Багато хто замислюється про те, як приготувати просте смачне і корисне печиво для всієї родини, який рецепт найкраще вибрати для себе. Одним з найбільш вдалих рішень в цій ситуації може стати горіхове печиво. Як для святкової події, так і в будні дні такі ласощі буде завжди актуальним. При цьому існують найрізноманітніші рецепти з усіх видів тіста і з застосуванням добавок.
Пісочне печиво
Красиве і хрустке печиво можна легко приготувати себе вдома. Як горіхів за таким рецептом використовуються волоські, які відомі своєю незаперечною користю завдяки великому вмісту вітамінів.
Список інгредієнтів
Щоб приготувати пісочне печиво з волоськими горіхами знадобиться:
- Борошно, 50 грам;
- Яйця, 3 штуки;
- Цукровий пісок, стакан;
- Вершкове масло, 300 грам;
- Дрібка солі;
- сода, 0.5 чайної ложки;
- Волоські горіхи, стакан.
Покроковий рецепт
- Масло розім’яти з жовтками, засипати цукровим піском і перемішати.
- Борошно посолити і змішати содою, зробити в середині лунку і влити в неї масло.
- Замісити еластичне тісто і залишити на півгодини в холоді.
- Розкачати тісто завтовшки до сантиметра і розрізати на невеликі квадратики.
- Горіхи перемолоти за допомогою блендера і обсипати ними кожен шматочок.
- Піч домашнє печиво в духовці на 220 градусах поки не зарум’яняться.
Пісний рецепт
На дієті або пост підійде пісне горіхове печиво, приготоване на кефірі. У нього можна додати будь-який горішок, але найсмачніше вийде з волоським.
Список інгредієнтів
Для приготування потрібно такий набір продуктів:
- Кефір, 250 мл;
- Борошно пшеничне, 500 грам;
- Цукровий пісок, 200 грам;
- Маргарин, 150 грам;
- Сода, 1 чайна ложка;
- Волоські горіхи, 100 грам.
Покроковий рецепт
Як виготовити смачне і корисне пісне печиво:
- Горішки злегка обсмажити на сковорідці, а після того, як вони охолонуть, подрібнити їх.
- Маргарин розтопити на водяній бані або іншим зручним способом.
- Кефір підігріти і розмішати в ньому соду.
- Рідкий маргарин змішати з цукром і влити в кефір.
- Підсипаючи просіяне борошно, замісити тісто.
- Розкачати тісто готове в пласт шириною до двох сантиметрів.
- Вирізати печеньки з допомогою формочок або ж ножа.
- Зверху посипати горіхами і притиснути їх щільніше до тесту.
- Випікати в духовці при 200 градусах приблизно двадцять хвилин.
З горіховою крихтою і фундуком
Незвичайне і неймовірно смачне печиво можна виготовити з фундуком. Його приготування не замет занадто багато часу і продуктів, тому воно підходить для будь-якого випадку життя.
Список інгредієнтів
Печиво з фундуком потребують такі продукти:
- Борошно, 1 кг;
- Цукровий пісок, 350 грам;
- Рослинна олія, 300 мл;
- Світле живе пиво, 200 мл;
- Фундук, 350 грам;
- Розпушувач, 10 грам.
Покроковий рецепт
Приготування печива складається в таких діях:
- Фундук прожарити в духовці.
- 600 грам борошна насипати і зробити в центрі лунку, влити в неї пиво і рослинне масло.
- Другу частину борошна просіяти, змішати з розпушувачем і поступово ввести до першої частини.
- Замісити еластичне тісто і далі з нього сформувати невеликі коржі.
- У центр кожного коржика покласти фундук і закатати його, перетворивши тісто в кульку.
- Випікати двадцять хвилин при 200 градусах в духовці.
- Тим часом зварити сироп, для чого у воді (350 мл) поварити цукор близько 10 хвилин.
- 200 грам фундука подрібніше викласти на плоске блюдо.
- Готове печиво вмочити спочатку в сиропі, а потім обваляти в посипання з фундука.
З сухофруктами і горіхами
Горіхи і сухофрукти додають колосальну частку корисних речовин випічці. Печиво з вівсянки з такими продуктами стане відмінним варіантом сніданку, а також доповненням до чаю.
Список інгредієнтів
Щоб виготовити таке печиво потрібно:
- Вівсяні пластівці, 180 грам;
- Яйця, 3 штуки;
- Насіння, 150 грам;
- Вершкове масло, 100 грам;
- Борошно, 100 грам;
- Цукровий пісок, 5 столових ложок;
- Подрібнені сухофрукти, стакан;
- Подрібнені горіхи, стакан.
Покроковий рецепт
Виготовлення будується за таким порядком:
- Розтопити масло до рідкого стану і обсмажити на ньому насіння з вівсянкою.
- Зняти з вогню і додати сухофрукти, горіхи, а також борошно з цукровим піском.
- Збиті яйця влити і дозволити настоятися масі десять хвилин.
- Розділити тісто на шматочки у вигляді печива.
- Готувати печиво в духовці при 180 градусах приблизно 15-20 хвилин.
Печиво «Засніжена поленіца»
По-справжньому зимовий красиве печиво ідеально підходить до різдвяних посиденьок до чаю. Крім того, воно дуже смачне і дозволить збагатити організм безліччю корисних вітамінів і мікроелементів.
Список інгредієнтів
Для приготування білого печива буде потрібно:
- сметана, 125 мл;
- волоські горіхи, 125 грам;
- ванільний цукор, 10 грам;
- борошно, 300 грам;
- масло вершкове, 125 грам;
- цукор, 100 грам;
- цукрова пудра для прикраси.
Покроковий рецепт
Виготовити таку чудо досить просто:
- Горіхи трохи підсмажити на сковорідці, а після того, як охолонуть, подрібнити з цукровим піском (50 грам) в блендері.
- Частину цукру збити з маслом, додати сметану з ванільним цукром і перемішати.
- Поступово всипати борошно і замісити тісто. Відкласти його в холодильник приблизно на годину.
- З тіста сформувати печиво і розкласти його на деко.
- Піч таке печиво в духовці двадцять хвилин при 180 градусах.