Гарніри

Приготування плову з грибами



Плов з грибами в мультиварці – це одне з смачних і поживних страв. Його найчастіше готують влітку і восени, коли природа балує різноманітними видами лісових дарів: щасливі грибники збирають боровики, підосичники, лисички, підберезники, які відмінно підійдуть для приготування страви.

Плов з грибами в мультиварці

Найбільш відомий плов з м’ясом, але його не можуть вживати люди, які дотримуються посту і вегетаріанства. Грибний плов в мультиварці стане відмінною заміною звичного страви.

Класичний рецепт

Умілі домашні господині при приготуванні страви використовують різні види круп. Це можуть бути і пшеничка, і перловка, і горох. Але класичний плов виготовляється тільки з рису.

Взимку і навесні рис доповнюють вешенками і печерицями. В іншу пору року – лісовими грибами, які надають страві незабутній аромат і насичений смак.

Для приготування плову потрібно:

  • 0,5 кг грибів;
  • 1 мультістакан рисової крупи;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 1,5 мультістакана води;
  • по 1 цибулині і моркви;
  • 1,5 ч. Л. солі;
  • 1 ч. Л. улюблених спецій.

Побутова техніка дуже полегшує процес приготування, але смак і зовнішній вигляд страви в першу чергу залежать від правильного вибору рисової крупи і її підготовки.

Плов з грибами в мультиварці рекомендується готувати з пропарений або довгозерний крупи. Якщо використовувати круглозерністий рис, консистенція страви придбає в’язкість і клейкість, внаслідок чого вихідним продуктом стане не плов, а каша.

Важливе завдання – позбавити крупу від клейковини, яка у великій кількості міститься у всіх видах рису. Для цього рис засипають в широку миску або друшляк і промивають під струменем води. Коли вода стане прозорою, крупа готова до обробки. Її викладають на чисте сухе рушник і залишають на 10-15 хвилин для просушування.

У цей час можна зайнятися підготовкою грибів і овочів – перебрати, почистити і подрібнити. Цибулю і моркву нарізають соломкою, а гриби – тонкими пластинками. Потім в справу йде чудо-помічниця домогосподарок – мультиварка. У чашу приладу заливають рослинне масло і переводять ручку в режим смаження або випічки. Засипають овочі і пасерують близько 3 хвилин, додають гриби. Якщо готують плов з печерицями – достатньо 10 хвилин смаження, інші гриби обробляють не менше 15 хвилин.

Після закінчення часу в чашу засипають рис і приправи, встановлюють агрегат в режим гасіння і готують страву близько 30 хвилин.

Плов з грибами в мультиварці

Ситний рецепт з м’ясом

Плов з м’ясом і грибами в мультиварці – це ситне повноцінне блюдо, яке може замінити собою обід. Його нерідко готують в холодну пору року, коли організм потребує підвищеної кількості енергії. Висока калорійність м’яса доповнюється поживністю грибів.

Для приготування плову потрібні наступні інгредієнти:

  • 0,5 кг м’якоті свинини;
  • 0,4 кг свіжих печериць;
  • по 1 цибулини і моркви;
  • 2 склянки рису;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • 4 склянки води;
  • сіль і спеції за смаком.

Плов з грибами в мультиварці



Алгоритм підготовки крупи до варіння аналогічний у всіх рецептах. Поки рис сушиться, слід включити пристрій в режим випічки на 1 годину і залити в чашу масло. Потім туди ж кладуть нарізане невеликими шматками м’ясо і обсмажують протягом 40 хвилин. Після закінчення часу до свинини додають овочі з печерицями, акуратно перемішують, закривають агрегат кришкою і залишають до сигналу про готовність.

Наступний етап – додавання рису. Крупу і спеції засипають в чашу, заливають водою, закривають кришкою і переводять ручку в режим приготування плову. Сигнал агрегату сповістить про те, що смачне і ситне блюдо готове. При подачі його можна посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Плов з грибами в мультиварці

Рецепт вегетаріанський за мотивами азіатських страв

Вегетаріанський плов з грибами шиітаке припаде до смаку любителям тайської кухні. Це незвичайне блюдо, що включає до складу інгредієнти традиційної азіатської кухні. Незважаючи на відсутність м’яса, блюдо дуже поживне і здатне в повному обсязі компенсувати потреби організму в протеїнах і білках.

Пропорції складових вегетаріанського плову:

  • 250 г рисової крупи (краще брати рис басматі або тайський жасминовий);
  • 150 г шиітакі або солом’яних грибів;
  • 50 г тофу;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • по 1 моркви і помідора;
  • 50 г рослинного масла;
  • сіль і спеції.

Всі інгредієнти промити і подрібнити: гриби і цибулю – довільно, морква – на крупній тертці, тофу і помідор – кубиками, часник розчавити ножем.

У чаші розігрівають олію, додають часник і цибулю і обсмажують не більше 2 хвилин. Потім викладають морква і, помішуючи, обробляють ще 2 хвилини. Після цього додають тофу, гриби і помідор. Суміш обсмажують 3 хвилини, безперервно помішуючи.

Після закінчення часу засипають рис і спеції і заливають воду (вона повинна повністю покривати крупу). Чашу пристрою закривають кришкою, встановлюють режим варіння плову і залишають до сигналу.

Плов з грибами в мультиварці

Вегетаріанський плов з грибами в мультиварці допоможе урізноманітнити звичний раціон, зробити його більш корисним і оригінальним. Особливо до смаку блюдо доведеться тим, хто стежить за своєю фігурою.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.