Вам набридли традиційні нарізки на святковому столі, проте нові ідеї відлякують складністю або рідкісними інгредієнтами?
Приділіть увагу нашій добірці, де кожен швидкий салат з ананасів і курки дуже смачний, а рецепти з фото уточнюють тонкощі приготування. Результати оцінять і чоловіки, і малеча, і вибагливі гості.
Освоївши будь-який варіант хоча б 1 раз (і отримавши визнання на святі), ви повернетеся до них і в будні – більшість салатиків готуються граючи легко!
І не забудьте зазирнути в останні коментарі, де наші доброзичливі читачі діляться своїми хітами, а ми відповідаємо на питання про нові композиціях з ананасово-курячим поєднанням.
Сім важливих секретів для смачних салатів
1) Яку курку використовувати?
Будь-яку – відварна, обсмажена, копчена.
2) Яку частину курки віддати перевагу?
Класичний варіант – грудинка. Він же найбільш дієтичний. Однак і ніжки підуть на «Ура!», Особливо якщо перед вами не стоїть завдання зменшити жирність салату. Головне – знімаємо шкірку і зрізаємо за пару міліметрів до хрящиків, щоб несподівано тверді частинки не зіпсували враження.
3) Як різати м’ясо?
Поперек волокон.
4) Що зробити, щоб відварна грудинка залишалася соковитою?
Потримаємо її в бульйоні після приготування – до 1 години.
5) Чи можна додати інше м’ясо?
Міксуючи кілька видів м’яса в межах однієї пташки. Грудинка і стегно в рівних пропорціях – улюблена класика шеф-кухарів. А святковий варіант, де курка навпіл з копченою свининою, виведе наш салат в дамки з першого ж знайомства
6) Як вибрати консервований ананас правильно?
Купуємо фрукт в нарізці кружечками – у власному соку. Вивчаємо етикетку: у складі не повинно бути лимонної кислоти та інших ароматизаторів. Кадмій – в межах норми (не вище 0,03 мг / кг).
7) Які інгредієнти ідеально впишуться в салат з ананасами і куркою?
- Сирі та мариновані огірочки;
- Маслини, консервована квасоля і кукурудза;
- Солодкий болгарський перець;
- Пекінська капуста і будь-яка зелень, в тому числі стебло селери і кучеряві салати (городній, Ромен);
- Багато фрукти (кисло-солодкі яблука, нектарин, манго);
- Відварені морква, рис і картопля;
- Будь-які горіхи і насіннячка;
- Мариновані грибочки;
- Твердий сир і часник.
Пошаровий салат з маринованими грибами
Нам потрібні:
- Філе курки (копчене або обсмажене з дрібкою каррі) – 400-500 грам
- Твердий сир (російський, голландський) – 200 грам
- Ананаси у власному соку кружечками – 250 грам
- Мариновані грибочки – 250-300 грам
- Волоські горіхи (рубані) – близько ½ склянки
- Майонез – 100 грам
- Варене яйце і що душа забажає – для прикраси
Всі інгредієнти подрібнюємо приблизно рівними шматочками – дрібні кубики м’яса і ананаса, ріжемо великі грибочки, трьом на крупну тертку сир.
Укладаємо тонкими шарами, між якими промазуємо майонез, і даємо настоятися мінімум 1 годину. Прикрашаємо тертим жовтком, горіхами, ананасом, контрастними овочами посередині. На фото видно, як ефектно розташувати листочки зелені. Рецепт простий і дуже смачний, а послойная викладка просто створена для святкового столу!
Шари по порядку – на кожен видавлюємо тонку сіточку майонезу:
- Курка – Ананас – Гриби – Горіхи – Тертий сир. Повторити 2 рази (!)
Тонко обмазуємо майонезом. Прикрашаємо шматочками ананаса і листочками петрушки.
Якщо часу зовсім мало, і салат не встигне настоятися перед подачею до столу, перемішаємо кожну нарізку з майонезом, і тільки потім укладаємо шари.
Горіховий з ананасом і твердим сиром
Нам потрібні:
- Філе курки – близько 300 грам
- Сир твердих сортів (російський, голландський) – 50-70 грам
- Кукурудза консервована – 4-5 ст. ложок
- Ананас у власному соку – 3-4 кільця
- Горіхи волоські (крупно рубані) – 2-3 ст. ложки
- Часник – 2 невеликих зубчики
- Майонез – 2-3 ст. ложки
До межі просто … Неймовірно смачно!
Курку варимо в підсоленій воді і не крупно ріжемо. Сир тремо на крупну тертку, ананаси ріжемо шматочками, які за розміром можна порівняти з курячими. Об’єднуємо всі інгредієнти, крім горіхів, і заправляємо майонезом, куди видавили часник. Добре перемішуємо. Прикрашаємо салатницю горіховою крихтою – кучерявий шедевр чекає перших дегустаторів!
Цей салат з легкістю обростає білковими інгредієнтами – яйця, інші види м’яса, свіжі білі гриби.
І укласти його пошарово теж дуже смачно!
Для цього візьмемо в 2 рази більше інгредієнтів.
Половину сиру потремо на крупній тертці (для шару всередині), а другу половину – на дрібній (для зовнішнього шару).
Шари по порядку – на кожен видавлюємо тонку сіточку майонезу:
- Курка – Ананас – Кукурудза – Тертий сир – Горіхи. Повторити 2 рази (!)
Зовнішній шар сиру – дрібно тертий. Прикрашаємо ядрами горіха і шматочками ананаса в контурному квітці з майонезній лінії.
Хитрощі приготування. Щоб швидко і зручно потерти сир, спочатку покладіть шматок на 3-5 хвилин в морозилку.
З яйцями і ріпчастою цибулею
Чарівний в своїй простоті рецепт з відварною куркою. Знадобляться варені яйця (5-6 штук), куряча грудка (1 шт.), Банку ананасів (400-430 грам самих фруктів), шматок твердого сиру і 1 біла цибулина. Цибулю ріжемо дрібними кубиками і заливаємо окропом, щоб пішла гіркота. Інші компоненти звично подрібнюємо:
- Приблизно рівними дрібними шматочками ріжемо курку і ананас;
- Яйця і сир тремо на крупну тертку.
Укладаємо пошарово і промазуємо майонезом:
- Курка – Ананас – Яйця – Лук – Курка – Ананас – Сир.
Прикрашаємо сіточкою майонезу.
Відразу заповнюємо 2 середніх салатниці – якраз на 2 половини святкового столу, щоб кожному гостю зручно було набирати салат. Вуаля! Ресторан на дому – без зайвого клопоту!
Легкий салат з огірком і зеленню
Приготування рецепта займе від сили 20 хвилин. Це ще один дуже смачний салат з ананасів і курки, який швидко готується. Шкода на фото нам не передати всього чарівності другого полегшеного соусу – з йогуртом «Активіа». Відзначте його на майбутнє: люди досвідчені в збереженні стрункості воліють його навіть легкому майонезу.
Що нам потрібно:
- Грудка курки сира – 400 грам
- Ананас свіжий – 1 шт. середнього розміру
- Горіхи волоські – 2 жмені (1/2 склянки)
- Огірок (свіжий або маринований) – 2-3 шт.
- Свіжа петрушка (або кінза) – 1 середній пучок
- Цибуля зелена – 4-5 стеблинок
- Майонез легкий – 3-4 столові ложки
- Приправа Каррі – ½ чайної ложки
- Перець і сіль – 1-2 щіпки за смаком
Як ми готуємо.
Відварюємо курку до готовності і ріжемо НЕ великими шматочками. Так само нарізаємо очищені огірки.
Розрізаємо ананас навпіл. Видаляємо м’якоть з половинок і нарізаємо її кубиком. Дрібно рубаємо зелень і волоські горіхи.
Об’єднуємо всі компоненти в мисці, заправляємо майнезом, посипаємо каррі і добре перемішуємо.
Подаємо в половинках ананаса – забезпечуємо тріумф смачному блюду! Святковий стіл – ідеальне місце для такої подачі.
Якщо ви не любите зелений лук, спробуйте стебло селери: солонувата нотка салату посилиться.
Побалувати себе куркою з ананасом можна і на дієті. Для цього:
- Беремо зовсім мало горіхів (4-5 ядер);
- Дорізала в салат кисло-солодке яблуко;
- Гранично полегшуємо соус, використовуючи «Актив»: 2 столові ложки непитного йогурту з прямокутної баночки і 1 зубчик часнику (пропустити через прес і додати в йогурт).
Салат-хвилинка з копченою куркою
7 хвилин і все готово! Що може бути швидше цього салату? Тільки з’їсти інгредієнти окремо
Нам знадобляться:
- Копчена куряча грудка – 250-300 грам
- Яблуко кисло-солодкого сорту – 2 шт. середнього розміру
- Консервовані ананаси – 250 грам
- Майонез – 3 столові ложки
- Сіль і перець – 1-2 щіпки
Ріжемо тонкими смужками курячу грудку. Якщо ви заміните м’ясо іншою частиною, то попередньо знімайте шкірку. Чистимо яблука, ріжемо соломкою. Ананаси – шматочками.
З’єднуємо нарізки і заправляємо – майонез, сіль, перець.
Капустяний салат з ананасів з копченою куркою
Капуста з морквою – чудова база для будь-яких добавок. Ананас з копченою куркою прикрасять такий салат найкращим чином. Він виходить ситним, незвичайним і святковим – завдяки солодощі ананаса і ніжному копченому присмаку.
Прості речовини:
- Капуста – 500 г
- Морква – 400 г
- Ананас (консервовані кільця) – 250-300 г
- Курка копчена (будь-яка частина) – 200 г
- Майонез – 3-5 ст. ложок
- Сіль за смаком
Граючи готуємо доступне диво.
Тонко шаткуємо капусту, злегка обминали і присаливаем.
Трьом моркву (ми любимо велику стружку).
Ріжемо ананас подовженими шматочками (вони добре подружаться з капустою).
Нарізаємо курочку смужками (хоча кубики теж підійдуть).
З’єднуємо все компоненти трошки витягнуті в довжину і додаємо майонез за смаком – вишуканий салат чекає захоплених відгуків!
Ще капустяних салатів? Читайте багату добірку з фото крок за кроком.
Салат з ананасом, куркою і пекінською капустою
І знову – доступні компоненти:
- Куряче філе (відварене або копчене) – 300 г
- Консервований ананас – 150-200 г
- Пекінська капуста – 300 г
- Сир твердого сорту – 150 г
- Яйце куряче – 5 шт.
- Йогурт без солодощі (наприклад, «Актив») – 100-120 мл
Очевидне приготування і незмінно смачний результат!
Всі інгредієнти подрібнюємо звичним способом.
Курку, зварені круто яйця і сир – дрібними кубиками.
Консервований ананас – шматочками. Якщо хочемо максимальної соковитості, ананас ріжемо крупніше, ніж білкові продукти.
Пекінську капусту в кучерявою частини листа нарізаємо короткими і не дуже тонкими смужками. А товстеньке підставу листа шаткуємо дрібніше. Ділити лист – не обов’язково, але такий підхід до нарізки додає салату ніжності.
З’єднуємо компоненти, додаємо йогурт, солимо, перчимо – перемішуємо.
Звичайно, підійде і майонез! Але якщо він вам набрид, з йогуртом учасники салату ще багатшими розкривають свій смак.
Обсмажена курка з ананасом і оливками
Ми попрацюємо трохи довше, але все одно вкладемося в 30 хвилин.
Апетитна традиція обсмажувати грудинку в салати дуже улюблена американцями. Рецепти часто ухиляються під фруктовий смак. Не став винятком і ананас.
Нам потрібні прості інгредієнти:
- Грудка курки – 1 шт.
- Ананас консервований – 5-6 кружечків
- Огірок сирої – 1 шт. середнього розміру
- Перець болгарський – 1 шт. середнього розміру (м’ясистий сорт!)
- Оливки без кісточок – 100 грам
- Масло рослинне, в т.ч. для обсмажування – 2 + 2 ст. ложки
- Приправа Каррі – чверть чайної ложки
- Оцет яблучний – 1 ст. ложка
- Сіль, перець – за смаком
Як ми готуємо:
Куряче м’ясо ріжемо кубиками і притрушуємо каррі. Розігріваємо глибоку сковороду з 2-ма столовими ложками олії і відправляємо курочку на обжарку. Помірний вогонь – 5-7 хвилин.
Ріжемо кружечки ананаса і очищені овочі: соломкою огірок, шматочками перець і ананас. Якщо оливки великі, ділимо їх навпіл.
Збираємо салат: об’єднуємо обсмажене куряче м’ясо і інші компоненти. Заправляємо сумішшю оцту (1 ст. Ложка) і оливкового масла (2 ст. Ложки).
Варіації: салат залишається дуже смачним і без перцю, набуває російський шарм, якщо ми експериментуємо з маринованим огірочком. Візьміть саме маринований, чітко хрусткий і пряний, з тоненькою шкіркою. А якщо вибираєте солоний, очищайте від шкірки.
З обсмаженою солодким перцем для чоловіків
Ґрунтовний в своїй манері шеф-кухар поділиться всіма тонкощами приготування не найбільш швидкого рецепта – з кукурудзою і обсмаженими куркою і солодким перцем.
Як обрізати куряче м’ясо з стегна, як правильно смажити, що не дрібнити в нарізці, щоб на виході отримати воістину чоловічий салат – з великими соковитими шматочками. Як різати ананас (в рецепті використовується свіжий) і як збагатити майонез приправами – про все ви дізнаєтеся від ретельного оповідача.
Будемо раді, якщо наші рецепти з фото вгамували ваш інтерес до нових видів дуже смачних салатів з ананасів і курки. Ми зібрали перевірені варіанти, які зазвичай подобаються всім і не змушують нас перевтомлюватися при пошуку інгредієнтів і в приготуванні.