Овочевий

Пиріг з капустою і рибою: покрокові рецепти з фото




Ситні, ароматні і прості в приготуванні пироги з капустою і консервованої риби, це відмінний варіант як для звичайної вечері в колі сім’ї, так і для святкового столу. Приготувати таку випічку не складе труднощів, навіть для тих хто має мінімальні кулінарні навички.

Пиріг з рибою на дріжджовому тесті

Це чудовий пиріг сподобається людям які люблять повітряну, пишну випічку. На її приготування піде близько 2-х годин. Тому швидким цей рецепт пирога з капустою і рибою з дріжджового тіста назвати не можна.

Складові:

  • 3 склянки борошна;
  • 1 стакан молока;
  • 5 грам сухих дріжджів;
  • 1 яйце;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • дрібка солі;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 банки рибних консервів;
  • 400 грам капусти.

приготування:

  1. В першу чергу слід зайнятися приготуванням тесту для пирога з капустою і рибою. Це самий трудомісткий процес, який займають більшу частину часу. У чашку з високими бортами слід розбити яйце, і влити молоко. Додати сіль і цукор. Добре перемішати.
  2. Всипати дріжджі, і залишити суміш на 5 хвилин настоятися.
  3. Далі, в чашку висипати просіяне борошно і вилити рослинне масло. Замісити тісто на столі, після покладіть його назад в чашку, накрийте рушником і залиште в теплому місці.
  4. Далі, починайте готувати начинку, поки тісто піднімається. Для цього слід очистити цибулю і нарізати його півкільцями.
  5. Морква очистити від шкірки і натерти на самій дрібній тертці.
  6. Поставити сковороду розжаритися на вогонь, влити рослинне масло і обсмажити цибулю до моменту, поки він не стане прозорим. Викласти натерту моркву, ще обсмажувати хвилин 5-7.
  7. Нашаткувати дрібно капусту і викласти гаситися разом з іншими овочами. Додати трохи води і закрити кришкою. Періодично перемішуючи все.
  8. Тісто трохи обмять і поставити ще підніматися під рушником в чашці.
  9. Консерви викласти в тарілку і за допомогою вилки добре їх перемять. Викласти їх до овочів в сковороду і обсмажити 5 хвилин. Вимкнути газ, і дати начинці охолонути.
  10. Форму змастити олією.
  11. Розділити тісто на дві частини, одна повинна бути трохи більше. Розкачати НЕ товстим шаром. Викласти ту частину яка більше на дно. Зверху розподілити рівномірно начинку і накрити другим шаром тіста. Кінці міцно між собою заліпити.
  12. У чашці збити жовток, і змастити зверху пиріг.
  13. Поставити форму в духовку, яка повинна бути розігріта до 180 градусів. Для випікання потрібно приблизно 50 хвилин.

Пиріг з рибою заливний

Цей варіант пирога з капустою і рибою виходить дуже ніжним, домогтися цього виходить за рахунок заливного тесту. Готується він у духовці, часу на приготування начинки і тіста, а також випічки знадобиться приблизно 1,5 години.

Складові:

  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 100 грам рису;
  • 100 грам капусти;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 3 яйця;
  • 200 грам сметани;
  • 200 грам майонезу;
  • сіль, перець за смаком
  • 300 грам борошна;
  • 400 г філе риби.

приготування:

Рис слід відварити до готовності в підсоленій воді.

Дрібно нарізати зелений лук, дуже тонко нашаткувати капусту.

Рибу слід відокремити від кісточок і нарізати дрібними шматками. Зверху побризкати лимонним соком. Викласти її до рису, туди ж висипати зелена цибуля і капусту. Все посолити і поперчити. Бажано використовувати свіжозмелені суміш перців. Все добре перемішати.

У каструлю з високими бортами розбити яйця і додати туди майонез. Все добре збити за допомогою віночка.

В окремій чашці змішати борошно і розпушувач. Всипати через сито борошно з розпушувачем в яєчну масу. Робити це потрібно поступово, висипаючи борошно порціями і перемішуючи все.

Форму для запікання змастити соняшниковою олією і викласти половину тіста. Розрівняти його силіконової лопаткою.

Зверху рівномірно викласти і розподілити начинку. Залити все другою частиною тіста.

Розігріти духовку до 180 градусів і поставити туди форму. Випікатися пиріг буде приблизно 45-55 хвилин.

Нарізати пиріг краще після остигання.

Пиріг з рибою в мультиварці

Мультиварка для багатьох господинь стала вже незамінним помічником на кухні. У ній готують і супи і компоти і навіть пироги. Ми пропонуємо простий покроковий рецепт пирога з капустою і рибою, який під силу приготувати навіть тим, хто вперше має справу з випічкою.

Складові:

  • 80 мілілітрів молока;
  • 220 грам борошна;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів;
  • 1 банка рибних консервів;
  • 150 грам капусти;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

приготування:

  1. Молоко слід вилити в стакан і підігріти в мікрохвильовці. Воно повинно бути теплим, але не гарячим. В молоко всипати цукор і сіль, перемішати.
  2. Висипати дріжджі і перемішати. Залишити їх на 10 хвилин.
  3. Вилити дріжджову суміш в глибоку чашку і розбити туди яйця. Збити все за допомогою вилки.
  4. В окрему чашку висипати просіяне борошно. Сформувати гірку і в середині поглиблення. У нього вилити дріжджову суміш і замісити тісто.
  5. Розтопити в мікрохвильовій печі вершкове масло і дати йому охолонути. Вилити в тісто і добре його розім’яти. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце.
  6. Рибу викласти в чашку і розім’яти виделкою. Капусту дрібно нашаткувати і перемішати з рибою.
  7. Тісто розім’яти руками і залишити його ще на 10 хвилин.
  8. Далі, розділити його на дві частини і розкачати тонко.
  9. Перший пласт викласти на дно і зверху розподілити начинку, але вона не повинна доходити до країв. Накрити другим шаром і защипнути краю. Обов’язково, щоб повітря під час випікання виходив, слід зубочисткою проткнути тісто. В середині потрібно зробити невеликий розріз і вилити туди масло, яке залишилося з під рибної консерви.
  10. Збити жовток, змастити пиріг. Закрити кришку мультиварки і встановити режим «Випічка» на 50 хвилин. Коли час минув, слід перевернути пиріг і встановити таймер ще на 15 хвилин.

Пиріг з рибою листковий

Це, мабуть, найпростіший рецепт пирога з рибою і капустою, так як тісто тут покупне. Мало хто самостійно готувати листкове тісто самостійно. Це дуже непростий процес, який займає багато часу.



Складові:

  • 450 г філе риби;
  • 800 грам капусти;
  • 1 цибулина;
  • 1 невелика морква;
  • 0,5 кілограма дріжджового листкового тіста;
  • 1 лавровий лист;
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю;
  • 2/3 чайної ложки солі;
  • 1 столова ложка борошна;
  • 2 столові ложки рослинної олії.

приготування:

  1. Тісто слід заздалегідь дістати з морозильної камери і дати йому стати м’яким, розморозитися.
  2. Філе риби слід нарізати кубиками, вони не повинні бути маленькими.
  3. Лук, капусту і моркву почистити. Дрібно нашаткувати.
  4. Поставити сковороду з рослинним малому на вогонь, розжарити. Висипати цибулю і обсмажити, він повинен стати прозорим. Викласти моркву і теж обсмажити хвилин 5-7. Далі, викласти капусту і долити трохи води. Закрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 15 хвилин. Після того як час минув начинку потрібно посолити, поперчити і викласти лавровий лист. Закрити кришкою і дати ще потомитися хвилин 5-7.
  5. Форму для випікання слід застелити пергаментним папером. Розділити тісто на дві рівні частини і розкачати. Викласти першу частину в форму і сформувати борту.
  6. Присипати борошном тісто і викласти половину остигнула начинки, рівномірно її розподілити. Зверху викласти філе риби і посолити її. Далі, викласти зверху другу половину начинки і накрити пиріг другим шаром. Защипнути краю по всьому периметру.
  7. Поставити рибний пиріг з капустою, в розігріту до 180 градусів духовку випікатися. Часу на це знадобиться приблизно 20-25 хвилин.

Пиріг з капустою і червоною рибою

Цей варіант пирога досить незвичайний, так як для начинки пропонується не рибні консерви, а червона риба. Незвичайне поєднання надає пирога разюче ніжний смак. Тісто на пиріг з рибою і капустою робиться самостійно і не займає багато часу і сил.

Складові:

Для тесту:

  • 250 мілілітрів молока;
  • 2 яйця;
  • 70 грам вершкового масла;
  • 3/4 чайні ложки солі;
  • 3 чайні ложки цукру;
  • 600 грам борошна;
  • 2 столові ложки рослинної олії.

Для начинки:

  • 400 г філе червоної риби;
  • 700 грам капусти;
  • 2 цибулини;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • сіль, перець, за смаком.

приготування:

  1. Молоко слід вилити в чашку і підігріти в мікрохвильовій печі. Висипати цукор і сіль. Все ретельно перемішати до повного розчинення. Розбити яйця і вилити розтоплене вершкове масло. Збити віночком.
  2. Борошно просіяти через сито і перемішати з сухими дріжджами.
  3. У борошно вилити яєчну масу. Все ретельно вимісити протягом 5 хвилин. У самому кінці в тісто влити рослинне масло і ще 2-3 хвилини продовжувати замішувати тісто. Перекласти його в чашку і накрити рушником. Прибрати в тепле місце на 60 хвилин.
  4. Філе риби обов’язково промийте під проточною водою. Нарізати його потрібно кубиками середнього розміру. Присипати сіллю і перцем з двох сторін.
  5. Капусту і цибулю слід дуже дрібно нашаткувати.
  6. На розпечену сковороду з рослинним маслом викласти капусту і цибулю і обсмажити 8-10 хвилин. В кінці посолити і поперчити. Все ретельно перемішати. Вимкнути вогонь і дочекатися поки начинка повністю не охолоне.
  7. Форму для випікання застелити пергаментним папером.
  8. Тісто, яка збільшилася в два рази розділити на дві частини. Одна з них повинна бути трохи більше. Розкачати обидві частини на пласти. Та що більше викладається в форму і формуються борту.
  9. Викласти половину начинки і розподілити її рівномірно по всьому тесту. Зверху викласти рибу, вона повинна бути розкладена таким чином, щоб до країв залишалося 3 сантиметри. Зверху викласти залишилася капусту з цибулею і накрити пиріг другим шаром. По всьому периметру защипнути краю, це дозволить соку залишитися всередині і не витікати. У такому вигляді пиріг слід залишити на 20 хвилин, поки духовка розігрівається до 180 градусів.
  10. Поставити пиріг в духовку і випікати 40 хвилин. За 15 хвилин до закінчення приготування, слід переключити зменшити температуру до 160 градусів.

Після того час минув, слід дістати пиріг і змастити верхівку вершковим маслом. Залишити його на 10 хвилин охолонути і можна подавати до столу. Такий пиріг з рибою і капустою, приготований в духовці якщо його різати гарячим може осісти. Саме тому різати і їсти його бажано теплим.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.