Весільний торт з капкейк – це оригінальна і свіжа ідея, яка підійде як для маленького, так і великого торжества. І дуже зручно те, що приготувати його можна навіть в домашніх умовах.
Весільний торт з капкейк «Пісочне спокуса»
Почати варто з досить простого, але цікавого рецепта. Для того, щоб його приготувати, знадобиться не так вже й багато продуктів.
Складові:
- 1 кг пшеничного борошна вищого сорту;
- 700 г брусниці;
- 400 г вершкового масла;
- 200 г цукрового піску;
- 4 банки вареного згущеного молока;
- 4 курячих яйця;
- 1 лимон;
- 0,9 ч. Л. ваніліну;
- 0, 5 ч. Л. кухонної солі;
- 0,7 ст. л. харчової соди.
Основні етапи приготування:
- Розм’якшене масло з цукром перекладається в глибоку миску і збивається до однорідності, при цьому масло має стати значно біліше.
- Яйця збиваються віночком або блендером до однорідності. Поступово до них додається сода, ванілін, сіль і сік одного лимона. Після чого всі знову добре перемішується.
- У яєчну суміш поступово додається просіяне борошно. Її може знадобитися менше, ніж 1 кг, тому поспішати не варто. Тісто вимішує руками до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Після чого необхідно сформувати «цеглинка» і відправити тісто в морозильну камеру приблизно на 45 хвилин.
- Після закінчення зазначеного часу тісто витягується, і ділитися на 10 рівних частин. Один шматочок потрібно залишити, а всі інші відправити в холодильник. Це необхідно для того, щоб уникнути нагрівання.
- Час, що залишився тісто злегка розминається руками, після чого з нього розкочується пласт в 2-3 мм.
- За допомогою качалки або пляшки майбутній корж переноситься на деко, який заздалегідь рясно присипали борошном. Він відправляється в розігріту до 150 градусів духовку на 5 хвилин.
- Як тільки корж пропечеться, його необхідно викласти на стіл і рясно змастити вареним згущеним молоком. Вона повинна бути дуже густо і ні в якому разі не текти.
- Зверху викладаються ягоди – брусниця або журавлина. Їх може бути скільки завгодно, але чим більше ягідок, тим більше просочиться корж.
- Всі зазначені дії повторюються, аж до 10 коржа. Його необхідно занурити зверху, але не мазати згущеним молоком. А щоб майбутній весільний торт з капкейк добре просочився, потрібно поставити коржі під прес на 4 години.
- По закінченню зазначеного часу краю акуратно обрізаються, а торт повністю покривається вареним згущеним молоком. При бажанні його можна прикрасити пісочної крихтою, шоколадом і ягодами, що залишилися.
Домашні капкейкі
І поки весільний торт настоюється, залишається лише приготувати смачні домашні капкейкі. Для цього знадобиться:
Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …
- 375 г м’якого вершкового масла;
- 250 г вершкового сиру;
- 200 г цукрової пудри;
- 250 г просіяного борошна;
- 150 г цукрового піску;
- 125 мл кефіру або рідкої сметани;
- 1 куряче яйце;
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 2/3 ч. Л. пекарського порошку;
- 1/8 ч. Л. соди;
- ¼ ч. Л. солі дрібного помелу;
- харчовий барвник червоного кольору за бажанням.
Основні етапи приготування:
- Харчовий барвник у вигляді порошку необхідно відразу ж розчинити в кефірі або сметані. Якщо барвник рідкий, то його додають безпосередньо в тісто.
- 125 г м’якого масла потрібно добре збити разом з цукром, поки не вийде кремоподібна консистенція. Після додається яйце і знову все добре перемішується.
- У тісто додається половина просіяного борошна з какао-порошком, сіллю, содою і пекарського порошку. Доводиться все до однорідності і втручається кефір з рідким барвником. Залишається ще раз все вимісити і додати борошно, що залишилося.
- Тісто розкладається по паперовим формочках, які заповнюються приблизно на половину. І ставляться в розігріту духову шафу (180 градусів) до сухої сірники. Тобто на 20-25 хвилин.
- Щоб торт з капкейк на весілля вийшов смачним і красивим, потрібно приготувати крем правильної консистенції. Для цього вершкове масло з’єднується з вершковим сиром і збивається на середній швидкості. Поступово туди додається і цукрова пудра до тих пір, поки не утвориться однорідна маса.
- Якщо ж крем расслоился, то миска з ним акуратно поміщається в каструлю з крижаною водою. Його рекомендується збивати на середній швидкості, поки знову не стане гладким і однорідним.
- Коли кекси повністю охолонуть, їх прикрашають кремом з кондитерського мішка. При бажанні його можна доповнити кондитерської посипкою або іншими їстівними прикрасами.
Торт і капкейкі на весілля повністю готові. Залишається лише поставити їх на красиву підставку так, щоб вийшла цікава композиція. Тут ніяких правил немає – лише фантазія людини.
Незвичайний весільний торт для маленького торжества
Плюс в тому, що такий десерт готуватися без випічки і з ним впорається навіть починаюча господиня. А м’який смак, неймовірний запах, і незвичайна подача запам’ятається всім гостям.
І ось які інгредієнти знадобляться:
- 500 г сиру (найкраще домашнього);
- 200 г пісочного печива;
- 200 г цукрового піску;
- 200 г чорниці;
- 200 мл жирних вершків;
- 100 г вершкового масла;
- 2 ст. л. желатину.
Основні етапи приготування:
- Щоб приготувати домашній весільний торт з капкейк, необхідно для початку розтопити масло і перемолоти печиво в крихту. Змішати ці два інгредієнти і викласти в роз’ємну форму.
- Все добре утрамбовується так, щоб поверхня майбутнього торта була абсолютно рівною. Тепер саме час поставити його на час в холодильник.
- Чорниця ретельно промивається і перетворюється в пюре. При необхідності його можна процідити через маленьке сито або марлю.
- Сир ділиться на дві частини так, щоб одна була трохи більша за іншу. Менша кількість сиру з’єднується з ягідним пюре і добре перемішується до однорідності.
- Саме час замочити желатин у воді, а вершки злегка розігріти на маленькому вогні. Після вершки акуратно домішуються до набряклому желатину. Повинна вийти однорідна маса без грудочок.
- Желатинову суміш необхідно спочатку з’єднати з «чистим» сиром, а частину, що залишилася додати до сиру з чорничним пюре.
- Основа з печива дістається з холодильника. На неї шарами викладається крем. Спочатку білий, а потім з чорницею. І так до самого кінця.
- Щоб майбутній весільний торт з капкейк вийшов ще нарядно, останній шар можна покрити ганашем з білого шоколаду. Для цього 100 г шоколаду розчиняється в 100 мл вершків, і після охолодження відправляється в холодильник на добу. Після все збивається міксером і рівномірно наноситься на торт. В якості додаткового прикраси так само може виступати полуниця або будь-яка інша ягода.
Капкейкі з мастикою
Готовий торт відправляється настоюватися в холодильник і за цей час потрібно встигнути приготувати капкейкі з мастикою. Для цього знадобиться:
- 400 г цукрової пудри;
- 250 г сиру;
- 100 г кукурудзяного крохмалю;
- 1 ст. просіяного борошна;
- 50 г меду;
- 75 мл води;
- 1,5 ст. цукрового піску;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 2 ст. л. сметани;
- 1 ст. л. згущеного молока;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- 1, 5 ч. Л. желатину в гранулах;
- ½ ч. Л. соди;
- ½ ч. Л. горілки;
- 2 яйця;
- сіль, лимонна кислота, ваніль – за смаком.
Основні етапи приготування:
- Яйця з’єднуються з сиром, цукровим піском і сметаною. Все дуже ретельно вимішує до однорідності. Можна в ручну, а можна за допомогою блендера.
- Після додається просіяне борошно, сода, погашена оцтом і рослинне масло. Знову потрібно добре вимішати тісто.
- Залишається заповнити паперові формочки тестом на половину і відправити в духову шафу на 15-20 хвилин, при температурі 180 градусів. Готовність кексів перевіряється дерев’яною зубочисткою.
- Тепер настала черга приготувати мастику. Желатин з’єднується з водою і відставляється в сторону приблизно на півгодини, поки не почне набухати. Після потрібно буде злити зайву воду.
- У мікрохвильовій печі не більше 10 секунд розігрівається спочатку мед, а потім – желатин. Ці інгредієнти з’єднуються, до них додається згущене молоко, рослинне масло, сіль, лимонна кислота і ванілін. Все перемішується до однорідності.
- Цукрова пудра і крохмаль просіваються через сито і поступово, маленькими порціями підмішуються до інших складових. Все вимішує ложкою до щільної консистенції.
- Після перейти на стіл, посипавши робочу поверхню крохмалем і акуратно розкачати мастику.
- Якщо маса вийде дуже густий, то її можна розбавити невеликою кількістю горілки. При бажанні колір мастики можна змінити, використовуючи харчові барвники.
Так як все готово, залишилося лише сформувати весільний торт з капкейков. Для цього можна використовувати багатоярусну підставку. У самому верху розміщується торт з печива, а на нижніх ярусах виставляються кекси з мастикою.
Коли настане час десерту, молодята зможуть за традицією розрізати верхній шар і нагодувати один одного. А решта солодощі буде дуже зручно роздавати гостям, які точно оцінять таку цікаву задумку.
А на фотографіях нижче можна побачити ще кілька цікавих ідей – саме так багато закоханих оформляють весільні торти з капкейк. І не дарма – виглядає святково і дуже апетитно!