Приготувати смачний і пишний кекс в хлібопічці, може, навіть недосвідчена господиня. Така випічка дуже популярна в основному завдяки простою рецептурою. Тут викладена добірка кращих рецептів, а в кінці – корисні поради, які допоможуть зробити виріб ще смачніше.
Класичний кекс в духовці
Приготований за класичним рецептом кекс дозволить зануритися в спогади про безтурботне дитинство. Він не вимагає прикрас, досить лише родзинок і ароматною цедри. Дітям готова випічка точно сподобається.
Складові:
- 250 г борошна;
- 3 шт. яєць;
- 70 г вершкового масла;
- 100 г цукрового піску;
- 70 г родзинок;
- 70 мл апельсинового соку;
- 50 г цедри;
- 2 ч. Л. розпушувача;
- цукрова пудра (для прикраси);
- 1 щіпка солі.
приготування:
- Процес приготування кексу в хлібопічці за класичним рецептом слід почати з вичавки соку з апельсина. Його годі й проціджувати, нехай буде з м’якоттю.
- Цедру подрібнити ножем або натерти на тертці. Вона додасть готовому кексу апетитний аромат.
- Ізюм промити, замочити і дати набрякнути. Після викласти на кухонний рушник, дати йому повністю висохнути.
- Тепер необхідно обваляти в борошні. Це обов’язково потрібно зробити, тоді він рівномірно розподілиться по виробу і не осяде на дно під час випікання.
- Окремо в глибокій мисці з’єднати яйця, сіль, цукор. Збити гарненько, щоб маса в результаті вийшла пишною.
- Шматочок вершкового масла попередньо розтопити, додати до яєчної суміші. Продовжити збивати. Потім покласти цедру і сік.
- Борошно просіяти, з’єднати з розпушувачем, перемішати. Висипати в яєчну суміш. Знову взяти блендер, збивати до розчинення останнього грудочки.
- Останнім покласти родзинки і тепер уже перемішувати столовою ложкою. Все, тісто готове.
- Чашу хлібопічки годі й змащувати, так як в самому тесті для кексу є масло.
- Вибрати режим «Випікання» (без замісу), виставити 60 хвилин.
- Після готовності, обережно вийняти з чаші, дати випічці охолонути і прикрасити пудрою.
Смачний кекс із золотистою скоринкою
Складові:
- 200 г борошна;
- 60 г цукрового піску;
- 60 г вершкового масла;
- 80 мл молока;
- 2 шт. яєць;
- 1 ч. Л. розпушувача;
- 5 г солі;
- 2 ч. Л. ванільного цукру.
приготування:
- Заздалегідь розтопити масло. Поки воно буде гарячим додати цукровий пісок і ретельно перемішати.
- Окремо збити яйця до піни, додати вказану кількість солі, борошна, розпушувача, ваніліну. Влити молоко.
- Перелити готове тісто у форму, встановити в кухонний апарат і випікати близько 1 години.
Шоколадний кекс в хлібопічці
Приготований за цим рецептом кекс в хлібопічці, не вимагає додаткових прикрас. Ну, якщо вже дуже треба, можна акуратно полити його ягідним топінгом або злегка присипати цукровою пудрою.
Складові:
- 200 г борошна;
- 5 ст. л. какао;
- 2 шт. яєць;
- 1 ст. л. соку лимона;
- 80 г цукрового піску;
- 5 г солі;
- 1 ч. Л. розпушувача;
- 70 мл молока;
- 60 г масла;
- 1 ч. Л. ванільного цукру.
приготування:
З’єднати попередньо просіяне борошно з цукром, какао і розпушувачем.
Окремо в мисці збити яйця, додати вершкове масло і продовжити збивати до пишної консистенції. Висипати з’єднані сипучі продукти і просто інтенсивно перешкодити віночком.
На наступному етапі влити лимонний сік і молоко. Покласти одну чайну ложку ванільного цукру. Готову масу збивати при середній потужності блендера.
Потім перелити в спеціальну форму, натиснути на програму «Випікання», готувати близько 1 години.
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
Кокосовий кекс
Стружка завжди буде до місця для будь-яких солодощів і зовсім неважливо, в якій якості – прикраси або начинки. Вона додає кексу, приготовленого за цим рецептом в хлібопічці, особливі нотки смаку і запаху.
Складові:
- 200 г борошна;
- 80 г цукрового піску;
- 30 мл молока;
- 60 г вершкового масла;
- 2 шт. яєць;
- 1 ч. Л. розпушувача;
- 2 ч. Л. цедри лимона;
- 5 ст. л. кокосової стружки;
- 0,5 ч. Л. солі.
приготування:
- До просіяного борошна покласти вказану кількість солі і розпушувача. Перемішати ложкою.
- В окремій ємності збити яйця, відправити до них по черзі масло, цукровий пісок. Збивати до тих пір, поки маса не посвітлішає.
- Додати змішані сипучі продукти, потім молоко. Продовжити збивати.
- В самому кінці кинути цедру лимона з кокосовою стружкою. Все ретельно перемішати.
- Встановити чашу як, зазвичай, поставити програму «Випікання», готувати близько години.
Смачний кекс до кави
Відмінне доповнення у вигляді кексу, приготованого по простому рецептом в хлібопічці, до ранкової порції міцного напою, що бадьорить. Готовий кекс стане ще смачніше, якщо його полити свежеприготовленной глазур’ю.
Складові:
- 180 г борошна;
- 60 г цукру;
- 2 шт. яєць;
- 40 мл молока;
- 60 г масла вершкового;
- 1 ч. Л. розпушувача;
- 0,5 ч. Л. солі.
Для глазурі:
- 50 г борошна;
- 40 г цукрового піску;
- 2 ст. л. масла;
- 0,5 ч. Л. кориці.
приготування:
- Почати приготування необхідно з сухих інгредієнтів. З’єднати борошно разом з розпушувачем і сіллю.
- Окремо в глибокій ємності збити яйця, масло і цукор. Під час процесу поступово вливати пастеризоване молоко.
- Далі, додати сухі продукти, перемішувати вже столовою ложкою. Маса повинна вийти дуже густий.
- Тепер необхідно приготувати глазур. Для цього всі перераховані інгредієнти змішати і збити до отримання густої однорідної консистенції.
- Готову глазур розділити на 2 однакові порції. Однією змастити дно форми для кексів. Влити тісто і зверху змастити другою порцією.
- Встановити форму в кухонний агрегат, вибрати режим «Випікання» і пекти до готовності.
Сирний кекс
На основі сиру, завжди виходить м’яке і ніжне на смак виріб. Сирний кекс, випечений в хлібопічці, добре поєднується з солодким чорним чаєм.
Складові:
- 200 сиру;
- 100 г вершкового маргарину;
- 300 г борошна
- 140 г цукрового піску;
- 3 шт. яєць;
- 1,5 ч. Л. розпушувача;
- по 1 щіпці солі і соди.
приготування:
Маргарин попередньо розтопити, остудити і перелити в форму.
Яйця окремо збити за допомогою віночка. З’єднати з сиром і ретельно перемішати. Надіслати до розтопленого маргарину.
Тепер додати борошно, цукровий пісок, розпушувач, сіль і соду.
Форму встановити в кухонний агрегат, вибрати програму «Випікання» і готувати близько години (110 хвилин).
Лимонний кекс
Це справжній святковий десерт, який дивує своєю простотою. Його можна прикрашати часточками лимона або листям м’яти.
Складові:
- 1 лимон (знадобиться сік і цедра);
- 290 г пшеничного борошна;
- 3 шт. яєць;
- 180 г цукрового піску;
- 80 г вершкового масла;
- 2 щіпки солі.
приготування:
- Яйця вилити в окрему миску, додати до них сіль, цукор і гарненько збити.
- Лимон обшпарити окропом і витерти насухо. Цедру потерти на дрібній тертці, а сам цитрусовий пропустити через соковижималку. Сік перелити в окрему чашку.
- Всі вищевказані підготовлені продукти викласти разом з борошном і попередньо розтопленим маслом в спеціальну ємність.
- Поставити режим «Випікання» і пекти до готовності.
- Перед подачею на стіл повністю остудити.
Дієтичний кекс без яєць
Кекс в хлібопічці за унікальним рецептом, завдяки якому можна приготувати страву без одного з базових продуктів. Але на смак і колір його відсутність ніяк не впливає.
Складові:
- 500 мл кефіру;
- 600 г борошна;
- 80 г манної крупи;
- 350 г цукрового піску;
- 200 мл олії;
- 1 ч. Л. соди.
приготування:
- Кефір перелити у велику каструлю висипати в нього соду. Залишити на кілька хвилин, щоб суміш розбухла.
- Почати збивати, одночасно додаючи по ст. л. олії. Точно так же сипати цукор. Домогтися однорідного стану.
- Вилити в підготовлену ємність, а зверху – попередньо просіяне борошно.
- Поставити режим «Випікання», пекти до готовності. Знадобиться приблизно 1 годину 10 хвилин.
- Ось за таким рецептом для хлібопічки можна приготувати смачний кекс без яєць.
Яблучний кекс
Без нічого, така випічка на смак, як звичайна булочка до чаю. Соковиті фрукти можуть перетворити її на справжній десерт, який можна подавати на сімейні застілля в святкові дні.
Складові:
- 3 шт. яблук;
- 230 г борошна;
- 130 г цукрового піску;
- 3 шт. яєць;
- 40 г маргарину (вершкового);
- 0,5 ч. Л. розпушувача.
приготування:
- Цукор з яйцями збити до утворення густої піни.
- Прямо в посудину з яєчної сумішшю просіяти борошно, за нею висипати розпушувач.
- Маргарин окремо розтопити.
- Яблука вимити, очистити від шкірки і порізати на маленькі шматочки. Додати разом з маргарином і перемішати.
- Дно форми змастити маслом, після чого вилити туди тісто. Встановити в хлібопічці.
- Вибрати режим «Випікання» і пекти до готовності.
- Перед подачею прикрасити цукровою пудрою.
Маковий кекс
Для тих, хто любить булочки, рулети або кіски з маком, такий рецепт кексу з хлібопічки неодмінно припаде до душі. Він стане справжньою віддушиною для господинь, які з різних причин не можуть скористатися духовкою.
Складові:
- 350 г борошна;
- 200 г цукрового піску;
- 1 ч. Л. розпушувача;
- 2 шт. яєць;
- 50 г вершкового масла;
- 60 г маку;
- 1 ч. Л. соку лимона;
- 0,5 ч. Л. солі.
приготування:
- На водяній бані розтопити вказану кількість вершкового масла. Додати до нього цукор і збити за допомогою блендера.
- Окремо розбити яйця, інтенсивно збити віночком до появи невеликої піни і додати до приготовленої вище вершково-цукрової суміші.
- Інгредієнти відправляти по черзі. Спочатку йде мак, а за ним лимонний сік.
- Слідом за ними піде просіяне борошно разом з розпушувачем.
- Тепер необхідно все перемішати до розчинення останнього грудочки.
- Дно форми змастити маслом, після чого викласти тісто. Поставити режим «Випікання». На приготування буде витрачено 45 хвилин.
- Гаряче виріб добре поєднується з гарячим чаєм або теплим молоком.
Корисні поради
- Щоб приготувати кекс в хлібопічці, треба використовувати інгредієнти кімнатної температури. Це потрібно для того, щоб кухонна техніка витрачала менше часу на нагрів тіста.
- Не можна заповнювати тестом більше половини чаші. Тому як під час випікання воно збільшується в розмірі. Та й до того ж нагрівальний елемент розташований внизу, тобто чим вище випічка, тим блідіше буде верхня скоринка.
- Виготовлення страв в хлібопічки відбувається при більш низькій температурі, ніж в духовці, тому вимагає більше часу.
- При великій кількості інгредієнтів також збільшується час випікання.
- На поверхні готового виробу може утворитися тонка світла смужка. Це зазвичай відбувається саме через розташування нагрівального елементу.
- Перевірити на готовність краще за допомогою звичайної дерев’яної зубочистки. Треба просто ткнути нею в середину і якщо до неї прилипає тісто, значить, потрібно ще хвилин 10.