Кекси з начинкою – це одне з найулюбленіших ласощів всіх дітей і дорослих. Завдяки різноманітності начинок, які бувають з крему, шоколаду, фруктів та інших продуктів, це десерт ніколи не набридне. Не можна не відзначити і простоту приготування мафінів: бісквітне тісто, що є основою більшості рецептів, замішується близько 10 хвилин, а приготувати його може кожна господиня.
Кекси з шоколадною начинкою
Шоколад є класичною начинкою для більшості кексів. Варто відзначити, що при покупці шоколаду для десерту варто зробити вибір на користь натурального гіркого шоколаду без консервантів і добавок, на першому місці в складі якого стоїть не цукор, а какао-порошок. Тоді ваші кексики з начинкою вийдуть воістину ніжними і без зайвих присмаків.
Складові:
- вершкове масло – 400 г;
- сир – 450 г;
- цукор – 200 г;
- борошно – 2 ст .;
- шоколад – 100 г;
- яйця – 6 шт .;
- ванільний цукор – за смаком;
- розпушувач – 2 ч. л.
приготування:
- Розтопити вершкове масло. Зробити це можна на водяній бані або ж у мікрохвильовці, поставивши в неї тарілку з маслом на 1 хвилину при стандартній потужності.
- Тим часом в окремій тарілці змішайте яйця з цукром. При бажанні додайте пару столових ложок ваніліну. Збийте суміш міксером або віночком до болю піни.
- Туди ж по частинах додайте борошно, попередньо просіяний її. Останнім кроком в приготуванні тіста додайте розпушувач. Його можна замінити гашеного содою, але один з цих інгредієнтів додати обов’язково, щоб тісто вийшло пишним.
- Форми для випікання змастіть вершковим або рослинним маслом. Якщо у вас силіконові або паперові формочки, цей крок можна опустити. Рівномірно розподіліть половину тіста по всіх осередків.
- Плитку гіркого шоколаду поламайте на кубики. У кожну формочку з тестом покладіть 1-3 кубика шоколаду в залежності від їх розмірів. Викладіть тісто. Постукайте дном формочок по столу, щоб тісто рівномірно розподілилося і в підсумку кекси зверху були рівними.
- Надішліть маффіни в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин. Остудіть і при бажанні вкрасти зверху збитими вершками і посипкою.
Кекси з вареним згущеним молоком
Ще один прекрасний варіант десерту – кекси з начинкою, всередині яких буде згущене молоко. Такий сюрприз до чаювання сподобається всім. А також плюсом даного рецепта є те, що для приготування тіста тут не потрібно виміряти точні пропорції. Навіть якщо ви помилитеся з пропорціями на кілька десятків грам, у вас все одно вийдуть дуже смачні кекси.
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
Складові:
- курячі яйця – 4 шт .;
- борошно – 250 г;
- цукровий пісок – 200 г;
- вершкове масло – 200 г;
- розпушувач – 1 ч. л .;
- згущене молоко – 150 г.
приготування:
- Приготування кексів з начинкою з згущеного молока варто почати з тіста. Розбийте яйця в глибоку посудину, туди ж додайте цукор. Збийте цукор з яйцями до повного розчинення цукру. Перевірте, щоб крупинки цукрового піску не осіли на дні тарілки.
- У хід йде вершкове масло. Якщо ви перемішуєте інгредієнти вручну, то для легкості процесу розтопіть масло. Якщо ж ви використовуєте міксер, то запросто впораєтеся і з твердим маслом. В окремому посуді перемішайте борошно з розпушувачем, просійте їх через сито і тільки після цього додайте до решти інгредієнтів. Все ретельно перемішайте.
- У вас повинно вийти густе в’язке тісто. Як говорилося вище, інгредієнти необов’язково вимірювати з точністю. Адже навіть якщо у вас вийде тісто, більш рідке, ніж треба, вам необхідно буде просто додати пару столових ложок борошна.
- Тепер необхідно підготувати формочки. Оптимальним варіантом будуть силіконові формочки, так як готові кекси дістати з них не складе ніяких труднощів. Викладіть у формочки половину вершкової маси, а після того, як покладіть в середину 1-2 чайні ложки згущеного молока, всю решту. Розрівнювати вироби перед випічкою немає необхідності, так як в духовці вони розтечуться і самі візьмуть необхідну форму.
- Останній крок. Помістіть десерт в духовку, встановіть час (25 хвилин) і виставите необхідну температуру (180 градусів). Щоб перевірити готовність випічки можна скористатися зубочисткою: проколіть їй виріб і, витягнувши, подивіться, чи залишилися на зубочистці крихти. Якщо зубочистка чиста, десерт готовий.
Кекси з ананасом
Це один з найбільш екзотичних рецептів кексів з начинкою, але це не робить його більш складним у приготуванні. Одного разу спробувавши спекти даний десерт, ви не забудете його ніколи, так як цей чудовий смак вразить навіть самих розбираються гурманів.
Складові:
- борошно – 1 ст .;
- сметана – 150 г;
- яйце куряче – 1 шт .;
- цукор – ½ ст .;
- часточки ананаса – 200 г;
- волоські горіхи – 50 г;
- рослинне масло – 30 мл;
- розпушувач – 1 ч. л .;
- сіль.
приготування:
- Основа цих кексів з начинкою готується стандартним чином: додайте до яєць цукор, добре збийте. Туди ж перекладіть сметану і влийте рослинне масло. Другий інгредієнт додається для того, щоб кекси з начинкою всередині були ніжними і м’якими. Залишилося додати розпушувач, дрібку солі і просіяне борошно. Все ретельно перемішайте (бажано зробити це міксером, щоб не було грудочок).
- Подрібніть волоські горіхи ножем і введіть їх в готове тісто.
- Для цього кексу з начинкою можна взяти як свіжий ананас і розрізати його на невеликі часточки, так і вже подрібнений консервований. Якщо ви зробите свій вибір на користь консервованих ананасів, то цукру необхідно додавати трохи менше.
- Про те, як зробити кекси з начинкою з ананасів правильно, є багато думок. Хтось вважає, що кубики ананаса необхідно додавати прямо в тісто, чиясь думка говорить, що ананас потрібно викласти тонким шаром між шарами тіста. Як будете робити ви – вибирайте самі, але в будь-якому випадку кекси з начинкою вийдуть дуже смачними.
- Кекси з начинкою майже готові! Залишилося викласти суміш у формочки і відправити випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Полуничні кекси
Кекси з начинкою, як приготувати які описано трохи нижче, займають лідируючі позиції в кав’ярнях і булочних. Особливо смачним даний десерт буде за умови використання свіжих, а не заморожених ягід.
Складові:
- борошно – 450 г;
- яйця – 4 шт .;
- цукровий пісок – 200 г;
- молоко – 250 г;
- масло вершкове – 150 г;
- полуниця – 500 г;
- розпушувач – 50 г;
- ванільний цукор – 50 г;
- лимонна цедра – за смаком;
- сіль.
приготування:
- Згідно з рецептом кексів з начинкою, спочатку необхідно змішати всі сухі інгредієнти, після чого в окремій тарілці рідкі. Це робиться для однорідності маси. Отже, змішайте ванільний цукор, кристалічний цукор і борошно. Додайте 2 пакетика розпушувача. Якщо вам попалася дуже солодка полуниця або ви просто хочете зробити десерт менш калорійним, зменшіть дозу цукру.
- Тепер рідкі компоненти: яйця, молоко і вершкове масло. Для легкості змішування розтопіть останній інгредієнт на водяній бані. Коли суміші з рідких і сухих продуктів будуть готові, з’єднайте їх в одній глибокій тарілці. Все ретельно перемішайте.
- Підготуйте формочки для випічки. Якщо вам важливий зовнішній вигляд десерту, поверх силіконових або інших форм для випічки покладіть паперові. Наповніть їх готовим тестом. Кількість тесту в кожній формочке залежить від того, які маффіни ви хочете: якщо ви бажаєте, щоб вони були плоскими, наповніть осередку наполовину, а якщо сподіваєтеся отримати десерт «з гіркою» – на 2/3.
- Помийте і поріжте полуницю на кілька часточок. Викладіть їх в наповнені форми і при бажанні трохи «втопите». Робити це необов’язково, так як в процесі випікання маффіни самі по собі сильно піднімуться і поглиблять полуничні часточки всередину. При бажанні зверху присипте маффіни лимонною цедрою.
- Як зробити кекси з начинкою всередині ідеально пропечённимі? Міняйте температуру: перші 10 хвилин маффіни готуються при температурі 210 градусів, що залишилися 20 хвилин – 180 градусів.
Кекси з абрикосами і гарбузовим насінням
Напевно, це один з найкорисніших рецептів маффінів. Але корисно не означає несмачно! Приготуйте неймовірно смачні і прості кекси з гарбузовим насінням і переконайтеся в цьому самі.
Складові:
- борошно – 200 г;
- цукор – 100 г;
- яйця – 2 шт .;
- сметана – 300 г;
- консервовані абрикоси – 12 шт .;
- вершкове масло – 100 г;
- кокосова стружка – за смаком;
- розпушувач – 1 ст. л .;
- гарбузове насіння.
приготування:
- Заздалегідь дістаньте масло з холодильника або розтопіть його в мікрохвильовій печі. Перетріть його з цукром, додайте яйця. Все ретельно перемішайте до однорідності, додайте сметану і просіяне борошно. В останню чергу додайте кокосову стружку і розпушувач. Ще раз перемішайте всі інгредієнти між собою. Бажано зробити це за допомогою міксера.
- Форми змастіть вершковим або рослинним маслом. Якщо ви будете випікати маффіни в паперових формочках, цей крок можна пропустити. Рівномірно розподіліть половину тісто по всім формам і покладіть в кожну клітинку по половинці консервованих абрикосів. Залийте мафіни рештою тестом, посипте гарбузовим насінням.
- Абрикосові мафіни зазвичай випікаються при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою.