Не всі знають, що приготувати згущене молоко в домашніх умовах абсолютно не клопітка справа. Найчастіше продукт купують в магазині. Пов’язано, це з тим, що багатьох господинь лякає процес приготування. Однак, він не такий складний і трудомісткий, як здається на перший погляд. До того ж ласощі, приготоване своїми руками, набагато смачніше покупного продукту.
Процес приготування займає всього 20 хвилин. В результаті виходить приголомшливий десерт, який можна вживати як окремо, так і додавати в випічку.
Існує ще один нюанс, який переконає зробити згущене ласощі самостійно. Для приготування піде мінімальна кількість інгредієнтів. Вартість готового продукту буде набагато нижче, ніж придбаного в магазині. Таким чином вдасться ще й заощадити.
Класичний рецепт
Приготувати згущене молоко в домашніх умовах з молока і цукру буде не важко. Даний рецепт є класичним, він був популярний ще за часів наших бабусь.
Рецепти передавалися з покоління в покоління. Кожна господиня може додавати в блюдо свої інгредієнти, тим самим роблячи смак готового продукту більш насиченим.
Для приготування згущеного молока краще всього вибирати молоко з найбільшою жирністю. Від цього залежить якість готового десерту.
Мінімальний набір продуктів, що входять до складу страви, робить рецепт досить популярним. Багато господині із задоволенням на власній кухні готують приголомшливе ласощі і балують ним усю родину.
Складові:
- молоко – 1 літр;
- цукор – пів кілограма.
Покроковий рецепт готування:
Залити в каструлю молоко, засипати цукровий пісок.
Поставити каструлю з вмістом на маленький вогонь, готувати 2 години.
При цьому масу постійно помішувати до її загусання.
Поради:
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
- Не варто збільшувати потужність газу. Це не вплине на швидкість приготування, а лише зіпсує готовий продукт. Таким чином молоко почне пригорати.
- Якщо засипати більшу кількість цукру, то молоко почне швидше густіти. Однак, блюдо може стати занадто солодким, що не всім подобається.
Згущене молоко за 15 хвилин
Рецептів приготування згущеного молока в домашніх умовах досить багато, з маслом блюдо набуває ніжний смак. Кожна господиня обирає рецепт на свій розсуд. У будь-якому випадку ласощі виходить дуже смачним.
Даний рецепт дозволяє приготувати десерт всього за 15 хвилин. Відмінний варіант для зайнятих господинь. За допомогою частування можна побалувати всю сім’ю, і зібрати всіх рідних за одним столом. Десерт прекрасно поєднується з млинцями і чашкою чаю.
Складові:
- молоко – 250 грам;
- цукор – 200 грам;
- вершкове масло – 20 грам.
Покроковий рецепт готування:
Підготувати каструлю з високими бортиками, налити молоко, ввести цукор, вершкове масло.
Помістити ємність на плиту, включити мінімальний вогонь. Масу постійно помішувати. Стежити за цукром, він повинен розчинитися. Після того, як молоко закипить, збільшити газ до максимуму.
Починається найцікавіший процес. Молоко буде вибігати і пінитися. Щоб цього не відбувалося, потрібно складу заважати по колу, зачерпуючи ложкою і виливаючи назад.
Якщо молочна маса все ж википає, краще зменшити вогонь. Не можна забувати про час. Через 10 хвилин молоко почне густіти, перестане википати, а згущений аромат охопить всю кухню. Потрібно проявити пильність, ні в якому разі не можна склад переварити. Тільки 15 хвилин і ласощі буде стояти на столі. Відразу маса може здатися рідкої, однак, через деякий час вона загусне.
Ласощі в мультиварці
Завдяки кухонної помічниці можливо з легкістю готувати різні страви. Згущене молоко в домашніх умовах за рецептом в мультиварці готується досить просто. Кожна господиня знає, як спрощується процес готування завдяки різній техніці.
Рецепт унікальний, ласощі виходить дуже смачним. Від такого частування будуть в захваті як дорослі, так і діти. Відмінний варіант для зайнятих господинь, у яких немає багато вільного часу. За допомогою мультиварки процес готування принесе масу задоволення і дозволить заощадити час.
Складові:
- молоко – 2 літри;
- цукор – 750 грам.
Покроковий рецепт готування:
- Взяти чашу від мультиварки, налити в неї молоко, ввести цукровий пісок, перемішати.
- Встановити режим пар-продукт-овочі, і помішуючи довести масу до кипіння. Кришка повинна бути відкрита.
- Після закипання молока, вибрати режим гасіння-продукт-м’ясо і готувати десерт протягом 1,5 годин. Якщо є режим мультіповар, можна вибрати його, встановивши температуру 100 градусів.
- Масу час від часу помішувати.
- Після закінчення відведеного часу, перелити згущене молоко в ємність, остудити.
Варіант ідеальної згущеного молока
Немає нічого простішого, ніж приготувати згущене молоко в домашніх умовах з даного рецептом. Ласощі буде готове через 15 хвилин. Найшвидший спосіб отримати улюблений десерт і побалувати ним усю родину.
Кожна господиня знає, як важко приготувати щось особливе і при цьому не проводити весь день на кухні. Даний рецепт може стати справжнім порятунком. Згущене молоко виходить смачною, густий. Аромат, який рознесеться по дому, не залишить нікого байдужим.
Ласощі, приготоване на власній кухні, набагато смачніше покупного продукту. До того ж вдасться ще й заощадити. Для приготування страви потрібно мінімальний набір інгредієнтів, які напевно знайдеться в кожному будинку.
Щоб отримати відмінний результат, слід беззаперечно дотримуватися даного рецептом. Не потрібно збільшити або скорочувати час на приготування, інакше десерт може не сподобається. Вже через 15 хвилин улюблене частування буде стояти на столі.
За запропонованим рецептом вийде приблизно 300 грам згущеного молока. Достатня кількість, щоб зібратися всією родиною за одним столом.
Складові:
- молоко – 200 грам;
- цукрова пудра – 200 грам;
- вершкове масло – 20 грам.
Покроковий рецепт готування:
- Взяти каструлю, налити в неї молоко, ввести цукрову пудру, вершкове масло.
- Помістити ємність з одержимим на плиту, зробити газ до мінімуму.
- Масу помішувати, пудра і масло повинні бути розчиненими.
- Як тільки суміш стане закипати, здасться піна.
- Можна додати вогонь до середнього показника, готувати склад не перестаючи помішувати.
- Маса буде пінитися і википати, в даному випадку можливо зменшити вогонь.
- Варити 10 хвилин. Важливо дотримуватися час приготування, в іншому випадку результат може розчарувати.
- Вимкнути вогонь.
- Набрати в ємність холодну воду, помістити в неї посуд з вмістом.
- Згущене молоко буде рідкої, не потрібно турбуватися. Через деякий час вона загусне.
- Перемішати масу, вилити в суху банку, закрити кришкою.
- Як тільки маса охолоне, помістити її в холодильник.
Поради фахівців з варіння згущеного молока
Приготувати згущене молоко в домашніх умовах не складе труднощів, як це зробити допоможуть поради фахівців. Особливо вони стануть у пригоді для початківців кулінарів і недосвідчених господинь. Прислухавшись до деяких
рекомендаціям, вдасться створювати на власній кухні справжні кулінарні шедеври.
Процес приготування страви досить простий. Однак, щоб все вийшло з першого разу, варто дізнатися заздалегідь про деякі секрети.
- Для приготування ласощів слід вибирати тільки свіже молоко з високою жирністю. Оптимальний варіант – 3,2%.
- Посуд для приготування слід ретельно готувати. Ємність повинна бути широкою, з нержавіючої сталі, мати товсте дно.
- Згущене масу слід постійно помішувати, молоко не повинно пригорати. Тому можна віддати перевагу посуді з антипригарним покриттям або готувати ласощі на пару.
- Щоб молоко не згорталося і не з’являлися грудочки, в масу можна додати невелику кількість соди. Її пропорцію слід обчислити виходячи з молочного продукту, на 1 літр необхідно засипати 1 грам соди.
- Щоб отримати смачний десерт, потрібно все робити по запропонованим рецептом. Кожен з варіантів відрізняється, тому важливо все кроки виконувати в строгості. В іншому випадку, готовий продукт може вийти або занадто
рідким, або і зовсім перетравитися. - Важливо стежити за процесом приготування. Періодично згущене молоко потрібно пробувати.
- Як тільки маса придбає згущений аромат і перестане виливатися при кипінні, каструлю можна знімати з плити.
- Вирахувати скільки вийде готового продукту досить складно, слід враховувати багато факторів. Важливе значення має жирність молока, інгредієнти входять до складу, час приготування, температура. Найчастіше
виходить готового продукту в 2 рази менше, ніж було використано інгредієнтів. - Приготовану згущенку можна довго зберігати в холодильнику. Для цього її потрібно розлити по банках, які заздалегідь слід простерилізувати. При необхідності брати ласощі тільки сухою чистою ложкою. Це дозволить
насолоджуватися улюбленим десертом досить тривалий час.
Знаючи секрети про те, як зварити згущене молоко в домашніх умовах, на власній кухні можна творити справжні чудеса. Освоївши процес приготування улюбленої страви, вийде дивувати всіх членів сім’ї і балувати їх новими, оригінальними стравами.
Фантазія не знає меж. Скільки існує прекрасних рецептів, які готуються саме зі згущеним молоком. Домашній продукт відрізняється приголомшливим смаком і чарівним ароматом. Як же прекрасно, коли запах згущеного молока відчувається у всьому будинку. Виникає бажання зібратися всім за одним столом, і спробувати ласощі за чашкою чаю.