Домашній кекс

Горіховий кекс: рецепт з фото крок за кроком



Багато шанувальників домашньої випічки хотіли б приготувати смачний горіховий кекс. Різноманітність доступних рецептів просто дивує. Кожен любитель горіхів вибере випічку, яка сподобається навіть вимогливим гурманам. 

Класичний горіховий кекс

Класичний горіховий кекс

Такий кекс з волоськими горіхами відноситься до класичної випічці. Доступні інгредієнти дозволяють кожному бажаючому приготувати такий десерт до чаю.

Складові:

  • половина склянки волоських горіхів;
  • половина склянки цукру;
  • 1 яйце;
  • 1/3 склянки сметани;
  • половина склянки борошна;
  • 0,5 чайної ложки розпушувача;
  • 4-5 столові ложки рослинної олії;
  • 6 половинок горіхів, покритих карамельним шаром, для прикраси.

Спосіб приготування:

Горіхи разом з цукром подрібнюють в блендері до стану крихти.

Збити яйця

Додають борошно з розпушувачем. Перемішують до однорідного стану.

Додати цукор

Яйця збивають із сметаною. З’єднують обидві суміші: суху і рідку. Перемішують до однорідного стану. По одній ложці додають рослинне масло. Роблять заміс густого тесту.

Додати борошно і горіхи

Форми на дві третини заповнюють тістом.

Присипати форму борошном

Духовку розігрівають до 190 градусів. Кекси випікають 25-30 хвилин. Готовність перевіряють зубочисткою або сірником.

Викласти тісто в формочки

Кекси остигають в формочке. Після цього кекси перекладають на решітку і прикрашають волоськими горіхами, покритими карамельним шаром. Карамель готують заздалегідь, після чого готові карамелізованими горіхами прикрашають випічку.

Запекти в духовці

Такий десерт наближений до класичної випічці, але волоські горіхи з карамельним шаром зроблять смак приємним і незвичайним.

Кекс з горіхами і корицею

Кекс з горіхами і корицею

Такий рецепт кексу з волоськими горіхами відрізняється використанням кориці. В результаті випічка нагадує класичну, але кориця дає знати про себе.

Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …

Складові:

  • 3 яйця;
  • 1,5 склянки цукру;
  • стакан волоських горіхів;
  • 180 мілілітрів оливкової олії;
  • 200 грам сметани;
  • 300 грам борошна;
  • 2 чайні ложки кориці;
  • столова ложка ванільного екстракту;
  • щіпка морської солі;
  • пакетик розпушувача.

Спосіб приготування:

На першому етапі волоські горіхи чистять, подрібнюють, сушать в духовці. Потім в глибокій мисці збивають яйця з цукром. Для цього використовують міксер.

На наступному етапі поступово вливають оливкова олія, додають просіяне борошно, розпушувач, корицю. Солять. При цьому продовжують збивати.

Через кілька хвилин додають 150 грам борошна, подрібнені горіхи, сметану, ванільний екстракт. Збивають на повільній швидкості. Має вийти густе тісто.

Форму змащують маслом. У неї викладають тісто. Кекс випікають в духовці при 190-200 градусах протягом 35-40 хвилин. Готовність перевіряється сірником.

Випічку перед подачею посипають цукровою пудрою. Смачного!

Такий горіховий кекс з корицею готується швидко і легко, але при цьому він відрізняється приємним смаком.

Горіховий кекс з сухофруктами

Горіховий кекс з сухофруктами

Багато кекси з горіхами добре поєднуються з сухофруктами. Цей рецепт відрізняється оригінальністю завдяки різноманітності інгредієнтів.

Складові:

  • 200 грам цукру;
  • 5 яєць;
  • пакетик розпушувача;
  • 3 столові ложки коньяку;
  • пакетик ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • 100 грам фундука;
  • 200 г волоських горіхів;
  • 150 грам кураги;
  • 100 грам черешні;
  • цукати;
  • 350 грам борошна.

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі міксером збивають яйця. Після того, як з’явиться піна, додають звичайний і ванільний цукор, сіль і коньяк. Збивають протягом декількох хвилин. В результаті повинна з’явитися піна.
  2. Тепер борошно просіюють з розпушувачем. Просіяне борошно поступово додають до яєць.
  3. Курагу, родзинки і цукати миють і сушать. Потім сухофрукти і цукати нарізають дрібними кубиками. Вишню поділяють на 2 половинки.
  4. Сухофрукти і вишню, горіхи додають до тесту.
  5. Духовку спочатку прогрівають до 160 градусів. Тепер маслом змащують в форму. Тісто переливають в вогнетривку форму. Випікають протягом години. Потім температуру підвищують до 180 градусів і залишають ще на 20 хвилин. Печуть до появи золотистої скоринки.
  6. Готовий десерт остигають в формі перші 5 хвилин, після чого – на решітці.

Такий кекс з горіхами і вишнею, сухофруктами, цукатами порадує збалансованим смаком.

Оригінальна випічка з горіхами і халвою

Такий кекс з горіхами за рецептом вийде оригінальним. Смак буде своєрідним завдяки халву.

Складові:

  • 230 грам пшеничного борошна;
  • по 100 грам будь-халви і фундука для начинки;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 150 грам цукру;
  • 2 курячих яйця;
  • столова ложка меду;
  • півтори чайні ложки кардамону;
  • по чайній ложці розпушувача тесту і ванільного цукру;
  • щіпка кориці.

Спосіб приготування:



  1. На першому етапі яйця збивають з цукром.
  2. Вершкове масло дрібно ріжуть і розтоплюють.
  3. Розтоплене вершкове масло додають до збитих яєць. Потім додають мед і повторно збивають.
  4. Тепер додають подрібнену халву.
  5. Борошно, розпушувач, фундук, ванільний цукор, кардамон і корицю ретельно перемішують.
  6. Форму змащують олією. Після цього викладають тісто. Верхівку посипають подрібненими горіхами.
  7. Оригінальний десерт випікають в духовці близько 45 хвилин – години. Готовність перевіряють зубочисткою.

Така випічка вважається однією з найоригінальніших завдяки додаванню халви в начинку.

Кавово-горіховий десерт

Кавово-горіховий десерт

Горіховий кекс за цим рецептом готують з додаванням кави і шоколаду. Наявність двох додаткових компонентів зробить смак насиченим, яскравим.

Складові:

  • 250 грам борошна;
  • 200 грам цукру;
  • 200 грам вершкового масла;
  • мигдаль;
  • половина плитки шоколаду;
  • 1 чашка кави;
  • 3 яйця;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • ваніль, коньяк.

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі тепле вершкове масло збивають з цукром до пишного стану. Для аромату додають ваніль.
  2. Заварюють чашку кави і тимчасово відставляють. Кава повинна настоятися.
  3. Продовжують збивати. Тепер вводять яйця.
  4. На наступному етапі додають подрібнений мигдаль.
  5. У тісто вливають коньяк і додають подрібнений шоколад.
  6. Тепер вливають каву і додають горіхи.
  7. Ретельно перемішують тісто. Додають просіяне борошно з розпушувачем.
  8. Готове тісто укладають у жароміцних форму, попередньо змащену маслом, присипають борошном. Випікають 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Таке ласощі сподобається багатьом ласунам – любителям горіхів і кави.

Кекс на сметані з горіхами

Кекс на сметані з горіхами

Горіховий кекс на сметані буде м’яким, свіжим тривалий час. Секрет полягає в приготуванні тіста.

Складові:

  • 2 яйця середніх розмірів;
  • стакан сметани;
  • пачка вершкового масла;
  • 6 столових ложок борошна;
  • 150 грам цукру;
  • родзинки;
  • 150 грам подрібнених волоських горіхів;
  • ванілін і розпушувач.

Спосіб приготування:

  1. На першому етапі розтоплюють вершкове масло і залишають остигати його до кімнатної температури.
  2. Яйця збивають з цукром і ваніліном до стану білої пишної піни.
  3. Тепер вливають тепле рідке вершкове масло, додають сметану. Ретельно перемішують.
  4. Додають родзинки, волоські горіхи.
  5. Тепер змішують борошно з розпушувачем, додають до тесту.
  6. Тісто виливають у вогнетривку форму, попередньо обсипану борошном.
  7. Духовку розігрівають до 180 градусів. Випічка буде готова приблизно через 40 хвилин – годину. Готовність перевіряють зубочисткою або сірником.

Таке ласощі дивує своєю м’якістю. Саме додавання сметани гарантує м’якість десерту.

Кекс з волоськими горіхами, бананами і фініками

Кекс з волоськими горіхами, бананами і фініками

Для приготування горіхової випічки часто використовують фрукти, сухофрукти. Волоські горіхи добре поєднуються з бананами, фініками.

Складові:

  • 225 грам борошна;
  • 175 грам вершкового масла;
  • фініки;
  • підсмажені волоські горіхи;
  • 100 грам цукру;
  • 3 столові ложки меду;
  • 2 яйця;
  • 2 банана;
  • щіпка кориці.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку розігрівають духовку до 160 градусів. Вогнетривку форму змащують маслом.
  2. Тепер приступають до приготування ласощів. Тепле вершкове масло розтирають з цукровим піском, додають мед, яйця, бананове пюре. Роблять заміс.
  3. Тепер додають просіяне борошно, корицю. Ретельно перемішують.
  4. У тісто додають подрібнені горіхи, фініки. Повторно перемішують.
  5. Тісто укладають в форму. Для випікання відводять півгодини або трохи більше. Готовність перевіряють зубочисткою.

Такий горіховий кекс порадує смаком. Банани, фініки добре поєднуються з горіховою начинкою. Така випічка може стати фаворитом у домочадців.

Вівсяне ласощі з чорносливом і горіхами

Вівсяне ласощі з чорносливом і горіхами

Така випічка готується на основі вівсяних пластівців, що вже визначає користь. Чорнослив, а також горіхи роблять блюдо ще більш корисним.

Складові:

  • по половині склянки нежирного кефіру і води;
  • 2 склянки вівсяних пластівців;
  • чорнослив;
  • горіхи;
  • столова ложка рослинної олії;
  • чайна ложка розпушувача;
  • пару яєць;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Вівсяні пластівці заливають кип’яченою водою, дають набрякнути ім.
  2. Другий стакан вівсянки подрібнюють на борошно. Змішують подрібнену і набряклу вівсянку.
  3. Додають кефір, яйця, розпушувач. Солять.
  4. Чорнослив замочують, дрібно нарізають.
  5. Волоські горіхи подрібнюють.
  6. У тісто додають подрібнені чорнослив, горіхи, вливають рослинне масло.
  7. Випічку готують в духовці при 175 градусах близько півгодини.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.