Сьогодні господині все частіше намагаються готувати всілякі солодощі у себе вдома, щоб отримати смачне і безпечне ласощі. Але готовий торт потребує оригінальному і цікавому оформленні, з цієї причини сьогодні ми розповімо, як зробити на торті шоколадні патьоки, за допомогою глазурі. Існує велика кількість рецептів, за якими створюється саме та консистенція глазурі, яка буде красиво застигати на торті у вигляді патьоків, нижче ми опишемо кілька простих рецептів, а також розповімо, як правильно оформити складами торт.
Рецепт глазурі з шоколаду зі сметаною
Таке покриття буде ідеально триматися на будь-якому десерті. Краплі солодкого шоколадного складу прикрасять боки готового торта у вигляді патьоків, якщо правильно нанести десерт, а також швидко охолодити готове прикраса. Якщо знадобиться прикрасити десерт додатково, то з шоколадною заливкою прекрасно буде поєднуватися чорнослив, волоські горіхи або навіть домашні трюфелі. Дуже важливо правильно підібрати шоколад, він не повинен мати якихось добавок, а відсоток какао в ньому повинен бути мінімум 70%.
Складові:
- гіркий темний шоколад – 165 грам;
- сметана не жирний – 245 грам;
- цукровий пісок – 110 грам.
Приготування:
- Щоб дізнатися, як зробити шоколадні патьоки на торті по відео, необхідно в точності виконувати правила приготування даної глазурі. Для початку цукор додають до сметани і злегка збивають виделкою, щоб кристали розчинилися. Далі склад відправляють на вогонь, і варять до повного розчинення цукрового піску.
- Склад знімають з вогню, а потім заважають до того моменту, поки сметана знову не стане густою. Тим часом, в ще гарячу масу, кладуть подрібнений шоколад. Все повторно перемішують, і отримують дуже гарну густу глазур. З її допомогою покривають поверхню торта так, щоб по краях залишалися гарні патьоки шоколадної суміші. Після цього прикрашають верх десерту за допомогою ягід, фруктів, безе або горіхів. Торт відправляють в холодильник.
Шоколадно-молочне прикраса
Якщо необхідно прикрасити готовий десерт м’якою глазур’ю, що має ніжний коричневий відтінок, варто скористатися даними рецептів. У підсумку виходить досить густа суміш, за допомогою якої легко правильно оформити десерт. Якщо ж дуже необхідно отримати більш насичений відтінок, то до даних інгредієнтів додають трохи какао, його будуть додавати в масу разом з цукровим піском. Отже, якщо перед господинею постало питання, як зробити шоколадні патьоки на торті по відео-рецептом, варто скористатися даною глазур’ю.
Складові:
- молоко 3,2% – 55 мл;
- шоколад молочний – 105 грам;
- цукровий пісок – 65 грам.
Приготування:
- Як ми бачимо, в даному рецепті цукрового піску використовується не так багато, вся справа в тому, що плитка молочного шоколаду вже містить в собі певну кількість цукру. Якщо додати більше підсолоджувача, то і маса вийде надто солодким.
- Для початку на паровій бані топлять шматочки молочного шоколаду, туди ж вливають молоко, а потім переносять каструльку на звичайний вогонь. Молочний склад доводять до кипіння, необхідно уварити масу до потрібної густоти, попередньо додавши цукровий пісок. Готовий склад злегка охолоджують, а потім використовують для створення незвичайного оформлення у вигляді крапель, що стікають з боків десерту.
Прикраса з білого шоколаду
Приготувати таку глазур буде дуже просто, вона не забирає багато часу, але зате має певні переваги перед темною шоколадною масою. Наприклад, прикраса десерту буде виконуватися не в традиційному шоколадному відтінку, а в більш цікавому білому кольорі. Крім того, в готову масу можна додати трохи барвника, щоб колір вийшов більш цікавим. Тоді глазур може вийти фіолетовою, синьою, червоною або іншого необхідного відтінку. Наносять склад відразу після приготування, маса повинна бути теплою, коли її будуть наносити на торт, інакше патьоки не отримають.
Складові:
- пудра з цукру – 175 грам;
- молоко 3,2% – 45 мл;
- шоколадка біла – 210 грам.
Приготування:
- Для господинь, які хочуть дізнатися, як зробити патьоки шоколадні на торті, запропонований даний рецепт. Щоб приготувати масу, необхідно взяти двісті грамів білого шоколаду, в ньому не повинно бути добавок, також краще не застосовувати повітряний продукт.
- Шматочки шоколадки укладають в миску, а потім ставлять на парову баню або в мікрохвильову піч. З шматочків повинна вийти рідка біла маса. Тим часом береться цукрова пудра, в яку додають коров’яче молоко, склад добре перемішують і додають до розтопленої шоколадної основі.
- Глазур перемішують до того моменту, поки вона не придбає однорідну консистенцію. У підсумку виходить досить густа маса, за допомогою якої покривають десерт, з боків глазурі дають злегка стекти, щоб отримати гарні краплі білого шоколаду. В якості додаткового прикраси, варто використовувати яскраві ягоди або написи.
Шоколадно-вершкова глазур
За структурою готовий склад дуже нагадує ганаш, з цієї причини дана маса вважається найкращою для створення патьоків з боків торта. Відразу варто сказати, що для приготування складу, вершки використовуються тільки найсвіжіші, і їх жирність повинна бути не менше 33%.
Складові:
- якісне масло вершкове – 40 грам;
- вершки жирністю від 33% – 3 ложки;
- шоколад білий – 110 грам.
Приготування:
- Для початку варто взяти білий шоколад і поламати на дрібні шматочки. Якщо вдома білого шоколаду немає, то його замінюють молочним або гірким, але і колір глазурі тоді буде темним. Шматочки розтоплюють за допомогою парової лазні.
- До цього складу додають вершкове масло і чекають його розчинення. Останнім етапом до суміші вливають три ложки жирних вершків, і все перемішують. Готову масу трохи охолоджують, а потім наносять на торт за допомогою кондитерського мішка.
Важливо знати!
За даними міністерства охорони здоров’я, дієти сьогодні основні методи боротьби із зайвою вагою. Однак, кількість повних людей продовжує зростати! У зв’язку з цим, з’явилися “Bee Slim” – краплі для спалювання до 80% жиру. Розповідає, лікар вищої категорії, Саута Л.А …Читати далі…
Вище ми описали найпростіші і смачні варіанти глазурі, з яких вийде зробити незвичайне оформлення десерту з податком.