Весільний

Білий весільний торт: покроковий рецепти з фото




Весілля – це прекрасна подія, до якої готуються завжди не один день і навіть не тиждень. Майбутні наречені ж уже з дитинства представляють, планують це торжество до найдрібніших подробиць. Торт – це один з найважливіших атрибутів весілля, він як завершальний акорд на захід. Ми пропонуємо самим спекти ласощі, а точніше весільний чорно-білий торт. Таке забарвлення обрана не випадково. У нинішньому році в тренді буде саме це поєднання.

Приготувати весільний торт непросто, але якщо захотіти, пару раз потренуватися до торжества, то абсолютно точно вийде на світ шедевр який мало чим відрізнятиметься від покупного.

Простий весільний торт

Білі весільні торти дуже популярний, покриття коржів робиться в двох варіантах, кремом або мастикою. В даному рецепті ми розберемо другий варіант. Цей торт досить простий у приготуванні, він не вимагає спеціальних навичок, головне, дотримуватися всі кроки не відступаючи від рекомендацій. З перерахованого кількості інгредієнтів вийде невеликий торт на 12 персон. Для того щоб зробити двох’ярусний десерт, слід спекти ще один корж, але більшого діаметру.

Складові:

Для бісквіта:

  • 250 грам борошна;
  • 350 грам цукру;
  • 4 чайні ложки розпушувача;
  • 12 столових ложок м’якого прохолодного вершкового масла;
  • 1 стакан незбираного молока;
  • 2 чайні ложки мигдалевого екстракту;
  • 6 яєчних білків;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 1 чайна ложка солі.

Для домашнього крему:

  • 3 склянки цукрової пудри;
  • 1 стакан вершкового масла;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 1-2 столові ложки збитих вершків.

приготування:

  1. Для приготування коржів знадобитися дві форми діаметром 23 сантиметри. Слід на дно покласти пергаментний папір, змастити соняшниковою олією і присипати борошном. Надлишки видалити.
  2. Молоко, яєчні білки і обидва екстракту вилити в скляну чашку, за допомогою вилки перемішати до однорідності.
  3. У чашу, яка призначена для комбайна, висипати просіяне через сито борошно і цукор, перемішати. Додати розпушувач і сіль. Поставити на мінімальну потужність міксера, збивати до утворення мокрою крихти.
  4. Далі в цю ж масу влити молочну суміш, півсклянки залишити в стороні. Збивати на середній швидкості приблизно 1,5 хвилини.
  5. Тепер можна вливати залишилася молочну суміш і збити ще півхвилини. Далі, слід зняти тісто зі стінок і збивати далі 20 секунд.
  6. Тісто слід поділити на 2 рівні частини, кожну частину розподілити в форму. Випікати приблизно 23-25 ​​хвилин при температурі 180 градусів. Перевірити готовність коржів можна сухий, дерев’яною зубочисткою.
  7. Після того як час минув, слід витягти їх з духовки і дати постояти 3-5 хвилин. Тільки після цього можна їх виймати з форми. Обов’язково слід покласти коржі остигати на решітку. Досить буде години.
  8. Наступний етап це приготування крему. У чашці з високими бортами слід збити цукор і масло. Робити це потрібно міксером, на маленькій швидкості. Коли вийшла однорідна маса треба вибрати режим збивання середній, продовжити процес ще 3 хвилини.
  9. У крем вилити ванільний екстракт і вершки. Продовжити процес збивання на середній швидкості 1 хвилину.
  10. Коржі розрізаються по горизонталі навпіл. Кожен корж змащується рясно, рівномірно кремом. Формується торт, зверху і з боків теж вирівнюється торт кремом. Прикрасити такий весільний торт можна фруктами, фігурками з мастики або навіть живими квітами.

Весільний чорно-білий торт

В даному рецепті буде запропонований варіант рецепта білого весільного торта, який буде просто, але зі смаком декорований чорними елементами. З перерахованого кількості інгредієнтів має вийти два коржа діаметром 25 сантиметрів, два коржа 20 сантиметрів і така ж кількість 15-сантиметрового коржа. Нагодувати таким десертом вдасться приблизно до 100 персон. Не варто лякатися, що належить готувати триповерховий торт, якщо дотримуватися всіх рекомендацій і дотримуватися пропорції, то він обов’язково вийде.

Складові:

Для верхнього коржа:

  • 300 грам борошна;
  • 1,5 чайні ложки розпушувача;
  • 110 грам вершкового масла;
  • 100 грам цукру;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту;
  • 2 яйця;
  • 125 мілілітрів цільного молока;
  • дрібка солі.

Для середнього коржа:

  • 450 грам борошна;
  • 1 столова ложка розпушувача;
  • 0,25 чайної ложки солі;
  • 175 грам вершкового масла;
  • 180 грам цукру;
  • 0,75 чайної ложки ванільного екстракту;
  • 3 яйця;
  • 450 мілілітрів цільного молока.

Для великого коржа:

  • 650 грам борошна;
  • 2 столові ложки розпушувача;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 275 грам вершкового масла;
  • 225 грам цукру;
  • 1 столова ложка ванільного екстракту;
  • 5 яєць;
  • 225 мілілітрів цільного молока.

Для просочення:

  • 1 кілограм цукру;
  • 1250 мілілітрів води;
  • 1,5 чайні ложки ванільного екстракту.

Для шведського вершкового крему:

  • 1 кілограм 360 грам м’якого вершкового масла;
  • 0,3 чайної ложки солі;
  • 3 склянки цукру;
  • 2 жовтки;
  • 2 столові ложки ванільного екстракту;

Крем наповнювач:

Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!

Читати докладніше …

  • 11 штук яєчних жовтків;
  • 400 грам цукру;
  • 3 лимона;
  • 3 лайма;
  • 0,8 чайної ложки солі;
  • 1,5 столові ложки лимонної цедри;
  • 165 грам вершкового масла.

Для декору:

  • 120 грам кокосової стружки.

приготування:

У найпершу чергу слід підготувати духову шафу, а саме поставити його розігріватися до 175 градусів. З пергаментного паперу слід вирізати три кола різного діаметра. Форми, в яких будуть випікатися коржі потрібно змастити, присипати трохи борошна на дно і струсити надлишки.



Для приготування тіста слід змішати просіяне через сито борошно, розпушувач і сіль.

У чашці з високими бортами збити вершкове масло кімнатної температури. Бажано використовувати професійний стаціонарний міксер, повинна вийти кремова повітряна маса. Чи не зупиняючи процес збивання, порційно висипати цукор, після влити ванільний екстракт. По одному додати яйця.

Далі, в ту ж суміш додати маленькими порціями суміш борошна, а після молока, повторювати цей процес поки ці два інгредієнти не закінчаться. Важливо починати і закінчувати з борошна.

Далі, слід розділити тісто між формами рівномірно. Вилити його в форму і випікати. Для приготування маленького коржа знадобиться 22 хвилини, для середнього на одну хвилину більше і великі два коржа приготуються за півгодини. Після того як час минув витягнути приготовані коржі з духовки і залишити їх на 5 хвилин, тільки після цього можна витягувати з форми. Після того як коржі повністю охололи їх потрібно обернути в харчову плівку і прибрати в холодильник.

Наступний етап приготування чорно-білого весільного торта це варіння просочення. Для сиропу слід змішати цукор і воду в каструлі поставити на вогонь. Він повинен бути середнім. Як тільки цукор розчинився, слід вимкнути вогонь, залишити сироп охолонути. Після додати ванільний екстракт і все добре перемішати.

Для цього рецепта білого весільного торта був обраний шведського вершковий крем. Воду налити в каструлю і поставити її на вогонь, довести до кипіння. Це буде основа водяній лазні. В окремій чашці збити білки, цукор і сіль. Поставити суміш на водяну баню, безперервно збивати масу, до моменту поки весь цукровий пісок не розчиниться.

Далі, крем слід зняти з лазні і збити його приблизно 2-3 хвилини на самому щадному режимі, після збільшити швидкість і збити до утворення піків. Зупинити процес збивання слід тоді, коли крем стане пишним і охолоне. Далі, розм’якшене масло ріжеться на невеликі кубики і по одній штуці вводиться в крем, збивати слід на повільній швидкості. В останню чергу додається ванільний екстракт, і весь крем ще раз збивається міксером.

Останній етап перед складанням весільного чорно-білого торта це приготування наповнювача. Для цього слід вилити в каструлю 350 мілілітрів води, довести до стану початкового закипання.

Поки вода закипає, слід збити жовтки з цукром до гладкої консистенції. На це знадобиться всього 1 хвилина. Додати сік лайма і лимона, сіль. Все добре збити.

Коли вода закипіла, газ слід зменшити на мінімум. Чашу з наповнювачем встановлюємо зверху і не припиняючи збивати, чекаємо, поки маса загусне. Відбутися це повинно при правильному дотриманні пропорцій через 20 хвилин. Ні в якому разі не можна, щоб чашка стосувалася води, а суміш закипіла або згорнулася. Далі, крем знімається з водяної бані, в нього додається лимонна цедра. Все перемішується.

Масло вершкове, розм’якшене нарізати кубиками і відразу все додати в наповнювач. Збити міксером, залишити до повного охолодження.

Тепер торт можна збирати. Кожен корж слід розрізати по горизонталі. Бажано використовувати довгий кулінарний ніж із зубчиками. Далі, укладається перший корж і просочується сиропом. За допомогою кондитерського мішка або шприца видавлюється обідком вершковий крем. В середину ложкою викладається наповнювач, рівномірно розподіляється. Накривається перший шар другим коржем гладкою стороною вгору і промащується дуже тонким шаром крему.

Береться третій шар того ж діаметру і викладається зверху, все повторюється в тій же послідовності. Перед тим як почати прикрашати торт слід на дві години поставити його в холодильник. Якщо вам не подобаються нерівності, то випрямити їх спробуйте широким ножем або шпателем, які попередньо слід змочити в гарячій воді.

Як саме прикрашати торт вирішувати тільки вам. Ми запропонували найпростіший варіант. Середній ярус слід по бортах прикрасити грубо посіченою кокосовою стружкою. На низ закріпити чорно-білу стрічку на красиві кондитерські шпильки. Наверх можна викласти простий квітка або ж ягоди, наприклад, ожину і полуницю. Всі стики ярусів замазуються кремом.

Спробуйте поекспериментувати з начинкою, зробіть її горіхами або фруктами, головне віддавати перевагу не кислим ягодам.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.