Весільний

Весільний торт з капкейк: ідеї з фото



Весільний торт з капкейк – це оригінальна і свіжа ідея, яка підійде як для маленького, так і великого торжества. І дуже зручно те, що приготувати його можна навіть в домашніх умовах.

Весільний торт з капкейк «Пісочне спокуса»

Весільний торт з капкейк «Пісочне спокуса»

Почати варто з досить простого, але цікавого рецепта. Для того, щоб його приготувати, знадобиться не так вже й багато продуктів.

Складові:

  • 1 кг пшеничного борошна вищого сорту;
  • 700 г брусниці;
  • 400 г вершкового масла;
  • 200 г цукрового піску;
  • 4 банки вареного згущеного молока;
  • 4 курячих яйця;
  • 1 лимон;
  • 0,9 ч. Л. ваніліну;
  • 0, 5 ч. Л. кухонної солі;
  • 0,7 ст. л. харчової соди.

Основні етапи приготування:

  1. Розм’якшене масло з цукром перекладається в глибоку миску і збивається до однорідності, при цьому масло має стати значно біліше.
  2. Яйця збиваються віночком або блендером до однорідності. Поступово до них додається сода, ванілін, сіль і сік одного лимона. Після чого всі знову добре перемішується.
  3. У яєчну суміш поступово додається просіяне борошно. Її може знадобитися менше, ніж 1 кг, тому поспішати не варто. Тісто вимішує руками до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Після чого необхідно сформувати «цеглинка» і відправити тісто в морозильну камеру приблизно на 45 хвилин.
  4. Після закінчення зазначеного часу тісто витягується, і ділитися на 10 рівних частин. Один шматочок потрібно залишити, а всі інші відправити в холодильник. Це необхідно для того, щоб уникнути нагрівання.
  5. Час, що залишився тісто злегка розминається руками, після чого з нього розкочується пласт в 2-3 мм.
  6. За допомогою качалки або пляшки майбутній корж переноситься на деко, який заздалегідь рясно присипали борошном. Він відправляється в розігріту до 150 градусів духовку на 5 хвилин.
  7. Як тільки корж пропечеться, його необхідно викласти на стіл і рясно змастити вареним згущеним молоком. Вона повинна бути дуже густо і ні в якому разі не текти.
  8. Зверху викладаються ягоди – брусниця або журавлина. Їх може бути скільки завгодно, але чим більше ягідок, тим більше просочиться корж.
  9. Всі зазначені дії повторюються, аж до 10 коржа. Його необхідно занурити зверху, але не мазати згущеним молоком. А щоб майбутній весільний торт з капкейк добре просочився, потрібно поставити коржі під прес на 4 години.
  10. По закінченню зазначеного часу краю акуратно обрізаються, а торт повністю покривається вареним згущеним молоком. При бажанні його можна прикрасити пісочної крихтою, шоколадом і ягодами, що залишилися.

Домашні капкейкі

Домашні капкейкі

І поки весільний торт настоюється, залишається лише приготувати смачні домашні капкейкі. Для цього знадобиться:

Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …

  • 375 г м’якого вершкового масла;
  • 250 г вершкового сиру;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 250 г просіяного борошна;
  • 150 г цукрового піску;
  • 125 мл кефіру або рідкої сметани;
  • 1 куряче яйце;
  • 2 ст. л. какао-порошку;
  • 2/3 ч. Л. пекарського порошку;
  • 1/8 ч. Л. соди;
  • ¼ ч. Л. солі дрібного помелу;
  • харчовий барвник червоного кольору за бажанням.

Основні етапи приготування:

  1. Харчовий барвник у вигляді порошку необхідно відразу ж розчинити в кефірі або сметані. Якщо барвник рідкий, то його додають безпосередньо в тісто.
  2. 125 г м’якого масла потрібно добре збити разом з цукром, поки не вийде кремоподібна консистенція. Після додається яйце і знову все добре перемішується.
  3. У тісто додається половина просіяного борошна з какао-порошком, сіллю, содою і пекарського порошку. Доводиться все до однорідності і втручається кефір з рідким барвником. Залишається ще раз все вимісити і додати борошно, що залишилося.
  4. Тісто розкладається по паперовим формочках, які заповнюються приблизно на половину. І ставляться в розігріту духову шафу (180 градусів) до сухої сірники. Тобто на 20-25 хвилин.
  5. Щоб торт з капкейк на весілля вийшов смачним і красивим, потрібно приготувати крем правильної консистенції. Для цього вершкове масло з’єднується з вершковим сиром і збивається на середній швидкості. Поступово туди додається і цукрова пудра до тих пір, поки не утвориться однорідна маса.
  6. Якщо ж крем расслоился, то миска з ним акуратно поміщається в каструлю з крижаною водою. Його рекомендується збивати на середній швидкості, поки знову не стане гладким і однорідним.
  7. Коли кекси повністю охолонуть, їх прикрашають кремом з кондитерського мішка. При бажанні його можна доповнити кондитерської посипкою або іншими їстівними прикрасами.

Торт і капкейкі на весілля повністю готові. Залишається лише поставити їх на красиву підставку так, щоб вийшла цікава композиція. Тут ніяких правил немає – лише фантазія людини.

Незвичайний весільний торт для маленького торжества

Незвичайний весільний торт для маленького торжества

Плюс в тому, що такий десерт готуватися без випічки і з ним впорається навіть починаюча господиня. А м’який смак, неймовірний запах, і незвичайна подача запам’ятається всім гостям.

І ось які інгредієнти знадобляться:

  • 500 г сиру (найкраще домашнього);
  • 200 г пісочного печива;
  • 200 г цукрового піску;
  • 200 г чорниці;
  • 200 мл жирних вершків;
  • 100 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. желатину.

Основні етапи приготування:



  1. Щоб приготувати домашній весільний торт з капкейк, необхідно для початку розтопити масло і перемолоти печиво в крихту. Змішати ці два інгредієнти і викласти в роз’ємну форму.
  2. Все добре утрамбовується так, щоб поверхня майбутнього торта була абсолютно рівною. Тепер саме час поставити його на час в холодильник.
  3. Чорниця ретельно промивається і перетворюється в пюре. При необхідності його можна процідити через маленьке сито або марлю.
  4. Сир ділиться на дві частини так, щоб одна була трохи більша за іншу. Менша кількість сиру з’єднується з ягідним пюре і добре перемішується до однорідності.
  5. Саме час замочити желатин у воді, а вершки злегка розігріти на маленькому вогні. Після вершки акуратно домішуються до набряклому желатину. Повинна вийти однорідна маса без грудочок.
  6. Желатинову суміш необхідно спочатку з’єднати з «чистим» сиром, а частину, що залишилася додати до сиру з чорничним пюре.
  7. Основа з печива дістається з холодильника. На неї шарами викладається крем. Спочатку білий, а потім з чорницею. І так до самого кінця.
  8. Щоб майбутній весільний торт з капкейк вийшов ще нарядно, останній шар можна покрити ганашем з білого шоколаду. Для цього 100 г шоколаду розчиняється в 100 мл вершків, і після охолодження відправляється в холодильник на добу. Після все збивається міксером і рівномірно наноситься на торт. В якості додаткового прикраси так само може виступати полуниця або будь-яка інша ягода.

Капкейкі з мастикою

Незвичайний весільний торт для маленького торжества

Готовий торт відправляється настоюватися в холодильник і за цей час потрібно встигнути приготувати капкейкі з мастикою. Для цього знадобиться:

  • 400 г цукрової пудри;
  • 250 г сиру;
  • 100 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ст. просіяного борошна;
  • 50 г меду;
  • 75 мл води;
  • 1,5 ст. цукрового піску;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. згущеного молока;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1, 5 ч. Л. желатину в гранулах;
  • ½ ч. Л. соди;
  • ½ ч. Л. горілки;
  • 2 яйця;
  • сіль, лимонна кислота, ваніль – за смаком.

Основні етапи приготування:

  1. Яйця з’єднуються з сиром, цукровим піском і сметаною. Все дуже ретельно вимішує до однорідності. Можна в ручну, а можна за допомогою блендера.
  2. Після додається просіяне борошно, сода, погашена оцтом і рослинне масло. Знову потрібно добре вимішати тісто.
  3. Залишається заповнити паперові формочки тестом на половину і відправити в духову шафу на 15-20 хвилин, при температурі 180 градусів. Готовність кексів перевіряється дерев’яною зубочисткою.
  4. Тепер настала черга приготувати мастику. Желатин з’єднується з водою і відставляється в сторону приблизно на півгодини, поки не почне набухати. Після потрібно буде злити зайву воду.
  5. У мікрохвильовій печі не більше 10 секунд розігрівається спочатку мед, а потім – желатин. Ці інгредієнти з’єднуються, до них додається згущене молоко, рослинне масло, сіль, лимонна кислота і ванілін. Все перемішується до однорідності.
  6. Цукрова пудра і крохмаль просіваються через сито і поступово, маленькими порціями підмішуються до інших складових. Все вимішує ложкою до щільної консистенції.
  7. Після перейти на стіл, посипавши робочу поверхню крохмалем і акуратно розкачати мастику.
  8. Якщо маса вийде дуже густий, то її можна розбавити невеликою кількістю горілки. При бажанні колір мастики можна змінити, використовуючи харчові барвники.

Так як все готово, залишилося лише сформувати весільний торт з капкейков. Для цього можна використовувати багатоярусну підставку. У самому верху розміщується торт з печива, а на нижніх ярусах виставляються кекси з мастикою.

Коли настане час десерту, молодята зможуть за традицією розрізати верхній шар і нагодувати один одного. А решта солодощі буде дуже зручно роздавати гостям, які точно оцінять таку цікаву задумку.

А на фотографіях нижче можна побачити ще кілька цікавих ідей – саме так багато закоханих оформляють весільні торти з капкейк. І не дарма – виглядає святково і дуже апетитно!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.