Весільний торт з живими квітами – це тренд кулінарного сезону 2018 року. Він буде чудово виглядати на торжестві приуроченому до одруження. При цьому квіти будуть дійсно живими, а не штучними. За оформленням міні-букетів для торта можна звернутися до флориста або створити їх самостійно. Також досвідченими кондитерами розроблені варіанти зацукровування квітів для того, щоб зберегти їх красу на тривалий період. І останні вишукане рішення в оформленні – це створення солодких квітів, які будуть нагадувати справжні. Але головне правило, якого дотримуються кондитера – це мінімалізм в оформленні та розставляння акцентів на синьому, пастельному рожевому і червоних відтінках.
Шоколадний весільний торт з живими квітами
Весілля – це не привід відмовляти собі в улюблених ласощах на догоду гостям або класичних традицій. Всесвітньо відомі кулінари відсунули на задній план звичні весільні торти з кремовими квітами, замінивши їх живими. А також придумали безліч цікавих десертів з шоколадом. Приготувати такий торт можна в домашніх умовах. Досить озброїтися мішком з насадками і трохи попрактикуватися з кремом, щоб оформлення вийшло красивим і акуратним.
Інгредієнти для коржа:
- масло вершкове – 540 г;
- борошно пшеничне в / с – 540 г;
- сметана жирна – 300 г;
- какао-порошок – 80 г;
- вода гаряча – 1 склянка;
- кави в гранулах – 1 ст.л .;
- цукор тростинний – 2 склянки;
- яйце куряче – 6 шт .;
- сіль кам’яна – ½ частина ч.л .;
- розпушувач – 2 пакетика.
Інгредієнти для шоколадного крему Чіз:
- шоколад чорний гіркий – 180 г;
- вершки високої жирності – 150 мл;
- масло вершкове 82,5% – 250 г;
- пудра цукрова – 120 г;
- какао-порошок – 2 ст.л .;
- сир вершковий – 0, 5 кг.
Інгредієнти для декору:
Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …
- шоколад чорний гіркий – 150 г;
- масло рослинне холодного віджиму – 1 ст.л .;
- живі червоні троянди – за смаком;
- барвник кандурин – упаковка.
Приготування коржів:
- Включаємо духовку і виставляємо температурний режим 180 градусів. Поки готуємо тісто, вона встигне розігрітися. Це заощадить час.
- Щоб готовий корж вийшов м’яким і ніжним, потрібно просіяти борошно через велике сито, а потім через дрібне. Потім змішуємо її з розпушувачем і какао. Робимо це за допомогою віночка, піднімаючи повітряні продукти з дна до країв миски.
- Масло нарізаємо кубиками і додаємо до нього цукор і сіль. Збиваємо міксером на середній швидкості до однорідної маси.
- Чи не зупиняючи техніку вводимо сметану. Не потрібно додавати все відразу. Важливо вводити інгредієнти поступово, щоб не зіпсувати тісто.
- Переводимо міксер на повільний режим, додаємо яйця і збиваємо до однорідності.
- Потім вводимо шоколадну борошно в два прийоми, щоб запобігти утворенню грудок. Продовжуємо працювати міксером на мінімальній швидкості. Тісто для весільного торта з квітами стане тягучим і густим.
- Заливаємо кави закипілої водою і вливаємо в коричневу пасту. Змішуємо до однорідності.
- Поділяємо тісто на дві форми діаметром по 20 сантиметрів і ставимо в духовку на 50 хвилин. На готовність перевіряємо за допомогою зубочистки.
Приготування крему:
- Шоколад і вершки ставимо на водяну баню і ретельно вимішуємо по дну, поки все не розтане.
- Охолодити до кімнатної температури регулярно перемішуючи лопаткою.
- Масло нарізаємо на шматочки і збиваємо до білого на високій швидкості.
- Додаємо в два прийоми цукрову пудру. Перемішуємо.
- Вводимо какао і опрацьовуємо міксером до однорідності.
- Додаємо сир і ще раз збиваємо.
- Останньою вливаємо масляну глазур і знову проходимся міксером.
- Готовий крем прибираємо в холодильник на 2 години, щоб він краще застиг.
Оформлення торта:
- Відміряємо за допомогою лінійки пропорції і робимо мітки по всьому діаметру охололи коржів. За готовим ескізами зрізаємо верхівки.
- Торти виходять рівними і красивими за рахунок правильності розрізання коржів. Тому важливо розрізати їх круговими рухами по мітках. Тоді головне блюдо на столі у молодят буде красивим і рівним.
- Цукор заливаємо водою в пропорції 1: 1 і ставимо на повільний вогонь. Варимо сироп для просочення 40 хвилин. Охолоджуємо при кімнатній температурі і змащуємо їм половинку коржа за допомогою силіконової кисті. Для такого невеликого торта буде досить 1 склянки цукру.
- Кладемо половину коржа на спеціальну підкладку, яку можна замовити в інтернет-магазині або придбати в магазині для кондитерів. Проходимся шаром сиропу.
- Викладаємо крем і розтягуємо від середини до країв. Спочатку він буде розповзатися дуже повільно, але потім його вийде добре розподілити.
- Вирівнюємо лопаткою, щоб шар був рівномірним.
- Кладемо другу половинку коржа і злегка придавлюємо його по краях, щоб він рівно сіл на належне місце. Потім притискаємо долонею посередині майбутнього торта.
- Повторюємо з усіма коржами і покриваємо їх першим чорновим тонким шаром крему. Розрівнюємо, щоб не було різких переходів. Прибираємо в холодильник на годину, щоб все добре застигло і просочилося.
- Накладаємо другий шар крему на верхівку торта і ретельно розгладжуємо. Робимо те ж з боками, розподіляючи масу круговими рухами.
- Вирівнюємо шпателем, створюючи ідеально рівну поверхню.
- Якщо випадково знявся зайвий шматок крему, завжди можна додати його і заново розрівняти.
- Прибираємо торт в холодильник на 2 години, щоб все застигло.
Створення декору для торта:
- Шоколад розламуємо на квадрати. Топимо на водяній бані, постійно помішуючи по дну ложкою, щоб глазур не пригоріла.
- Додаємо рослинне масло і ретельно перемішуємо.
- Наносимо глазур на поверхню торта за допомогою силіконової кисті. Мазки повинні бути хаотичними з нерівностями.
- Можна уявити, що граєте на поверхні крему в хрестики, але без нуликів.
- Аналогічним чином проходимся з боків так, щоб вони стали повністю зафарбовані глазур’ю.
- Прибираємо торт в холодильник на 30-40 хвилин, щоб шоколад застиг.
- Зрізаємо бутони троянд і очищаємо стебла від листя і колючок. Потім злегка проходимся ножем, знімаючи частково зелену частину там, де залишилися нерівності.
- Загортаємо ніжку живої квітки в харчову плівку. Повторюємо процедуру обробки і щільною обмотки.
- Набираємо золотий барвник на пухнасту кисть і розподіляємо поверх застиглого шоколаду, як би завдали пудру на обличчя.
- Проколюємо місце входження квітки дерев’яною шпажкою і вставляємо троянду.
- Таким же чином вставляємо ще два об’ємних квітки і завершуємо бутони.
- Додаємо живі декорації в бічну частину торта.
- Ось такий скромний, але витончений торт прикрасить святковий стіл. При бажанні його можна доповнити іншими цікавими декораціями.
- Представлені в рецепті коржі і крем є класичними. Вони використовуються для приготування будь-яких весільних тортів. Досить додати потрібний барвник в крем або виключити какао, якщо потрібен білий бісквіт. Подальші нюанси приготування багато в чому залежить від бажаного варіанту декорування.
Весільний торт з синіми кольорами
Якщо хочеться привнести особливу родзинку в урочистий захід, можна зробити весілля в синьому стилі. Весільний торт з квітами з мастики або крему буде виглядати незвично і елегантно. Не обов’язково виготовляти декорації самостійно. Їх можна придбати в кондитерському магазині і просто розмістити на приготованому за класичним рецептом торті.
Якщо хочеться створити щось своє, краще не навантажувати і ласощі, яке буде подано додатково мастикою. Краще створити білий весільний торт з синіми кольорами з ніжного крему самостійно.
приготування:
- Готовий торт, обтягнутий мастикою, прикрашаємо декораціями за допомогою кондитерського мішка з круглою насадкою. Можна намалювати візерунки або створити бісерні розсип по мастиці. Все залежить від індивідуальних переваг кондитера і майбутніх молодят.
- Створюємо троянди з масляного або будь-якого іншого крему за допомогою насадки з вузьким носиком.
- Докладаємо носик до мастики і малюємо розсип пелюсток. Для цього синій крем повинен лягати хвилями.
- Щоб створити троянду, потрібно за допомогою насадки малювати букву “С”, створюючи пелюстки до тих пір, поки квітка не стане об’ємним.
- Листочки для такого торта краще намалювати білим кольором, забувши про традиційний зелений. Для цього буде потрібно спеціальна насадка зі сплющеним носиком.
- Не зайвим буде додавання до синіх троянд розсипи інших квітів. Їх можна зробити самостійно або купити. Щоб вони виглядали ефектно, потрібно використовувати для промальовування маточки синій крем.
- Готовий торт перевершить всі очікування і буде актуальним на весіллі будь-якого року.
Американський весільний торт
Кондитерська мода внесла корективи не тільки в декоруванні, але і додала тренд недбалості. Тепер, створюючи весільний торт з квітами і ягодами важливо не закривати шари бісквіта, залишаючи їх практично в первозданному вигляді. А верхівку дивного урочистого ласощі по моді 2018 прикрашають живими солодко пахнуть трояндами.
Щоб перейти до декорування, потрібно спекти класичний бісквіт і запастися тазиком ніжного крему з кондитерських вершків. Також буде потрібно спеціальний харчовий клей, яким ягоди будуть зчіплюватися при оздобленні торта.
приготування:
- З коржів зрізаємо верхівки, розрізаємо навпіл. Перша половина буде кремовою, а другу змащуємо будь-яким фруктовим або ягідним джемом за смаком.
- Перевертаємо корж, щоб обидві начинки з’єдналися.
- Притискаємо підкладкою і закріплюємо коржі спеціальними шпажками, щоб вони не роз’їжджалися під вагою інгредієнтів.
- Повторюємо процес мастила і закріплення, збираючи багатоярусний торт.
- Проходимся по ягодам цукровою глазур’ю, щоб зробити їх по-особливому гарними.
- Покриваємо їстівні прикраси кондитерських клеєм, зчіплюючи їх між собою.
- Викладаємо ягоди в лінію, щоб вони покривали коржі від заснування до верхівки, скріплюючи їх. Можна робити це не поспішаючи, так як він висихає не моментально і часу достатньо для того, щоб красиво прикрасити коржі.
- Прикрашаємо просвіти між ягодами листочками і гілочками красивою зелені, використовуючи для цього всі той же клей.
- Обрізаємо квіти і ставимо їх в спеціальну колбу для декорування тортів. Якщо не вдалося отримати такі пристосування, можна загорнути зелений стрижень квітки в харчову плівку.
- Робимо проколи в бісквіті спеціальної шпажкою і вставляємо в дірочки живий декор.
- Готовий торт перекладаємо на підставку. Таким же чином можна приготувати весільний торт з будь-якими фруктами і квітами. Для цього замість джему кладемо між бісквітами консервовані персики, ананаси або свіжі фрукти.
- Потім прикрашаємо за тим же принципом, що і ягодами. Торт вийде дуже ароматним, соковитим і смачним. Адже слідуючи європейській моді, головне – це не боятися експериментувати. Тому що будь-який торт, зроблений по новому тренду проведений неймовірний фурор серед гостей.