Мафіни з бананом, рецепт яких представлений в статті знайомий багатьом людям. Він простий і швидкий в приготуванні, а це безсумнівний плюс, коли хочеться чогось смачного і домашнього. І, що найважливіше, існує кілька способів його приготування. Тому кожна людина зможе знайти для себе найкращий варіант і, можливо, доповнити його своїми власними ідеями.
Мафіни з бананом за класичним рецептом
Щоб реалізувати його, знадобиться зовсім небагато вільного часу. А так же продукти, які є практично на кожній кухні. А саме:
- 400 г бананів;
- 250 г просіяного борошна вищої якості;
- 150 г білого цукрового піску;
- 2 курячих яйця (великого розміру);
- 180 грам масла;
- 2 ч. Л. пекарського порошку.
приготування:
Банани ретельно миються під проточною водою і очищаються від шкірки. Серцевина повинна бути стиглої і м’якою, щоб маффіни вийшли солодкими і ароматними. У такому випадку їх буде набагато легше розім’яти до отримання кашки звичайною виделкою.
В окремій глибокій ємності цукровий пісок розтирається разом з маслом. Повинна вийти досить м’яка і податлива маса.
Після цього до неї додаються сирі яйця і все добре перемішується. Можна використовувати міксер, щоб прискорити роботу, але лише на середній швидкості.
Наступними в миску додається кашка з бананів. З ними заважати буде трохи складніше, але потрібно це робити хоча б протягом 2 хвилин.
Заздалегідь просіяне борошно спішується з пекарського порошку (розпушувачем) і невеликими порціями додається до решти інгредієнтів. Потрібно замісити рідке (не круто) тісто.
Силіконові форми ставляться на деко і змащуються маслом. У них акуратно заливається тісто. Але не до самого кінця, а трохи більше, ніж на половину.
Деко відправляється в розігріту духову шафу (180 градусів). Випічка буде готова приблизно через 15-20 хвилин. Перевірити тісто «на вогкість» можна за допомогою дерев’яної зубочистки.
Використовуючи цей рецепт, можна отримати 12 мафінів з бананом. При бажанні вони прикрашаються шоколадкою крихтою або меленими горіхами.
Мафіни з какао
Наступний рецепт бананового маффинов ненабагато складніше попереднього. Але в результаті отримуємо смачну і ароматну випічку, яку вийде приготувати навіть на сніданок в будній день. Для цього досить прокинутися хоча б на 10 хвилин раніше, ніж зазвичай.
А ще перед цим варто закупити такі продукти:
- 170 г просіяного борошна;
- 150 г рідкої сметани;
- 90 г цукрового піску;
- 2 ст. л. порошку какао;
- 1 куряче яйце;
- 1 банан (стиглий);
- 1/3 ч. Л. кухонної солі;
- ½ ч. Л. харчової соди.
приготування:
У велику глибоку ємність викладається очищений і нарізаний банан. Якщо плід зовсім маленького розміру, то можна взяти дві штуки.
Виделкою або за допомогою блендера на маленькій швидкості його потрібно перетворити в солодке пюре. При цьому домагатися повної однорідності зовсім не обов’язково.
На наступному етапі додається сметана. Вона може бути будь-якої жирності, головне, щоб свіжа. А найкраще використовувати домашній продукт.
Після вбивається яйце, всипається цукор і все ретельно перемішується до максимальної однорідності.
В іншу ємність додається просіяне борошно, змішується з сіллю, содою (не гасіння) і какао. Порошок так само рекомендується просіяти, щоб не було грудочок, а тісто наповнилося великою кількістю повітря. Все добре і дуже ретельно вимішує.
Борошно змішується з рідкими інгредієнтами і все перемішується декількома рухами ложки. Цього буде цілком достатньо, але можна перешкодити трохи довше. Рецепт тіста мафінів з бананом можна вважати завершеним.
Силіконові формочки ставляться на деко для більшої зручності. Їх необхідно акуратно і рівномірно заповнити отриманою масою на ¾.
Після цього майбутні домашні солодощі поміщаються в розігрітий до 200 градусів духовку. Через 10-15 хвилин необхідно перевірити їх готовність за допомогою зубочистки.
Залишається лише дістати маффіни з бананом, охолодити до кімнатної температури і насолоджуватися результатом такого простого і нехитрого рецепту.
Мафіни з бананом від Юлії Висоцької
«Зоряний» рецепт трохи відходить від класики, але вважається більш корисним і смачним ласощами. Навіть маленьким дітям їх можна давати в невеликій кількості без будь-якої шкоди для здоров’я.
І ось що потрібно заздалегідь купити для його реалізації:
- 200 г борошна вищого якості;
- 20 г цукрової пудри;
- 10 г пекарського порошку;
- 5 ст. л. оливкового масла;
- 2 склянки мюслі;
- 2 ст. л. рідкого меду;
- 2 жмені кураги;
- 1 великий стиглий банан;
- 1 свіже яйце;
- 1 стакан соку з яблук;
- ¼ ч. Л. ванільного екстракту;
- 1 щіпка морської солі.
приготування:
- Духова шафа заздалегідь розігрівається до 200 градусів. Ще до того, як починають оброблятися продукти.
- Курага ретельно миється під проточною водою і нарізається кубиками маленького розміру. Вони можуть бути довільної форми.
- Банан звільняється від шкірки і нарізають гострим ножем на невеликі шматочки.
- Мюслі необхідно змішати з курагою і нарізаним бананом. Після цього додається просіяне борошно, разом з пекарського порошку і кухонною сіллю. Все добре перемішується.
- В окремій ємності куряче яйце збивається разом з рідким медом, яблучним соком, 3 ложками оливкової олії і ванільним екстрактом. Все перемішується і приєднується до сухим компонентів.
- Залишається добре вимішати рідке тісто, яке буде трохи нагадувати сметану.
- Залишилися оливковою олією змащуються формочки для випікання. Вони заповнюються тестом і поміщаються в розігріту духову шафу на 15 хвилин.
Ще теплі маффіни з бананом посипаються цукровою пудрою і на цьому рецепт від Юлії Висоцької вважається повністю завершеним. Так що саме час кликати гостей випити разом ароматного чаю!