Багатьох господинь цікавить, як прикрасити торт шоколадом в домашніх умовах. Солодкі страви та десерти, приготовані своїми руками, відрізняються приголомшливим смаком і цікавим оформленням. За допомогою шоколаду можна створити справжній кулінарний шедевр. Недосвідчені господині випічку прикрашають звичайним способом, який відомий ще від наших бабусь. Для прикраси досить розтопити шоколадну плитку і полити отриманим складом десерт.
Сучасні кондитери пропонують безліч ідей, за допомогою яких можна створювати шоколадні композиції, винаходити щось нове і цікаве. Варіантів безліч, виходять десерти неземної краси. Шоколадні ласощі зможуть зайняти почесне місце на сімейному столі, стануть одними з найулюбленіших.
Який шоколад потрібно для прикраси?
Виділяють різні види шоколаду, багато господинь не знають якому з них віддати перевагу. Фахівці стверджують, що для прикраси можна вибирати гіркий, молочний, білий шоколад. Однак, слід звернути увагу на вміст у продукті какао. Кондитери воліють шоколад, що випускається в плитках.
лисиць
Прикраси можливо створювати з какао-порошку. В даному випадку, слід звернути увагу на якість продукту. Неякісний порошок може зіпсувати смак готового блюда.
Шоколадні прикраси: за всіма правилами
Щоб створювати кулінарні шедеври, слід заздалегідь дізнатися, як прикрасити торт шоколадом з візерунками. На поверхні солодких страв часто зустрічаються приголомшливі малюнки, геометричні фігури, орнаменти. На перший погляд може здатися, що роботу виконують професіонали.
Однак, прислухавшись до порад фахівців, навіть починаюча господиня на власній кухні зможе творити чудеса. Кулінари рекомендують відмовитися від барвників. Можна використовувати тільки харчові, дозволеними Міністерством охорони здоров’я.
Для роботи потрібні різні пристосування і спеціальні прийоми. Заздалегідь слід з ними ознайомитися і підібрати найбільш зручний для себе варіант.
Прикраса шоколадним бантом
Шоколадний бант – цікаве прикраса, яку можна легко виконати самостійно. Заздалегідь потрібно підготувати стружку шоколаду. Її потрібно охолодити, потримати при температурі 25 градусів. Це дозволить легко нарізати шоколад ножем і сформувати з нього привабливу трубочку.
З отриманих фігур робиться бант, який прикрашає готовий виріб. Шоколадні елементи – можуть бути представлені у вигляді гілок, дерев, букв, цифр, фігур тварин, птахів.
Технологія приготування:
- Взяти шоколад, розламавши його на шматочки.
- Розтопити шоколадну плитку на водяній бані.
- Даний процес слід проводити обережно, маса не повинна підгоріти.
- Взяти пергаментний корнетик, вилити в нього масу.
- Заздалегідь визначитися з малюнком, викласти на нього целофан, по контурах поливати шоколадний склад.
- Помістити отриману фігуру в холодне місце.
- Як тільки маса застигне, зняти її з паперу ножем .;
- Перемістити прикраса на готовий виріб.
Як зробити шоколадні листя для прикраси торта
Шоколадні дубове листя – цікаво виглядає композиція з листя. На поверхні солодкого страви викладені листочки різних відтінків, робота заслуговує на особливу увагу. Відмінний варіант для святкового столу, такий десерт не залишиться непоміченим.
Технологія приготування:
- Підготувати малюнок дубового листа.
- Викласти на картинку кальку.
- У корнетик залити розтоплений шоколад.
- Обвести шоколадним складом контур листа, залити середину.
- Використовуючи тильну сторону ножа, провести по центру пряму лінію, а по боках намалювати косі лінії.
- Це дозволить створити прожилки листа.
- Таким же чином створити інші листя.
- Викласти композицію на верх кондитерського виробу в довільному порядку.
- Цікаво виглядають роботи, в яких поєднуються фігури різних кольорів.
Як зробити плоскі шоколадні прикраси
Плоскі прикраси – як прикрасити торт шоколадом незвичайними постатями цікавить багатьох господинь. Елементи приголомшливо виглядають на солодкій випічці, роблячи блюдо урочистим.
Технологія приготування:
- Розтопити шоколад.
- Підготувати пергаментний папір.
- Залити на папір шоколад, шар не повинен перевищувати 3 мм.
- Виїмки змастити олією, вирізати ними фігури.
Шоколадні прикраси об’ємної форми
Об’ємні прикраси – справжній витвір мистецтв. Роботу найкраще довірити професіоналу, тільки в цьому випадку вдасться отримати фігури неймовірної краси.
Для приготування прикрас слід підготувати спеціальні форми. Вони можуть бути пластмасовими, глиняними, металевими, між собою тримаються за допомогою затиску.
Технологія приготування:
- Форми слід очистити від шоколаду, протерти, підігріти до температури рівної 30 градусам.
- Залити шоколад з температурою 30 градусів.
- Якщо в роботі використовуються двосторонні форми, шоколадна маса заливається через низ.
- Добре струшувати протягом 2 хвилин.
- Щоб не утворилися порожнечі, а маса рівномірно розподілився, форму перевернути.
- Поставити форму вниз, вилити залишки шоколадної маси.
- На стінках залишиться шар до 4 мм.
Фруктові прикраси
Як прикрасити торт шоколадом і фруктами питання досить актуальне. Часто зустрічаються кондитерські вироби, які прикрашені фруктової нарізкою. Такі десерти виглядають дуже яскраво, привертають до себе особливу увагу.
Важливо знати!
У Росії стартувала нова федеральна програма для жінок, бажаючих схуднути «Я за здорове тіло!» Ви можете отримати 1 баночку жиросжигающего комплексу “Bee Slim” абсолютно безкоштовно.
Схуднути за 14 днів …
Прикрасити випічку фруктами досить просто. Можна використовувати будь-які інгредієнти, розміщувати фрукти також можна як завгодно. Для того, щоб зробити торт святковим, зверху фрукти можна полити шоколадом або встановити кілька шоколадних фігурок. Все залежить від фантазії, будь-які творчі ідеї та експерименти тільки вітаються.
Рецептів приготування шоколадних прикрас величезна кількість. Є простіші варіанти, представлені написами і плоскими фігурами. Зустрічаються і більш складні композиції. Прикрасити торт можна як завгодно, кожна господиня обов’язково знайде для себе оптимальний варіант, за допомогою якого зможе на власній кухні створювати справжні кулінарні шедеври.