Домашній кекс

Кекси з начинкою: смачні і прості рецепти



Кекси з начинкою – це одне з найулюбленіших ласощів всіх дітей і дорослих. Завдяки різноманітності начинок, які бувають з крему, шоколаду, фруктів та інших продуктів, це десерт ніколи не набридне. Не можна не відзначити і простоту приготування мафінів: бісквітне тісто, що є основою більшості рецептів, замішується близько 10 хвилин, а приготувати його може кожна господиня.

Кекси з шоколадною начинкою

Кекси з шоколадною начинкою

Шоколад є класичною начинкою для більшості кексів. Варто відзначити, що при покупці шоколаду для десерту варто зробити вибір на користь натурального гіркого шоколаду без консервантів і добавок, на першому місці в складі якого стоїть не цукор, а какао-порошок. Тоді ваші кексики з начинкою вийдуть воістину ніжними і без зайвих присмаків.

Складові:

  • вершкове масло – 400 г;
  • сир – 450 г;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 2 ст .;
  • шоколад – 100 г;
  • яйця – 6 шт .;
  • ванільний цукор – за смаком;
  • розпушувач – 2 ч. л.

приготування:

  1. Розтопити вершкове масло. Зробити це можна на водяній бані або ж у мікрохвильовці, поставивши в неї тарілку з маслом на 1 хвилину при стандартній потужності.
  2. Тим часом в окремій тарілці змішайте яйця з цукром. При бажанні додайте пару столових ложок ваніліну. Збийте суміш міксером або віночком до болю піни.
  3. Туди ж по частинах додайте борошно, попередньо просіяний її. Останнім кроком в приготуванні тіста додайте розпушувач. Його можна замінити гашеного содою, але один з цих інгредієнтів додати обов’язково, щоб тісто вийшло пишним.
  4. Форми для випікання змастіть вершковим або рослинним маслом. Якщо у вас силіконові або паперові формочки, цей крок можна опустити. Рівномірно розподіліть половину тіста по всіх осередків.
  5. Плитку гіркого шоколаду поламайте на кубики. У кожну формочку з тестом покладіть 1-3 кубика шоколаду в залежності від їх розмірів. Викладіть тісто. Постукайте дном формочок по столу, щоб тісто рівномірно розподілилося і в підсумку кекси зверху були рівними.
  6. Надішліть маффіни в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин. Остудіть і при бажанні вкрасти зверху збитими вершками і посипкою.

Кекси з вареним згущеним молоком

Кекси з вареним згущеним молоком

Ще один прекрасний варіант десерту – кекси з начинкою, всередині яких буде згущене молоко. Такий сюрприз до чаювання сподобається всім. А також плюсом даного рецепта є те, що для приготування тіста тут не потрібно виміряти точні пропорції. Навіть якщо ви помилитеся з пропорціями на кілька десятків грам, у вас все одно вийдуть дуже смачні кекси.

Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!

Читати докладніше …

Складові:

  • курячі яйця – 4 шт .;
  • борошно – 250 г;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • розпушувач – 1 ч. л .;
  • згущене молоко – 150 г.

приготування:

  1. Приготування кексів з начинкою з згущеного молока варто почати з тіста. Розбийте яйця в глибоку посудину, туди ж додайте цукор. Збийте цукор з яйцями до повного розчинення цукру. Перевірте, щоб крупинки цукрового піску не осіли на дні тарілки.
  2. У хід йде вершкове масло. Якщо ви перемішуєте інгредієнти вручну, то для легкості процесу розтопіть масло. Якщо ж ви використовуєте міксер, то запросто впораєтеся і з твердим маслом. В окремому посуді перемішайте борошно з розпушувачем, просійте їх через сито і тільки після цього додайте до решти інгредієнтів. Все ретельно перемішайте.
  3. У вас повинно вийти густе в’язке тісто. Як говорилося вище, інгредієнти необов’язково вимірювати з точністю. Адже навіть якщо у вас вийде тісто, більш рідке, ніж треба, вам необхідно буде просто додати пару столових ложок борошна.
  4. Тепер необхідно підготувати формочки. Оптимальним варіантом будуть силіконові формочки, так як готові кекси дістати з них не складе ніяких труднощів. Викладіть у формочки половину вершкової маси, а після того, як покладіть в середину 1-2 чайні ложки згущеного молока, всю решту. Розрівнювати вироби перед випічкою немає необхідності, так як в духовці вони розтечуться і самі візьмуть необхідну форму.
  5. Останній крок. Помістіть десерт в духовку, встановіть час (25 хвилин) і виставите необхідну температуру (180 градусів). Щоб перевірити готовність випічки можна скористатися зубочисткою: проколіть їй виріб і, витягнувши, подивіться, чи залишилися на зубочистці крихти. Якщо зубочистка чиста, десерт готовий.

Кекси з ананасом

Кекси з начинкою з ананаса

Це один з найбільш екзотичних рецептів кексів з начинкою, але це не робить його більш складним у приготуванні. Одного разу спробувавши спекти даний десерт, ви не забудете його ніколи, так як цей чудовий смак вразить навіть самих розбираються гурманів.

Складові:

  • борошно – 1 ст .;
  • сметана – 150 г;
  • яйце куряче – 1 шт .;
  • цукор – ½ ст .;
  • часточки ананаса – 200 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • рослинне масло – 30 мл;
  • розпушувач – 1 ч. л .;
  • сіль.

приготування:



  1. Основа цих кексів з начинкою готується стандартним чином: додайте до яєць цукор, добре збийте. Туди ж перекладіть сметану і влийте рослинне масло. Другий інгредієнт додається для того, щоб кекси з начинкою всередині були ніжними і м’якими. Залишилося додати розпушувач, дрібку солі і просіяне борошно. Все ретельно перемішайте (бажано зробити це міксером, щоб не було грудочок).
  2. Подрібніть волоські горіхи ножем і введіть їх в готове тісто.
  3. Для цього кексу з начинкою можна взяти як свіжий ананас і розрізати його на невеликі часточки, так і вже подрібнений консервований. Якщо ви зробите свій вибір на користь консервованих ананасів, то цукру необхідно додавати трохи менше.
  4. Про те, як зробити кекси з начинкою з ананасів правильно, є багато думок. Хтось вважає, що кубики ананаса необхідно додавати прямо в тісто, чиясь думка говорить, що ананас потрібно викласти тонким шаром між шарами тіста. Як будете робити ви – вибирайте самі, але в будь-якому випадку кекси з начинкою вийдуть дуже смачними.
  5. Кекси з начинкою майже готові! Залишилося викласти суміш у формочки і відправити випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Полуничні кекси

Кекси з вареним згущеним молоком

Кекси з начинкою, як приготувати які описано трохи нижче, займають лідируючі позиції в кав’ярнях і булочних. Особливо смачним даний десерт буде за умови використання свіжих, а не заморожених ягід.

Складові:

  • борошно – 450 г;
  • яйця – 4 шт .;
  • цукровий пісок – 200 г;
  • молоко – 250 г;
  • масло вершкове – 150 г;
  • полуниця – 500 г;
  • розпушувач – 50 г;
  • ванільний цукор – 50 г;
  • лимонна цедра – за смаком;
  • сіль.

приготування:

  1. Згідно з рецептом кексів з начинкою, спочатку необхідно змішати всі сухі інгредієнти, після чого в окремій тарілці рідкі. Це робиться для однорідності маси. Отже, змішайте ванільний цукор, кристалічний цукор і борошно. Додайте 2 пакетика розпушувача. Якщо вам попалася дуже солодка полуниця або ви просто хочете зробити десерт менш калорійним, зменшіть дозу цукру.
  2. Тепер рідкі компоненти: яйця, молоко і вершкове масло. Для легкості змішування розтопіть останній інгредієнт на водяній бані. Коли суміші з рідких і сухих продуктів будуть готові, з’єднайте їх в одній глибокій тарілці. Все ретельно перемішайте.
  3. Підготуйте формочки для випічки. Якщо вам важливий зовнішній вигляд десерту, поверх силіконових або інших форм для випічки покладіть паперові. Наповніть їх готовим тестом. Кількість тесту в кожній формочке залежить від того, які маффіни ви хочете: якщо ви бажаєте, щоб вони були плоскими, наповніть осередку наполовину, а якщо сподіваєтеся отримати десерт «з гіркою» – на 2/3.
  4. Помийте і поріжте полуницю на кілька часточок. Викладіть їх в наповнені форми і при бажанні трохи «втопите». Робити це необов’язково, так як в процесі випікання маффіни самі по собі сильно піднімуться і поглиблять полуничні часточки всередину. При бажанні зверху присипте маффіни лимонною цедрою.
  5. Як зробити кекси з начинкою всередині ідеально пропечённимі? Міняйте температуру: перші 10 хвилин маффіни готуються при температурі 210 градусів, що залишилися 20 хвилин – 180 градусів.

Кекси з абрикосами і гарбузовим насінням

Напевно, це один з найкорисніших рецептів маффінів. Але корисно не означає несмачно! Приготуйте неймовірно смачні і прості кекси з гарбузовим насінням і переконайтеся в цьому самі.

Складові:

  • борошно – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • яйця – 2 шт .;
  • сметана – 300 г;
  • консервовані абрикоси – 12 шт .;
  • вершкове масло – 100 г;
  • кокосова стружка – за смаком;
  • розпушувач – 1 ст. л .;
  • гарбузове насіння.

приготування:

  1. Заздалегідь дістаньте масло з холодильника або розтопіть його в мікрохвильовій печі. Перетріть його з цукром, додайте яйця. Все ретельно перемішайте до однорідності, додайте сметану і просіяне борошно. В останню чергу додайте кокосову стружку і розпушувач. Ще раз перемішайте всі інгредієнти між собою. Бажано зробити це за допомогою міксера.
  2. Форми змастіть вершковим або рослинним маслом. Якщо ви будете випікати маффіни в паперових формочках, цей крок можна пропустити. Рівномірно розподіліть половину тісто по всім формам і покладіть в кожну клітинку по половинці консервованих абрикосів. Залийте мафіни рештою тестом, посипте гарбузовим насінням.
  3. Абрикосові мафіни зазвичай випікаються при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.