Домашній кекс

Мафіни з бананом: рецепт з фото покроковий



Мафіни з бананом, рецепт яких представлений в статті знайомий багатьом людям. Він простий і швидкий в приготуванні, а це безсумнівний плюс, коли хочеться чогось смачного і домашнього. І, що найважливіше, існує кілька способів його приготування. Тому кожна людина зможе знайти для себе найкращий варіант і, можливо, доповнити його своїми власними ідеями.

Мафіни з бананом за класичним рецептом

Мафіни з бананами рецепт

Щоб реалізувати його, знадобиться зовсім небагато вільного часу. А так же продукти, які є практично на кожній кухні. А саме:

  • 400 г бананів;
  • 250 г просіяного борошна вищої якості;
  • 150 г білого цукрового піску;
  • 2 курячих яйця (великого розміру);
  • 180 грам масла;
  • 2 ч. Л. пекарського порошку.

приготування:

складові

Банани ретельно миються під проточною водою і очищаються від шкірки. Серцевина повинна бути стиглої і м’якою, щоб маффіни вийшли солодкими і ароматними. У такому випадку їх буде набагато легше розім’яти до отримання кашки звичайною виделкою.

подрібнити банани

В окремій глибокій ємності цукровий пісок розтирається разом з маслом. Повинна вийти досить м’яка і податлива маса.

Розтерти масло з цукром

Після цього до неї додаються сирі яйця і все добре перемішується. Можна використовувати міксер, щоб прискорити роботу, але лише на середній швидкості.

Додати яйця і збити

Наступними в миску додається кашка з бананів. З ними заважати буде трохи складніше, але потрібно це робити хоча б протягом 2 хвилин.

Додати борошно

Заздалегідь просіяне борошно спішується з пекарського порошку (розпушувачем) і невеликими порціями додається до решти інгредієнтів. Потрібно замісити рідке (не круто) тісто.

перемішати

Силіконові форми ставляться на деко і змащуються маслом. У них акуратно заливається тісто. Але не до самого кінця, а трохи більше, ніж на половину.

Тісто розлити по формах

Деко відправляється в розігріту духову шафу (180 градусів). Випічка буде готова приблизно через 15-20 хвилин. Перевірити тісто «на вогкість» можна за допомогою дерев’яної зубочистки.

Використовуючи цей рецепт, можна отримати 12 мафінів з бананом. При бажанні вони прикрашаються шоколадкою крихтою або меленими горіхами.

Мафіни з какао

Мафіни з какао

Наступний рецепт бананового маффинов ненабагато складніше попереднього. Але в результаті отримуємо смачну і ароматну випічку, яку вийде приготувати навіть на сніданок в будній день. Для цього досить прокинутися хоча б на 10 хвилин раніше, ніж зазвичай.

А ще перед цим варто закупити такі продукти:

  • 170 г просіяного борошна;
  • 150 г рідкої сметани;
  • 90 г цукрового піску;
  • 2 ст. л. порошку какао;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 банан (стиглий);
  • 1/3 ч. Л. кухонної солі;
  • ½ ч. Л. харчової соди.

приготування:

У велику глибоку ємність викладається очищений і нарізаний банан. Якщо плід зовсім маленького розміру, то можна взяти дві штуки.

Виделкою або за допомогою блендера на маленькій швидкості його потрібно перетворити в солодке пюре. При цьому домагатися повної однорідності зовсім не обов’язково.

На наступному етапі додається сметана. Вона може бути будь-якої жирності, головне, щоб свіжа. А найкраще використовувати домашній продукт.

Після вбивається яйце, всипається цукор і все ретельно перемішується до максимальної однорідності.

В іншу ємність додається просіяне борошно, змішується з сіллю, содою (не гасіння) і какао. Порошок так само рекомендується просіяти, щоб не було грудочок, а тісто наповнилося великою кількістю повітря. Все добре і дуже ретельно вимішує.



Борошно змішується з рідкими інгредієнтами і все перемішується декількома рухами ложки. Цього буде цілком достатньо, але можна перешкодити трохи довше. Рецепт тіста мафінів з бананом можна вважати завершеним.

Силіконові формочки ставляться на деко для більшої зручності. Їх необхідно акуратно і рівномірно заповнити отриманою масою на ¾.

Після цього майбутні домашні солодощі поміщаються в розігрітий до 200 градусів духовку. Через 10-15 хвилин необхідно перевірити їх готовність за допомогою зубочистки.

Залишається лише дістати маффіни з бананом, охолодити до кімнатної температури і насолоджуватися результатом такого простого і нехитрого рецепту.

Мафіни з бананом від Юлії Висоцької

Мафіни з бананом від Юлії Висоцької

«Зоряний» рецепт трохи відходить від класики, але вважається більш корисним і смачним ласощами. Навіть маленьким дітям їх можна давати в невеликій кількості без будь-якої шкоди для здоров’я.

І ось що потрібно заздалегідь купити для його реалізації:

  • 200 г борошна вищого якості;
  • 20 г цукрової пудри;
  • 10 г пекарського порошку;
  • 5 ст. л. оливкового масла;
  • 2 склянки мюслі;
  • 2 ст. л. рідкого меду;
  • 2 жмені кураги;
  • 1 великий стиглий банан;
  • 1 свіже яйце;
  • 1 стакан соку з яблук;
  • ¼ ч. Л. ванільного екстракту;
  • 1 щіпка морської солі.

приготування:

  1. Духова шафа заздалегідь розігрівається до 200 градусів. Ще до того, як починають оброблятися продукти.
  2. Курага ретельно миється під проточною водою і нарізається кубиками маленького розміру. Вони можуть бути довільної форми.
  3. Банан звільняється від шкірки і нарізають гострим ножем на невеликі шматочки.
  4. Мюслі необхідно змішати з курагою і нарізаним бананом. Після цього додається просіяне борошно, разом з пекарського порошку і кухонною сіллю. Все добре перемішується.
  5. В окремій ємності куряче яйце збивається разом з рідким медом, яблучним соком, 3 ложками оливкової олії і ванільним екстрактом. Все перемішується і приєднується до сухим компонентів.
  6. Залишається добре вимішати рідке тісто, яке буде трохи нагадувати сметану.
  7. Залишилися оливковою олією змащуються формочки для випікання. Вони заповнюються тестом і поміщаються в розігріту духову шафу на 15 хвилин.

Ще теплі маффіни з бананом посипаються цукровою пудрою і на цьому рецепт від Юлії Висоцької вважається повністю завершеним. Так що саме час кликати гостей випити разом ароматного чаю!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.