Домашній кекс

Класичний рецепт кексу «Зебра»



кекс

Незвичайний вид кексу «Зебра» здатний привернути увагу будь-якого ласуни. Адже особливістю даного ласощі є наявність двох видів тіста, одне з яких – шоколадне, а друге звичайне біле. У розрізі даний кекс виглядає як забарвлення зебри. Такий зовнішній вигляд дуже апетитно виглядає. Якщо говорити про смакові якості даної випічки, то вони теж можуть приємно здивувати. Незважаючи на те, що в рецепті використовуються найпростіші продукти, кекс «Зебра» класичний виходить помірно солодким м’яким і ароматним.

зебра рецепт

Кекс «Зебра» класичний готується на основі молочних продуктів. Наприклад, з молока, сметани, йогурту або кефіру. Щоб тісто набуло потрібної консистенції, в нього додають вершкове масло, курячі яйця, розпушувач тіста або погашену соду. На першому етапі все тісто змішується в одній мисці, потім його ділять на дві однакові частини.

В першу з цих частин додають какао-порошок, надаючи тим самим, тесту шоколадний колір. Крім цього, в тісто можна додати курагу, родзинки або цукати. Основний секрет класичного кексу «Зебра» полягає чергування двох основ. Для того, щоб готову страву набуло цікавий смугастий вигляд, його потрібно викладати по черзі по кілька ложечок. Тісто має виливатися в середину ємності.

Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!

Читати докладніше …

Випікати дану солодкість можна у вигляді пирога або окремих невеликих кексів, для цього необхідно використовувати спеціальні формочки для маффінів. Коли випічка приготується, її можна доповнити, наприклад, цукровою пудрою, кондитерської присипкою або полити шоколадною глазур’ю. Також кекси «Зебра» змащуються кремом або помадкою. Навіть коли ласощі охолоне, його смакові якості не змінюються, він залишається як і раніше м’яким, тому подати до столу можна не тільки в день приготування, але і на другий, і третій день.

Як приготувати кекс «Зебра»: кілька порад

зебра рецепт торта

Виходячи зі списку інгредієнтів для приготування даного кексу, можна судити про те, що робити його дуже просто. Проте, простота приготування не впливає на святковий і апетитний вигляд даного ласощі. Для того, щоб вийшов ідеальний кекс, потрібно дотримуватись деяких порад, як правильно випікати кекс «Зебра» в мультиварці або духовці.

Рекомендація

  1. При додаванні какао-порошку в одну половинку тесту, в другу необхідно засипати таку ж кількість борошна. Це потрібно для того, щоб обидві частини придбали однакову консистенцію. Такий момент дуже важливий при формуванні і в процесі випікання кексу «Зебра».
  2. Секрет 2. Для створення красивого візерунка на поверхні кексу, необхідно провести зубочисткою по ньому. Починати потрібно від середини пирога до його краю, лінія повинна бути рівна. Кількість ліній можна визначити на смак.
  3. Перед приготуванням кексу необхідно змастити не тільки дно ємності, в якій він буде випікатися, але і стінки. Це дозволить пиріг не пригоріти і простіше вийняти його на блюдо.
  4. Не можна відкривати дверцята духовки, поки кекси ще готуються. Через потоку прохолодного повітря десерт може осісти.
  5. Якщо кекс «Зебра» вийшов всередині сирим, а зовні підрум’яненим, необхідно накрити його фольгою і повернути в духовку. Це дозволить йому добре пропектися і не пригоріти.

Рецепт кексу «Зебра» на сметані, приготований в духовці

кекс мармуровий

Кекс «Зебра» на сметані, приготований в духовці, є класичним рецептом даного виду випічки. У процесі приготування тісто стають м’яким і розсипчастим, можна на смак контролювати його солодкість, при необхідності можна додавати цукрову пудру або цукор. Пирога з усіх інгредієнтів вистачить на 4 порції. Якщо потрібна більша кількість пирога, то необхідно просто подвоїти кількість інгредієнтів.

Щоб приготувати кекс «Зебра» класичний, знадобиться:

інгредієнти для кексу

  • борошно пшеничне – 180 г;
  • сметана. Її знадобиться 100 г;
  • 3 середніх курячих яйця;
  • масло вершкове – близько 50 г;
  • півсклянки цукру;
  • розпушувач – 1 ложечка;
  • какао в порошку – 1 столова ложка.

Приготування:

тісто кекс зебра

  1. У глибокій тарілці збити яйця з додаванням цукру.
  2. Додати в отриману суміш сметану і розм’якшене масло.
  3. В іншу миску просіяти борошно і розпушувач через сито.
  4. Просіяне борошно і розпушувач тесту всипати поступово в яєчну суміш. Замісити густе по консистенції тісто.
  5. Поділити тісто на 2 миски, однакові за обсягом.
  6. Додати в першу миску какао, в другу стільки ж борошна.
  7. Приготувати форму для випічки, намазав її маслом. З цією метою можна використовувати як вершкове, так і рослинне масло.
  8. Взяти 2 ложки тесту з какао-порошком і викласти в центр форми, зверху вилити 2 ложки тесту без какао.
  9. Чергувати тісто поки воно не закінчиться.
  10. У розігрітій духовці до 180 градусів випікати кекс Зебра протягом півгодини.
  11. Остудити кекс Зебра класичний, не виймаючи його з форми. Ця дія є заключним в класичному рецепті кексу «Зебра» на сметані.

Кекс «Зебра», рецепт на кефірі

кекс зебра на кефірі



Невеликі за розміром кекси «Зебра» відмінно підійдуть в якості солодкого частування на дитячих і сімейних святах. Вони так само є вдалим оригінальним доповненням солодкого столу. Існує безліч рецептів кексу «Зебра» з різними варіантами оформлень. Наприклад, в якості прикраси випічки часто використовують крем, глазур, збиті вершки і шоколад. Розпушувач в класичному рецепті кексу «Зебра» можна вдало замінити содою, причому, гасити її не обов’язково. Вироби добре піднімуться в духовці, зберігши свою форму.

Для приготування кексів на кефірі необхідно взяти:

як приготувати кекс зебра

  • Кефір в кількості 220 мл;
  • Яйце – досить 1 шт;
  • Какао-порошок – 2 столових ложки;
  • Борошно пшеничне просіяне – 450 гр;
  • Цукор – не більше 100 гр;
  • Масло вершкове – 40 гр;
  • Розпушувач тесту – 1 пакетик або чайна ложка.

Процес приготування:

  1. У великій мисці змішати кефір, яйця і цукровий пісок. Ретельно розмішати до однорідності і додати м’яке вершкове масло. Знову перемішати всю суміш.
  2. У рідку масу всипати борошно з розпушувачем, заважати до тих пір, поки не залишиться грудочок.
  3. Розлити тісто по 2 мисках в рівній кількості. В одну з мисок додати какао-порошок.
  4. Підготувати спеціальні силіконові форми для мафінів, змастити їх маслом.
  5. По черзі викладати тісто з двох мисок, брати потрібно по 1 ложці.
  6. Заповнити всі форми на третину, залишивши місце для підняття тесту.
  7. Помістити форми в духовку, яку попередньо розігріти до позначки 180 градусів. Час випічки – 35 хвилин.
  8. Готові кекси в гарячому вигляді дістати з формочок. Залишити остигати, після чого можна подавати оригінальні кекси «Зебра» на стіл.

Рецепт кексу «Зебра» на молоці, приготування в мультиварці

Відмінним безпрограшним варіантом приготування кексів є випікання їх в мультиварці. Можна бути впевненими в тому, що вони не підгорять, повністю пропекутся і будуть апетитно виглядати. Не виняток і кекси «Зебра». Застосовувати мультиварку в їх приготуванні – одне задоволення. Щоб надати десерту особливий смак і аромат, в даному рецепті в них додані курага і родзинки. Можна покласти в тісто ще й цукати, та все, що душі завгодно, будь-які сухофрукти і горіхи відмінно доповнять випічку. Маргарин можна замінити вершковим маслом або спредом.

торт Щебри в мультиварці

Список інгредієнтів:

  • Молоко – 1 стакан;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Маргарин (або вершкове масло) – 100 гр;
  • Цукор-пісок – 1 склянка;
  • Яйця – 2 шт;
  • Курага – 100 гр;
  • Ізюм – 100 гр;
  • Ванілін – 0,5 ч. Л .;
  • Какао-порошок – 1 столова ложка;
  • Сода і оцет по 1 чайній ложці.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішати, нагрітий до кімнатної температури, маргарин і цукор.
  2. Поступово додати яйця, збити міксером.
  3. Ввести соду, погашену оцтом, ванілін і влити молоко. Ретельно все перемішати.
  4. Додати акуратно борошно, ще раз попрацювати міксером до отримання однорідної маси.
  5. Розділити все Тесло на 2 рівні частини і в одну з частин додати какао-порошок. Повинен вийти рівний коричневий відтінок.
  6. Все ємність мультиварки, включаючи стінки, змастити невеликою кількістю вершкового масла.
  7. За 2 ложки викладати в центр ємність тісто по черзі.
  8. Коли обидва тести будуть викладені в ємність, додати зверху подрібнені сухофрукти.
  9. Готувати на режимі «Випічка» до сигналу мікрохвильовки.
  10. Знову включити даний режим готування і вимкнути мультиварку на половині часу. Кекси готуватимуться, в цілому, півтори години.
  11. Залишити кекс остигати прямо в мультиварці, після чого дістати його, використовуючи насадку для страв, приготованих на пару.

Тепер вам відомо як приготувати кекс «Зебра» класичний на сметані, на кефірі і на молоці. Вдалою готування і смачного!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.