Домашній кекс

Кекси без масла: рецепти з фото крок за кроком



Багато худнуть люди і вегетаріанці, шанувальники здорового харчування намагаються готувати кекси без масла. Така випічка вважається смачною і корисною. Незважаючи на відсутність у складі вершкового масла, кекси виходять смачними і в міру пишними.

Кекси без масла з маком

Кекси без масла з маком

Такий рецепт кексу без вершкового масла підійде вегетаріанцям. Найголовніше замінити основні продукти на вегетаріанські.

Складові:

  • стакан молока (бажано вибрати веганські: соєве або рисове);
  • стакан пшеничної муки;
  • половина склянки кукурудзяного борошна;
  • 3/4 склянки цукрового піску;
  • 3 з половиною столової ложки соку лимона;
  • половина склянки пюре з яблука;
  • 2,5 столової ложки маку;
  • столова ложка розпушувача;
  • лимонна цедра за смаком;
  • дрібка солі.

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі працюють з рідкими інгредієнтами. В молоко додають лимонний сік, перемішують і залишають на кілька хвилин.
  2. На наступному етапі в молоко додають цедру лимона і яблучне пюре. Ретельно перемішують.
  3. Тепер можна зайнятися борошном. Спочатку перемішують два види борошна (пшеничне і кукурудзяне). Потім додають мак, цукор, сіль і розпушувач.
  4. Борошняну суміш змішують з яблучно-молочної. В результаті виходить готове тісто.
  5. Духовку розігрівають до 180 градусів. Форми для випічки змащують, наповнюють на дві третини. Для випікання відводять до 15-25 хвилин. Випікають блюдо і регулярно перевіряють зубочисткою, яка повинна залишитися сухою.

Такий кекс без масла підійде вегетаріанцям, так як він відрізняється простотою і швидкістю приготування.

Апельсиновий кекс

апельсиновий кекс

Апельсинові кекси без масла порадують свіжим цитрусовим смаком. Така випічка заслуговує на увагу початківців господарок. Легка пухнаста випічка з апельсином без масла підійде для людей, які стежать за своєю фігурою.

Складові:

  • 3 яйця;
  • 200 грам цукрового піску;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 1 апельсин;
  • 125 грам борошна;
  • чайна ложка розпушувача;
  • родзинки.

Спосіб приготування:

  1. Апельсин поміщають в каструлю і заливають водою, доводять до кипіння і варять близько 5 хвилин на середньому вогні.
  2. Злегка обварений апельсин дають з води і залишають на час.
  3. На наступному етапі роблять заміс тесту. Яйця змішують з цукром і ваніліном. Тісто збивають міксером. Повинна вийти пухнаста об’ємна маса.
  4. У тісто підмішують розпушувач і просіяне борошно. Бажано заважати ложкою. Міксер не дозволить отримати легке повітряне тісто для випічки.
  5. Тепер апельсин розрізають на кілька частин. Апельсин подрібнюють блендером до стану пюре.
  6. У тісто додають подрібнений апельсин. Також додають родзинки, який попередньо наполягли в окропі.
  7. Всі інгредієнти акуратно перемішують. Потім тісто перекладають в деко, який попередньо змащують рослинним маслом. Випікають в духовці при 180 градусів. Готовність перевіряють сірником або зубочисткою.

Простий рецепт кексів без вершкового масла з додаванням апельсина підійде шанувальникам цитрусових фруктів.

Вівсяні кекси без масла

Вівсяні кекси з масла

Вівсяні кекси без масла вершкового дозволені худне. Додавання вівсяних пластівців співвідноситься з корисним харчуванням. При цьому дозволено відмовитися від додавання вершкового масла. Правильне співвідношення інгредієнтів гарантує приготування смачної випічки.

Складові:

  • 300 грам борошна вищого сорту;
  • 150 грам цукру;
  • 70 грам вівсяних пластівців;
  • 70 грам родзинок;
  • 250 мілілітрів молока;
  • 60 мілілітрів рослинного масла без запаху;
  • пакетик ванільного цукру;
  • чайна ложка розпушувача;
  • дрібка солі.

Спосіб приготування:

  1. Яйця розтирають з цукром до стану білої піни.
  2. До яєчної суміші додають сіль, ванільний цукор. Яйця продовжують збивати.
  3. До яєчної суміші додають рослинне масло. Ретельно перемішують.
  4. Додають вівсяні пластівці. Роблять густий заміс і поступово вливають молоко.
  5. Тепер борошно змішують з розпушувачем. Борошно вводять до основного замісу.
  6. Сухофрукти додають в останню чергу. Рекомендується родзинки присипати невеликою кількістю борошна. Якщо родзинки не присипати, він буде нерівномірно розподілений по тесту.
  7. Готове тісто буде в’язким, щільним. Тісто ставлять на спеціальну форму. Блюдо випікають протягом 45-50 хвилин при 180 градусів. Готовність солодкого страви перевіряють зубочисткою або сірником.
  8. При бажанні кекс прикрашають цукровою пудрою, помадкою, кольоровою глазур’ю. Смачного!

Такі корисні кекси без масла готують навіть при правильному харчуванні і при схудненні. Подібна випічка вважається однією з найбільш корисних і поживних.

Повітряний кекс за класичним рецептом

Повітряний кекс за класичним рецептом

Такий кекс без вершкового масла вважається традиційним. При цьому в складі відсутня вершкове масло, і випічка стає більш корисною.

Складові:

  • 200 грам борошна;
  • 150 грам цукру;
  • 2 яйця;
  • половина склянки молока;
  • половина склянки рослинного масла;
  • половина чайної ложки ванільного цукру;
  • сода;
  • сіль.

Спосіб приготування:



  1. На першому етапі просівають борошно. Від цього залежить стан готової випічки.
  2. Потім просіяне борошно змішують з сіллю, содою.
  3. Яйця збивають приблизно півхвилини. Потім додають ванільний цукор, а також цукровий пісок. Ретельно збивають.
  4. Додають рослинне масло до яєчної суміші. Отриману суміш збивають близько хвилини.
  5. Тепер змішують обидві суміші: борошняну і яєчну. До них додають молоко.
  6. Тісто ретельно перемішують і розкладають у форми для випікання. Форми заповнюють на одну третину.
  7. Десерт випікають в духовці при 180 градусів. Для цього відводять 25-30 хвилин. В результаті повинна утворитися золотава скоринка.

Така класична випічка вигідно відрізняється відсутністю вершкового масла. Більш корисний склад буде оцінений тими, хто дотримується правильне харчування.

Шоколадний кекс

Шоколадний кекс

Шоколадний кекс також можна приготувати без масла. Приємний шоколадний смак забезпечується додаванням какао і гіркого шоколаду.

Складові:

  • 200 грам борошна;
  • 200 грам цукру;
  • плитка гіркого шоколаду;
  • 75 грам какао порошку;
  • 400 мілілітрів молока;
  • 4 яйця;
  • 4 чайні ложки розпушувача;
  • чайна ложка ванільного цукру;
  • дрібка солі.

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі змішують просіяне борошно, какао порошок, ванільний і звичайний цукор, сіль, розпушувач.
  2. Потім білки і жовтки яєць відокремлюють один від одного. Білки збивають міксером до пишної піни, змішують з жовтками. Яйця об’єднують з сипучими інгредієнтами. До них додають тепле молоко. Роблять заміс тесту однорідної консистенції.
  3. Форму для випічки попередньо змащують рослинним маслом або присипають борошном, манкою. Потім виливають у форму тісто.
  4. Духовку розігрівають до 160 градусів. При такій температурі випікають десерт протягом 40 хвилин. Готовність випічки перевіряють сірником або зубочисткою.
  5. Перед подачею випічку поливають розтопленим чорним шоколадом, який рекомендується змішати з ложкою вершків. Смачного!

Такі рецепти кексів без вершкового масла дозволяють насолодитися солодкою випічкою, яка вважається дієтичною і корисною. Рецепт буде гідно оцінений любителями шоколаду, какао і шоколадної випічки.

Лимонний кекс

лимонний кекс

Лимонний кекс можна приготувати без вершкового масла на кефірі. Така випічка порадує пишністю і корисним складом.

Складові:

  • стакан кефіру або кислого молока;
  • склянка цукру;
  • 2 склянки борошна;
  • 6 столових ложок соняшникової олії без запаху;
  • чайна ложка соди;
  • лимонна цедра;
  • варення або джем для начинки.

Важливо знати!

У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.

Схуднути за 14 днів …

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі підігрівають кефір. До нього додають соду. Суміш повинна пінитися.
  2. Потім до кефіру додають цукор, борошно, рослинне масло.
  3. Тепер лимонну цедру труть на дрібній тертці. Білу частину шкурки лимона не використовують.
  4. Ретельно перемішують тісто. Воно повинно бути в міру густим.
  5. Тісто розкладають по формах. В заготовки укладають варення з допомогою кондитерського шприца. Після випікання варення буде в серединці кексу.
  6. Духовку розігрівають до 180 градусів. Для випікання відводять 20-25 хвилин. Смачного!

Така випічка може бути приготовлена ​​з ягодами або шматочками фруктів, які замінять варення. У цьому випадку ягоди або фрукти акуратно вдавлюють в кожен кекс. Така начинка також добре поєднується з лимоном.

Кекси без масла часто вважаються корисними і дієтичними. Правильне приготування такої випічки дозволяє порадувати домочадців гідним стравою.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.