Різне

Сангрія – освіжаючий привіт з Іспанії



Іспанська освіжаючий напій

Сангрія (ісп. Sangre – кров) – це коктейль із середнім вмістом алкоголю (фортеця дорівнює приблизно 5-9 градусів). В якості основних компонентів для його приготування виступає вино (зазвичай червоне) і нарізані шматочками фрукти або ягоди. Деякі рецептури так само включають прянощі і спеції, цукор, бренді, мед. Калорійність напою висока – близько 70-90 ккал на 100 г., дивлячись скільки цукру в складі.

Завдяки простим рецептам і доступним інгредієнтів його можна легко зробити вдома. Розглянемо з фото кілька варіантів покроково, як приготувати сангрию самостійно.

Тиха Sangria

Це класична варіація відомого напою. Її іноді плутають з глінтвейном, але основна відмінність полягає в тому, що останній подається саме в гарячому вигляді, а іспанська червона сангрія – в холодному.

Класична рецептура

Вам знадобиться:

  • Вино червоне – пляшка об’ємом 0,7 л (підійде будь-який дешеве більш менш якісне);
  • Вода кип’ячена охолоджена – 700 мл;
  • 2 апельсина;
  • лимон;
  • Цукровий пісок – 2 столові ложки.

Рецепт Сангрії дуже простий:

  1. Об’єднуємо в великому глечику рідкі складові, засипаємо цукор і гарненько розмішуємо, щоб він розчинився;
  2. Нарізаємо фрукти кільцями, не видаляючи шкірку і цедру, і поміщаємо їх в ємність з солодкою винною сумішшю;
  3. Прибираємо в холодильник мінімум на 3 години (в ідеалі – на ніч), щоб напій наситився фруктовим ароматом і вийшов ще більш смачним.
  4. Подавати це приголомшливе «рідке блюдо» найкраще в келихах для шампанського, попередньо виклавши на їх дно кубики льоду.

Різна нарізка фруктів

Як доповнення до коктейлю можна використовувати нежирне м’ясо або рибу, але в класичному варіанті в Іспанії він вживається без закуски.

Ігриста Sangria з шампанського і сухого червоного вина

У даного різновиду смакові якості посилюються завдяки бульбашок вуглекислого газу, які виносять ароматичні речовини з фруктів і концентрують їх на винній поверхні.

Вам необхідно:

  • За пляшці сухого червоного вина і шампанського (0,7 л кожна). Останнє можна замінити «Спрайт» або іншим газованим лимонадом;
  • Лимон і апельсин – по 1 шт;
  • 2 яблука;
  • 2 палички кориці;
  • 4 листочка свіжої м’яти.

Можна додавати і будь-які інші фрукти або ягоди, наприклад, абрикос, полуницю, персик. Вони додадуть нові смакові нотки.

ігристий варіант

Рецепт домашньої сангрии:

  1. Лимончик і апельсинчик нарізаються кружечками, шкірка не зчищається. З яблучок витягується серцевина і кісточки, м’якоть ріжеться невеликими шматочками;
  2. Розміщуємо всі в глечик, заливаємо вином, додаємо м’ятні листочки і корицю;
  3. Щільно закупорюють ємність і відправляємо в холодильник приблизно на 5 годин;
  4. По закінченні цього часу додаємо до вмісту добре охолоджене шампанське або газовану воду і гарненько перемішуємо. Пропорцію рідких компонентів можна регулювати самостійно. Спочатку вона становить 1: 1 (по 700 мл);
  5. Розливаємо коктейль по келихах разом з фруктовими часточками і насолоджуємося приголомшливим смаком.

Ігриста Sangria з лікеру і бренді

Існує ще одна рецептура «ігристого варіанту», де використовується бренді і лікер, при цьому готовий напій виходить міцніше.

Перелік продуктів:

  • Бренді і лікер апельсиновий (Куантро або Кюрасао) – по 125 мл;
  • Апельсин, лимон, грейпфрут – по 1 шт;
  • Цукровий пісок – 50 г;
  • Біле ігристе вино – 750 мл;
  • Гроно білого винограду.

рожева сангрия

Схема готування:

  1. Цитрусові ріжемо скибочками разом з шкіркою і поміщаємо в глибоку ємність;
  2. Викладаємо сюди ж виноград, засипаємо цукор, виливаємо лікер і бренді;
  3. Перемішуємо все дерев’яною лопаткою до розчинення кристалів цукру і прибираємо охолоджуватися на 3 години;
  4. Після цього дерев’яною лопаткою необхідно акуратно розім’яти цитрусові, щоб видавити з них сік. В кінці процесу приготування додається ігристе вино і все ретельно перемішується;
  5. Готову суміш переливаємо в скляний глек, потім розливаємо по стаканчиках і викладаємо лід.

Біла варіація

Таке вино Сангрія в домашніх умовах відрізняється від класичної різновиди кольором.



Вам буде потрібно:

  • Винний напій білий сухий – 0,7 л;
  • Бренді або віскі – 0,25 л;
  • Мінералка без газу – півлітра;
  • Цукор – 50 г;
  • Апельсин, персик і яблуко – по одній штуці;
  • 2 палички кориці.

Біла

Покрокова інструкція приготування:

  1. Яблучну і персикову м’якоть нарізати великими кубиками, апельсинчик порізати скибочками, не видаляючи шкірку;
  2. Помістити ці продукти в глибоку ємність;
  3. Влити віскі (бренді), додати корицю, засипати сахарок і перемішати до повного розчинення останнього;
  4. Прибрати посуд в холодильник на пару годин;
  5. Потім акуратно розім’яти апельсинчик за допомогою лопатки з дерева, щоб він виділив сік. Долити вино і мінеральну воду. Добре розмішати вміст і наповнити їм скляний глечик;
  6. Після цього можна розливати напій по келихах і подавати до столу.

Безалкогольна Sangria

Існують рецептури, за якими коктейль іспанська сангрія робиться без включення до складу алкоголю. Ось одна з них. Готове питво має яскравий фруктовий смак і виходить дуже легким. Його можна вживати дітям, людям, які перебувають за кермом або тим, хто вирішив відмовитися від алкоголю.

Приготування безалкогольного варіанту

Вам знадобиться:

  • Яблуко і апельсин – по 1 шт (великі);
  • Лимон і лайм – по одному;
  • Сік виноградний – 1 літр;
  • Чорний листовий чай – 2 маленькі ложечки;
  • Цукор або мед – на смак;
  • Окріп – 350 мл;
  • Гвоздика – 2-3 бутончики;
  • Паличка кориці;
  • Кардамон – 3 коробочки;
  • М’ята або базилік – за бажанням;
  • Вода газована – за смаком;
  • Лід (додатково).

Гарний і смачний напій

Процес приготування:

  1. У чашечку помістіть прянощі (корицю, кардамон і гвоздику), а так же чай. Залийте все окропом і дайте настоятися близько 5 хвилин. Можна накрити посуд кришкою;
  2. Кожен фрукт наріжте середніми шматочками. Частина їх (приблизно 1/4) залиште для фінального прикраси;
  3. Основну фруктову масу викладіть в великий глек або іншу аналогічну ємність, додайте мед або сахарок. Кількість підсолоджувача залежить від того, наскільки солодкий виноградний сік ви будете використовувати, тому його потрібно попередньо спробувати;
  4. Гарячий чай з прянощами процідіть через ситечко і вилийте в спільний посуд;
  5. Додайте приблизно половину (500 мл) від усього обсягу виноградного соку, при необхідності охолодіть суміш і відправте в холодильник, щоб напій настоявся і остаточно охолов;
  6. Після цього процідіть вміст і видаліть «фруктову окрошку»;
  7. Решта фруктові шматочки викладіть в уже готовий напій, за бажанням можна додатково додати свіжі листочки м’яти або запашного базиліка;
  8. Другу половину виноградного соку попередньо охолодіть, потім влийте в глек і розмішайте. За бажанням можна викласти ще й кубики льоду.

На цьому безалкогольна Sangria готова. Так само можна розбавити її охолодженої газованою водою. При цьому потрібно періодично пробувати напій і регулювати кількість газованої води.

Відео: Рецепт сангрии



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.