Домашній кекс

Кекс на молоці: простий покроковий рецепт з фото



Любителі домашньої випічки часто думають, як приготувати кекс на молоці. Доступні рецепти дозволяють зрозуміти технологію приготування. При цьому результат залежить від якості використовуваних інгредієнтів, дотримання пропорцій. Розуміння особливостей домашніх молочних кексів підвищує шанси на успішне приготування випічки.

Основні принципи домашньої кулінарії

Домашня кулінарія заснована на використанні доступних інгредієнтів. Обов’язковою вважається дотримання пропорцій.

Поетапне приготування обов’язково. Навіть простий кекс на молоці готується за певними етапами.

  1. Спочатку просівають борошно для поліпшення якості тесту. Бажано в подальшому додати розпушувач. Кекси повинні вийти високими, об’ємними.
  2. Білки, жовтки від яєць використовують окремо один від одного.
  3. Жовтки змішують з молоком.
  4. Білки збивають до стану піни. Поступово додають цукровий пісок.
  5. Вершкове масло топлять на водяній бані. Надалі чекають, коли воно охолоне до кімнатної температури.
  6. На наступному етапі перемішують вершкове масло, білкову піну, молочно-яєчну суміш в мисці. Рекомендується робити заміс акуратно. Поступово додають борошно для отримання густого тесту.
  7. На завершальному етапі додають начинку. Від неї залежить смак готового десерту.
  8. Кекси випікають у формі. Рекомендована температура випікання – 180 градусів Цельсія. При цьому бажано тримати духовку закритою протягом 30 хвилин. Від дотримання цих аспектів залежить обсяг випічки. Для процесу випікання відводять до півгодини.

Такі принципи і етапи приготування вважаються стандартними. Надалі рекомендується подбати про оздоблення верхівки. Правильне приготування десерту можливо навіть для початківців господарок.

Шоколадні кекс на молоці з родзинками

Шоколадні кекс на молоці з родзинками

Кекс на молоці можна приготувати з шоколадом і родзинками. Обидва додаткових інгредієнта поєднуються один з одним, тому вони відрізняються приємним смаковим поєднанням.

Складові:

  • 1,5 склянки борошна;
  • 100-120 мілілітрів молока;
  • 2-3 столові ложки тертого шоколаду;
  • 2 курячих яйця;
  • 40 грам родзинок;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 70-80 грам цукру;
  • пакетик розпушувача.

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі готують родзинки. Для цього родзинки заливають гарячою водою і відставляють на час. Ізюм повинен набрякнути.
  2. Яйця змішують з цукром, ретельно розтирають.
  3. Вершкове масло розтоплюють.
  4. Розтоплене масло і молоко додають до яєць. Ретельно перемішують.
  5. На наступному етапі додають тертий шоколад з урахуванням смакових уподобань. Продовжують приготування тіста.
  6. На завершальному етапі додають розпушувач, борошно. Тепер перемішують тісто до однорідного стану. Грудочки часто погіршують смак готового десерту.
  7. Набряклий родзинки віджимають від води, просушують паперовим рушником, додають в тісто. Повторно перемішують інгредієнти.
  8. Кекси викладають у формочки по повній столовій ложці на порцію. Для випікання відводять 20 хвилин. Духовку прогрівають до 180 градусів.
  9. Готові тести охолоджують.

Смачний кекс на молоці з шоколадом і родзинками можна подати з шоколадною поливанням. Випічка порадує солодким смаком і підійде до чаю, кави.

Кекс з родзинками і цукатами

Кекс з родзинками і цукатами

Класичний кекс на молоці з додаванням родзинок і цукатів радує ніжним, збалансованим смаком. Цукати поєднуються з родзинками, тому випічка вийде смачною.

Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …

Складові:

  • 2 склянки борошна;
  • по половині склянки цукру і молока;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 50 грам цукатів;
  • 50 грам родзинок;
  • 2 яйця;
  • по пакетику ванільного цукру і розпушувача.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку цукати подрібнюють, родзинки заливають окропом і залишають для набухання.
  2. Вершкове масло розтоплюють. Потім чекають, коли воно трохи охолоне і підійде для приготування десерту.
  3. Розтоплене масло переливають в миску. Додають цукор. Обидва компоненти збивають міксером.
  4. Додають яйця, ванільний цукор, розпушувач. Збивають до однорідного стану.
  5. Додають молоко. Інгредієнти інтенсивно перемішують віночком.
  6. Додають просіяне борошно. Ретельно перемішують до однорідного стану. Грудки небажані.
  7. В останню чергу додають цукати, родзинки.
  8. В останній раз ретельно перемішують інгредієнти. Тісто залишають для настоювання.
  9. Тісто переливають в форми. Солодке блюдо випікають трохи менше 1-го години при 180 градусів. Готовність перевіряють дерев’яною шпажкою або зубочисткою.

Кекси з цукатами та родзинками відносяться до класичної випічці. Такий рецепт кексів на молоці вважається одним з найпопулярніших.

Медовий кекс на молоці

Медовий кекс на молоці

Така випічка відрізняється помірно солодким смаком. Мед підкреслить традиційний смак.

Складові:



  • 1 склянка борошна;
  • по 3/4 склянки кукурудзяного борошна і молока;
  • половина склянки цукру;
  • розпушувач тіста;
  • сіль;
  • натуральний мед;
  • пара яєць;
  • 100 грам вершкового масла.

Спосіб приготування:

  1. Змішують пшеничну і кукурудзяну муку. Додають розпушувач для замішування якісного тесту. Потім додають сіль, цукор. Ретельно перемішують всі інгредієнти.
  2. В окремій мисці збивають яйця. До них додають мед.
  3. Вершкове масло розтоплюють, залишають для охолодження.
  4. До яйцям додають молоко. Ретельно перемішують інгредієнти. Вливають розтоплене вершкове масло.
  5. На наступному етапі з’єднують сухі і рідкі інгредієнти, ретельно перемішують. Має вийти тісто однорідної консистенції.
  6. Готують форму для випічки. При необхідності форму змащують маслом. Потім розкладають тісто. Ставлять заготовку в духовку, яка була попередньо розігріта до 180 градусів. Для випікання відводять близько півгодини. Готовність перевіряють сірником або зубочисткою.

Такі медові кекси, приготовані на основі молока, здивують ніжним смаком. Шанувальники натурального меду і домашньої випічки залишаться задоволеними.

Класичний рецепт

класичний рецепт

Такий кекс з молока вважається класичним. Смак буде ніжним молочним, тому випічка сподобається поєднанням простоти і вишуканості.

Складові:

  • 1-1,5 склянки молока;
  • 200 грам цукру;
  • 1 пачка маргарину;
  • 2-2,5 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • чайна ложка соди гашеного;
  • щіпка ваніліну;
  • трохи солі.

Спосіб приготування:

  1. Яйця збивають з цукром. До яєчної суміші поступово вливають молоко.
  2. Маргарин подрібнюють і з’єднують з молочно-яєчною сумішшю, розмішують.
  3. Поступово додають просіяне борошно.
  4. Тепер додають ванілін, соду з оцтом і солять.
  5. Тісто наливають у форму, попередньо змащену олією.
  6. Готовність випічки перевіряють ножем або дерев’яною паличкою.
  7. З форми десерт витягують після того, як вони охолонуть.

Просте приготування класичної молочної випічки є навіть початківцям господаркам.

Молочні кекси з родзинками і волоськими горіхами

Кекс на молоці можна приготувати з родзинками і горіхами. Використання подібної начинки поліпшить смак випічки.

Складові:

  • 160 грам пшеничного борошна;
  • 120 грам вершкового масла;
  • 100 грам цукру;
  • 2 яйця;
  • 50 мілілітрів молока;
  • чайна ложка розпушувача;
  • по щіпці кориці, імбиру, ваніліну, солі;
  • родзинки та волоські горіхи.

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі готують яєчну суміш і солять, підсолоджують її. Заміс роблять за допомогою віночка або міксера.
  2. У суміш додають тепле вершкове масло, корицю, імбир. Повторно перемішують інгредієнти.
  3. Борошно змішують з розпушувачем і просівають. Додають до маси. Тісто має бути в’язким.
  4. У тісто додають родзинки, горіхи. Ретельно перемішують.
  5. Тісто додають в силіконові формочки.
  6. Кекси випікають в духовці при температурі 180 градусів. Для випікання відводять до півгодини.

Таке приготування кексів відрізняється легкістю. Основна відмінність від інших варіантів домашньої випічки полягає в начинці.

Особливості приготування і подачі

Результат залежить від правильності замісу тіста. Для приготування пухнастою випічки додатково можна додати 2 яєчних жовтки, так як від них залежить стан кексів. Якщо випічка повинна залишатися свіжою, рекомендується використовувати крохмаль. Облік таких нюансів дозволить приготувати смачну і пухнасту випічку.

Доступні рецепти кексів на молоці підійдуть багатьом господиням. Готові кекси подають з цукровою пудрою, збитими вершками або сметанним кремом. Правильна подача підкреслить красу і смак страви.

Успішне приготування молочної випічки можливо при обліку важливих нюансів кулінарного процесу.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.