Різне

Салат цезар з куркою для витонченої і корисною трапези



красивий салатик

Салат цезарь- це одна з найпоширеніших на сьогоднішній день закусок в Росії. Її популярність коштує майже нарівні з такими «гігантами», як олів’є або «під шубою». Який прийшов з Америки блюдо прижилося у нас в країні, і тепер в ресторанах пропонуються найрізноманітніші варіанти класичного колись рецепта. Але найбільшу популярність здобув, безумовно, салат цезар з куркою, самий звичний і доступний для російської людини. Саме його сьогодні і спробуємо приготувати в домашніх умовах.

Історія салату

Появою на світ такою популярною сьогодні закуски світ зобов’язаний італійцеві Цезарю Кардіні. Він тримав в Америці невеликий ресторан, радуючи відвідувачів стравами своєї рідної країни. За легендою це блюдо з’явилося випадково. Нібито в заклад до Кардини раптово нагрянули відомі і багаті відвідувачі, яких потрібно було терміново нагодувати. Тоді підприємливий італієць змішав продукти, які знайшлися у нього в пізню годину на кухні: салатні листя, часник, яйце, сир пармезан, сухарики та вустерский соус. Так, саме такий скромний склад мав класичний салат цезар. Але, незважаючи на це, гостям страву припало до смаку, і з тих пір воно стало коронною закускою Цезаря Кардіні. А ще пізніше салатик здобув світову популярність, розширюючи і варіюючи свій склад.

корисне і смачне блюдо

Салат цезар з куріцей- покрокове приготування

Даний салатик подають зараз у всіх великих закладах, будь то піцерія, суші-бар або лапшічная. Кухарі по всій земній кулі протягом кількох десятиліть експериментували зі складом страви, намагаючись надати йому свій коронний неповторний смак.

Так, світ побачив цезар з креветками, лососем, сьомгою, беконом і ін. Але найбільшу любов по праву заслужив салат цезар з куркою. Його популярність можна пояснити дешевизною, доступністю продуктів і звичністю смаку. Крім того, звичайним господаркам набагато легше приготувати його в домашніх умовах самостійно, т. К. Це, воістину, найпростіший з усіх варіантів приготування.

можливі інгредієнти

Існує багато рецептів салату цезар з куркою. Можна приготувати його з обсмаженої або копченою куркою, використовувати різні види салату, додавати або не додавати грінки, яйця, часник, сік лимона, гірчицю і т. Д. Сьогодні ж ми розглянемо, напевно, найпоширеніший і найбільш наближений до класичного салату цезар варіант : салат цезар з куркою і сухариками. Цей простий і смачний рецепт, полюбився вже багатьом гурманам, безсумнівно, прикрасить будь-яку вашу трапезу. Отже, рецепт салату цезар з куркою.

Щоб приготувати 2 великі порції салату цезар в домашніх умовах, нам знадобиться:

  • Салат романно – 200 г (можна поміняти на «айсберг» або суміш салатів);
  • Куряче філе – 300-350 г;
  • Сир пармезан – 60-70 г (можна взяти більше або менше за смаком);
  • Помідори черрі – 6 -7 штук;
  • Білий батон або багет – 200 г;
  • Сіль, перець, часник за смаком;
  • Рослинна олія для обсмажування курячого філе.

Також окремо потрібно буде приготувати головну складову закускі- соус для салату цезар. Але покроковий процес його готування вже описувався в попередній статті, тому переходите до неї. Зараз ми будемо займатися безпосередньо самим салатом.

Покрокова інструкція приготування салату цезар в домашніх умовах:



  1. Курячі грудки натираємо сіллю, перцем або іншими приправами на ваш смак і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин;
  2. В цей час займемося сухариками. Є два способи їх приготування: обсмажити або запекти. Допустимі обидва варіанти, і в обох випадках грінки виходять смачними. Але т. К. При обсмажуванні значно підвищується калорійність страви, ми в цьому рецепті пропонуємо вам другий спосіб. Для цього батон позбавляємо від скориночки і нарізаємо на невеликі кубики, приблизно 1х1 см. Утворені шматочки викладаємо на деко і ставимо в нагріту до 180 гр. духовку до їх зарумянивания (приблизно 10-15 хвилин);
  3. За цей час наша курочка вже готова до подальших дій. Знову ж існує два варіанти, як її приготувати. Смак її від цього не зміниться, так що просто орієнтуйтеся, яка схема вам ближче. Можна спочатку нарізати її невеликими пластинами і в такому вигляді готувати, а можна засмажити її цілком або великими шматками, а вже потім готову порізати на шматочки;
  4. Домашній салат цезар майже готовий, далі справа простої техніки. Потрібно лише нарвати в миску романно або те, що ви вибрали, додати туди розрізані на 4 частини черрі, сухарики, курку, тертий пармезан і полити це все однойменною соусом.

От і все! Наш домашній салат цезар готовий до подачі на стіл!

різна подача страви

Калорійність страви

Ця страва люблять не тільки гурмани за його тонкий смак, але і стрункі панянки за його низькокалорійний. Домашній салат цезар з куркою і сухариками містить всього біля 200 ккал на 100 г. з якісних продуктів. Так що, обов’язково приготуйте цю закуску і будьте впевнені, що вона принесе вам не тільки гастрономічне насолоду, а й користь для здоров’я.

красиве і апетитне блюдо

Ви переконалися, що самостійно зробити салат цезар в домашніх умовах зовсім не важко. Потрібно лише дотримуватися поетапні інструкції та вкладати свою любов. Готуйте, експериментуйте і у вас все вийде! А наші фото готових шедеврів вас надихнуть на підготовку.

Відео: Домашній рецепт приготування салату «Цезар»



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.