Домашній кекс

Кекси з кабачків: прості і смачні рецепти



Варіант ароматної гарячої закуски – апетитні кекси з кабачків. Їх із задоволенням будуть уплітати за обидві щоки як діти, так і дорослі. Так, саме так і буде, якщо строго слідувати покрокової рецептурою. Тут пропонується кілька цікавих варіантів приготування.

Кекси з кабачків за класичним рецептом

Кекси з кабачків за класичним рецептом

Добірка, як зазвичай, починається зі стандартного варіанту. Його виготовлення може здатися дещо складніше, але це тільки для тих, хто жодного разу ще не пік кекси.

Складові:

  • 300 пшеничного борошна в / с;
  • 2 шт. кабачки (невеликих);
  • 170 мл молока;
  • 70 мл олії;
  • 3 шт. яйця;
  • 2-3 зубки часнику;
  • 1 ч. Л. соди;
  • щіпка паприки (меленої) і солі.

приготування:

  1. Кабачки ретельно вимити під проточною водою, очищаємо, дрібно ріжемо або трьом на крупній тертці. Солимо, перемішуємо і відставляємо на 10 хвилин. Через деякий час гарненько віджимаємо.
  2. Далі, кидаємо паприку, попередньо дрібно нарізаний часник і ще трохи солі.
  3. Додаємо тепле молоко, масло і збиті яйця.
  4. Окремо змішуємо сухі інгредієнти і потроху вводимо в кабачкової тісто. Добре промаслюється форми, заповнюємо кожну по 2/3.
  5. Випікаємо 30 хвилин в духовці, при встановленій температурі 180 C.

Ситні кабачкові кекси

Ситні кабачкові кекси

Хороший варіант замість звичних бутербродів на сніданок. Дуже смачні кабачкові кекси, виглядають красиво і пахнуть апетитно. Зручно брати з собою на роботу.

Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!

Читати докладніше …

Складові:

  • 2 шт. кабачка;
  • 200 г курячого філе;
  • 2 шт. яєць;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 1 шт. морква;
  • 1 шт. цибулина;
  • 1-2 зубки часнику;
  • пучок кропу;
  • по 2 ст. л. борошна, манки;
  • 100 г твердого сиру;
  • 10 г розпушувача.

приготування:

  1. Ретельно вимиті, очищені від шкірки кабачки подрібнюємо на тертці, засипаємо сіллю, відставляємо на час, щоб вони встигли пустити сік. Вичавлюємо.
  2. Морква очищаємо, вимиваємо теж крупно трьом. А цибулю нарізаємо дрібними кубиками. До цих двох продуктів додаємо продавлений під пресом часник і рубану зелень.
  3. Дрібно нарізаємо очищене від кісток і жилок м’ясо. В окремій тарілці за допомогою віночка збиваємо яйця.
  4. Філе змішуємо з обробленими овочами, яєчною масою і сметаною.
  5. Додаємо всі перераховані сипучі продукти. Заправляємо перцем, сіллю. Ретельно вимішуємо.
  6. Промаслюється форми, заповнюємо їх на 2/3, зверху щедро прикрашаємо натертим сиром. Випікаємо близько 20-30 хвилин при 180 C.

Випічка з ковбасою

Випічка з ковбасою

Такий варіант кексів з кабачків також послужить заміною звичайних бутербродів. Їх можна подавати як гарячими, так і холодними. На смак може впливати в основному сорт ковбаси. Дітям дуже сподобається.

Складові:

  • 150 г борошна;
  • 1 шт. кабачок;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 3 шт. яйце;
  • 200 ковбаси (будь-який);
  • 1 п. Розпушувача;
  • 5 г меленого перцю;
  • сіль за смаком;
  • кріп петрушка.

приготування:

  1. Ковбасу нарізаємо кубиками (величина на свій розсуд), а обрану зелень ріжемо дуже дрібно.
  2. Попередньо очищений кабачок трьом на крупній тертці, тримаємо 10-15 хвилин і гарненько віджимаємо сік.
  3. В окремій мисці розбиваємо яйця, солимо, збиваємо за допомогою міксера.
  4. З’єднуємо все сипучі продукти разом з перцем, перемішуємо. Додаємо до шинки, кабачкової масі, сметані та рубаною зелені.
  5. Розкладаємо готове тісто по підготовленим формам, ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин при температурі близько 200 C.

Сирні кекси

сирні кекси



Неймовірне поєднання свіжого молодого овоча з жирним сиром. Кекси з кабачків виходять соковитими, ніжними на смак, та й до того ж дуже корисними для організму, що росте.

Складові:

  • 1 шт. кабачок (молодий);
  • 200 г сиру (домашнього);
  • 100 г вершкового масла;
  • 3 шт. яєць;
  • 150 г борошна;
  • 2 ст. л. манної крупи;
  • 0,5 ч. Л. розпушувача;
  • кріп.

приготування

  1. Трьом овоч, щедро солимо його, залишаємо на деякий час. А поки займемося іншими перерахованими тут продуктами.
  2. Масло розтираємо з сиром, вливаємо до них збиті яйця, добре перемішуємо.
  3. Окремо з’єднуємо просіяне борошно, манку і подрібнений кріп.
  4. З овочевої маси вичавлюємо рідина. Все підготовлене з’єднуємо в одній глибокій ємності. Ретельно перемішуємо. В кінці додаємо розпушувач.
  5. Готове тісто густої консистенції розподіляємо по підготовленим формам. Відправляємо в духовку на півгодини при температурі 180 C.

Кекси з кабачків з фаршем

Кекс на молоці: рецепти з фото покроковому

Шалено смачні кекси з кабачків і м’яса. Навіть одним можна вже впритул наїстися. Непогане доповнення до гарячих перших страв.

Складові:

  • 200 г пшеничного борошна;
  • 2 шт. кабачки;
  • 150 г м’ясного фаршу (будь-якого);
  • 50 г твердого сиру;
  • 4 шт. яйця;
  • 1 ч. Л. цукру;
  • 1 ч. Л. розпушувача.

приготування:

  1. Основний продукт моєму, очищаємо, трьом на середній тертці, додаємо багато солі і поки відставляємо. Через 10-15 хвилин гарненько віджимаємо, зливаємо зайву рідину.
  2. Очищений сир попередньо трьом на крупній тертці.
  3. Окремо з’єднуємо яйця з цукром, збиваємо. В процесі поступово кидаємо муку, віджаті кабачки, тертий сир і розпушувач.
  4. У фарш додаємо сіль, перець на свій розсуд. За бажанням, можна ще покласти тертий лук або морква, виходить ще смачніше.
  5. Форми промаслюється, наповнюємо по половині кожну готовим тестом. Далі, за допомогою чайної ложки кладемо фарш, і останнім етапом стане тісто.
  6. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і встановити час 30-40 хвилин. Після випікання кекси з кабачків, можна ще 5 хвилин потримати в печі, потім акуратно дістати і відразу подавати до обіду.

Корисні поради

  1. У тісто можна додавати абсолютно будь-які спеції за смаком. Головне, знати міру.
  2. Кабачки потрібно обов’язково віджимати від соку, цей етап не можна ні в якому разі пропускати. Інакше кекси просто не будуть триматися.
  3. Подавати можна з будь-яким соусом, але краще за все така випічка поєднується з домашньою сметаною.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.