Вершковий

Сир для чізкейку: як приготувати сир «Філадельфія» самостійно



сир для чізкейку

Ви в захваті від ніжного смаку чизкейка, але не вмієте його готувати самостійно? Ну що ж, тоді ця стаття для вас! Зірковий час прийшов! Тут ми розповімо, чим замінити відомий американський сир «Філадельфія», який використовують для приготування чізкейк. Який сир для чізкейку краще вибрати і як його приготувати в домашніх умовах, ви дізнаєтеся в цій статті.


чізкейк сир для чізкейку
Що ж таке чізкейк?

Англійське слово «чізкейк» – це об’єднання слів «чіз» (cheese), тобто сир, і «кейк» (cake), тобто торт. Цей десерт є традиційною солодкістю для європейців і американців, а за смаком нагадує щось середнє між запіканкою і суфле. З якого сиру роблять чізкейк? Для приготування використовують спеціальний сир для чізкейку – «Філадельфію», змішуючи з яйцями, цукром, вершками і додаючи фрукти. Всю цю ніжну вершкову масу викладають на шар печива і прикрашають шоколадом, ягодами, фруктами та іншими способами.

За англійським рецептом чізкейк – це десерт, який подається холодним. Нижній шар являє собою подрібнене печиво, змішане з вершковим маслом і сформованим в єдиний корж. Начинку готують з молока, вершків, цукру і додають сир для чізкейку, іноді ще використовують желатин.

Який потрібен сир для чізкейку? Філадельфія!

сир сирний

«Філадельфією» називається популярний американський вершковий сир для чізкейку, який виготовляє компанія Крафт Фудс. Випускається цей продукт, починаючи з 1872 року, а назву свою бере від міста Філадельфія, який тоді був центром якісної продукції.

Завдяки своїй кремовою текстурою, сир «Філадельфія» добре намазується, замінює сметану або майонез в різних рецептах, наприклад, в салатах, кремових супах, ролах, різноманітних соусах та інше. Солонуватий присмак сиру перебивається цукром.

Який вершковий сир для чізкейку замінить «Філадельфію»?

сирний для чізкейку сир

Сир «Філадельфія» – рідкість в наших краях, тому дістати його досить проблематично. Але є кілька варіантів відмінною заміни. Так, наприклад, для чізкейку відмінно підійдуть сири «Chavroux» і «Petit-suisse» французького виробництва, а також «Snofrisk» з Норвегії. Крім того, ідентичні «Філадельфії» за смаком і консистенції «бурси» і «Маскарпоне».

Який ще сир можна використовувати для чізкейку? З вітчизняних продуктів можна спробувати «Альметте сирний», «Президент вершковий», «Рама Крем Бонжур». Але не варто готувати чізкейк з використанням звичайного плавленого сиру.

Відмінний варіант – приготувати сир для чізкейку самостійно. Це вийде дуже смачно і не займе багато часу.

Який сир підійде для чізкейку? Готуємо за рецептом №1

який сир для чізкейку

До сих пір не знаєте, який сир використовують для чізкейку?

Цей рецепт допоможе вам приготувати найкращий вершковий десерт швидко, просто і дуже смачно.
  1.  Додайте в каструлю літр молока і відправте на плиту на середній вогонь. Туди ж всипте чайну ложку цукру і стільки ж солі. Доводимо до кипіння, регулярно помішуючи.
  2. Після того, як наше молоко закипить, туди ж потрібно влити півлітра нежирного кефіру і ретельно перемішати, щоб суміш не згорнулася. Тепер це все перекладаємо на згорнуту в кілька шарів марлю і підвішуємо над який-небудь ємністю хвилин на 20, щоб позбутися від сироватки.
  3. Тепер збиваємо яйце з чайною ложкою соку лимона (можна замінити лимонною кислотою), поки не з’явиться піна. Додаємо сюди ж теплу сирну масу з молока і кефіру.
  4. Ретельно все це збиваємо, поки не доб’ємося ніжною однорідною по консистенції сирної маси. Охолоджуємо її приблизно 12 годин.

Тепер питання про те, який вибрати сир для чізкейку, не виникне.

Повірте, цей домашній продукт так буде вам до смаку, що покупної вам вже не сподобається.

Який краще взяти вершковий сир для чізкейку? рецепт №2

сир для чізкейку в домашніх умовах

Щоб приготувати цей сир для чізкейку просто змішайте до однорідної маси вершковий сир «Президент» і сир 5-відсоткової жирності (крему).

Який потрібен вершковий сир для чізкейку? Приготуйте його самі, такий варіант найкращий і найсмачніший.

Який сир краще використовувати для чізкейку? рецепт №3

сирний сир для чізкейку

Важливо знати!



У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.

Схуднути за 14 днів …

Змішайте в ємності половину кілограма сметани 20-відсоткової жирності і ¼ частина кілограма цього ж продукту, але 30-відсоткової жирності. Потім викладіть в згорнуту в кілька шарів марлю і підвісьте над ємністю, щоб стекла зайва рідина.

Через добу приправте отриманий сир сіллю і цукровою пудрою і використовуйте його для приготування чізкейку.

Особливості приготування чізкейку

  1. Форма, в якій ви будете випікати чізкейк повинна бути рознімної, тоді десерт можна вийняти без пошкоджень. Деякі, звичайно, примудряються виймати чізкейк зі звичайної форми, перевертаючи її. Але так можна поламати десерт, а значить, для гостей таке частування вже не годиться. Є ще варіант виймати з простої форми вже нарізаний десерт, але так можна подряпати саму форму.
  2. Який сир використовувати для чізкейку? З «Філадельфією» у нас проблеми, його практично не знайти, тому методом проб і помилок вдалося з’ясувати, що для приготування чізкейк можна використовувати «сирний Альметте», «Віденський завтра», «Рама Крем Бонжур», «вершковий Президент». Ці сири досить схожі і по консистенції, і за смаком на «Філадельфію», тому десерт вийде досить смачним, але, звичайно, не таким, як за класичним рецептом з використанням точних інгредієнтів.
  3. Начинку приготувати так відіб’ється в подальшому на консистенції всього десерту. Тому ось кілька важливих порад. Перед приготуванням витягніть сир з холодильника, щоб він трохи зігрівся, тоді він буде легше збивати і придбає потрібну кремову ніжну консистенцію. Потім, додаючи інші інгредієнти, краще не збивати, а перемішувати суміш, щоб майбутній десерт не увібрав занадто багато повітря і не здувся при випіканні. Розмішувати все краще віночком, а яйця додавайте по одному, а не всі разом, на кожному етапі ретельно перемішуючи.
  4. Для випікання вибирайте температуру 160-175 градусів.
  5. Зупиніться на випіканні на водяній бані. В першу чергу, водяна пара розподіляється більш рівномірно, ніж просто від духовки. Крім того, консистенція чізкейку, випеченого на водяній бані, відрізняється особливою ніжністю і легкістю. Також, дуже важливою перевагою такого випікання є те, що чізкейк не пригорає зверху. Щоб організувати водяну баню, загорніть форму з десертом фольгою і поставте ємність в іншу форму, заливши в неї окріп до рівня половини форми з чізкейк. Якщо ж вам це все лінь робити, поставте хоча б в духовку велику тару з окропом.
  6. Важливо не проґавити і не перетримати десерт в духовці, це може призвести до того, що чізкейк може розвалитися при охолодженні. Щоб зрозуміти, чи готове блюдо, потрібно постукати ложкою по формі – в готовому чізкейк трохи трясеться лише середина, приблизно 5 сантиметрів в самому центрі.
  7. Охолоджені чізкека має проходити в кілька етапів. Після того, як десерт спікся, залиште його в вимкненій духовці ще приблизно на годину, відкривши дверцята. Потім витягніть чізкейк і дайте йому постояти при кімнатній температурі ще 30 хвилин. Тепер проведіть ножем уздовж стінок і поставте десерт в холодильник. Такий вид охолодження, в кілька етапів, допоможе чізкейк зберегти ідеальну первісну форму.чізкейк готуємо сир

Щоб чізкейк вийшов дійсно смачним, необхідно правильно вибрати сир і дотримуватися всі тонкощі приготування.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.