Домочадців можна порадувати простим, але при цьому ніжним і смачним десертом.Іменно такими і є капкейкі з начинкою. Є дуже багато нескладних рецептів приготування капкейков з начинкою, які доповнюють покрокові фото. Розглянемо два найбільш цікавих і по-своєму унікальних.
Капкейкі з начинкою з фруктів
Один з найпростіших варіантів приготування. Готова випічка виходить ароматною і повітряної. А доповнення у вигляді фруктів додасть соковитості і нових смакових ноток.
Складові:
- 150 мл молока;
- 150 г цукрового піску
- 240 г борошна в / с;
- 2 шт. яєць;
- 110 г масла вершкового (топленого);
- 50 мл вершків (20%);
- ванільний екстракт;
- 0,8 ч. Л. розпушувача;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- цедра половини лимона;
- фрукти (начинка);
- дрібка солі.
Для крему:
Важливо знати! У Росії стартувала нова федеральна програма для всіх жінок, які страждають від ожиріння і надмірної ваги «Я за здорове тіло!» В ході програми кожна росіянка зможе спробувати унікальний високоефективний жиросжигающий комплекс “Bee Slim” отримавши 1 баночку абсолютно безкоштовно. Комплекс допоможе за 14 днів в домашніх умовах позбутися від зайвої ваги!
Читати докладніше …
- 200 г м’якого масла;
- 275 г цукрової пудри;
- 200 г вершкового сиру;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- ванілін;
- дрібка солі.
приготування:
- Почнемо з крему. Розм’якшене масло збиваємо з цукровою пудрою, в процесі додаємо сир, а слідом за ним – сік цитрусового. Повинна вийти в результаті однорідна кремова маса.
- Тепер їм слід наповнити кондитерський мішок, щільно загорнути і відправити в холодильник.
- В якості начинки для капкейков беремо заморожені сливи. Можна за бажанням використовувати чорницю, смородину, вишню, полуницю.
- З’єднуємо вершкове масло з цукром, починаємо збивати. Як тільки солодкі кристалики розчинятися додати по черзі яйця, вершки, молоко і ванільний екстракт.
- Окремо просіюємо борошно, додаємо до неї сіль і розпушувач, перемішуємо. Відправляємо в яєчно-масляну суміш, ретельно розчиняємо грудочки.
- Для випікання використовуємо силіконові форми. Їх не потрібно змащувати маслом. Чайною ложкою розподіляємо готове тісто. Намагаємося не заповнювати більше половини форми.
- Зверху по центру кладемо начинку. Важливо сливи заздалегідь розморозити, відокремити від рідини. Інакше фрукт розтечеться по випічці і буде негарно. Накриваємо рештою тестом. Посередині робимо невелике заглиблення, щоб капкейкі при приготуванні сильно не піднімалися.
- Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів, випікаємо близько 25-30 хвилин. У готової випічки повинна з’явитися золотава скоринка.
- Після обережно виймаємо з форм.
- Прикрашаємо за допомогою наповненого кремом кондитерського мішка, за бажанням ягодами і т.д. Приготовлені капкейкі з фруктовою начинкою з покрокового рецептом з фото поставити в холодильник. Крем погано тримає форму в теплі практично відразу починає розтікатися, правда, смак від цього не псується.
Шоколадно-кавові капкейки
Ніжний неймовірно вишуканий десерт. При суворому дотриманні рецептури в домашніх умовах виглядає так, як ніби його готували в ресторані.
Складові:
- 200 г борошна;
- 40 г какао-порошку;
- 100 г білого цукру;
- 100 г коричневого цукру;
- 115 г вершкового масла (розтопленого);
- 1 шт. яйце;
- 120 мл молока;
- 120 мл натуральної кави (остиглого);
- 1 ч. Л. розпушувача;
- 0,5 ч. Л. соди;
- 5 г солі;
- 1,5 ч. Л. кави (розчинної).
Для крему:
- 100 г масла (м’яке);
- 300 г вершкового сиру (охолодженого);
- 80 г цукрової пудри;
- 1 ч. Л. шоколаду (розтопленого).
Для ганаша:
- 100 г чорного шоколаду;
- 50 мл молока.
- Для прикрас:
- 100 г шоколаду.
приготування:
- В першу чергу просіюємо сухі продукти. Все ретельно перемішуємо вінчиком.
- Злегка підтале при кімнатній температурі вершкове масло з’єднуємо з цукром, сіллю. Збиваємо близько 5 хвилин при високій потужності міксера до пишності.
- У процесі додаємо яйце, продовжуємо ще 2 хвилини. Знижуємо потужність кухонного агрегату до мінімуму, чергуючи, кладемо по частинах сухі і рідкі продукти, починаючи і закінчуючи борошном. Перед кожним інгредієнтом чекаємо, поки пристрій зробить масу однорідною.
- Готове тісто має бути пишним і гладким, дуже красивого шоколадного кольору.
- У спеціальну форму для випікання ставимо паперові капсули. Заповнюємо їх трохи більше половини.
- Відправляємо капкейкі в розігріту до 170 градусів духовку на 18-20 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою зубочистки. Випічку ще близько 5 хвилин охолоджуємо прямо в формі, потім обережно викладаємо на решітку. Даємо їм повністю охолонути.
- Готуємо ганаш для заповнення середини вироби. З’єднуємо шоколад з молоком і розігріваємо в мікрохвильовці з інтервалами по 10-15 секунд. Після кожного разу дістаємо і ретельно перемішуємо.
- Коли шоколад буде повністю розчинений, залишаємо начинку остигати при кімнатній температурі.
- А поки займемося приготуванням прикрас. Для цього топимо 100 г темного шоколаду в мікрохвильовій печі з тими ж інтервалами. Незабутній ретельно перемішувати.
- З паперу для випічки споруджуємо корнетик. Переливаємо в нього частину розтопленої солодощі, а з решти паперу вирізаємо сердечка.
- Зверху на пекарський лист кладемо одну фігурку і корнетиком малюємо на ній шоколадом. Потім обережно піддягаємо ножем і переносимо на суху поверхню.
- Що залишився шоколад виливаємо на цей же лист, розподіляємо ножем по поверхні. За бажанням посипаємо його волоськими горіхами або повітряним рисом в глазурі. Готову прикрасу відправляємо в холодильник на 10-15 хвилин для повного застигання. Після відокремлюємо їх від паперу.
- Для приготування крему, з’єднуємо цукрову пудру з маслом, збиваємо до пишності. Тепер кидаємо туди сир, через 2 хвилини ложку шоколаду. Чим довше триває процес, тим м’якше виходить маса. Її готову закладаємо в кондитерський мішок і відправляємо на півгодини в холодильник.
- Остиглий ганаш переливаємо в окремий мішок. Серединки капкейков акуратно видаляємо лезом ножа або чайною ложкою. Простір, що звільнився заповнюємо сумішшю.
- Для викладання кремом бажано використовувати насадку «Відкрита зірка».
- В кінці посипаємо вподобаним прикрасами, вставляємо шоколадні фігурки.
Гарячі і дуже смачні шоколадно-кавові капкейкі з начинкою, приготовані з покрокового рецептом з фото, можна наминати за обидві щоки. Тим, хто, ніколи не готував такий десерт, його рецептура здається дуже складною. Але варто тільки почати і все піде як по маслу.