Сонячна Італія це та країна, яка може закрутити голову своїми гастрономічними вишукуваннями. При будь-якій згадці про цю «пекучої» і темпераментної країні, в головах більшості, спливає піца і італійська паста, і перше і останнє-традиційні страви Італії. Тільки італійці здатні розрізняти понад 600 найменувань цих макаронних виробів: анелліні, каннелоні, капелліні, фетучіні (феттуччіне) і багато інших Пропонуємо перенести шматочок Італії до себе на кухню і освоїти рецепт феттуччіне з креветками. Наші фетучіні з креветками стануть вашою кухарський «коронкою», яку полюблять всі домашні без винятку!
Вчимося готувати «креветковую» фетуччіне-пасту
Паста фетучіні, рівно як спагетті болоньєзе, вже давно здобула успіх на російських столах. З приготування цих страв існують фото, відео майстер класи. Сьогодні ми якраз даємо вам такий кулінарний майстер клас у всіх подробицях. Приготування феттучині з креветками у вершковому соусі, не відніме у вас багато часу, якщо в процесі ви будете використовувати готову локшину (італійці називають її паста), але ми хочемо повністю відчути дух Італії, тому приготуємо лапшіцу самостійно. Процес приготування, для більшої зручності, ми опишемо покроково і з фото.
Для цього нам буде потрібно:
- борошно пшенічная- 0,5 кілограма;
- яйце куріное- 5 штук (з розрахунку 1 яйце на 100 грам борошна);
- кип’ячена вода-50-60 мілілітрів;
- оливкова олія першого отжіма- пару ложок;
- сіль-0,5 чайної ложки.
Отже, докладна інструкція з приготування тіста для феттуччіні з фото:
- Необхідно висипати борошно гіркою на рівну поверхню, попередньо її просіявши.
- На вершині цієї гірки робимо поглиблення.
- У нього додаємо курячі яйця і масло.
- У воді необхідно розчинити сіль і аналогічно влити в центр гірки з борошна.
- Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не вбере в себе всю муку і не припинить прилипати до рук.
- Поділяємо тісто на кілька частин (щоб легше було розгортати) і відправляємо в холодильник. Тісто має відпочити.
- Розкачати тісто як справжні італійці, дуже складно, у них своя схема цього процесу, але, вчитися ніколи не пізно. Нам буде потрібна довга скалка і все та ж рівна поверхня. Постарайтеся при розкочування НЕ підсипати муку. Коли діаметр пласти досягне 30 сантиметрів, потрібно буде скористатися певною хитрістю, накручуємо на качалку частина тесту і продовжуємо віддають перевагу катанню, повторюємо цей трюк помінявши положення качалки. Пласт повинен вийти тонким, але не прозорим. Для того, щоб розрізати його без будь-яких ушкоджень, дайте йому злегка підсохнути.
Ось і все, локшина фетучіні готова. Використовувати її можна відразу «сирий» або ж дати їй висохнути.
Перейдемо до основного, процес приготування вершкового соусу до пасти фетучіні з креветками. Потрібно підготувати дані інгредієнти:
- Креветкі- 0,5 кілограма
- Часник – два зубчики;
- Невелика цибулинка;
- Оливкова олія першого отжіма- пару столових ложок;
- Пшенична борошно-пару столових ложок;
- Вершки 20% і більш-250 мілілітрів;
- Свіжа зелень (петрушка і базилік) – за смаком;
- Твердий сир (Пармезан) – 100г.
Коли всі продукти підготовлені, можемо починати створення апетитних пасти в домашніх умовах. Готування буде не довгою, але вельми цікавою.
- У злегка підсоленій воді варимо креветки, буквально 5-7 хвилин.
- Паралельно в сковороду додаємо оливкову олію і обсмажуємо часник, але тільки для аромату.
- Через пару хвилин прибираємо часник, а в сковороду всипаємо дрібно рубаний лук і страхуємо його до стану прозорості.
- До цибулі всипаємо борошно і обсмажуємо.
- Додаємо вершки і уварюємо до зменшення обсягу періодично помішуючи. В цей час дістаємо креветки. Якщо необхідно чистимо їх і додаємо до соусу (кілька штук можна залишити для прикраси).
- Млоїмо на повільному вогні близько 5 хвилин.
- Поки нудиться соус, відварюємо локшину до стану «al dente» ( «на зуб»). Займе це близько 5-6 хвилин.
- Відкидаємо відварену пасту на друшляк і даємо їй стекти.
У нас все готово, можна приступати до сервіровки страви. Скручуємо локшину в «гнізда» і викладаємо на блюдо. Зверху рясно поливаємо вершковим соусом, посипаємо рубаною зеленню і тертим сиром. Прикрасити можна гілочкою свіжої петрушки і залишилися креветками. Якщо ви діяли покроково за нами і нікуди не ухилялися від рецептури, то на вашому столі красується блюдо під названіем- італійська паста феттуччіне. Bon appétit!