Головна героїня цієї кулінарної збірки підкуповує соковитим кучерявим видом і порівняно доступною ціною в зимовий сезон. Салат з пекінської капусти з куркою – красивий і дуже смачний варіант для буднів і свят. Рецепти різноманітні і легко видозмінюються.
Нижче ми пропонуємо вам більше 10 композицій. Зрозумілі фото і бюджетні інгредієнти з легким приготуванням в домашніх умовах. Навіть для азіатського ансамблю вам не знадобиться дорога екзотика.
Вибирайте на свій смак! І не забудьте поділитися своїми хітами.
- Нагадаємо головне правило безпеки в кулінарії з пекінською капустою. Потрібно розібрати качан і ретельно промити листя. Кожен окремо, в проточній воді, протираючи руками.
Три способи легко і смачно підготувати курку
1) Як відварити курку, в т.ч. грудку, щоб м’ясо було соковитим?
Воду подсаливаем як на суп. Укладаємо птицю в гарячу воду і накриваємо кришкою. Варимо на середньому вогні – 30 хвилин від закипання. Ми залишаємо в бульйоні, щоб повністю охолола.
Варене м’ясо виходить кілька суші, ніж обсмажене або запечене. Цю особливість легко компенсувати, просочивши курочку соусом. Змішаємо тільки нарізане м’ясо з порцією соусу і дамо постояти 15 хвилин – до відправки в салатну миску до інших інгредієнтів.
2) Як обсмажити куряче м’ясо на сковороді?
Нарізаємо сиру птицю в потрібному розмірі і маринуємо – 15-20 хвилин. Елементарний маринад: масло і соєвий соус в рівній пропорції. За бажанням пару зубчиків часнику, пропущені через прес.
Укладаємо промариновані шматочки на розігріту сковороду. Смажимо на сильному вогні, помішуючи – 2-3 хвилини. Після під кришкою – ще 10-15 хвилин на малому нагріванні. Промніте, що плити різняться. Свою помічницю ви знаєте краще, орієнтуйтеся по золотавого кольору м’яса. Наша мета – швидко обсмажити до скоринки, зберігши всередині сік.
3) Як соковито запекти курячу грудку – читайте в рецепті «Цезаря».
Імператор і Принцеса – два салати по кроках з фото
Тут вас чекає перший гарний і дуже смачний салат «Цезар».
Рецепт з пекінською капустою і сухариками приправлений сиром. Він кидає виклик класиці і як не можна краще прикрашає святковий стіл на всю сім’ю або романтичний вечір для двох. Всі секрети знаменитого страви в новій інтерпретації – як завжди з подібним поясненням успішних фішок. Не сумнівайтеся, ваш салатний імператор з китайською зеленню підкорить серця.
А в цьому рецепті ви знайдете ще один ситний, суб’єктивно легкий, але тричі білковий мікс «Анастасія» з курочкою, шинкою і яєчними млинцями.
«Сонячний» з кукурудзою
Дуже смачний і красивий салат прикрасить навіть святковий стіл і не втомить господиню. Нижче фото покроково, а також урізаний бюджетний варіант для сонячних буднів.
На 5-6 порцій нам потрібні:
- Пекінська капуста – 1 шт. (Невеликий качан)
- Куряче м’ясо – 300 г
- Кукурудза консервована – 1 банка (+/- 240 г)
- Ізюм (темний) – 50-80 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. (Не менше 100 г)
- Майонез – від 6 ст. ложок
- Гірчиця – 1 ч. Ложка
- Будь-які горіхи (дрібно рубаємо) – від 1 ст. ложки (необов’язково)
Як ми готуємо.
Курку підготуємо заздалегідь. Зручно відварити з вечора, щоб встигла охолонути в бульйоні. Ріжемо м’ясо невеликими шматочками.
Цибулю дрібно рубаємо. Обсмажуємо на сковороді з маслом – до прозорості лука. Додаємо м’ясо, тримаємо на вогні ще 3-4 хвилини. Кладемо гірчицю, перемішуємо, вимикаємо нагрів і даємо охолонути.
Капустяний лист подрібнюємо без вишукувань – смуги комфортної ширини. Ми часто ділимо довгі смужки хоча б навпіл. Виходить коротка нарізка на «один укус».
Кукурудзу зливаємо і відправляємо до капусти з куркою.
Ізюм замочуємо на 20 хвилин у холодній воді, зливаємо і промиваємо в гарячій. Викладаємо на рушник, обсушуємо, додаємо в салат. Якщо ягоди дуже великі, можна розрізати їх поперек.
З’єднуємо інгредієнти і добре перемішуємо, що не полінившись озброїтися двома ложками. Це краще зберігає форму тонких капустяних смужок.
Прикрашаємо гілочкою зелені. Вуаля! Красивий і дуже смачний салат! Зберігається в холодильнику до 2 діб.
У строгому мінімалізмі цей рецепт з пекінською капустою і куркою гранично бюджетний. До двох головних інгредієнтів потрібні всього лише кукурудза, жменю рубаної зелені, майонез. За смаком – маринований ріпчаста цибуля. Зробити його просто. Досипаємо в нарізку 1 чайну ложку цукру і 1 ст. ложку оцту. Даємо постояти 15-20 хвилин і зливаємо сік, що виділився.
Простий рецепт на швидку руку
Чоловік мінімалізм і різні білки з універсальним соусом.
На 5-6 порцій потрібні:
- Пекінка – 1 цієї статті не великий качан
- Куряча грудка – ½ шт.
- Підготуємо заздалегідь або використовуємо копчену
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сметана і майонез – по 2 ст. ложки
- Зелену цибулю і / або інша зелень – за смаком
- Шматочок твердого сиру – від 30 г (необов’язково)
Як приготувати.
З’єднуємо капустяну нарізку, тонкі смужки курочки і відварені яйця, нарізані кубиком. Солимо, перчимо, заправляємо сумішшю майонезу та сметани. Або ухиляємося в солонувате поєднання сметани і соєвого соусу.
Для пікантного акценту додамо улюблену зелень. Можна взяти побільше, але завжди рубаємо дрібно. Стебло селери, петрушка, кріп, зелена цибуля. Навесні порадує черемша.
Впишеться в мінімалізм будь огірочок (свіжий, солоний) або мариновані грибочки. Ріжемо тонкими смужками або невеликими шматочками.
Якщо хочеться додати сир, тільки тонка нарізка – соломка або на крупній тертці. Перед подрібненням покладемо шматочок в морозилку на 5 хвилин.
«Азіатські традиції» без майонезу
Гірка різнобарвною принади, всі вигоди вітамінних овочів і нове смакове звучання.
Багато хто побоюється варіацій в східному стилі. Даремно! Цей салат добре зберігається до 2 діб в холодильнику, в щільно закритому контейнері.
На 5-6 порцій потрібні:
- Пекінська капуста – 1 середній качан
- Куряча грудка – ½ шт.
- Зелена цибуля – 6-7 пір’я
- Морква – 2 шт. середнього розміру
- Червоний болгарський перець – 1 шт.
- Петрушка (зелень) – від ½ склянки (дрібно рубаємо)
- Насіння соняшнику – 2-3 ст. ложки
- Насіння кунжуту – 1-2 ст. ложки
Для соусу:
- Сік лимона (або натуральний оцет) – 3-4 ст. ложки
- Оливкова олія – 3,5 ст. ложки
Можна навпіл з кунжутним – для аромату
- Мед (або інший підсолоджувач) – від 2 ч. Ложок
- Улюблені спеції за смаком: каррі, азіатська суміш і ін.
Приготування елементарне.
Курку готуємо за настроєм. Зазвичай відварюємо або обсмажуємо. Як це зробити легко і смачно – дивіться на початку статті. Нам потрібні невеликі шматочки, тому ріжемо м’ясо акуратно, поперек волокон.
Капусту нарізаємо короткими смужками до 2 см шириною. Товсту частина листа ріжемо істотно дрібніше або відкладаємо в сторону для тушкованих страв. Морква і червоний перець подрібнюємо тонкою соломкою. Нас виручає терка «Бернер».
Зелену цибулю рубаємо дрібно, як і петрушку. Насіння і кунжутне насіння ми частіше використовуємо сирими. Ви можете прожарити на сковороді, змащеній маслом. Або скористайтеся готовими з пакета, тільки не забувайте, що вони солоні. Промийте та висушіть або кидайте «як є», але тоді не соліть салат. Кунжутне насіння теж можна прожарити на сковороді.
Інгредієнти соусу збовтуємо вилочкою. Всі компоненти з’єднуємо з соусом і перемішуємо у великій мисці – двома ложками. Так само викладаємо красивий і дуже смачний мікс на тарілки. На рідкість апетитна гірка!
«Білосніжка» з яйцем і бринзою
Сири можна взяти будь-які – на ваш смак. Бринза і адигейський. Плавлений і твердий. І навіть зернистий сир, який добре спресований і тримає форму після нарізування.
На 5-7 порцій потрібні:
- Пекінська капуста – 300 г
- Куряче філе (відварене) – 30 г
- Бринза малосольная – 300 г
- Адигейський сир – 300 г
- Білки відварених яєць – 6 шт.
- Майонез – від 5 ст. ложок
Все гранично просто. Подрібнюємо компоненти невеликими кубиками, додаємо майонез і перемішуємо.
Це одне з кращих рішень для жінок під час вагітності та після менопаузи. Вітамін К, кальцій, молочний жир і помірна калорійність, якщо підібрати не самі жирні сири. Профілактика остеопорозу і міцний скелет у спадкоємців!
Соус теж можна взяти легкий. Якщо немає довіри магазинним добавкам – приготувати в домашніх умовах.
«Фруктовий» з мандарином і арахісом
На 2-3 порції потрібні:
- Капуста пекінська – 200 г
- Мандарини – 2-3 шт.
- Куряче філе – ½ грудки
- Арахіс очищений – від 2 ст. ложок
Для соусу:
- Рослинна олія – 2 ст. ложки
- Сік лимона – 2 ст. ложки
- Гірчиця – 1 ч. Ложка
- Мед – 1-2 ч. Ложки
Приготування очевидне і швидке.
Смужки капусти ріжемо середньою шириною і коротко. Мандаринові дольки обов’язково очищаємо від плівкової шкірки, але не ріжемо.
Курячі грудки краще замаринувати і обсмажити, після чого порізати тонкими скибочками поперек волокон.
Капустяну нарізку перемішуємо з соусом. Додаємо м’ясо. Пару вспушівающіх рухів двома ложками назустріч один одному і розкладаємо заготовку по тарілках. Часточки мандарина розкладаємо в хаотичному порядку і присипаємо арахісом.
Композиція виходить воістину соковитою і хрусткою, з яскравим контрастом смаків. Замінити інгредієнти легко! Кілька альтернатив для зимової кухні:
- Яблуко і апельсин з крихтою волоського горіха;
- Сонячний Шарон або солодка груша;
- Шматочки консервованого ананаса.
А які салати з пекінської капусти з куркою любите ви? Не пошкодуйте поділитися гарними і дуже смачними рецептами. Давайте готувати разом!