Капкейкі шоколадні люблять їсти і дорослі і діти. Існує велика кількість рецептів смачних шоколадних капкейков. У кожного своя родзинка, але є кілька безпрограшних смакових поєднань (шоколад + маскарпоне, кава, карамель і т. П.). Дотримуючись рецептурою, можна з легкістю створити кондитерський шедевр, який припаде до смаку дітям і дорослим.
Капкейкі шоколадні з ніжним вершковим кремом
Чи не занадто нудотний тісто капкейков з насиченим шоколадним смаком ідеально поєднується з найніжнішим кремом на основі вершкового сиру.
Інгредієнти (на 10-12 шт.):
Для тесту:
- борошно пшеничне в / с – 120 г;
- шоколад чорний – 60 г;
- масло вершкове – 100 г;
- розпушувач – 3/4 ч. л .;
- порошок какао – 70 г;
- яйце куряче – 2 шт .;
- сода харчова – 1/3 ч. л .;
- йогурт натуральний без добавок (можна замінити сметаною або кефіром) – 100 г;
- цукор – 120 г;
- сіль – невелика щіпка.
Для крему:
- сир вершковий – 240 г;
- масло – 120 г;
- ваніль – 1/2 ч. л .;
- цукрова пудра – 200 г;
- сіль – невелика щіпка.
приготування:
Масло нарізати невеликими кубиками, шоколад поламати на шматочки, викласти в чисту ємність і розтопити на водяній бані.
Розтоплену масу трохи остудити, всипати цукор, вбити яйця і збивати до однорідної консистенції віночком (вручну або за допомогою погружного блендера).
Додати в теплу збиту суміш йогурт (сметану або кефір), ретельно перемішати. Всипати борошно просіяне з содою, розпушувачем і какао порошком, замісити тісто.
Готову масу розкладають у формочки. Можна використовувати спеціальні паперові вкладиші для випічки, але якщо їх під рукою не виявилося, досить змастити форму для випікання маргарином. Форми повинні бути заповнені не більше, ніж на 3/4.
Капкейкі помістити на півгодини в розігріту до 180 градусів духовку.
Готові кекси необхідно вийняти з форми для випічки і остудити. У цей час можна приступити до приготування вершкової суміші.
Сир і масло змішати, потім збити міксером. Додати ваніль і, потроху всипаючи цукрову пудру, збити масу до густої однорідної консистенції (крем не повинен розтікатися).
Остигнули капкейкі прикрашають зверху вершковою масою за допомогою кондитерського мішка і подають до столу.
Рецепт шоколадно-кавових капкейков
Класичне поєднання темного шоколаду з кавою перетворює ці капкейкі в вишукані ласощі.
Інгредієнти (на 12-15 шт.):
Для тесту:
- борошно пшеничне в / с – 300 г;
- масло – 75 г;
- натуральний йогурт без добавок (можна замінити нежирною сметаною) – 150 г;
- розпушувач – 1 ч. л .;
- порошок какао – 100 г;
- яйце куряче – 1 шт .;
- сода харчова – 1 ч. л .;
- цукор – 250 г;
- кави (міцний) – 100 мл.
Для крему:
- шоколад чорний – 70 г;
- розчинна кава – 1 ч. л .;
- какао-порошок – 50 г;
- масло вершкове – 100 г;
- цукрова пудра – 115 г.
приготування:
- Завдяки наявності в цьому рецепті міцної кави і какао, колір готових шоколадних капкейков виходить дуже насиченим.
- Масло розтопити (на водяній бані або в мікрохвильовій печі). У великій мисці змішати борошно, цукор, какао, розпушувач для тіста, соду і ретельно перемішати віночком.
- В окремій мисці збити яйце з йогуртом (сметаною) і змішати з сухою сумішшю. Готовим тестом заповнити формочки для капкейков на 3/4 і відправити на 20 хвилин в розігріту до 175 градусів духовку.
- Для крему протягом 5 хвилин збивати м’яке вершкове масло кімнатної температури. Потім потроху додавати до масла какао з цукровою пудрою, ретельно збиваючи. Суміш повинна вийти густий.
- Шоколад розтопити (на водяній бані, в мікрохвильовці або в фондю). Додати в крем розтоплений шоколад, ложку сухого розчинної кави, прибрати на 15-20 хвилин в холодильник.
- Перед подачею до столу прикрасити готові остиглі кекси кремом.
Шоколадні капкейки з вишневою начинкою і маскарпоне
Ніжне поєднання білої глазурі з маскарпоне, а всередині начинка з соковитою вишні – смачний і простий у приготуванні десерт.
Інгредієнти (на 10-12 шт.):
Для тесту:
- борошно пшеничне в / с – 120 г;
- масло вершкове – 100 г;
- яйце куряче – 2 шт .;
- порошок какао – 70 г;
- розпушувач – 3/4 ч. л .;
- шоколад чорний – 60 г;
- сода харчова – 1/3 ч. л .;
- йогурт натуральний без добавок (можна замінити на нежирну сметану або кефір) – 100 г;
- цукор – 120 г;
- сіль – невелика щіпка.
Для начинки:
- вишня без кісточки, бажано свіжа (при використанні замороженої сік не зливати) – 400 г;
- сік з 1-го лимона;
- цукор – 100 г;
- жовток – 3 шт .;
- крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Для крему:
- шоколад білий – 100 г;
- сир маскарпоне – 0,5 кг.
Важливо знати!
За даними міністерства охорони здоров’я, дієти сьогодні основні методи боротьби із зайвою вагою. Однак, кількість повних людей продовжує зростати! У зв’язку з цим, з’явилися “Bee Slim” – краплі для спалювання до 80% жиру. Розповідає, лікар вищої категорії, Саута Л.А …Читати далі…
приготування:
- Шоколад поламати на шматочки, масло нарізати невеликими кубиками, змішати і розтопити на водяній бані. Дати суміші трохи охолонути, вбити яйця, всипати цукор і збити до однорідної консистенції. Додати сметану і ретельно перемішати.
- Борошно просіяти з какао, розпушувачем, содою, з’єднати з рідкою сумішшю і замісити тісто. Заповнити їм формочки (змащені маргарином або зі спеціальними паперовими кошиками) на 3/4. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці півгодини.
- Для вишневої начинки збити жовтки з кукурудзяним крохмалем. Вишню викласти в сотейник, всипати цукор, довести до кипіння і варити на слабкому вогні 10 хв. Зняти з плити, перемолоти блендером до консистенції пюре, протерти через сито, влити лимонний сік, а потім повторно довести до кипіння.
- Додати вишневе пюре до яєчної маси (вливати тонкою цівкою, помішуючи віночком), поставити на плиту і, постійно помішуючи, варити до загустіння.
- Важливо: як тільки вишнева начинка почне закипати, її необхідно відразу зняти з плити, щоб жовтки не згорнулися.
- Начинку необхідно остудити, а поки вона остигає – приготувати крем.
- Маскарпоне розім’яти ложкою, шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Змішати інгредієнти. Якщо маса буде недостатньо солодкою, можна додати трохи цукрової пудри.
- З охололи кексів вийняти серцевину, заповнити її вишневою начинкою. Зверху видавити з кондитерського мішка крем.
Чим прикрасити готові капкейкі
Під час приготування шоколадних капкейков необхідно слідувати рецептом, але при оздобленні страви перед подачею можна проявити фантазію. Для оформлення кексів використовують:
- коктейльні вишні;
- цукати;
- кондитерську присипку;
- кокосову стружку;
- мелені горіхи;
- мармелад;
- декоративні прапорці;
- драже в кольорової глазурі;
- маршмеллоу;
- свіжі ягоди;
- скибочки свіжих фруктів і т. п.
Готовий десерт можна зберігати в холодильнику 2-3 дні в герметично закритому контейнері. При подачі з холодильника прикрашених кремом капкейков, бажано дати їм постояти при кімнатній температурі 15 хвилин.