Різне

Салат «Мімоза»: оригінальні та класичні рецепти



одна порція

Вже давно салат Мімоза включений в список традиційних святкових страв. Практично жодне тожество, особливо відзначається в колі сім’ї, без нього не обходиться. Така популярність також стала причиною всіляких експериментів з рецептом, і як наслідок сьогодні ми маємо великий вибір варіантів цього салату.

Щоб максимально охопити цю тему, розглянемо, як приготувати салат Мімоза за класичною рецептурою і кілька смачних варіацій страви, які легко приготувати в домашніх умовах.

Класика завжди в моді

Традиційний рецепт не втрачає своєї популярності, не уступаючи свої позиції навіть найвишуканішим аналогам. Оскільки це листковий салат, до якості майонезу пред’являються особливі вимоги: якщо немає можливості зробити його самостійно, краще купити якісний продукт перевіреного виробника. Не слід віддавати перевагу нежирним (так званим «легким») сортам, оскільки це негативно позначиться на смаку і зовнішньому вигляді страви. Готувати можна з сайра, горбуша або інший червоною рибою, скумбрією і ставридою.

оригінальні подачі

Складові:

  • риба в консервах (200г) – 1 шт .;
  • картоплину – 3-4 шт .;
  • яєць – 4 шт .;
  • цибулька червоний / білий – 1 шт .;
  • морквини – 3 шт .;
  • майонез (упаковка / банку) – 1 шт;
  • для оформлення зелень.

Всі зазначені продукти повинні бути середнього розміру. Консервована риба, яка входить в рецепт класичного салату «Мімоза», вибирається обов’язково відмінної якості, вона повинна бути в маслі або власному соку. Обсяг банки стандартний – 200 г. Інструкція приготування покроково:

  1. Відварити картоплю і моркву, почистити після їх повного охолодження і натерти на овочевій тертці (можна вибрати велику решітку, але на дрібній готовий салатик буде ніжніше і смачніше).
  2. Зварити яйця, остудити, очистити і натерти на тертці того ж розміру. Всі перераховані інгредієнти в тертому вигляді не перемішуються один з одним, а викладаються в різні ємності.
  3. Консервована рибка витягується з банки, видаляються кісточки, якщо такі є і мнеться звичайною виделкою.
  4. На блюдо, в якому буде подаватися салатик, першим шаром викладається картопля (1/2 частина вказаної кількості) і рівномірно розподіляється по дну без додатка зайвих зусиль (не дуже ущільнювати). Потім він змащується майонезиком. Часто покроковий класичний рецепт включає перший шар з риби, але в цьому випадку наша загуска може «поплисти».
  5. Поверх картоплі викладається половина рибки (масло попередньо зливається до видалення кісточок і подрібнення). Шар майонезу.
  6. Далі шар з цибульки, нарізаного дрібної крихтою. Якщо немає салатного сорту, допускається використання звичайного, але після нарізки він обов’язково промивається або ошпарюють для видалення сильного запаху і гіркоти. Полити невеликою кількістю маслечка з консерви.
  7. Зверху ще один шар картопельки, змащеній майонезом, потім моркву і теж промазати.
  8. Останній штрих – яйця. Білки з жовтками можна подрібнити окремо і викласти спочатку одні потім інші. Традиційно поверх розподіляються жовтки. Смачний салат готовий, залишається тільки красиво його оформити гілочками зелені. Перед подачею йому необхідно настоятися кілька годин в прохолодному місці (краще в холодильнику).

Якщо цікавить оригінальна подача страви, можна знайти в інтернеті відповідні фото, вибравши для себе найбільш прийнятний варіант.

мініатюрні салатики

Рецепт з сиром

Таку закуску можна готувати з сардиною або червоною рибою (горбушей, сьомгою), використовувати плавлений або твердий сорт сиру (тільки не дуже солоний).

Складові:

  • риба в консервах (банку 200г) – 1 шт .;
  • картопельки – 3-4 шт .;
  • яєць – 3шт .;
  • цибулька салатний – 1 шт .;
  • моркви – 2 шт .;
  • сирок – 150-200 г;
  • майонез;
  • свіжа зелень.

Кількість сиру залежить від використовуваного сорту, збільшується закладка до вказаної межі, якщо використовується плавлений. За рахунок сирка цей салат Мімоза з консервою має більш тонкий смак і може подаватися порційно на банкетах.

Класична подача

схема:

  1. Відварені, очищені картошка і морква труться тільки після охолодження в різні ємності. В окремий посуд викладаються терті білки з жовтками, що не змішані один з одним.
  2. Сирок також подрібнюється на тертці, цибулю нарізають дрібною крихтою, рибка без кісток і масла розминається виделкою.
  3. У салатницю викладаються підготовлені продукти в такому порядку: половина картоплі, рибка, цибулю, що залишилася частина картоплі, тертий сир, морква, білки і жовтки. Кожен пласт крім верхнього, щедро змащується майонезом. З маслом з консерви можна поступити наступним чином: полити їм шар цибульки.
  4. Після декількох годин (мінімум двох) просочення страви в холодильнику, його можна подавати на стіл, красиво оформивши гілочками зелені.

Якщо салат Мімоза з сиром подається на банкеті, рекомендується використовувати прозорі скляні креманки на ніжці або салатниці. Також можна скористатися спеціальною круглою формочкою, оформити листям салату.



маленькі порції

З горбушей або інший червоною рибою

Головною відмінністю цього варіанту є не тільки використання винятково червоної риби (горбуші зокрема), а й додавання вершкового маслом, сиру.

Складові:

  • горбуша консервована (банку 200-240 г) – 1 шт .;
  • картопля – 2-3 шт .;
  • 3 яйця ;
  • цибуля – головка;
  • одна морквина;
  • сир – 100 г;
  • маслечко вершкове – 50 г;
  • зелень свіжа;
  • майонез.

Вершкове масло, як втім, і сирок відмінно поєднується з рибними консервами, тому смак готового блюда буде не тільки ніжним, але і насиченим. Зазначені продукти додадуть йому особливі оригінальні нотки, зміниться і звичний аромат салату. Готування не відрізняється складністю, процес такий же простий, як і в попередніх варіантах:

  1. Тертий відварну картоплю викладається першим шаром, другий – подрібнена смачна горбуша, третій – нарізаний дрібною крихтою салатний цибулька, четвертий – терте вершкове олію, п’ятий – яєчні білки, шостий – морква, сьомий – сир, восьмий – терті жовтки.
  2. Кожен пласт обов’язково промащується майонезиком, крім останнього.
  3. Перед подачею і оформленням салат Мімоза з горбушей повинен добре просочитися (не менше двох годин у холодильнику). Прикрашати блюдо краще безпосередньо перед тим, як поставити на стіл, щоб гілочки зелені не встигли підсохнути і втратити свіжий вигляд.

Особливістю цього варіанту також є те, що нарізати картоплю можна дрібними кубиками, що трохи змінить зовнішній вигляд і навіть смакові відчуття. Однак якщо вже робити такий рибний салат, слід змінити спосіб нарізки хоча б ще одного інгредієнта.

Оригінальні ідеї подачі

З рисом без картоплі

У цьому випадку допускається використання будь-рибної консерви в маслі або власному соку, які були перераховані вище.

Складові:

  • консервована риба (банку 200-240 г) – 1 шт .;
  • 3-4 яйця;
  • варений рис-1/2 склянки;
  • морквина – 3 шт .;
  • салатний цибулька – 1 шт .;
  • свіжа зелень;
  • майонез.

Корисне ласощі

Як готувати:

  1. Салат Мімоза з рисом готується без картоплі, а всі інші інгредієнти готуються таким же чином, як і в попередніх рецептах. Для подрібнення овочів традиційно використовується звичайна терка з великої або дрібної гратами.
  2. Кожен шар обов’язково змащується майонезиком і викладається в наступному порядку: рис, риба, рубаний лук, рис, морква, білки і жовтки.
  3. Останній верхній шар не обов’язково змащувати, хоча зустрічаються варіанти і такого оформлення.
  4. Не менше двох годин йому необхідно для просочення.
  5. Для оформлення використовуються гілочки зелені, ромашки з варених яєць (можна знайти фото в інтернеті, як їх вирізати), пір’я зеленої цибулі.
  6. Прикрашати блюдо слід безпосередньо перед подачею.

Відео: Рецепт дуже смачного салату «Мімоза»



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.