі. Замочують столову ложку желатину в половині склянки холодної хвилини. Через 10 хвилин желатин набубнявіє і його прогрівають на слабкому вогні до повного розчинення. Полуницю подрібнюють до стану полуничного пюре. Потім в подрібнену полуницю додають розчинений желатин. Полунично-желейну масу виливають на пиріг.
  7. Чізкейк ставлять в холодильник. Блюдо буде готове приблизно через 4 години.

Такий чізкейк з полуницею за рецептом зажадає мінімум часу і уваги. Найважливіше – це приготувати кожен шар. В іншому допоможе мультиварка, так як режим і виставлене час підвищать шанси на успішний кулінарний досвід.

Полуничний чізкейк 4-х шаровий

Полуничний чізкейк 4-х шаровий

При бажанні чізкейк з сиру з полуницею можна приготувати з використанням 4 основних продуктів. Ніжний полуничний смак буде доповнений вершками і сирною масою, шоколадом.

Складові:

  • 200 грам жирних вершків;
  • 600 грам сиру,
  • 2 яйця;
  • плитка білого шоколаду;
  • 300 грам полуниці;
  • пакетик полуничного желе.

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі білки і жовтки відокремлюють один від одного.
  2. Сир збивають блендером до однорідної консистенції.
  3. Білий шоколад розтоплюють.
  4. Розтоплену шоколадну масу і збитий сир з’єднують. Тепер додають білки. Обережно розмішують інгредієнти.
  5. Беруть деко і наливають трохи води. Посередині ставлять кільце або чашу для запікання. Форму для випікання печива та бісквітів застеляють пергаментним папером, виливають тісто і розрівнюють. Випікають десерт в духовці при 150 градусах 40 хвилин.
  6. На наступному етапі ласощі прикрашають. Використовують свіжі ягоди, полуничне желе. Спочатку желе заливають водою і чекають його охолодження. Полуницю розрізають навпіл. Полуницею прикрашають готовий чізкейк, заливають желе. Десерт можна подавати після того, як він застигне в холодильнику.

Такий чізкейк з полуницею і сиром готується досить швидко. При цьому сир з білим шоколадом, полуницею набувають дуже ніжний, приємний смак.



Полунична випічка з базиліком

Полунична випічка з базиліком

Такий полуничний чізкейк за рецептом виходить оригінальним.

Складові:

  • 250 грам цукрового печива;
  • 330 грам сирного сиру;
  • 70 грам вершкового масла;
  • 200 грам полуничного джему;
  • 500 грам рікотти;
  • 500 грам свіжої полуниці;
  • 40 грам коричневого цукру;
  • 30 мілілітрів бальзамічного оцту;
  • 20 грам імбирних цукатів;
  • 4 яйця;
  • по півтори столової ложки меленого імбиру, кукурудзяного крохмалю, води;
  • щіпка меленого імбиру;
  • 10 листочків свіжого базиліка.

Спосіб приготування:

  1. На самому початку готують основу для випічки. Для цього цукрове печиво подрібнюють до стану крихти, додають імбир, розтоплене масло. Бажано, щоб масло рівномірно розподілилася і вбралося в крихту.
  2. Готову масу (основу) укладають в форму. Утрамбовують перший шар. Ставлять в холодильник приблизно на півгодини. Тим часом попередньо розігрівають духовку до 160 градусів.
  3. На наступному етапі змішують сирний сир, Рікотта, полуничний джем, молотний імбир, цедру лимона, імбирні цукати. Обережно вливають збиту яєчну суміш. Окремо розводять крохмаль у воді, після чого додають. Розмішують всі інгредієнти до однорідного стану. Потім начинку виливають на основу.
  4. Пиріг випікають в духовці приблизно годину. Бажано орієнтуватися на готовність. Чізкейк повинен злегка зарум’яниться і добре схопитися. Серединка повинна злегка тремтіти. Потім духовку вимикають, але випічку залишають ще на годину. Потім чізкейк охолоджують при кімнатній температурі, після чого ставлять в холодильник на кілька годин.
  5. Тепер готують ягідний топпинг. У помитий полуниці обрізають хвостики і ягоди розрізають навпіл, укладають в сковороду. Додають коричневий цукор, вливають бальзамічний укусу. Готують на середньому вогні близько 10 хвилин, акуратно помішуючи. Ягоди повинні залишитися цілими. За пару хвилин до закінчення готування додають свіже листя базиліка. Вогонь вимикають. Сковороду накривають кришкою, настоюють.
  6. Охолоджений чізкейк дістають з форми і перекладають на тарілку. Поверх нього викладають ягоди, поливають соусом. В якості прикраси використовують листя базиліка.

Така полунична випічка порадує гармонійним свіжим смаком.

Дієтичний полуничний чізкейк

Дієтичний полуничний чізкейк

Чізкейк полуничний може бути дієтичним. Для цього використовують відповідні продукти.

Складові:

  • 60 грам вівсянки;
  • по 2 білки і жовтки;
  • 60 мілілітрів молока жирності 0,5 відсотків (30 – основний шар, 30 – сирний);
  • 20 грам знежиреного какао порошку;
  • чайна ложка розпушувача;
  • 20 грам кукурудзяного крохмалю;
  • 125 грам м’якого сиру;
  • 400 грам знежиреного сиру;
  • 200 грам полуниці;
  • 100-150 мілілітрів води;
  • 10 грам желатину;
  • замінник цукру.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку готують корж. Білки збивають до стану піни. Вівсянки подрібнюють до стану борошна, змішують з іншими інгредієнтами і збитими білками. Все обережно, ретельно перемішують. Потім тісто викладають в вогнетривку форму. Випікають 10 хвилин при температурі 180 градусів.
  2. Для сирної начинки змішують молоко, обидва види сиру, яєчні жовтки, какао порошок. Потім викладають сирну начинку і розрівнюють її. Випікають ласощі 40-45 хвилин при 180 градусах.
  3. Тепер полуницю подрібнюють до стану пюре. Желатин замочують у воді і нагрівають до повного розчинення. Додають замінник цукру. Полуничну суміш охолоджують, після чого виливають на випічку.
  4. Чізкейк наполягають ніч в холодильнику. Готовий торт прикрашають полуницею.

Такий дієтичний чізкейк зі свіжою полуницею неодмінно порадує шанувальників правильного харчування.

Ніжний чізкейк полуничний може приготувати навіть починаюча господиня і порадувати своїх домочадців.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.