Варіант ароматної гарячої закуски – апетитні кекси з кабачків. Їх із задоволенням будуть уплітати за обидві щоки як діти, так і дорослі. Так, саме так і буде, якщо строго слідувати покрокової рецептурою. Тут пропонується кілька цікавих варіантів приготування.
Кекси з кабачків за класичним рецептом
Добірка, як зазвичай, починається зі стандартного варіанту. Його виготовлення може здатися дещо складніше, але це тільки для тих, хто жодного разу ще не пік кекси.
Складові:
- 300 пшеничного борошна в / с;
- 2 шт. кабачки (невеликих);
- 170 мл молока;
- 70 мл олії;
- 3 шт. яйця;
- 2-3 зубки часнику;
- 1 ч. Л. соди;
- щіпка паприки (меленої) і солі.
приготування:
- Кабачки ретельно вимити під проточною водою, очищаємо, дрібно ріжемо або трьом на крупній тертці. Солимо, перемішуємо і відставляємо на 10 хвилин. Через деякий час гарненько віджимаємо.
- Далі, кидаємо паприку, попередньо дрібно нарізаний часник і ще трохи солі.
- Додаємо тепле молоко, масло і збиті яйця.
- Окремо змішуємо сухі інгредієнти і потроху вводимо в кабачкової тісто. Добре промаслюється форми, заповнюємо кожну по 2/3.
- Випікаємо 30 хвилин в духовці, при встановленій температурі 180 C.
Ситні кабачкові кекси
Хороший варіант замість звичних бутербродів на сніданок. Дуже смачні кабачкові кекси, виглядають красиво і пахнуть апетитно. Зручно брати з собою на роботу.
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
Складові:
- 2 шт. кабачка;
- 200 г курячого філе;
- 2 шт. яєць;
- 4 ст. л. сметани;
- 1 шт. морква;
- 1 шт. цибулина;
- 1-2 зубки часнику;
- пучок кропу;
- по 2 ст. л. борошна, манки;
- 100 г твердого сиру;
- 10 г розпушувача.
приготування:
- Ретельно вимиті, очищені від шкірки кабачки подрібнюємо на тертці, засипаємо сіллю, відставляємо на час, щоб вони встигли пустити сік. Вичавлюємо.
- Морква очищаємо, вимиваємо теж крупно трьом. А цибулю нарізаємо дрібними кубиками. До цих двох продуктів додаємо продавлений під пресом часник і рубану зелень.
- Дрібно нарізаємо очищене від кісток і жилок м’ясо. В окремій тарілці за допомогою віночка збиваємо яйця.
- Філе змішуємо з обробленими овочами, яєчною масою і сметаною.
- Додаємо всі перераховані сипучі продукти. Заправляємо перцем, сіллю. Ретельно вимішуємо.
- Промаслюється форми, заповнюємо їх на 2/3, зверху щедро прикрашаємо натертим сиром. Випікаємо близько 20-30 хвилин при 180 C.
Випічка з ковбасою
Такий варіант кексів з кабачків також послужить заміною звичайних бутербродів. Їх можна подавати як гарячими, так і холодними. На смак може впливати в основному сорт ковбаси. Дітям дуже сподобається.
Складові:
- 150 г борошна;
- 1 шт. кабачок;
- 3 ст. л. сметани;
- 3 шт. яйце;
- 200 ковбаси (будь-який);
- 1 п. Розпушувача;
- 5 г меленого перцю;
- сіль за смаком;
- кріп петрушка.
приготування:
- Ковбасу нарізаємо кубиками (величина на свій розсуд), а обрану зелень ріжемо дуже дрібно.
- Попередньо очищений кабачок трьом на крупній тертці, тримаємо 10-15 хвилин і гарненько віджимаємо сік.
- В окремій мисці розбиваємо яйця, солимо, збиваємо за допомогою міксера.
- З’єднуємо все сипучі продукти разом з перцем, перемішуємо. Додаємо до шинки, кабачкової масі, сметані та рубаною зелені.
- Розкладаємо готове тісто по підготовленим формам, ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин при температурі близько 200 C.
Сирні кекси
Неймовірне поєднання свіжого молодого овоча з жирним сиром. Кекси з кабачків виходять соковитими, ніжними на смак, та й до того ж дуже корисними для організму, що росте.
Складові:
- 1 шт. кабачок (молодий);
- 200 г сиру (домашнього);
- 100 г вершкового масла;
- 3 шт. яєць;
- 150 г борошна;
- 2 ст. л. манної крупи;
- 0,5 ч. Л. розпушувача;
- кріп.
приготування
- Трьом овоч, щедро солимо його, залишаємо на деякий час. А поки займемося іншими перерахованими тут продуктами.
- Масло розтираємо з сиром, вливаємо до них збиті яйця, добре перемішуємо.
- Окремо з’єднуємо просіяне борошно, манку і подрібнений кріп.
- З овочевої маси вичавлюємо рідина. Все підготовлене з’єднуємо в одній глибокій ємності. Ретельно перемішуємо. В кінці додаємо розпушувач.
- Готове тісто густої консистенції розподіляємо по підготовленим формам. Відправляємо в духовку на півгодини при температурі 180 C.
Кекси з кабачків з фаршем
Шалено смачні кекси з кабачків і м’яса. Навіть одним можна вже впритул наїстися. Непогане доповнення до гарячих перших страв.
Складові:
- 200 г пшеничного борошна;
- 2 шт. кабачки;
- 150 г м’ясного фаршу (будь-якого);
- 50 г твердого сиру;
- 4 шт. яйця;
- 1 ч. Л. цукру;
- 1 ч. Л. розпушувача.
приготування:
- Основний продукт моєму, очищаємо, трьом на середній тертці, додаємо багато солі і поки відставляємо. Через 10-15 хвилин гарненько віджимаємо, зливаємо зайву рідину.
- Очищений сир попередньо трьом на крупній тертці.
- Окремо з’єднуємо яйця з цукром, збиваємо. В процесі поступово кидаємо муку, віджаті кабачки, тертий сир і розпушувач.
- У фарш додаємо сіль, перець на свій розсуд. За бажанням, можна ще покласти тертий лук або морква, виходить ще смачніше.
- Форми промаслюється, наповнюємо по половині кожну готовим тестом. Далі, за допомогою чайної ложки кладемо фарш, і останнім етапом стане тісто.
- Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і встановити час 30-40 хвилин. Після випікання кекси з кабачків, можна ще 5 хвилин потримати в печі, потім акуратно дістати і відразу подавати до обіду.
Корисні поради
- У тісто можна додавати абсолютно будь-які спеції за смаком. Головне, знати міру.
- Кабачки потрібно обов’язково віджимати від соку, цей етап не можна ні в якому разі пропускати. Інакше кекси просто не будуть триматися.
- Подавати можна з будь-яким соусом, але краще за все така випічка поєднується з домашньою сметаною.