Багато молодят вважають за краще синій весільний торт. Його можна декорувати по-різному, під свій смак. Це може бути синьо-білий тортик, прикрашений білими і синіми трояндами, а також синіми ініціалами молодят, а також двох’ярусний торт, задекорувати синіми мереживами по колу, а вгорі можна розташувати два кола (на зразок кілець) білого кольору.
Синій весільний торт
Весільний торт біло-синій ідеально підходить для проведення торжества в зимову пору року. Такий десерт відмінно впишеться в святкову атмосферу і стане стильною деталлю оформлення.
Багато господинь не знають, як же зробити синій колір. Зробити десертне покриття синього кольору дуже просто. Для цього:
- використовують барвник для мастики або глазурі;
- декорують готовий десерт аксесуарами синього відтінку (марципан, фіалки);
- прикрашають торт чорницею;
- додають неїстівні елементи синього кольору (стрічки, живі квіти).
Отже, приступимо до приготування торта-мрії. Завдяки ніжному бісквіту з соковитими персиками можна створити шикарний весільний торт на весілля і здивувати всіх гостей.
Необхідні інгредієнти:
- 5 кілограм мастики;
- яйце;
- столова ложка цукру;
- столова ложка борошна;
- персики.
Для крему:
- пачка вершкового масла;
- півбанки згущеного молока.
Для бісквіта:
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
- 20 яєць;
- дрібка солі;
- склянка цукру;
- ванілін (за смаком);
- чайна ложка розпушувача;
- борошно (скільки візьме).
приготування:
- Якщо ви віддаєте перевагу готувати багатоярусний торт, то для створення тесту піде багато яєць. Тільки для одного бісквіта буде потрібно 20 яєць. Їх необхідно збити і розподілити по мисках. В одну викладати жовтки, а в іншу білки.
- У миску з білками додаємо сіль і гарненько збиваємо до утворення густої консистенції.
- Потім додаємо цукор і ванілін. Продовжуємо збивати.
- Тепер беремося за чашку з жовтками. Їх гарненько збиваємо, додаємо цукор і перемішуємо. Далі обидві суміші з’єднуємо (жовтки і білки). Заважаємо за годинниковою стрілкою.
- До отриманої маси додаємо борошно і помішувати. Сипем розпушувач і ще раз перемішуємо до однорідності.
- Готуємо деко. Застеляємо його пергаментним папером, виливаємо тісто і рівняємо. У розігріту духовку відправляємо деко на півгодини. За допомогою зубочистки можна перевірити, приготувався бісквіт чи ні. При повній готовності паличка повинна виходити сухою.
- Готовий бісквіт дістаємо і витягуємо з дека. Потрібно, щоб він повністю охолов. На це може піти півдня, а то й більше.
- Тим часом розм’якшене вершкове масло збиваємо в міксері, додаємо згущенку. Ще раз все збиваємо.
- Так як бісквітний корж вийшов дуже товстим, його буде зручно різати на 3 частини. Кожен ярус викладіть один на одного, вони повинні бути рівні.
- Кожен корж трошки просочуємо персиковим сиропом. Ласуни можуть додатково просочити коржі згущеним молоком. Краї просочувати не треба!
- Кожен ярус змащуємо масляним кремом, а зверху викладаємо персики. Зверху ще раз тонко змащуємо кремом. На самий верхній шар викладати персики не потрібно.
- Ставимо торт в холодильник на пару годин.
- Тим часом розгортає мастику (5 мм в товщину). Накриваємо пластом торт і рівняємо, зайве відрізаємо. Всю процедуру повторюємо з кожним ярусом, дивлячись який десерт ви хочете приготувати (двох’ярусний або триярусний).
Якщо вам потрібно зробити весільний торт в синьому кольорі, то можна заздалегідь купити мастику з барвником. Або в кінці як декор можна зробити блакитні (сині) троянди. За бажанням можна прикрасити живими квітами і стрічками.
Торт на весілля
Торт на весілля в синьому кольорі в домашніх умовах готується дуже просто. Зазвичай молодята воліють замовляти на торжество триярусні шедеври кулінарної майстерності. Крім інгредієнтів для готування будуть потрібні 2 форми розмірами 16 см і 21 см в діаметрі.
Складові:
- 4 пачки вершкового масла по 250 грам;
- 1 кілограм цукрової пудри;
- 4 стручка ванілі;
- 6 чайних ложок ваніліну;
- 2 десятка яєць;
- 1,5 кілограма борошна;
- велика ложка розпушувача;
- рослинна олія;
- гаряча вода.
приготування:
- З інгредієнтів, представлених в рецептурі, замішуємо еластичне тісто і випікаємо коржі.
- Коржі повинні гарненько охолонути. Після чого їх розрізають на 2 частини.
- Кладемо перед собою перший корж і змащуємо масляним кремом. Зверху викладаємо улюблені фрукти або ягоди. Зверху кладемо наступний корж і робимо те ж саме.
- Можна скористатися спеціальною формою, щоб вона притримувала коржі, а крем не витікав з боків. Останній шар просто промазуємо кремом, не викладаючи фрукти і ягоди. Прямо в формі відправляємо торт в холодильник на 10 хвилин.
- Ярус витягаємо з форми, прибираємо зайвий крем і відправляємо знову в холодильник до повного застигання. Також діє по відношенню до маленького і середнього ярусів.
- Коли все яруси застигнуть, накладаємо їх один на одного як піраміду. Зверху поливаємо розтопленим шоколадом, щоб на краях залишилися патьоки.
Біло-синій торт на весілля готовий. А де синій колір? Запитаєте ви. Наш тортик придбає синій колір в ході оформлення. Після всіх приготувань можна зайнятися декором десерту. Можна прикрасити приготовлений шедевр ягодами синього кольору, квітами з крему або неживими елементами (стрічками, намистинами, живими квітами і т. Д.).
Різновиди декору весільних тортів
Приготувати торт – це півбіди. Найцікавіше починається, коли потрібно декорувати підготовлені яруси. Великою популярністю користується тортик у формі декількох коробочок, перев’язаних стрічками. Такий дизайн передасть всю простоту і елегантність коробочок, перев’язаних стрічками з мастики, з встановленим по центру на цукровий бантом, по достоїнству оцінять всі гості. В якості начинки зазвичай використовують фрукти або ягоди. Для просочення можна використовувати солодкий сироп або шоколад.
Також в якості прикрас можуть виступати об’ємні квіти. Подібні композиції створюють з крему, мастики. Дуже красиво виглядає триярусний торт білого кольору з додатковим аксесуаром у вигляді зацукрованого квітки сапфірового кольору. Квіткових композицій можна зробити кілька, щоб вони каскадом спадали вниз.
Як правило, квіти встановлюють на верхівці торта, після чого спускають у вигляді гірлянд по всіх ярусах. Можна використовувати банти і стрічки (не їстівні). Вони відмінно поєднуються з фіалками. Якщо молодята хочуть простий, але в той же час незвичайний дизайн торта, можна зробити мережива по всьому периметру або мастичні мереживні візерунки. Сині малюнки і мережива відмінно виглядають не тільки на білому тлі, мастику можна брати будь-якого кольору, але в світлих тонах, щоб було поєднання.
Весільний торт з ліліями з мастики
Можна здивувати гостей і родичів красивим тортом з великими цукровими ліліями. Готуватися такий десерт довго, але просто. Досить слідувати покроковому рецептом.
Необхідні інгредієнти:
- приготовані бісквіти з волоськими горіхами (2 штуки по 25 см в діаметрі, 1 штука по 20 см, 2 – по 15 см);
- масляний крем зі згущеним молоком;
- варене згущене молоко;
- чорний чай і лікер Бейліз;
- шоколад не менше 50%;
- вершки 33%;
- квіткова цукрова паста;
- цукрова паста для обтягування торта;
- сухі і гелеві барвники;
- дріт зеленого і білого кольору;
- маленькі срібні намистини;
- какао-порошок;
- тейп-стрічка.
приготування:
- Випічку бісквіта можна подивитися в рецептах вище. Тільки тут робимо з волоськими горіхами і просочуємо лікером, прошарку робимо вареним згущеним молоком і масляним кремом із звичайним згущеним молоком. Вирівнюємо яруси шоколадним ганаш.
- Всі яруси покриваємо мастикою. По нижньому краю робимо бардюрчікі і викладаємо по колу намистини.
- Всю красу десерту надають лілії. Зараз розповімо, як їх робити. Квіти робляться на дріт, потім трохи підфарбовують внизу зеленим барвником. Далі білу дріт злегка змочуємо і протикає маленький овальний кульку. Як висохне, пензлем обмазати рідким медом і вмочити в какао. Білу дріт забарвити в жовтий колір вгорі і в зелений знизу. За 6 штук складаємо і замотуємо тейп-стрічкою до маточці.
- Бутончики робляться ще простіше. Робимо зелений бутон і білі пелюстки. За конусу можна провести ножем лінії. Потім кожен бутон профарбовуємо пензликом. Також потрібно зробити дуже багато дрібних квіток. Тут квітка вирізаємо плунжером, робимо невеликий зелений конус, до якого приклеюємо квітка, нанизуємо на дріт і ще вставляємо з великодніх посипань кульку в центр квіточки.
- Також потрібно зробити багато листочків. Тепер приступаємо до створення самої лілії. Якщо при створенні цукрової пасти замість цукрової пудри використовувати кукурудзяний крохмаль, то пелюстки будуть сохнути швидше.
- Нарізаємо пелюстки. Змочуємо білі дроту і приклеюємо до пелюсток. У шприц кладемо шматочок цукрової пасти і розігріваємо в мікрохвильовці 7 секунд. Потім видавлюємо пасту зі шприца і закриваємо місце кріплення дроту і пелюстки. Вдавлюємо пелюстка в спеціальну форму, щоб надати текстуру.
- Розкачуємо пелюстка, щоб краю були хвилястими. У центрі кожної пелюстки має бути поглиблення. Як вони підсохнуть, потрібно кожну пелюстку розфарбувати. Потім збираємо квітка з допомогою тейп-стрічки. У квітці повинні бути присутніми: товкач, тичинки і пелюстки. З інших квіток збираємо букетики. Тут уже діє ваша фантазія. Як будуть збиратися квіти, справа кожного.
Не бійтеся експериментувати, творите і дивуйте своїх близьких кулінарною майстерністю! З таким тортом торжество пройде на ура.