Ситні, ароматні і прості в приготуванні пироги з капустою і консервованої риби, це відмінний варіант як для звичайної вечері в колі сім’ї, так і для святкового столу. Приготувати таку випічку не складе труднощів, навіть для тих хто має мінімальні кулінарні навички.
Пиріг з рибою на дріжджовому тесті
Це чудовий пиріг сподобається людям які люблять повітряну, пишну випічку. На її приготування піде близько 2-х годин. Тому швидким цей рецепт пирога з капустою і рибою з дріжджового тіста назвати не можна.
Складові:
- 3 склянки борошна;
- 1 стакан молока;
- 5 грам сухих дріжджів;
- 1 яйце;
- 1 чайна ложка цукру;
- дрібка солі;
- 4 столові ложки рослинної олії;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 банки рибних консервів;
- 400 грам капусти.
приготування:
- В першу чергу слід зайнятися приготуванням тесту для пирога з капустою і рибою. Це самий трудомісткий процес, який займають більшу частину часу. У чашку з високими бортами слід розбити яйце, і влити молоко. Додати сіль і цукор. Добре перемішати.
- Всипати дріжджі, і залишити суміш на 5 хвилин настоятися.
- Далі, в чашку висипати просіяне борошно і вилити рослинне масло. Замісити тісто на столі, після покладіть його назад в чашку, накрийте рушником і залиште в теплому місці.
- Далі, починайте готувати начинку, поки тісто піднімається. Для цього слід очистити цибулю і нарізати його півкільцями.
- Морква очистити від шкірки і натерти на самій дрібній тертці.
- Поставити сковороду розжаритися на вогонь, влити рослинне масло і обсмажити цибулю до моменту, поки він не стане прозорим. Викласти натерту моркву, ще обсмажувати хвилин 5-7.
- Нашаткувати дрібно капусту і викласти гаситися разом з іншими овочами. Додати трохи води і закрити кришкою. Періодично перемішуючи все.
- Тісто трохи обмять і поставити ще підніматися під рушником в чашці.
- Консерви викласти в тарілку і за допомогою вилки добре їх перемять. Викласти їх до овочів в сковороду і обсмажити 5 хвилин. Вимкнути газ, і дати начинці охолонути.
- Форму змастити олією.
- Розділити тісто на дві частини, одна повинна бути трохи більше. Розкачати НЕ товстим шаром. Викласти ту частину яка більше на дно. Зверху розподілити рівномірно начинку і накрити другим шаром тіста. Кінці міцно між собою заліпити.
- У чашці збити жовток, і змастити зверху пиріг.
- Поставити форму в духовку, яка повинна бути розігріта до 180 градусів. Для випікання потрібно приблизно 50 хвилин.
Пиріг з рибою заливний
Цей варіант пирога з капустою і рибою виходить дуже ніжним, домогтися цього виходить за рахунок заливного тесту. Готується він у духовці, часу на приготування начинки і тіста, а також випічки знадобиться приблизно 1,5 години.
Складові:
- 1 чайна ложка лимонного соку;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 100 грам рису;
- 100 грам капусти;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 3 яйця;
- 200 грам сметани;
- 200 грам майонезу;
- сіль, перець за смаком
- 300 грам борошна;
- 400 г філе риби.
приготування:
Рис слід відварити до готовності в підсоленій воді.
Дрібно нарізати зелений лук, дуже тонко нашаткувати капусту.
Рибу слід відокремити від кісточок і нарізати дрібними шматками. Зверху побризкати лимонним соком. Викласти її до рису, туди ж висипати зелена цибуля і капусту. Все посолити і поперчити. Бажано використовувати свіжозмелені суміш перців. Все добре перемішати.
У каструлю з високими бортами розбити яйця і додати туди майонез. Все добре збити за допомогою віночка.
В окремій чашці змішати борошно і розпушувач. Всипати через сито борошно з розпушувачем в яєчну масу. Робити це потрібно поступово, висипаючи борошно порціями і перемішуючи все.
Форму для запікання змастити соняшниковою олією і викласти половину тіста. Розрівняти його силіконової лопаткою.
Зверху рівномірно викласти і розподілити начинку. Залити все другою частиною тіста.
Розігріти духовку до 180 градусів і поставити туди форму. Випікатися пиріг буде приблизно 45-55 хвилин.
Нарізати пиріг краще після остигання.
Пиріг з рибою в мультиварці
Мультиварка для багатьох господинь стала вже незамінним помічником на кухні. У ній готують і супи і компоти і навіть пироги. Ми пропонуємо простий покроковий рецепт пирога з капустою і рибою, який під силу приготувати навіть тим, хто вперше має справу з випічкою.
Складові:
- 80 мілілітрів молока;
- 220 грам борошна;
- 1 чайна ложка цукру;
- 1 яйце;
- 1 столова ложка вершкового масла;
- 1 чайна ложка сухих дріжджів;
- 1 банка рибних консервів;
- 150 грам капусти;
- сіль, перець, спеції за смаком.
приготування:
- Молоко слід вилити в стакан і підігріти в мікрохвильовці. Воно повинно бути теплим, але не гарячим. В молоко всипати цукор і сіль, перемішати.
- Висипати дріжджі і перемішати. Залишити їх на 10 хвилин.
- Вилити дріжджову суміш в глибоку чашку і розбити туди яйця. Збити все за допомогою вилки.
- В окрему чашку висипати просіяне борошно. Сформувати гірку і в середині поглиблення. У нього вилити дріжджову суміш і замісити тісто.
- Розтопити в мікрохвильовій печі вершкове масло і дати йому охолонути. Вилити в тісто і добре його розім’яти. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце.
- Рибу викласти в чашку і розім’яти виделкою. Капусту дрібно нашаткувати і перемішати з рибою.
- Тісто розім’яти руками і залишити його ще на 10 хвилин.
- Далі, розділити його на дві частини і розкачати тонко.
- Перший пласт викласти на дно і зверху розподілити начинку, але вона не повинна доходити до країв. Накрити другим шаром і защипнути краю. Обов’язково, щоб повітря під час випікання виходив, слід зубочисткою проткнути тісто. В середині потрібно зробити невеликий розріз і вилити туди масло, яке залишилося з під рибної консерви.
- Збити жовток, змастити пиріг. Закрити кришку мультиварки і встановити режим «Випічка» на 50 хвилин. Коли час минув, слід перевернути пиріг і встановити таймер ще на 15 хвилин.
Пиріг з рибою листковий
Це, мабуть, найпростіший рецепт пирога з рибою і капустою, так як тісто тут покупне. Мало хто самостійно готувати листкове тісто самостійно. Це дуже непростий процес, який займає багато часу.
Складові:
- 450 г філе риби;
- 800 грам капусти;
- 1 цибулина;
- 1 невелика морква;
- 0,5 кілограма дріжджового листкового тіста;
- 1 лавровий лист;
- 1/4 чайної ложки чорного перцю;
- 2/3 чайної ложки солі;
- 1 столова ложка борошна;
- 2 столові ложки рослинної олії.
приготування:
- Тісто слід заздалегідь дістати з морозильної камери і дати йому стати м’яким, розморозитися.
- Філе риби слід нарізати кубиками, вони не повинні бути маленькими.
- Лук, капусту і моркву почистити. Дрібно нашаткувати.
- Поставити сковороду з рослинним малому на вогонь, розжарити. Висипати цибулю і обсмажити, він повинен стати прозорим. Викласти моркву і теж обсмажити хвилин 5-7. Далі, викласти капусту і долити трохи води. Закрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 15 хвилин. Після того як час минув начинку потрібно посолити, поперчити і викласти лавровий лист. Закрити кришкою і дати ще потомитися хвилин 5-7.
- Форму для випікання слід застелити пергаментним папером. Розділити тісто на дві рівні частини і розкачати. Викласти першу частину в форму і сформувати борту.
- Присипати борошном тісто і викласти половину остигнула начинки, рівномірно її розподілити. Зверху викласти філе риби і посолити її. Далі, викласти зверху другу половину начинки і накрити пиріг другим шаром. Защипнути краю по всьому периметру.
- Поставити рибний пиріг з капустою, в розігріту до 180 градусів духовку випікатися. Часу на це знадобиться приблизно 20-25 хвилин.
Пиріг з капустою і червоною рибою
Цей варіант пирога досить незвичайний, так як для начинки пропонується не рибні консерви, а червона риба. Незвичайне поєднання надає пирога разюче ніжний смак. Тісто на пиріг з рибою і капустою робиться самостійно і не займає багато часу і сил.
Складові:
Для тесту:
- 250 мілілітрів молока;
- 2 яйця;
- 70 грам вершкового масла;
- 3/4 чайні ложки солі;
- 3 чайні ложки цукру;
- 600 грам борошна;
- 2 столові ложки рослинної олії.
Для начинки:
- 400 г філе червоної риби;
- 700 грам капусти;
- 2 цибулини;
- 4 столові ложки рослинної олії;
- сіль, перець, за смаком.
приготування:
- Молоко слід вилити в чашку і підігріти в мікрохвильовій печі. Висипати цукор і сіль. Все ретельно перемішати до повного розчинення. Розбити яйця і вилити розтоплене вершкове масло. Збити віночком.
- Борошно просіяти через сито і перемішати з сухими дріжджами.
- У борошно вилити яєчну масу. Все ретельно вимісити протягом 5 хвилин. У самому кінці в тісто влити рослинне масло і ще 2-3 хвилини продовжувати замішувати тісто. Перекласти його в чашку і накрити рушником. Прибрати в тепле місце на 60 хвилин.
- Філе риби обов’язково промийте під проточною водою. Нарізати його потрібно кубиками середнього розміру. Присипати сіллю і перцем з двох сторін.
- Капусту і цибулю слід дуже дрібно нашаткувати.
- На розпечену сковороду з рослинним маслом викласти капусту і цибулю і обсмажити 8-10 хвилин. В кінці посолити і поперчити. Все ретельно перемішати. Вимкнути вогонь і дочекатися поки начинка повністю не охолоне.
- Форму для випікання застелити пергаментним папером.
- Тісто, яка збільшилася в два рази розділити на дві частини. Одна з них повинна бути трохи більше. Розкачати обидві частини на пласти. Та що більше викладається в форму і формуються борту.
- Викласти половину начинки і розподілити її рівномірно по всьому тесту. Зверху викласти рибу, вона повинна бути розкладена таким чином, щоб до країв залишалося 3 сантиметри. Зверху викласти залишилася капусту з цибулею і накрити пиріг другим шаром. По всьому периметру защипнути краю, це дозволить соку залишитися всередині і не витікати. У такому вигляді пиріг слід залишити на 20 хвилин, поки духовка розігрівається до 180 градусів.
- Поставити пиріг в духовку і випікати 40 хвилин. За 15 хвилин до закінчення приготування, слід переключити зменшити температуру до 160 градусів.
Після того час минув, слід дістати пиріг і змастити верхівку вершковим маслом. Залишити його на 10 хвилин охолонути і можна подавати до столу. Такий пиріг з рибою і капустою, приготований в духовці якщо його різати гарячим може осісти. Саме тому різати і їсти його бажано теплим.